ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σε αμιγώς ευρωπαϊκή υπόθεση μετατρέπεται η λύση της οικονομικής κρίσης της χώρας.



Η Γερμανίδα Καγκελάριος πραγματοποιεί επίσκεψη την Τρίτη στην Αθήνα, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση πως το ΔΝΤ αποστασιοποιείται από το σχήμα της τριμερούς διαχείρισης του χρέους της Ελλάδας

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως το ΔΝΤ αποστασιοποιείται από το σχήμα της τριμερούς διαχείρισης του χρέους της Ελλάδας, έγινε γνωστό πως την Τρίτη στην Αθήνα θα βρεθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε αμιγώς ευρωπαϊκή υπόθεση μετατρέπεται η λύση της οικονομικής κρίσης, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να παίρνει το παιχνίδι επάνω της φοβούμενη τα απόνερα μιας αποτυχίας τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τη δική της χώρα. 

Ο χρόνος μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς ήδη η Γερμανία έχει μπει σε προεκλογική περίοδο.

Το ερώτημα που πρέπει τώρα να απαντηθεί είναι τι θα έχει η κα Μέρκελ στις αποσκευές. 

Κυβερνητικές πήγες εξηγούν πως, εκτός από τη στήριξη που θα εκφράσει στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα καγκελάριος θα δώσει και πολιτική κάλυψη στη χώρα έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης των 31 εκατ. ευρώ με χρήματα –όπως όλα δείχνουν– αμιγώς ευρωπαϊκά. 

Άγνωστο όμως παραμένει αν θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις, με το δεύτερο σενάριο να έχει προβάδισμα.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη Μέρκελ είναι μια νίκη Σαμαρά, ο οποίος κατάφερε να τη φέρει μέχρι την Αθήνα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή, δείχνοντας πως ο ίδιος είναι μετρήσιμη δύναμη στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Στέφεν Ζάιμπερτ, θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην Ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

Αποκρυπτογραφώντας τη δήλωση και σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρώπη, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει μια συμφωνία σχετικά με το πώς θα κινηθεί η Ελλάδα στο Εurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και τι προοπτικές υπάρχουν για την πολυπόθητη επιμήκυνση.

Η κυβέρνηση επείγεται να προλάβει τις προθεσμίες και να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. στη Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης. 

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η επίσκεψη της κας Μέρκελ αποτελεί θετική εξέλιξη και ότι θα επισφραγίσει την πρόοδο που έχει γίνει στην αναζήτηση λύσης για τη χώρα. Θεωρεί δε επιπλέον ότι θα λειτουργήσει σαν εγγύηση για την εκταμίευση της δόσης ώστε να μπορέσει να φέρει στη Βουλή το σκληρό πακέτο και να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις και των άλλων δύο αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και αρκετών βουλευτών.

Άλλωστε, τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις τους επεσήμαναν τη σημασία αυτής της επίσκεψης.

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα εμφανίζεται πρόθυμος, αν ζητηθεί, να υπάρξει μια συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και την καγκελάριο, από τη στιγμή που όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική διαπραγμάτευση.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν ότι μπορεί ο πρωθυπουργός ή όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί να εκθέσουν τις πολιτικές διεκδικήσεις της χώρας.