ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κάτι δεν πάει καλά...

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ; 
















Η Αμερική αποφάσισε να προσφέρει στην Ελλάδα συστήματα για στρατό ξηράς και αέρα που ξεπερνά τα 3 δις δολάρια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αριθμό των οποίων αποσύρει η αμερικανική Αεροπορία.



Εκτός όμως από τα 400 άρματα μάχης Μ1Α1 αλλά και τα μαχητικά F-15C/D η αμερικανική προσφορά περιλαμβάνει επιπλέον αεροπορικό υλικό αλλά και υλικό που αφορά τον στρατό ξηράς, καθώς επίσης 60 ελικόπτερα UH-60A/L.



Παράλληλα η αμερικανική προσφορά συμπληρώνεται από αριθμούς ΤΟΜΠ M 113 ITV, με αντιαρματικά βλήματα TOW, Τ/Θ οχήματα διοίκησης πυροβολικού M 577 αλλά και αμφίβια ΤΟΜΑ AAV-7A1, μεγάλος αριθμός των οποίων πρόκειται επίσης να αποσυρθεί από το σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών.



Ε, όχι να μιλάνε και οι ολετήρες της χώρας

Αν έχουμε καταλάβει καλά, το ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική 
στον Αντώνη Σαμαρά 
γιατί δεν… διαπραγματεύτηκε με τη Μέρκελ;




Από factorx 

Διότι αν όντως ισχύει αυτό και οι διαρροές από την Ιπποκράτους είναι σωστές τότε δεν πάει άλλο. 

Εγώ, ο factor και ο Μικρός Οδυσσέας, θα βγάλουμε τα ρούχα μας έξω από τη Βουλή, όπως ο Βρετανός και ο Αμερικάνος. Θα κάνουμε αυτό το απονενοημένο διάβημα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα κυκλοφορούμε γυμνοί μια και ο Ευ. Βενιζέλος αποφάσισε να πει για πρώτη φορά τη… γυμνή αλήθεια του.

Έχουμε τρελαθεί τελείως. 

Το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος γκρινιάζουν λέγοντας ότι η επίσκεψη Μέρκελ δεν είχε κανένα αποτέλεσμα κι ότι η κυβέρνηση δεν έθεσε στο τραπέζι την πολιτική διαπραγμάτευση, την επιμήκυνση ή το νέο κούρεμα.

“Όλα τα ζητήματα παραμένουν συνεπώς ανοιχτά. Περιμένουμε πάντα την έκθεση της τρόικας και εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το ύψος, το περιεχόμενο, και τη χρονική κλιμάκωση του πακέτου των μέτρων” αναφέρουν στο ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκαν και από το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα κερδίσει την αξιοπιστία της και αναφέρουν: «Τα τελευταία 2,5 χρόνια υπήρξαν αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να το προβάλει και η κυβέρνηση ως επιχείρημα διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Με ποιού την ευθύνη φτάσαμε μέχρις εδώ; Ποιοί από την υπογραφή του Μνημονίου μέχρι τις τελευταίες εκλογές φόρτωναν την κρίση στις πλάτες του λαού για να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις στο κράτος και να γλιτώσουν την κομματική πελατεία τους;

2. Είναι όλα τα θέματα ανοικτά με ευθύνη του Σαμαρά; Μπορεί να τα κλείσει και δεν το έκανε; Είναι στο χέρι του να απαιτήσει και να πάρει ότι θέλει; Ο Στουρνάρας μία ημέρα πριν από το Γιουργκρούπ δεν είπε ότι το θέμα της επιμήκυνσης έχει τεθεί; 

Μήπως ο Βενιζέλος δεν άκουσε ότι 
ήδη έχει τεθεί θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους από τους ξένους; Διότι αν τεθεί από την Ελλάδα έχουμε πιστωτικό γεγονός (default).

3. Δεν γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση. Και αυτό στο Μαξίμου με την Μέρκελ και προηγουμένως με την Τρόικα τι ήταν, σύσκεψη τεχνοκρατών;

4. Ενοχλήθηκε το ΠΑΣΟΚ που ο Σαμαράς κατάφερε να φτιάξει την εικόνα της Ελλάδας και δεν αναδείχθηκε … ο αγώνας των προηγούμενων 2.5 ετών. Μάλλον έχει απώλεια μνήμης ο κ. Βενιζέλος και θα πρέπει να τον κοιτάξει κανένας γιατρός. 

Ποιος μιλούσε για χρεοκοπημένη χώρα; 
Ποιος έλεγε για Τιτανικό, ποιοι υπουργοί και στελέχη κορόιδευαν την τρόικα και τους ξένους ηγέτες; Ο Παπανδρέου δε ζήτησε δημοψήφισμα και τον πέταξαν έξω; 
Ο Βενιζέλος δε θεωρείται ο χειρότερος και πιο αναξιόπιστος υπουργός της Ελλάδας; Επί 2,5 χρόνια ΠΑΣΟΚ δεν χάθηκε κάθε ψήγμα αξιοπιστίας είχε ποτέ αυτή η χώρα με τα πισωγυρίσματα και τις παλινωδίες της;

Τους πείραξε λοιπόν το ταξίδι του Σαμαρά στο Βερολίνο και της Μέρκελ στην Αθήνα; Ενόχλησε τον Βενιζέλο ότι ο μεγάλος «εχθρός» του ο Στουρνάρας έχει καλύτερη εικόνα στο εξωτερικό και φυσικά έχει σχέση με τα οικονομικά σε αντίθεση με τον ίδιο; 

Ε. Όχι λοιπόν να μιλάνε και οι ολετήρες της χώρας.

Μαθαίνουμε επίσης ότι ενοχλήθηκε ο Βενιζέλος και με τον Κουβέλη διότι ο τελευταίος δεν ήθελε να δει τη Μέρκελ, όπως υποστηρίζει η Ιπποκράτους.“Είναι κρίμα που σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην Κυβέρνηση και να υποστηρίξουν σε μία συζήτηση με την κυρία Μέρκελ από κοινού την εθνική στρατηγική”, λένε οι διαρροές.

Τι άλλο να πει κανείς. Η αλαζονεία του και η αδυναμία του να αποδεχθεί ότι πλέον είναι τρίτο και τέταρτο κόμμα, προκαλεί πολύ θλίψη. Αλλά τόση μιζέρια…

Αριστερός Ψάλτης

Σφίγγουν οι κώλοι στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος θυμήθηκε ότι ο Παπ μπορεί να πείραξε την λίστα, μόλις ο Πεπονής ζήτησε την αυθεντική



Σφίγγουν οι κώλοι στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος θυμήθηκε ότι ο Παπ μπορεί να πείραξε την λίστα, μόλις ο Πεπονής ζήτησε την αυθεντική

Τη δική του απάντηση στην «ύποπτη» διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μία μόλις μέρα αφού ο Πεπονής ζήτησε από το Στουρνάρα να βρει από τους Γάλλους την αρχική λίστα. 

Τυχαίο;....

Ειδικότερα, κατά την αρχική του μακροσκελή τοποθέτηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το υλικό είναι παράνομο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, ενώ επισήμανε ότι η «εκ του πλαγίου εκμετάλλευσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, αλλά και την Ελβετία, με την οποία επιχειρούμε να συνάψουμε διμερή συμφωνία για τη φορολογία καταθέσεων».

Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έμαθε από τα τελευταία δημοσιεύματα πως οι οικονομικοί εισαγγελείς με «έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών, που υπολαμβάνει ότι το υπουργείο Γαλλίας έδωσε CD, ζητά το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα».

«Η παρουσίαση των γεγονότων είναι διαφορετική. Ο κ. Διώτης δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει επίσημο συνοδευτικό έγγραφο και ότι ήρθε ανεπισήμως, ατύπως και δίχως αριθμό πρωτοκόλλου. 

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Διώτης πήρε το αρχικό υλικό ή το αντίγραφο. Θεωρώ ότι και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω εγώ» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνιδε δε ο κ. Βενιζέλος: «Δεν γνωρίζω ποιο χειρισμό θα κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών. Έστειλα στον πρωθυπουργό το υλικό για τις δικές του ενέργειες. 

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να διαφυλαχθούν: οι σχέσεις μας με τη Γαλλία, με την Ελβετία για διακρατική συμφωνία, αλλιώς θα υποστούμε βλάβη με την εκ του πλαγίου χρήση μιας λίστας. Ένα ψηφιακό υλικό που είναι προϊόν υποκλοπής είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, από αυτόν που το υπέκλεπτε, από διάφορες υπηρεσίες που διαμεσολάβησαν. 

Είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές και δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του. 

Η εισαγγελική εντολή της γνησιότητάς του αποδεικνύει το επισφαλές. Ο νομικά και πολιτικά ορθώς χειρισμός είναι αυτός που έκανα εγώ».

Σημείωσε επίσης: «Η πρωτοβουλία να καταθέσω στην Επιτροπή συνδέεται με την πρωτοβουλία να ενημερώσω τους αρμόδιους εισαγγελείς, αλλά και να ζητήσουμε ως ΠΑΣΟΚ να έρθει το υλικό στη Βουλή με κάθε νόμιμο τρόπο».

Και συνέχισε: «Θυμίζω ότι η συζήτηση έχει ως αφετηρία τη δική μου πρωτοβουλία, όταν διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν υπάρχει στο ΣΔΟΕ το υλικό και ανέτρεξα στο αρχείο μου να το βρω και να το στείλω». 

Συμπλήρωσε ακόμη πως ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Οικονομικών στις 17/6/2011, αλλά «μετά από αρκετές εβδομάδες, τον Αύγουστο του 2011, κατά τη διάρκεια σύντομης ενημερωτικής συνάντησης με τον κ. Διώτη, με ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει υλικό με τη μεσολάβηση μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας - Γαλλίας».

»Ο Παπακωνσταντίνου εμένα δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό. Ο κ. Διώτης επισήμανε ότι του εδόθη δίχως διαβιβαστικό και κατά την άποψή του ότι το υλικό είναι μη νόμιμης κατοχής και δεν μπορεί να καταστεί αποδεικτικό υλικό. Μου ανέφερε αυτά που προκύπτουν από την ανάγνωση που έκανε. Οσα μου είπε τα επανέλαβε και σε εσάς ως προς τα ονόματα, τα ποσά, τη μη ύπαρξη πολιτικών προσώπων».

»Μου άφησε στο γραφείο μου ένα φλασάκι και μερικές τυπωμένες σελίδες λίγων τυχαίων ονομάτων για να έχω μια γενική εικόνα. 

Εφόσον ο αρμόδιος ΣΔΟΕ και εισαγγελέας είχε στη διάθεσή το επί εβδομάδες και είχε αξιολογήσει και εκτιμήσει, εγώ δεν θα μπορούσα να έχω αλλη εκτίμηση. Συμφώνησα αμέσως με την εκτίμηση Διώτη. Γιατί; Ο υπουργός δεν είναι ελεγκτικό όργανο ούτε διωκτική αρχή. 

Το φλασακι παρέμεινε στο γραφείο μου σε ένα κουτί με πολλά ηλεκτρονικά αρχεία, έως ότου το στείλω στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχε το πρωτότυπο στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι αυτονόητο ότι κάθε διωκτική αρχή αξιοποιεί κάθε στοιχείο που έρχεται ως αφετηρία έρευνας και που μπορεί να οδηγήσει σε νόμιμο υλικό».

Τόνισε δε, ότι θεωρούσε αυτονόητο ότι, όταν το συγκεκριμένο υλικό βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών επί 16 μήνες, τότε θα είχαν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ επιχείρησε να δείξει ότι όλες οι σημαντικές λίστες εμβασμάτων, ακινήτων και μεγαλοοφειλετών που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής έγιναν επί δικής του θητείας.

Ειπε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ο Διώτης θα μπορούσε να μου ζητήσει οδηγίες για το θέμα, αλλά δεν το έκανε. Ανέμενα πρόοδο και αποτελέσματα, όπως και για κάθε άλλο θέμα. 

Για λογούς αρχής δεν ρώτησα το ΣΔΟΕ για την πορεία συγκεκριμένης υπόθεσης... Παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου στο υπουργείο και τις συνεχείς διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης, τις πολλές κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, προσπαθούσα να βρω χρόνο για συσκέψεις για τη μάχη κατά τις φοροδιαφυγής και δεν έχει υπάρξει περίοδος με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. 

Καθοριστική απόφαση η άρση του τραπεζικού απορρήτου. Κεντρικός πολιτικός στόχος είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας με Ελβετία για φορολόγηση καταθέσεων. 

Η Ελβετία θετει ως όρο για τη σύναψη συμφωνίας να μην γίνει χρήση υποκλαπέντων στοιχείων από τράπεζές της».

Εξήγησε ακόμη: «Αποχωρώντας από το υπουργείο είχε τη βεβαιότητα ότι το ΣΔΟΕ έχει όλα τα αρχεία, αντίγραφα των οποίων υπάρχουν στο υπουργείο... Όταν είδα να δημιουργείται δημοσιογραφικός θόρυβος, ήμουν βέβαιος ότι υπάρχει η λίστα στο ΣΔΟΕ ή στην ΕΥΠ. 

Θεώρησα ότι δεν πρέπει να ειπωθεί δημόσια, για να προστατευτούν οι έρευνες και η συμφωνία με Ελβετία, μιας και το υλικό είναι παράνομο. Ο κ. Διώτης με πήρε τηλέφωνο και μου θύμισε τη συζήτηση μας τον Αύγουστο του 2011 και το φλασάκι που μου άφησε. 

Για όσους έσπευσαν να χυδαιολογήσουν ότι εγώ έκανα δύο εκλογικές αναμετρήσεις με το υλικό, λέω ότι με πίεση και επίμονες ερωτήσεις θυμήθηκα για ποιο θέμα μου μιλούσε ο κ. Διώτης. 

Σε άλλη συνομιλία συνειδητοποίησα ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει κρατήσει άλλο υλικό και θεώρησα ότι πρέπει να επιστραφεί στο ΣΔΟΕ. Το αναζήτησα στην κατάσταση που το έχει αφήσει ο Διώτης και την Τρίτη 2.10.2012 επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό»

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Παυλόπουλου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «άλλο τι ξέρουμε τώρα μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλο τι έμαθα από την αρμόδια υπηρεσία ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του 2011».

Και προσέθεσε: «Γνωρίζει καλά ο κ. Διώτης τι σημαίνει δικονομία και αποδεικτικό υλικό, έχει την εμπειρία. Του είπα "εσύ το είδες, το γνωρίζεις και ισχύει αυτό που λες εσύ. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό το υλικό μπορεί να αποτελέσει βάση έρευνας". 

Οδηγήθηκε σε αυτοκτονία συνάδελφός μας, επειδή το ονομά του συμπεριλήφθηκε σε λίστα μετά από ανώνυμη καταγγελία και μπορεί να δώσει εντολή ο υπουργός...».

«Ο κ. Διώτης ανέφερε ότι τα ποσά δεν είναι εντυπωσιακά, είναι σε δολάρια και συμφώνησα με τη νομική αξιολόγηση και ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για έρευνα. 

Δεν είμαι άνθρωπος που λέω πολλα λόγια άλλωστε. Δεδηλωμένη επιδίωξη ήταν να συναφθεί συμφωνία με την Ελβετία, αλλά φοβάμαι με τις εξελίξεις αυτές θα ανατραπεί».

Τέλος, σημείωσε για τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «οι αντιδράσεις μου είναι θεσμικές και νομικά τεκμηριωμένες. Ο Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε και καλά έκανε, απλά έπρεπε να έχει σταλεί το υλικό το γρηγορότερο στο ΣΔΟΕ και να μην έχει καμία ανάμειξη κανένας υπουργός».

Κόντρα Βενιζέλου - Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η περίπτωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επί 26 λεπτά διατύπωσε περισσότερα από 50 ερωτήματα προς τον κ. Βενιζέλο, πολλά εκ των οποίων στόχευαν στην ανατάραξη της ψυχραιμίας του. Όταν δε ο ερωτώμενος επιχείρησε να απαντήσει, η βουλευτής τον διέκοπτε, με αποτέλεσμα να εισπράξει σε αυστηρό τόνο την παρατήρηση: «Μην με ξαναδιακόψετε».

Επι της ουσίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε μεταξύ άλλων ότι «έχει δημιουργηθεί εμπλοκή με τον χειρισμό του κ. Σ. Στασινόπουλου να πάρει τη λίστα και να την στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αν αυτά είχαν μείνει στα χέρια του ΣΔΟΕ, θα είχαν σταλεί στη Βουλή. 

Τώρα που εστάλησαν στον εισαγγελέα δεν μπορούν να έρθουν στο Κοινοβούλιο. Αυτός ο γόρδιος δεσμός υπάρχει κίνδυνος να μας εκθέσει διεθνώς».

Αναφορικά με το αν η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ του είχε θέσει το συγκεκριμένο θέμα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η κυρία Λαγκάρντ δεν μου είπε τίποτε. Εδώ δεν μου είχε πει τίποτε ο Παπακωνσταντίνου. 

Τι θα λέγαμε με την Λαγκάρντ, κουτσομπολιά; Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι έχετε κενο 5,5 δισ. ευρώ και πρέπει να βρείτε τα χρήματα. Ρωτούσε για το συμβολικό τίμημα της λίστας των εμβασμάτων. Ποιος έχει αναρωτηθεί ποια είναι η απόδοση του ΣΔΟΕ από συστάσεώς του; Η απόδοση είναι πολύ χαμηλή».

«Προσβολή είπατε για οικονομικούς εισαγγελείς. Ουδέποτε το υπουργείο Οικονομίας ξεκίνησε διαδικασία αντικατάστασης εισαγγελέων, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης. Βάρβαρη κατηγορία ότι επικοινώνησα μαζί τους. Θεσμική προσβολή» συνέχισε.

Σημείωσε ακόμη ότι μεταξύ των ενδεικτικών στοιχείων της λίστας που του είχε δώσει ο κ. Διώτης σε έγγραφη μορφή -προκειμένου να λάβει γνώση για τη μορφή του- «ήταν ονόματα που έδειχναν ότι πρόκειται για Έλληνες εβραϊκής καταγωγής», ενώ τόνισε ότι δεν άνοιξε και δεν ανέγνωσε το ηλεκτρονικό αρχείο.

«Με ποια στοιχεία λέει ο κ. Τσίπρας ότι έγιναν εκβιασμοί;»

Στις αιχμηρές αναφορές της κυρίας Κωνσταντοπούλου περι «διεξαγωγής δύο εκλογικών αναμετρήσεων με το στικάκι στο συρτάρι σας, στην τσέπη σας, στο μαξιλάρι σας ή όπου άλλου μπορεί να το είχατε», αλλά και στις δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα περί εκβιασμών, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Και τι εννοείτε ότι κάναμε εκβιασμούς; Τι σας επιτρέπει να το πείτε αυτό; Ποια ένδειξη, ποιο στοιχείο; Το υλικό το είχε ο Παπακωνσταντίνου 16 μήνες, το είχε ο Διώτης επί δύο μήνες δίχως να με ενημερώσει. 

Είδατε καμία πληροφορία για το περιεχόμενο του υλικού, πριν το στείλω εγώ στο Μέγαρο Μαξίμου;».

Στο σημείο αυτό, η κυρία Κωνσταντοπούλου τον διέκοψε και πάλι, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναστάσιος Νεράντζης να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο: «Μην τις απευθύνετε ερωτήσεις, γιατί η βουλευτής ερεθίζεται»! 

«Οι εφοπλιστές ζήτησαν να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση ελβετικών καταθέσεων»

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελβετικών καταθέσεων είναι ναυτιλιακά κεφάλαια και τόνισε: «Στις 14.11.2011 η ναυτιλιακή ένωση μου έστειλε διάβημα για τη διμερή συμφωνία που επιχειρούμε να κάνουμε με τους Ελβετούς για τις εκεί καταθέσεις. 

Στο διάβημα ανέφεραν ότι “οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επιλέξει τις ελβετικές τράπεζες για την κατάθεση των χρημάτων από ναυτιλιακές δραστηριότητες. 

Τα εισοδήματα είναι νόμιμα και απαλλάσσονται φορολογίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να περιληφθεί στην συμφωνία σας ότι οι αποφάσεις δεν θα αφορούν τις συγκεκριμένες καταθέσεις”».

«Ο Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι οι συνολικές καταθέσεις της λίστας είναι 1,9 δισ. δολάρια»

Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την παρέμβαση που είχε κάνει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο δελτίο ειδήσεων του Mega, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ για τη λίστα Λαγκάρντ, του τηλεφώνησε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι το σύνολο των καταθέσεων που περιλαμβάνει η λίστα είναι 1,9 δισ. δολάρια, ενώ τα 10-20 ονόματα που αυτός επέλεξε να στείλει στο ΣΔΟΕ ατύπως για έρευνα αντιστοιχούν στα 2/3 των καταθέσεων».

Κωνσταντοπούλου: «Μην με περιορίζετε» - Νεράντζης «... είστε απεριόριστη»

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να ερωτά η κυρία Κωνσταντοπούλου και το γεγονός ότι έχει συμπληρωθεί ήδη μία ώρα από την στιγμή που πήρε το λόγο έχει προκαλέσει δυσφορία και εκνευρισμό στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης κράδαινε τον Κανονισμό της Βουλής διαμαρτυρόμενος γα «κατάχρηση του χρόνου». 

Επιπροσθέτως, στις παρατηρήσεις του κ. Νεράντζη να συντομεύσει, η κυρία Κωνσταντοπούλου του ζήτησε «μην με περιορίζετε», για να εισπράξει την απάντηση από τον ετοιμόλογο πρόεδρο: «Δεν μπορεί να σας περιορίσει κανείς. Είστε απεριόριστη». 

Αλλά και ο κ. Βενιζέλος έθεσε ζήτημα «κοινοβουλευτικής αισθητικής» .

Η κατάχρηση του χρόνου εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου είχε και παράπλευρες απώλειες. Διαβάστε τον «απολαυστικό» διάλογο μεταξύ του προέδρου Α. Νεράντζη και του κ. Κακλαμάνη:

Α. Κακλαμάνης: «Μας ταλαιπωρείτε, γιατί είστε ανίκανος να κάνετε τη δουλειά σας ως πρόεδρος.

Α. Νεράντζης: Ανακαλέστε, γιατί θα αποχωρήσω.

Α. Κακλαμάνης: Αποχωρήστε μπας και κάνει άλλος καλύτερα τη δουλειά σας. Σεβαστείτε το ρόλο σας. Είστε ανίκανος, είναι φανερό.

Α. Νεράντζης: Και εσείς είστε υπέργηρος!

Πέραν αυτών, στην κόντρα μεταξύ Βενιζέλου και Κωνσταντοπούλου περιλαμβάνεται και το σκηνικό, κατά το οποίο συνεργάτης του κ. Βενιζέλου του έδωσε ένα χαρτί. Τότε, η κυρία Κωνσταντοπούλου θεώρησε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται «σκονάκι», για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαντήσεις της. Ο κ. Βενιζέλος της απάντησε ότι «το χαρτί του συνεργάτη μου, μου υπενθύμισε ότι πρέπει να πάρω το χάπι».

Τέλος, να σημειωθεί ότι αν και ο δεύτερος γύρος κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου διήρκησε περισσότερη από μισή ώρα, ο κ. Βενιζέλος της εξήγησε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για ερωτήσεις, αλλά για αξιολογήσεις που στοχεύουν στην «αστήρικτη κριτική εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

«Νομοθετική ρύθμιση για να έρθει η λίστα στη Βουλή»

Ως «λύτρωση» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να έρθει η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και εξήγησε: «Δεν αξιολογώ τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, αλλά εκτιμώ ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί καλούνται να διαχειριστούν παράνομο υλικό και η Βουλή πρέπει να κινηθεί με ριζοσπαστισμό -ενδεχομένως με νομοθετική ρύθμιση-, για να πάρει το υλικό». 

Πρόσθεσε πάντως ότι «σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ξέρουμε ότι μπορεί κάποιοι να ενοχληθούν, όπως οι Γάλλοι ή οι Ελβετοί».

Για το συμβιβασμό με τη Siemens

Ακόμη, υπερασπίστηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έκανε το ελληνικό Δημόσιο με τη Siemens, εξηγώντας ότι δεν αποσύρει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως να υπάρχουν για στελέχη της γερμανικής εταιρείας ή άλλους, αλλά «ικανοποιεί την ηθική ζημιά του δημοσίου».

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας














Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας μετά και την σημερινή διαταγή του τουρκικού ΓΕΕΘΑ για αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και την υπόσχεση του στρατηγού Ozel ότι η Τουρκία θα απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση της Συρίας.

Όπως ανέφεραν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές η απόφαση της Τουρκίας να αναγκάσει το συριακό επιβατικό αεροσκάφος που ερχόταν από την Ρωσία να προσγειωθεί στην Άγκυρα και η κοινοποίηση προς τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες να μην πετούν στον συριακό εναέριο χώρο αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no fly zone) πάνω από την Συρία.

Σε πρώτη φάση η ζώνη αυτή θα είναι σε βάθος μέσα στο συριακό έδαφος 10 χλμ από τα σύνορα των δύο χωρών και ένας από τους λόγους που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν τους βομβαρδισμούς της περασμένης εβδομάδας στην παραμεθόριο ήταν η εκκαθάριση της ζώνης αυτής από αντιαεροπορικά συστήματα.

Στην "ύπουλη" αυτή τακτική της Τουρκίας να δημιουργήσει σταδιακά μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων η Ρωσία έχει ήδη απαντήσει αρνητικά ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το περίφημο μήνυμα της ρωσικής εφημερίδας “Ισβέστια” η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα σύμφωνα με την οποία 

«Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν “τα παπάκια στο λούνα παρκ”. 

Την ίδια στιγμή η Ρωσία θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα στην Άγκυρα ανέλαβε δράση 
στην Μαύρη θάλασσα. 

Πιο συγκεκριμένα όπως έγραψε σήμερα το defencenet.gr ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Τu-160 (κατά άλλες πηγές Tu-22M) πέταξαν στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία συνεχίζοντας την νέα πολιτική πτήσεων των ρωσικών βομβαρδιστικών στην περιοχή αυτή που εγκαινιάστηκε πριν από αρκετούς μήνες και έχει ανησυχήσει την ηγεσία της τουρκικής Αεροπορίας 
η οποία βλέπει ένα νέο μέτωπο να ανοίγει στον βορά.

Πάντως οι εξελίξεις στις τουρκο-συριακές και τουρκο-ρωσικές σχέσεις έχουν ανησυχήσει τους Αμερικανούς που βλέπουν την αποφασιστικότητα της Συρίας και της Ρωσίας να τους χαλούν τα σχέδια 
στην Μ. Ανατολή. 

Ρωσοτουρκική κρίση: Απήγαγαν ρωσικό αεροπλάνο οι Τούρκοι - Έστειλαν Tu-160 οι Ρώσοι!

Image









Την ώρα που στην Αθήνα περίσσευαν τα καλά λόγα του Έλληνα υπουργου Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για τον νεοθωμανό Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου που αμφισβητεί ευθέως δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ξεσπούσε μια άνευ προηγουμένου κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέεσεις, η οποία οδήγησε στην ματαίωση του ταξιδιού του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην Τουρκια και πρακτικά το "πάγωμα" των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Αιτία η τουρκική στάση στο θέμα της Συρίας και αιτία φαίνεται ότι ήταν η απαγωγή ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, τα οποία προσγείωσαν το αεροσκάφος στην Άγκυρα! 

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία τολμά να κάνει κάτι τέτοιο και μόνο το γεγονός ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου Β.Πούτιν, η οποία προετοιμαζόταν επί πολλούς μήνες, δίνεςι μια πρόγευση του το πρόκειται να ακολουθήσει από πλευράς Μόσχας για αντίποινα.

Από την Αθήνα, όπου απολάμαβεν την ζεστή φικοξενία του ΥΠΕΞ ο Α.Νταβότουγλου δήλωσε με θράσος "χιλίων πιθήκων" ότι "Στο αεροσκάφος υπήρχουν είδη, τα οποία δεν είναι νόμιμα" χωρίς να διευκρινίζει τι δεν ήταν νόμιμο, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να απαγορεύει διακίνηση παντός είδους υλικού προς την Συρία.
Μάλιστα ο Α.Νταβούτογλου έσπευσε να τονίζει ότι "Το θέμα αυτό δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας", αλλά μάλλον οι Ρωσοι έχουν διαφορετική άποψη: Πέρα από ένα οξύτατο διάβημα ακολούθησε την απαγωγή του αεροσκάφους και ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Τu-160 πέταξαν στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία (άλλη πηγή από την Μόσχα αναφέρει ότι ήταν Tu-22M). 

Mε απίστευτο θράσο ο Α.Νταβούτογλου υποστήριξε ότι "Εδώ και πολλές εβδομάδες ανακοινώσαμε πως δεν θα επιτρέπει τη διέλευση στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία, μέσω του εναέριου χώρου της και τόνισε πως το αεροσκάφος της Συρίας , εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί λόγω πληροφοριών που είχαν φτάσει στη χώρα περί μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες απήχθη από F-4Ε της τουρκικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο και εν συνεχεία κρατήθηκε. 

Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας του , από την Αθήνα είπε ότι το αεροσκάφος “Δεν τήρησε τους κανόνες της διεθνούς αεροπλοίας και γι΄αυτό το προσγειώσαμε”.Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτές τις ενέργεις. 

Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες σε ότι αφορά την καταγραφή των αντιδράσεων της "αρκούδας" απέναντι στην Τουρκία...

defencenet.gr