ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ.. Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ "ΧΥΤΗΡΙΟ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ...

Μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε η υπόθεση της βλάσφημης και εμετικής παράστασης του θεάτρου "Χυτήριο". 

Το θέμα φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και μέλος της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), επί σειρά ετών στενότατος συνεργάτης της Ντόρας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος με ερώτησή του ζητά από την Επιτροπή να λάβει θέση για τα έκτροπα στο "Χυτήριο" και την αντίδραση των αρχών στη διάρκεια των επεισοδίων!

"Είναι ενήμερη η Επιτροπή για τα παραπάνω περιστατικά; Θεωρεί η Επιτροπή ότι αυτά τα επεισόδια (προσπάθεια παρεμπόδισης μίας θεατρικής παράστασης σε εξέλιξη, αυθαίρετη απελευθέρωση συλληφθέντων, απειλές με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, προπηλακισμός δημοσιογράφων και αποκήρυξη δημοκρατικών αρχών από βουλευτές) είναι συμβατά με τις συνθήκες της Ε.Ε και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων;

Θεωρεί η Επιτροπή ότι η αντίδραση των αρχών σε αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί επαρκή προστασία της ελευθερίας της έκφρασης;

Πως η Επιτροπή διασφαλίζει ότι το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης δεν θα περιορίζεται από ακραία πολιτικά κόμματα και κάθε άλλου είδους φονταμενταλιστικές ομάδες;", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης στην ερώτησή του.

Τουρκία: Οκτώ νεκροί λόγω συγκρούσεων μεταξύ στρατού και PKK


KΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ



Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά ακόμη 
τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ορεινή νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ.


Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν με την υποστήριξη μαχητικών ελικόπτερων σε ένα από τα στρατόπεδα του PKK, σκοτώνοντας έξι ενόπλους. 

Από την τουρκική πλευρά, ένας στρατιώτης και ένας άμαχος χωρικός έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερις στρατιώτες και τέσσερις αντάρτες τραυματίστηκαν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών έχουν κλιμακωθεί κατά τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυρα έχει αποδώσει την επιδείνωση της κατάστασης στο καθεστώς της Συρίας, κατηγορώντας τη Δαμασκό πως εξοπλίζει τους Κούρδους. 

Στον αντίποδα, η Συρία ισχυρίζεται πως η Τουρκία υποστηρίζει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται κατά της κυβέρνησης Άσαντ.

Χ.Μπάρκεϊ:Η Τουρκία και να θέλει δεν μπορεί να εισβάλλει από μόνη της στη Συρία--“Που πας ρε Καραμήτρο;”

Αμερικανός αναλυτής 
ξεφτιλίζει τις τουρκικές ΕΔ














Θα μπορούσε να συνοψιστεί στην ατάκα του γνωστού ανέκδοτου “Που πας ρε Καραμήτρο;”

Η θέση που ελαβε ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός αναλυτής καθηγητής Χένρι Μπάρκεϊ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα “Ραντικάλ”, με τις προπτικές επιτυχούς πολεμικής εμπλοκής του τουρκικού Στρατού στην Συρία.

Με απλά λόγα υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν την απαιτούμενη πολεμική εμπειρία και δεν πρόκειται να καταφέρουν τους επιχειρησιακούς τους σκοπούς αν εισβάλλουν στην Συρία!

Ο Χ.Μπάρκεϊ παλαιός αναλυτής του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι:

«Η Τουρκία και να θέλει δεν μπορεί να εισβάλλει από μόνη της στη Συρία.

Μπορεί να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της δεν έχουν ούτε την εμπειρία, ούτε την εκπαίδευση για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Επίσης η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας είναι προηγμένη και εξυπνη.

Αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η δημιουργία ουδέτερης ζώνης στη Συρία και γ’αυτό θέλει να παρασύρει τις ΗΠΑ.

Όμως εμείς δεν το επιθυμούμε και σίγουρα δεν θα το κάνουμε καθώς οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος».

Ο ίδιος αναφέρεται και στις λάθος εκτιμήσεις της τουρκικής κυβέρνησης:

«Έκαναν λάθος αναλύσεις σε οτι αφορά την ανθεκτικότητα του συριακού καθεστώτος και συμπεριφέρθηκαν αλαζονικά.

Νόμιζαν πως ο Άσαντ και το  καθεστώς θα φύγει μέσα σε 6 μήνες, αλλά έκαναν λάθος»κατέληξε.

 defencenet.gr