ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κύριε Στρατούλη να σας θυμίσω τι λέγατε και τι πράττατε πριν λίγο καιρό ...

 
 
Κύριε Στρατούλη, συμπάσχω μαζί σας…


Η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται. Αλλά πρέπει να σας θυμίσω τι λέγατε και τι πράττατε πριν λίγο καιρό.


Όταν χτυπούσαν τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, εσείς και οι όμοιοι σας λέγατε ότι ήταν η "ιερή αγανάκτηση των εργαζομένων"...

Όταν προπηλάκιζαν τον Θόδωρο Πάγκαλο, λέγατε με ειρωνικό ύφος "ας μην πήγαινε στην ταβέρνα, τόσα έφαγε τόσα χρόνια ο χοντρός"...

Όταν έκαναν αντισυγκέντρωση σε ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη που αποκλείστηκε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής , ήταν και πάλι το "κίνημα αγανακτισμένων"...

Όταν διέλυαν τις παρελάσεις, όλοι σας λέγατε ότι "ο λαός είχε ξυπνήσει"...

Τότε και σε πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά, οι πιο ψύχραιμοι σας έλεγαν ότι "μια μέρα θα τα λουστείτε αυτά που ΣΤΗΝΕΤΕ"....

Και τώρα ήρθε η στιγμή που τα λουστήκατε και δεχτήκατε άνανδρη επίθεση από χρυσαυγίτες...
Τι έγινε;

Ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ σας πείραξε η βία...;
Όχι…


Αλλά την βία και σεις την σιγοντάρατε με το χάϊδεμα των απανταχού αγανακτισμένων, όποια και να είναι η προέλευση και τα κίνητρά τους…


Δυστυχώς, όμως, τώρα λούζεστε όλο αυτό το χάϊδεμα…
Εν ολίγοις, κ. Στρατούλη, καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα…


Μην ξαναφύγετε, όμως, για πρόσκαιρα χαϊδέματα πάλι…




Του Σωτήρη Πίκουλα από το http://www.axiaplus.gr


Ο Δ. Στρατούλης κατήγγειλε οτι υπέστη δολοφονική επίθεση μετά ξυλοδαρμού από οπαδούς του μόνου κόμματος που ασπάζεται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί “χρήσιμης βίας”, του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Ο Δ. Στρατούλης πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες.
Και μάλιστα σε δυο κατηγορίες.
Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην Γη, στον οποίο πριν επιτεθούν αιφνιδιαστικά οι τραμπούκοι, του συστήθηκαν και του ανέλυσαν το καταχθόνιο σχέδιό τους: “Γειά σας, είμαστε από τη Χρυσή Αυγή και τώρα θα σας δείρουμε”.
Επίσης είναι ο μόνος άνθρωπος παγκοσμίως που υπέστη “δολοφονική” επίθεση μετά ξυλοδαρμού και μετά από 30 λεπτά ήταν σε live μετάδοση στα δελτία ειδήσεων και έδινε συνεντεύξεις.
Ούτε ο Μπρους Γουίλις στην ταινία “Άφθαρτος” (The Unbreakable) τέτοιες αντοχές όπως ο Στρατούλης.
Και παρά το μπαράζ των απ’ ευθείας μεταδόσεων, ουδείς δημοσιογράφος εξέφρασε την απορία που καίει το Πανελλήνιο:
- Ποιός έχει περισσότερους μώλωπες; Ο Στρατούλης μετά από τη “δολοφονική επίθεση” ή η Βάνα Μπάρμπα μετά την πτώση στο Dancing with the stars;

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ "ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ":Στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα Βαλκάνια

 Την καυτή ανάσα της Ρωσίας νιώθει η Αλβανία
και ανησυχεί !
 
 
Την ανησυχία τους εκφράζουν πολιτικοί κύκλοι στην Αλβανία για μια ενδεχόμενη Ρωσική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια.

Αν και όπως όλα δείχνουν η παρουσία αυτή δεν είναι πια «ενδεχόμενο» αλλά γεγονός, και η χώρα που «φέρνει» στην κυριολεξία τη Ρωσία στα Βαλκάνια, είναι η Σερβία. Αναλυτικό άρθρο για το ζήτημα δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare, το οποίο υπογράφει ο γνωστός Αλβανός αναλυτής Shaban Sinani.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό αλλά και με άλλες εκτιμήσεις, η Σερβία, απ' την μια κάνει τα πάντα για την ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κι απ' την άλλη δεν διστάζει να συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες με τη Ρωσία.
 
Όπως είναι γνωστό,η Ρωσία με κάποιες απ' τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, δημιούργησαν το Σύμφωνο του Οργανισμού Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO),όπου συμμετέχουν εκτός απ΄την Ρωσία η Λευκορωσία, το Καζακιστάν, το Κιργιστάν, η Αρμενία και το Τατζικιστάν.

Το Σύμφωνο Κοινής Ασφάλειας (CSTO) σε περίπτωση που θα διευρυνθεί και με τη Σερβία, εξασφαλίζει μια έντονη παρουσία της Ρωσίας και στη Βαλκανική. Την τελευταία δεκαετία, η Σερβία δήλωνε πως στρατιωτικά παραμένει ουδέτερη και δεν θα συμμετάσχει σε "στρατιωτικά μπλοκ".

Η εγκαινίαση ένα χρόνο πριν της ρωσικής λογιστικής στρατιωτικής βάσης στη Σερβία, δείχνει πως πολύ σύντομα η χώρα θα γίνει μέλος της ρωσικής στρατιωτικής "μηχανής".

  
Σε πρώτη φάση, όπως μαρτυρούν διπλωματικές πηγές, η Σερβία θα έχει το στάτους του παρατηρητή στο CSTO, ενώ στην συνέχεια μπορεί να γίνει κανονικό μέλος.
 
 defencenet.gr
 
 
Η ρωσική βαλκανική πολιτική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 ήταν καθαρά σερβοκεντρική. Ως εκ τούτου, η ρωσική διπλωματία δεν εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Ελλάδα. Ωστόσο, η σύμπλευση ρωσικών και σερβικών συμφερόντων στις εθνοτικές συγκρούσεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας κρίνεται συγκυριακή· η Μόσχα χρησιμοποίησε την ειδική σχέση που ανέπτυξε με το Βελιγράδι για να εξισορροπήσει την αμερικανική επιρροή στα Βαλκάνια και να αποσπάσει πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα.
 
Η ρωσική βαλκανική πολιτική την περίοδο 2000-2008 επικεντρώθηκε στο Κοσοβαρικό που εξελίχθηκε σε μείζον περιφερειακό ζήτημα. Η Μόσχα έχει εναντιωθεί στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, αλλά δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση για να δικαιολογήσει την επέμβαση της στη Νότια Οσσετία τον Αύγουστο του 2008. Παράλληλα, η Μόσχα επιδιώκει συστηματικά να αξιοποιήσει τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην επικράτεια της για να επανακάμψει πολιτικά στα Βαλκάνια.
Συμπερασματικά, η ρωσική εξωτερική πολιτική στα μετακομμουνιστικά Βαλκάνια χαρακτηρίζεται συνολικά από έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού και ευκρίνεια στόχων. Η Μόσχα αντιμετωπίζει τα Βαλκάνια ως ένα ενδιάμεσο χώρο μεταξύ της Δύσης και της πρώην ΕΣΣΔ, όπου διακυβεύεται το κύρος της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης. Εντούτοις, η ενσωμάτωση των περισσοτέρων βαλκανικών χωρών στις ευρωατλαντικές δομές στερεί πλέον από το Κρεμλίνο τη δυνατότητα καθοριστικής παρέμβασης στο βαλκανικό γίγνεσθαι.

"Κρυφός" ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων

43 εκατομμύρια ευρώ για τα κόμματα το 2012




Μόνο σε ειδική εξεταστική επιτροπή θα μπορούσε να αποστείλει η Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων.

Στοιχεία για τα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα από τις τράπεζες, για το πόσα από αυτά είναι ενήμερα και για το πόσα χρωστάνε τα κόμματα στην Αγροτική Τράπεζα, είχε ζητήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.

Όπως αναφέρεται σε απαντητικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3601/2007 και οι διατάξεις περί υπηρεσιακού και επαγγελματικού απορρήτου), "τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου".

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει πάντως ότι εισάγεται εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, η οποία όμως "δεν εφαρμόζεται για πληροφορίες και στοιχεία ζητούμενα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού επιτρέπει τη διαβίβαση εποπτικών στοιχείων από την ΤτΕ μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κατά τη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής άσκηση των καθηκόντων τους".

Αναφορικά με τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα, η ΤτΕ αναφέρει ότι στα δάνεια που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς περιλαμβάνονται και τα δάνεια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ προς πολιτικά κόμματα.

Στοιχεία για την επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.

Όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Στουρνάρας, η κατανομή των ανωτέρω ποσών στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών.

news247.gr

Αυτό το κράτος πια, έχει καταντήσει ανέκδοτο.

 Δε γ@μι€σ@ι ρε Κράτος!


 Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.

Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι...
«Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.


Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ’ ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;


Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;


Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ’ όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ’ έκανε να πάρεις μόνο τ’ αρχίδια σου;


Πόσο κѠλ⓪κράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ’ εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;


Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ;

Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά – λες και κάνεις χάρη – αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.


Κράτος ασυγκράτητης μ@λ@κί@ς, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να γ@μηθ€ίς. Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω. Οπότε, άντε και γ@μησ⓪υ.
Από ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ



Ενώ έχει αποκλείσει εντελώς τον κοινωνικό έλεγχο πάνω του και έχει απομονώσει την κοινωνία, για να την νέμεται με την ησυχία του, ταυτόχρονα είναι γεμάτο τρύπες. 

Έτσι κάθε ισχυρή και οργανωμένη μειοψηφία και κάθε ισχυρή ομάδα συμφερόντων (και σ’ αυτές συγκαταλέγονται και τα κόμματα), εκμεταλλευόμενες τα κενά του κράτους μπορούν να κάνουν το κράτος ό,τι θέλουν.

Και επειδή αυτα δεν πρόκειται να αλλάξουν πολύ απλα θα σου ερθει ουρανοκατέβατη η ΧΑ.

Α και κατι άλλο, παρακαλώ πολυ να μην λέτε ολοι σας Σύριζα κυβερνηση και ΧΑ αντιπολιτευση, εχει αρχίσει πλεον να παίζει και το αντιστροφο σεναριο.

Ολα μπορούν να γίνουν σε αυτη την ζωή με τετοιο κράτος.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΕΩΝ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...!!!


Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα.

Με αυτή την ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή απαντάει στις προδοτικές θέσεις επιφανών Συριζέων...
 
 
 
 
Η δήλωση στην εφημερίδα «Nova Makedonija» των Σκοπίων είναι κυριολεκτικά ανάξια λόγου και δεν θα έχριζε καταγραφής εάν το κόμμα που εκπροσωπεί η κυρία δεν προβάλλει εαυτόν – και είναι με βάση τις δημοσκοπήσεις – κυβέρνηση εν αναμονή στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Ιωάννα Γαϊτάνη ισχυρίστηκε ότι η διαφορά με την ονομασία οφείλεται… στους Έλληνες καπιταλιστές (ντροπή σας που δεν το ξέρατε!!!): «Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία.
 
Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι κα εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας» (παρακαλείστε να αφήσετε τα χάχανα κατά μέρος, το θέμα είναι σοβαρό!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όμως συνέχισε το παραλήρημα: «Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία γι’ αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν».



Οι δηλώσεις έγιναν στις 20 Νοεμβρίου 2012, λίγο πριν από το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε., όπου απορρίφθηκε το αίτημα των Σκοπίων να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς προηγούμενη λύση στο θέμα της ονομασίας.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μια απάντηση, να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον εάν οι ανωτέρω ηλιθιότητες – επαναλαμβάνουμε δεν υπεισερχόμαστε στην ιστορική ουσία του ζητήματος της ονομασίας – εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος, διότι προφανώς οι ψηφοφόροι και οι εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστοι προφανώς θα ήθελαν να γνωρίζουν εάν επιθυμούν να κυβερνήσουν τη χώρα με τέτοιες ψυχοπαθητικού τύπου ανοησίες περί… επέκτασης της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Πέραν της στερεοτυπικής δήλωσης, ότι τις θέσεις του κόμματος τις εκφράζει η ηγεσία, προφανώς χρειάζεται μια ανακοίνωση με την οποία να μας πουν τη γνώμη τους…

Κοινώς, η ευφυής αυτή… αγωνίστρια του εργατικού κινήματος (ευτυχώς που ξυπνάει ταχύτατα) εάν πάντα η αποτύπωση της δήλωσης είναι ορθή, ψέγει τους κακούς καπιταλιστές της Βόρειας Ελλάδας που επενδύουν τα χρήματά τους στην ΠΓΔΜ. Το ότι με πολλούς από αυτούς, ακόμα και με κρατικές εταιρίες έχουν δημιουργηθεί παρατράγουδα λόγω της αναφοράς στις επικοινωνιακές καμπάνιες και τα επίσημα έγγραφα της χώρας ως «Μακεδονία» (άρα το πρόβλημα προφανώς είναι πως θα βγάλουν κέρδος αδιαφορώντας για τις εθνικές ευαισθησίες) δεν της λέει τίποτα!

Και προφανώς, για να δούμε την υπόθεση και αντίστροφα, θα έπρεπε να πει στους πολίτες της χώρας πως όταν ο πρωθυπουργός τους δίνει κίνητρα στο ξένο κεφάλαιο να επενδύσει στη χώρα;, το κάνει για να τους υποδουλώσει! Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου… Οι νεολαίοι πάντως κάτι τέτοια τα περιγράφουν ως κου-κου-ρου-κου, κάτι που καλό θα ήταν να το αποφύγουμε ως χώρα αφού τα γέλια από όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης θα αντηχούν μέχρι… το ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
defence-point.gr