ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Πραγματική Ιστορία της Τροίας; Ντοκυμαντέρ

 
Ήταν μύθος, παραμύθι, ή μήπως όχι;

Η Ομηρική Τροία, η πόλη με τα άπαρτα τείχη, που χρειάσθηκαν δέκα χρόνια πολιορκίας για να πέσει, βρέθηκε από Γερμανούς ερευνητές.

Το 1280 π.Χ. ήταν μια τειχισμένη μεγαλούπολη κάπου 10.000 κατοίκων και εκτεινόταν κάτω από τον γνωστό ώς τώρα μικρό οχυρό λόφο του Χιτσαρλίκ σε έκταση δεκαπλάσια από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα, ήτοι 270.000 τ.μ.

Με την βοήθεια Ιστορικών, μελετητών και με την χρήση Η/Υ το History Channel αναζητά την αλήθεια...

The truth behind a tale so powerful, it inspired 3,000 years of myth and legend, and may have changed the course of history.

It's the site of the most legendary war in history and the Western world's oldest adventure story. It begins with a beauty contest and ends with a giant wooden horse unleashing death and destruction. Now, archaeologists, literary detectives, and military analysts are uncovering evidence that the mythological Trojan War and the legendary city of Troy is real. From archaeological trenches at ancient Troy and the citadel fortress of King Agamemnon, to Homer and Hollywood, we search for the true story of Troy.

The story of Troy--the exploits of the nearly invincible Achilles, valiant Hector, the beautiful Helen, and the king of kings, Agamemnon--addresses many aspects of history and the human condition including questions particularly relevant today: When is war justified? And at what point is war made senseless by its awful cost?

Vivid 3-D animation, re-enactments of battles, interviews with the world's leading experts, and exclusive film footage from sites of archaeological digs, bring the history of Troy to life.

"The kind of documentary teachers and parents would want their children to watch."

NY Times
 
Ντοκυμαντέρ



 

Η πορτοκαλί επανάσταση που δεν καταλάβαμε.

Δεκέμβρης του 2008:

 
 Η κατάρρευση λοιπόν της κυβέρνησης Καραμανλή, ήλθε ως αποτέλεσμα ακριβώς μιας ακόμη "λαϊκής εξέγερσης" η οποία ξέσπασε με πρωτοφανή βιαιότητα και η οποία όπως έχει μετέπειτα αποδειχθεί ήταν απόλυτα προσχεδιασμένη και οργανωμένη.
 
Χαρακτηριστικά εδώ να αναφέρουμε ότι άνθρωπος σε υψηλή θέση στον ΟΤΕ, αποκάλυψε ότι η κίνηση των μυνημάτων – SMS εκείνο το βράδυ από συγκεκριμένους αριθμούς ήταν τόσο υψηλή που σχεδόν όλοι καταλάβαιναν ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί.
 
Και αυτό που συνέβη ήταν αρκετό για να προκαλέσει την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή. Το μέλλον της ήταν προδιαγεγραμμένο και οι μετέπειτα απέλπιδες κινήσεις δεν είχαν πιθανότητα επιτυχίας.

Τα επεισόδια του Δεκεμβρίου ή η 'Εξέγερση του Δεκέμβρη", όπως θέλετε πείτε την, χρησίμευσε για να φτάσει η εξουσία με άνεση – και χαρακτηριστική διαφορά άρα πολιτική νομιμοποίηση – στα χέρια του ανθρώπου που με μεγάλη ευκολία όχι μόνον παράδοσε την χώρα στα χέρια του ΔΝΤ, αλλά φρόντισε με τις αδιανόητες κινήσεις του ως πρωθυπουργός να την μετατρέψει από χώρα σε οικονομικό πρόβλημα, σε χώρα απατεώνων.
 
Ο τότε Δεκέμβρης και η αλλαγή εξουσίας που απέφερε απέκοψαν άμεσα τις όποιες γέφυρες είχαν ριχτεί προς άλλες δυνάμεις. Ποιός δεν θυμάται τις προεκλογικές δηλώσεις Παπανδρέου περί "περιβαλλοντικής ζημιάς" που θα προκαλούσε ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης;
 
Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν και ο ρόλος του τύπου κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών. Σύσσωμος ο τότε τύπος ακόμη και αυτός που βρισκόταν στα χέρια "δεξιών" προδιέγραφε την κατάρρευση της κυβέρνησης και την αντικαταστασή της. Κι έτσι έγινε.

Μήπως τελικά ο "Δεκέμβρης" ήταν απλά μια "πορτοκαλί επανάσταση" λίγο πιο βελούδινη από αυτές που έλαβαν χώρα στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Τούμπα οι ιδιοκτήτες με την ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας.

  

 

Τι κι αν η ιδιοκατοίκηση δεν σου αποδίδει εισόδημα, τι κι αν όλοι οι ιδιοκτήτες δεν είναι στην ίδια μοίρα, πλέον έχει ποινικοποιηθεί και οι ιδιοκτήτες “ξεζουμίζονται” οριζοντίως και καθέτως χωρίς όριο.

 

Νέους φόρους στα ακίνητα φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Η αναθεώρηση, δε, των αντικειμενικών αξιών θα φέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις σχεδόν σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανά την επικράτεια, διώκοντας ουσιαστικά την ιδιοκτησία.

Και λέμε «σχεδόν σε όλους» γιατί είναι γνωστές οι τακτικές που μονίμως ευνοούν την εν Ελλάδι πλουτοκρατία.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο συντελεστής για το χαράτσι στις λαϊκές γειτονιές ήταν κατά πολύ υψηλότερος από τον αντίστοιχο στις περιοχές που φιλοξενούνται βίλλες.

Την ίδια ώρα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.


Το ειρωνικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η όλη υπόθεση έχει αρχίσει και θυμίζει σκανδαλωδώς την κομμουνιστική οπτική των πραγμάτων, όταν η ιδιοκτησία θεωρούταν κατάλοιπο της μπουρζουαζίας και το «κόμμα» ήταν ο ιδιοκτήτης των πάντων, αποδίδοντας τα στους πεινασμένους υπηκόους βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Αν σε κάποια φάση και με τις πολυεθνικές να έχουν αρπάξει τα πάντα, αποδοθούν στους πεινασμένους Έλληνες οικήματα βάσει κριτηρίων θα έχουμε μια επανάληψη της ιστορίας, απλά τώρα το «κόμμα» θα ονομάζεται Coca Cola και ο κομισάριος θα ονομάζεται Διευθύνων Σύμβουλος.

Καμμία άλλη διαφορά.   

Τι οδηγεί τους νέους στη Χρυσή Αυγή;


Η απάντηση είναι απλή...Η αλήθεια. 

Οι νέοι είναι από τη φύση τους αντιδραστικοί και γι΄ αυτό αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν παθητικά όλα όσα τους επιβάλλει το υπάρχον σύστημα. 

Αναζητούν λοιπόν την αλήθεια μέσα σε αυτή την ψευτιά που επικρατεί. 

Ουσιαστικά ψάχνουν τρόπους να λύσουν τα δεσμά και να βγουν από το σπήλαιο της άγνοιας και της αμάθειας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να βελτιώσουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η πατρίδα μας. Και η αναζήτηση αυτή είναι που τους φέρνει κοντά στη Χρυσή Αυγή. 






Η συνειδητή τους επιλογή να εναντιωθούν σε όλους όσους τους στερούν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για την πατρίδα μας συνδέεται άμεσα με τη βαθιά τους επιθυμία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της εποχής, καθώς οι νέοι της Χρυσής Αυγής δεν θέλουν να είναι απλοί συνεχιστές του έργου των προηγούμενων γενιών αλλά επιθυμούν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στη ζωή αυτού αυτού του τόπου. 

 Δικαιολογημένα λοιπόν, η νεολαία τάσσεται υπέρ της.