ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.



Σ¨αυτό το σαθρό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα η μόνη ελπίδα είναι να προχωρήσει ο Σαμαράς σε όσα υποσχέθηκε και σε όσα θέλει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
 
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. 

Αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι χαριζόμαστε σε κανέναν. 

«Στηρίζουμε το Σαμαρά, ελέγχουμε την εξουσία».

Δυστυχώς, αυτό που βλέπει κανείς τον τελευταίο αυγουστιάτικο διάστημα είναι ότι ο βηματισμός του πρωθυπουργού δεν είναι ο ίδιος με της υπόλοιπης κυβέρνησης η οποία παρ’ ότι είχε διανύσει περίπου 50 ημέρες, έμοιαζε με κυβέρνηση 4ετίας. 

Κάτι οι ψευτομαγκιές του Ευ. Βενιζέλου, κάτι οι παλινωδίες και τα αριστερά κολλήματα του Φ. Κουβέλη, κάτι η απροθυμία ΑΡΚΕΤΩΝ υπουργών να πάρουν μέτρα και να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις, κάτι ορισμένα κυβερνητικά αυτογκόλ και η εικόνα θόλωσε την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η πρώτη σοβαρή κρίση, η οποία λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό συνασπισμό, έδειξε ότι τίποτε θα είναι εύκολο και ο δρόμος θα είναι στρωμένος με αγκάθια. Επίσης, έδειξε ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της Ελλάδας κι ενώ αυτή έχει την τελευταία της ευκαιρία.

Δε μπορούμε λοιπόν παρά να στηλιτεύσουμε τις προσωπικές στρατηγικές που εγκλωβίζουν την κυβέρνηση με απροσδιόριστες συνέπειες για τις τύχες όλων μας:

- Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή π.χ με το Βενιζέλο να βάζει τα κομματικά του προβλήματα πάνω από τη χώρα και να ξεκινά αντάρτικο για τα μέτρα που αυτός υπέγραψε.

- Δε μπορεί ο κ. Κουβέλης να θυμήθηκε ξαφνικά ότι πρέπει να αντιδράσει στα μέτρα, όταν γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι προαπαιτούμενο για την επαναδιαπραγμάτευση.

- Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο ορισμένων πρωτοκλασάτων υπουργών που κάνουν την… πάπια και προσπαθούν να ξεγελάσουν την τρόικα; Είναι δυνατόν να μη βρίσκουν μέτρα με τα οποία θα περικόπτονται δαπάνες;  

Αν δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος ας...... πάνε σπίτι τους.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι κάνουν ακόμα κουμάντο οι πρώην διορισμένοι της κυβερνήσεως Γ.Α.Π  π.χ διοικητές ΔΕΚΟ  μέλη Δ.Σ κ.α....
 
Δε μπορεί οι διορισμένοι από τον Γ.Α.Π να παραμένουν  γαντζωμένοι στην καρέκλα τους .

Υπάρχουν κι άλλα θέματα που δείχνουν μια κυβέρνηση να χάνει τον προσανατολισμό της, παρ’ ότι έχει βραχύ βίο. 

Ας βάλουν λοιπόν όλοι τα κεφάλια μέσα, ας δουλέψουν με εξυπνάδα και τόλμη κι ας βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Και το βασικότερο. 

Ας μην περιμένουν από τον Σαμαρά πότε θα παρεμβαίνει για να σβήνει τις φωτιές. 

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.