ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ











Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θέλει να έχει στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα φαινόμενα των κουμπάρων των κολλητών και της εσωτερικής διαπλοκής.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι οι υπουργοί να γνωρίζουν πως οι υφιστάμενοί τους επελέγησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο, κάτι που τυπικά θα λειτουργεί πιεστικά προς τους υπουργούς και αναμένεται να βοηθήσει έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.



Με επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης ενημερώνει όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, ότι δεν μπορούν να επιλέξουν κατά την κρίση τους γενικούς γραμματείς,προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους στα υπουργεία τους και τους δημόσιους οργανισμούς.

Η επιλογή των γενικών γραμματέων και οι αλλαγές διοικήσεων σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά και οργανισμούς αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.


Σχέδιο «σάντουιτς» για την επιλογή των 1.400 προσώπων τα οποία θα στελεχώσουν τις κρίσιμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, με επιστολή του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, την οποία έλαβαν την Πέμπτη, όλοι οι υπουργοί ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να επιλέξουν κατά την κρίση τους γενικούς γραμματείς, προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους κ.λπ. στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς- επιχειρήσεις όπου προΐστανται. 

Οπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Σταμάτη, η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων που θα κληθούν να επωμιστούν το βάρος της διαχείρισης και της κινητοποίησης του Δημοσίου θα γίνει απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά ευνοιοκρατίας, «κουμπάρων», εσωκομματικής διαπλοκής κ.λπ., να εφαρμόσει το σχέδιο «σάντουιτς»: να θέσει τους υπουργούς της κυβέρνησής του σε καθεστώς εποπτείας τόσο από τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και υπό την άτυπη επιτήρηση των υφισταμένων τους στα υπουργεία και τους οργανισμούς όπου προΐστανται. 

Ο στόχος είναι οι υπουργοί να γνωρίζουν ότι οι υφιστάμενοί τους, τα ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών τους, επελέγησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο και αυτό να αποτελεί μια άτυπη αλλά ουσιαστική δικλίδα ασφαλείας ώστε να μην είναι εύκολη η δημιουργία εστιών διαφθοράς.

H κυβέρνηση θα καταστήσει σαφές στην τρόικα πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.



Πυρετός διεργασιών παρατηρείται στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης στην Αθήνα των μελών της Τρόικας για την πρώτη διερευνητική συνάντηση των δύο πλευρών μετά τις εκλογές αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής, οι αποφάσεις της οποίας ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα και για την Ελλάδα.


Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη, διάρκειας δύο ωρών, με την ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών. Στο σπίτι του κυρίου Σαμαρά βρέθηκαν ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταικούρας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου για το πρόγραμμα της επίσκεψης – και κυρίως για τις προθέσεις – της Τρόικας. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως στις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών μας περιλαμβάνεται και μια συνάντηση τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Το σίγουρο είναι πως στη συνάντηση με την Τρόικα η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα της υπαγωγής της χώρας μας στην περίφημη «ιταλο-ισπανική» λύση, που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ταμεία διάσωσης χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος, που στην περίπτωση της Ελλάδας θα σημάνει «ανάσα» ύψους 50 δισ. ευρώ! Βέβαια ο πήχης των προσδοκιών κρατιέται χαμηλά, αλλά το θέμα θα το ρίξει στο τραπέζι η κυβέρνηση …

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους οικονομικούς υπουργούς του συζητήθηκαν και οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν σε επίπεδο στελεχών στις ΔΕΚΟ. Ο κύριος Σαμαράς έχει μια ξεκάθαρη εικόνα των προσώπων που επιθυμεί να στελεχώσουν τις ΔΕΚΟ και αναμένεται τις επόμενες ώρες να ξεκινήσουν οι σχετικές τηλεφωνικές επαφές.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για άμβλυνση των πιέσεων και των απαιτήσεων για πιο αυστηρά μέτρα προσαρμογής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του το βράδυ του Σαββάτου στο δελτίο ειδήσεων του Mega, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταστήσει σαφές στην τρόικα πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.