ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στις 7 Οκτώβρη ο Λένιν φτάνει στην Πετρούπολη… «Από τον Τσάρο στο Λένιν» ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ KGB ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ.

ΑΙΜΟΣ                           : Η ξεπουλημένη επανάσταση : "Δείτε πως η Γερμανία, ...: «Από τον Τσάρο στο Λένιν»  Η Οκτωβριανή επανάσταση του 1917.  Τι προηγήθηκε αυτού του ιστορικού γεγονότος;  Ποιος το ...

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για την Άγκυρα!!! Οι Κούρδοι συγκροτούν τις Ταξιαρχίες του Τακτικού Στρατού του Δυτικού Κουρδιστάν, στη Συρία...

























Του Σάββα Καλεντερίδη_ 

Η τελευταία συνάντηση που είχε ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν με τους δικηγόρους του ήταν αυτή της 27ης Ιουλίου του 2011. Έκτοτε, οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει κάθε επαφή των δικηγόρων με τον έγκλειστο στη φυλακή Κούρδο ηγέτη, ενώ... 
έχουν περιοριστεί και οι συναντήσεις του με τους οικείους του, με τους οποίους έχει συναντηθεί δύο ή τρεις φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο λόγος του αποκλεισμού του Άπο, από τον έξω κόσμο, από το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και από τους οικείους του, είναι η εκτίμηση των ιθυνόντων ότι μέσω των επαφών αυτών ο Οτζαλάν καθοδηγεί τον αγώνα, διατηρώντας έτσι τον ηγετικό και άρα συνεκτικό του ρόλο στο Κίνημα.

Κατά την τελευταία αυτή συνάντηση με τους δικηγόρους ο Άπο τους έδωσε μια επιστολή, που είχε ως αποδέκτη την ηγεσία του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας, εκφράζει το 70% των Κούρδων του Δυτικού Κουρδιστάν, όπως αποκαλείται η ΒΔ Συρία.

Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή των Financial Times, Loveday Morris, ο οποίος βρίσκεται στο Δυτικό Κουρδιστάν, όπου στην κυριολεξία παίζεται το παιχνίδι της επαναχάραξης ισορροπιών, επιρροών αλλά και συνόρων στην περιοχή της Μεσοποταμίας, διαβάστηκε πρόσφατα στην αυτοδιοικούμενη από τους Κούρδους πόλη Ντέρικ, σε συγκέντρωση της νεολαίας του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), το οποίο, σημειωτέον, θεωρείται κλώνος του ΡΚΚ.

Ο ηγέτης ΚΑΙ των Κούρδων της Συρίας, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, απευθυνόμενος στην κουρδική νεολαία, μέσω της επιστολής του, που, επαναλαμβάνουμε γράφτηκε πριν ενάμιση χρόνο, είπε τα εξής:

"Μην συντάσσεστε με το μέτωπο του Άσαντ, ούτε με αυτό των αντικαθεστωτικών. Να αποτελέσετε μια τρίτη αυτόνομη δύναμη στη Συρία

Προετοιμάστε μια στρατιωτική δύναμη 15 χιλιάδων ανδρών, η οποία θα προστατέψει τις κουρδικές περιοχές. 

Αν δεν ακολουθήσετε τη στρατηγική αυτή, θα σας λιώσουν. 
Ο κάθε νέος Κούρδος, θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια και θα πρέπει να προετοιμάσει τον εαυτό του κατάλληλα, ούτως ώστε να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα του». 

Με βάση νεώτερες πληροφορίες, εκτός από τις ομάδες των ανταρτών που δρουν στη Συρία, ο αριθμός και η τοποθεσία δράσης των οποίων δεν ανακοινώνεται για ευνόητους λόγους, και τις αρκετές χιλιάδες ενόπλων Κούρδων που δρουν ως Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας στις έξι μεγάλες πόλεις που ελέγχονται και αυτοδιοικούνται από το PYD, οι Κούρδοι έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση δυο ταξιαρχιών, οι οποίες έχουν έδρα το Κάμισλο, πρωτεύουσα του Δυτικού Κουρδιστάν, που κάθεται σε μια πολύ πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου περιοχή!!!

Αφού σημειώσουμε τη διορατικότητα και την οξυδέρκεια του Άπο, ο οποίος αποκομμένος από την έξω κόσμο και μέσα από τη φυλακή, έχει τη δυνατότητα να προλαβαίνει τις εξελίξεις και να χαράσσει στρατηγική για το λαό του -σε αντίθεση με τους δικούς μας ηγέτες, που βυθισμένη στο βούρκο της διαφθοράς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν πέρα από τη μύτη τους, όπως αποδείχτηκε από τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διέλυσε την Ελλάδα- να τονίσουμε ότι ακριβώς αυτή κατάσταση, το γεγονός, δηλαδή, ότι οι Κούρδοι δεν συντάχτηκαν με τη μια ή την άλλη πλευρά και αποτελούν πλέον μια Τρίτη αυτόνομη δύναμη στη Συρία, είναι που προκαλεί το μεγάλο πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Με άλλα λόγια, η Άγκυρα βλέπει ότι η στρατηγική του Άπο, που υιοθετήθηκε από τους Κούρδους, τους έχει καταστήσει ήδη τρίτη αυτόνομη δύναμη στη Συρία,και αν ανατραπεί ο Άσαντ, όπως επιδιώκει η ίδια με την πολιτική της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτήν την τρίτη δύναμη, η οποία, να το υπογραμμίσουμε, ήδη έχει κερδίσει μια ντε φάκτο αυτονομία και όπως βλέπουμε από την φωτογραφία που δημοσιεύουμε, αποκτά και τακτικό στρατό.

Δηλαδή, η Τουρκία ανακάλυψε ότι με την πολιτική της στο ζήτημα της ανατροπής του Άσαντ, στην ουσία δουλεύει για την ίδρυση ενός δεύτερου κουρδικού κράτους, εξέλιξη που θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, την αυτονομία και των δικών της Κούρδων, που ξεπερνούν τα είκοσι εκατομμύρια.

Και ως διορθωτική κίνηση στον παραπάνω άστοχο σχεδιασμό, η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε πρόσφατα εξουσιοδότηση για την πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων, εάν η κυβέρνηση κρίνει κάτι τέτοιο απαραίτητο. 

Ο στόχος της απόφασης αυτής είναι οι Κούρδοι της Συρίας και του Ιράκ.

H Άγκυρα σίγησε γρήγορα τις “σειρήνες πολέμου” με τη Συρία.


Nέο θερμό επεισόδιο μεταξύ 
Συρίας-Τουρκίας





Όλμος από συριακό έδαφος έπεσε στην πόλη Ατσάκαλε στην τουρκική μεθόριο. Ο τουρκικός στρατός απάντησε με πυρά στη Συρία σε αντίποινα για το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο όλμος κατέπεσε κοντά σε εργοστάσιο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο της Ατσάκαλε, όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι από συριακούς όλμους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΡΟΣ 
ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ,ΤΟΥ ΙΡΑΚ 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!