ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ





"ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ"
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ

"ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" Στο τρίτο επεισόδιο, ο Δημ Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Λιβύη και τις Αρχαίες Ελληνικές πόλεις και Αποικίες των Ελλήνων Κυρήνη και Απολλωνία. Ξεδιπλώνει την αλήθεια της ιστορίας του αποικισμού των Ελλήνων στην Ήπειρο και στα παράλια της Αφρικής. 
 
Ο κ. Μανωλεσάκης εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει τις πιο απίθανες γωνιές του πλανήτη καταγράφοντας άγνωστους Ελληνογενείς και Ελληνόφωνους με προέλευση από την αρχαιότητα εως τα χρόνια της τουρκοκρατίας, που βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου, Ασίας, και Νοτίου Αμερικής.



 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΤΟ REUTERS : ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ                      



Η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βουκουρέστι, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Είμαι πεπεισμένος πως κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να επιτευχθεί σύντομα, ώστε να κινηθούμε προς την ανάκαμψη,» δήλωσε κ. Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησης ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων στο Βουκουρέστι.

      Μόσχα προς Άγκυρα για την “αεροπειρατεία”: “Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας”                 










Σαφή προειδοποίηση επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 11 Οκτωβρίου.

«Ύστερα από το συμβάν με το συριακό αεροσκάφος, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας θα οξυνθούν»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Ρώσων που βρίσκονταν στο συριακό αεροσκάφος» για να συνεχίσει λέγοντας :

«ακόμη και αν είχαν την πεποίθηση ότι σε αυτό υπάρχει κάποιο φορτίο για τη Συρία, η Συρία δεν έχει υποστεί τυχόν διεθνείς κυρώσεις και μιλάμε για διεθνώς αναγνωρισμένες κυρώσεις που έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, και όχι σε μονομερείς που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Αμερική. 
 
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία νομική βάση, και αυτό είναι που ενοχλεί την Ρωσία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να το αφήσει έτσι. Κατόπιν αυτών η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως το συριακό αεροσκάφος μετέφερε τηλεπικοινωνιακό υλικό υψηλής τεχνολογίας το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές, ενώ επιπρόσθετα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 17 Ρώσοι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν πράκτορες της FSB!

Τη σχετική είδηση είχε αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yenişafak daily η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως οι Ρώσοι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν κάποιο έλεγχο από τις τουρκικές αρχές καθώς έφεραν διπλωματικά έγγραφα., ήταν όλοι τους τσετσενικής καταγωγής και ως προορισμό τους είχαν τη Δαμασκό με σκοπό να συνεργαστούν με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας για να ταυτοποιήσουν 300 Τσετσένους περίπου που μάχονται στο πλευρό των αντικυβερνητικών δυνάμεων.

Η ρωσική πλευρά έχει εξοργιστεί με το περιστατικό της αεροπειρατείας επιπρόσθετα και για το λόγο ότι υπήρξαν αναφορές περί κακοποίησης και προπηλακισμού των Ρώσων επιβατών, απαιτώντας να εξηγήσεις από την Άγκυρα.
 
Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το θέμα φαίνεται ότι λαμβάνει και γεωστρατηγικές διαστάσεις. Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας hurriyet daily αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η Ρωσία έχει εγκαταστήσει ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 στην περιοχή του Καυκάσου που στοχεύουν την Τουρκία(!) ως αντίποινα για την εγκατάσταση του ραντάρ TPY-2 μέρους της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην Μαλάτια.
 
 
Επιπρόσθετα όμως όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα οι λόγοι για την ρωσική αυτή κίνηση είναι οι συνεχώς επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή και το περιστατικό με το συριακό Airbus.
 
Αλλά το πάζλ της επιδείνωσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων έχει συνέχεια! Πρόσφατα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα «στρέψουν» το TPY-2 –το οποίο ανήκει στο ΝΑΤΟ- προς την πλευρά της Συρίας έτσι ώστε να επιτηρούν και την παραμικρή κίνηση στο χώρο εντός και γύρω από τη Συρία συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων αεροσκαφών από και προς τη Συρία.

Αναμφίβολα το σκηνικό των ρωσο-τουρκικών σχέσεων είναι αρκετά περίπλοκο και αναμένεται να περιπλεχτεί και άλλο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το συνολικό κλίμα ασφάλειας στην περιοχή.
 
 defencenet.gr

        ΕΚΤΑΚΤΟ : Ξαφνική άσκηση εντός κατοικημένων περιοχών με σενάριο εισβολής UCKάδων!!             

           

ΕΣΗΕΑ ΕΣΗΕΑ «πλακάκια» με εργοδότες οδηγούν σe εξαθλίωση χιλιάδες δημοσιογράφους

Όταν η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τον διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ διευθυντή του ΑΠΕ

Οι τιμητές της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ που καιρό τώρα τα έχουν κάνει «πλακάκια» με τους εργοδότες και οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες δημοσιογράφους, χτύπησαν και πάλι. 
 
Την ώρα που εκθεμελιώνεται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Τρίμης και η παρέα του αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ΑΠΕ, όχι όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, αλλά…υπέρ του πρώην γενικού διευθυντή, Ηλία Μάτσικα.

Ο εκλεκτός της προηγούμενης κυβέρνησης, άλλοτε στέλεχος του ομίλου Λαμπράκη, αν και του είχε ζητηθεί η παραίτησή του πριν από το καλοκαίρι, είχε στυλώσει τα πόδια, διότι, απ’ όσο γνωρίζουμε η αποζημίωση ήταν μεγάλη. Θέλοντας λοιπόν να μη χάσει ένα μεγάλο ποσό, παρέμενε στη θέση του αδιαφορώντας για τις εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων, και παρά το γεγονός ότι οι γκάφες στο ΑΠΕ έδιναν κι έπαιρναν. Χαρακτηριστικές οι δύο τελευταίες όπου αποσύρθηκαν δύο τηλεγραφήματα εντελώς λανθασμένα όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση στελεχών του ΣΔΟΕ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, που τελικά διαψεύστηκε.

Κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε και ο γενικός διευθυντής και τελικά με ρύθμιση ο κ. Μάτσικας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Κι επειδή προφανώς ο κ. Τρίμης κόπτεται για την τύχη του, εξέδωσε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ με την οποία καταγγέλλει τους πάντες για την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΑΠΕ.

Ο εκλεκτός συνομιλητής του κ. Τσίπρα και άλλων αναρχοαυτόνομων ομάδων, προφανώς θεωρεί ότι δεν έχει δικαίωμα ο εκάστοτε υπεύθυνος για τα κρατικά ΜΜΕ να διορίζει αυτόν που κρίνει κατάλληλο. Δηλαδή ο επόμενος επικεφαλής του ΑΠΕ εκ των προτέρων χαρακτηρίζεται ανίκανος και εξαρτημένος επειδή θα επιλεγεί από την κυβέρνηση; Και μάλιστα μια τρικομματική κυβέρνηση; Τι θέλει ο κ. Τρίμης, να ρωτήσει ο κ. Σαμαράς και την Κουμουνδούρου;

Για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, κατάλυση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, αλλά και της αυτονομίας, που οφείλουν να έχουν τα δημόσια ΜΜΕ, έκανε λόγο η ΕΣΗΕΑ. Και αναρωτιόμαστε; Κόπτεται τόσο πολύ για την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας όταν δύο χρόνια τώρα έχει αφήσει τους δημοσιογράφους έρμαια των εργοδοτών; Έκανε τίποτε για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην είναι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση θύματα της αναλγησίας των εκδοτών και καναλαρχών;

Καθάρισε το μητρώο που είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Πήρε έστω και μια φορά απόφαση για απεργίες που θα χτυπήσουν πράγματι τη διαπλοκή της ενημέρωσης; Γιατί κάτι σκόρπιες απεργίες όχι μόνο δεν αγγίζουν τους εκδότες αλλά το χαίρονται κιόλας.

Τέλος, όταν ο κ. Μάτσικας και οι υπόλοιποι που διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ αφού εκδιώχθηκαν οι προηγούμενοι, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε καμιά ανακοίνωση για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης;

Γιατί τρέμουν οι Τούρκοι και όλοι οι Νατοικοί τους S-300 ? Το θέμα των S 300 δεν ήταν “τεχνικό”. Ήταν πάντα πολιτικό και διπλωματικό.

Πάμε για βολή των S-300 στη Κρήτη με …Χίλια !





Μπορώ να κάνω βολή ακόμη και αύριο !!!! Ανώτερος Επιτελής του ΓΕΕΘΑ ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση ….Μετά από τόσα χρόνια θα ενεργοποιηθεί και με τη βούλα το κορυφαίο αντιαεροπορικό σύστημα 

της Ελλάδος !



Μετά απο χρόνια που η Ελλάδα πήρε τους περιβόητους S 300 θα κάνει τις πρώτες της βολές χωρίς να…φοβάται το ΝΑΤΟ αλλά και τους Τούρκους ! 

Αυτό θα γίνει στα τέλη του ‘ετους ή αρχές του 2013 το αργότερο στο Πεδίο Βολής Κρήτης όπως διέρευσε απο το ΓΕΕΘΑ ,ή ακόμη και πολύ νωρίτερα !

Η βολή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από το ρωσικής κατασκευής συστήματος κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) επιφανείας – αέρος μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συμφωνία προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την πραγματοποίηση της – λεγόμενης – «βολής αποδοχής του συστήματος» έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής και της Ρωσικής πλευράς τον Ιούλιο που μας πέρασε και ήδη τώρα «τρέχει κανονικά», όπως ελέχθη χαρακτηριστικά.


Υποτίθεται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την ενεργοποίηση των S 300 ξεπεράστηκαν και αυτό προέκυψε και στη πρόσφατη επίσκεψη του Α/ΓΕΑ Α.Τσαντηράκη στη Μόσχα. 

Όμως το θέμα των S 300 δεν ήταν “τεχνικό”. Ήταν πάντα πολιτικό και διπλωματικό.

Στα οχήματα έγιναν όλες οι τεχνικές επιθεωρήσεις και έτοιμα και αυτά για το NAMFI ..:¨¨Οπως όμως ανώτερος Επιτελής του ΓΕΕΘΑ ανέφερε όταν ρωτήθηκε απο ψηλά κλιμάκια της Χώρας ,”Μπορώ να κάνω βολή ακόμη και αύριο !!”


Γιατί τρέμουν οι Τούρκοι και όλοι οι Νατοικοί τους S-300 ; Γιατί έχει μπορεί να εγκλωβίσει όλα τα είδη των Νατοικών μαχητικών με μεγάλη αδυναμία στα F-16 του …ΝΑΤΟ !

Έρχονται τα γεράκια του Δαυίδ για την τελική (;) πρόβα επίθεσης στο Ιράν - 10 F-16 στην 110 ΠΜ

Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Μέση Ανατολή και ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, η ισραηλινή Αεροπορία έρχεται για την (τελική;) πρόβα πολέμου στην Ελλάδα σε μία άσκηση με τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίση μέχρι σήμερα στα πεδία των ασκήσεων, όπως οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ομολογούν: Την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα 10 μαχητικά αεροσκάφη F-16I, μαζί με αεροσκάφη υποστήριξης C-130 και ιπτάμενα τάνκερ θα πετάξουν από το Ισραήλ μέχρι την 110 ΠΜ στην Λάρισα, όπου θα ξεκινήσουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με την ΠΑ.


Η άσκηση έχει ποικιλία σεναρίων, μεταξύ των οποίων και αποστολές κρούσης εδάφους στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Ενδιαφέρον θα έχει αν η άσκηση περιλαμβάνει και απ'ευθείας πτήση και ρποσβολής στόχων εδάφους από το Ισραήλ στην Κρανέα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για μια πραγματική "πρόβα επίθεσης" στο Ιράν. 


Η νέα άσκηση αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια της περυσινής μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών F-16 της 337 Μοίρας «Φάντασμα» της Λάρισας, σε βάση στην έρημο Νεγκέβ, όπου και έγιναν κοινές ασκήσεις και τακτικής.


Στις αρχές Σεπτεμβρίου στη νοτιονατολική Κρήτη πραγματοποιήθηκε άλλη μια κοινή ελληνοισραϊλινή άσκηση με ελικόπτερα του στρατού και της αεροπορίας. Ενα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν Ερευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπτερο Super Puma.


Το σκέλος με τα επιθετικά ελικόπτερα ήταν το κυριότερο και σε αυτό συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς Αpache και από ισραηλινής Black Hawk και Αpache, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα αν συμμετείχαν και οι συστοιχίες S-300PMU1 και Tor-M1.


Οι αποστολές που έκαναν ήταν κρούσης σε στόχους εδάφους. Επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο δυο κορβέτες του ισραηλινού Ναυτικού πραγματοποίησαν ασκήσεις βολών στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος, ενώ κατέπλευσαν και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου τα επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ . 


defencenet.gr