ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η συρρίκνωση του Ελληνισμού -Βίντεο!!



Μια ιστορική αναφορά στο Μεταναστευτικό
.
Σήμερα υπάρχουν αναρίθμητα κοινά με τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και ελπίζω ότι όποιος παρακολουθήσει το βίντεο θα τα αντιληφθεί. 

Ο εποικισμός, το δημογραφικό, οι υποτακτικοί και οι μισθοφόροι που έγιναν αφέντες.... η εξασθένιση των συνόρων, και η ... "προδοσία" προς χάριν του προσωπικού συμφέροντος!

Μόνο όταν θα μπορέσουμε να δούμε το παρόν ως ένα μικρό κομμάτι μιας ευρύτερης ιστορικής συνέχειας θα μπορέσουμε να συλλάβουμε το εύρος των επιπτώσεων που θα έχουν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα επί των ημερών μας.

Το μεταναστευτικό & Η συρρίκνωση του Ελληνισμού (α´)


Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το «τι κόμμα φτιάχνουμε»








Ανω κάτω αναμένεται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα αφού ξεκίνησε ήδη μια ιδιότυπη μάχη μεταξύ «αριστερών» και «ρεαλιστών».

Τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος (Λαφαζάνης, Στρατούλης κ.α.) ανησυχούν για την «ρεαλιστική» στροφή της ηγεσίας προς την Ευρώπη και το Κέντρο και το ξεκαθάρισμα θα γίνει στο Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον Νοέμβριο.

Οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια μετά τη διαφαινόμενη πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει το αμάλγαμα συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα αλλά και να κάνει σαφή ευρωπαϊκή και πιο κεντρώα στροφή.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Αριστερό Ρεύμα, που είναι η μεγαλύτερη τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ (επικεφαλής είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το στηρίζουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης, Στ. Λεουτσάκος, Τ. Κανταράς κ.α.) το οποίο ενοχλήθηκε από την συνάντηση ομάδας οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της Τask Force Χορστ Ράιχενμπαχ την περασμένη εβδομάδα. 

«Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος των δανειστών και όχι για θεσμκό παράγοντα της Ευρωπαικής Ενωσης» έλεγαν.

Το Αριστερό Ρεύμα αντιδρά στον «ρεαλισμό»

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Αριστερό Ρεύμα έδειξε τα δόντια του σε τρία σημεία : τη σχέση του κόμματος με την τρόικα, όπως προαναφέραμε, τις προγραμματικές θέσεις της Συνδιάσκεψης και την ιδεολογική ταυτότητα που δίνεται στο κόμμα.

Οι επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος ζήτησαν ο καθένας με τον τρόπο του από τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει «τι κόμμα φτιάχνουμε». 

Για την ιδεολογική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σαφές από την πλευρά Λαφαζάνη ότι θεωρούν σημαντικό να υπάρχει αναφορά «σε μια πλατιά συμμαχία δυνάμεων της Αριστεράς» που μπορεί πλέον να μη περιλαμβάνει τη ΔΗΜΑΡ αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Τόνισαν, μάλιστα, ότι θα περίμεναν ένα γενναίο άνοιγμα προς αυτές τις δυνάμεις στο πλαίσιο των προεκλογικών τοποθετήσεων του κόμματος, αλλά αυτές δεν έγιναν.

Μετατοπίσεις στον ρεαλισμό

Τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος παρακολουθούν με ανησυχία το τελευταίο διάστημα τις συνεχείς μετατοπίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προς το Κέντρο. Εθεσαν έτσι στη συνεδρίαση της ΚΠΕ ζήτημα γιατί ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί συνέχεια τον όρο «Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς». 

Σύμφωνα με τα στελέχη η φράση αυτή θυμίζει τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου ακόμη και τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που θεωρούν ότι προκαλεί «αλλοίωση της φυσιογνωμίας μας». Αντί για την έκφραση αυτή θα προτιμούσαν σαφώς το «Ριζοσπαστική Αριστερά» ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την «καθαρότητα» των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ίδια στελέχη του Αριστερού Ρεύματος τάσσονται αναφανδόν και υπέρ της αντιπολίτευσης «από τη βάση» και της συμπαράταξης με κινήματα, ομάδες πολιτών κλπ με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου που θα οδηγήσει σχεδόν αναπόφευκτα, όπως εκτιμούν, στην περίφημη ενοποίηση της Αριστεράς.

«Παιδικές αρρώστειες»

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί κινήσεις δικών της στελεχών προς τον «ρεαλισμό» και τον ευρωπαικό ρεαλισμό γνωρίζοντας ότι η μονομαχία θα γίνει στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και θα αποτελέσει ισχυρή δοκιμασία στο εσωτερικό του πολυτασικού Συνασπισμού αλλά και στο πεδίο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στον «Επενδυτή» : «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ωρίμανσή του. Εχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε σε αυτό που ο λαός μας ζητάει. Τη συγκρότηση μιας πλειοψηφίας που θα σώσει τη χώρα και τον λαό από τη μνημονιακή καταστροφή. Τις παιδικές μας αρρώστειες, ελπίζω, όλοι τις ξεπερνάμε οριστικά».

Ο Τσίπρας ταξιδεύει στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου και στα γραφεία συγκεκριμένων στελεχών καταβάλλεται μια αρκετά μεθοδική προσπάθεια για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την Ευρώπη και τα θεσμικά της όργανα.

Ενα πρώτο βήμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Μηλιός με τον επικεφαλής της task force της ΕΕ στην Αθήνα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αρχίσει την Πέμπτη τριήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο συνοδευόμενος από τον Νίκο Παππά και τον Γιάννη Μηλιό από το οικονομικό επιτελείο. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με στελέχη του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Ντι Λίνκε και θα μιλήσει στο συνέδριο της εφημερίδας Die Zeit για το ευρώ και την Ελλάδα.