ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:“το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται ούτε αυτοδιαλύεται, θα ξεκινήσει μία διαδικασία αναγέννησης ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναβγάλει ρίζες και λουλούδια, χωρίς εισαγωγικά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ










Επιστολή προς τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Καμένο και Κουβέλη προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο συζήτησης για μετά τις εκλογές μεταξύ των ισχυρότερων πολιτικών κομμάτων για το πώς θα προχωρήσει η χώρα και δεν θα υπάρξει νέα τραυματική εμπειρία ανάλογη εκείνης κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών, που ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Ιπποκράτους, δεν έστειλε την επιστολή στην κ. Παπαρήγα, καθώς είναι γνωστή και πάγια η θέση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή την Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν την έστειλε ούτε στη Χρυσή Αυγή, η οποία κινείται εκτός του πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Τα 8 σημεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που περιλαμβάνονται στην επιστολή είναι:
-συμμετοχή όλων των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα εντός ευρώ
-αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης
-παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017

-διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους
-η προώθηση των μεταρρυθμίσεων
-η καθιέρωση εθνικού φορολογικού συστήματος
-η υποστήριξη της ανάπτυξης και τς απασχόλησης
-η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε την επιστολή διαπιστώνοντας ότι ενώ οι Έλληνες θέλουν να υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ώστε να μη παραταθεί η ακυβερνησία, η οποία ζημιώνει τη χώρα, διαμορφώνεται ένα κλίμα αδιεξόδου με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το πλαστό αδιέξοδο, πρόσθεσε πρέπει να σπάσει και θα σπάσει με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κανένα κόμμα δεν θα πάρει αυτοδυναμία, ούτε αριθμητικά ούτε πολιτικά. Κανένα σενάριο σχηματισμού κυβερνητικού σχήματος, τόνισε ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση.

Και πρόσθεσε ότι κάθε σχήμα θα έχει δύο σημαντικά προβλήματα.

Α. Θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του διχασμού της κοινωνίας, τα 2/3 της οποίας θα είναι απέναντι.

Β. Στο εξωτερικό θα πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας και η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι αποδυναμωμένη.

Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο τόνισε, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι καταλύτης για να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και γι αυτό ζητεί την ψήφο των πολιτών.

Απαντώντας σε ρωτήσεις δημοσιογράφων είπε μεταξύ άλλων οτι θα επιθυμούσε αυτή η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης να έχει τουλάχιστον ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις, μετά τις εκλογές, είπε οτι “το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται ούτε αυτοδιαλύεται, θα ξεκινήσει μία διαδικασία αναγέννησης ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναβγάλει ρίζες και λουλούδια, χωρίς εισαγωγικά. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους χωρίς να αποκλείονται και άλλοι”

Οταν ρωτήθηκε αν το ποσοστό είναι μικρότερο από της 6ης Μαϊου κι αν τεθεί θέμα ηγεσίας είπε ότι “θα ήταν γελοίο να εμφανιστεί κάποιος τώρα και να πει είμαι κι εγώ εδώ”

Τέλος, ανακοίνωσε οτι αύριο θα μεταβεί στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Μάριο Μόντι.

ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ & ΣΥΡΙΖΑ









Ανέκαθεν η αριστερά απευθυνόταν στους «της γης τους κολασμένους», στους προλετάριους, μια έννοια που ποτέ δεν διασαφηνίστηκε, αφού αυτό θα σήμαινε τον θάνατο της ίδιας της αριστεράς. 

Χονδρικά από τις ιδεολογικές διακηρύξεις της αριστεράς κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι ως προλετάριος ορίζεται αυτός που ως μόνη του ιδιοκτησία έχει την εργατική του δύναμη, αυτός που ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να χάσει. 

Την περίοδο της δημιουργίας του μαρξισμού, αλλά και κατά την άνοδο του η παραπάνω έννοια απευθυνόταν σε κάποιους ανθρώπους, αφού αυτή η κατηγορία συνέθετε μία ολόκληρη κοινωνική τάξη. 

Στην σημερινή εποχή, όμως, δυστυχώς για την αριστερά, προλετάριοι δεν υπάρχουν και πριν αρχίσουν να φωνασκούν παρεξηγούμενοι κάποιοι αριστεροί συνδικαλιστές με πολύ γεμάτες τσέπες ας αναλογιστούν τα εξής: 

Το σύνολο της προπαγάνδας υπέρ της αριστεράς πηγάζει από τις ανώτερες οικονομικά τάξεις. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και υιός της κας Αγγελοπούλου γράφει κείμενα για «ριζοσπαστική αριστερά», πριν καν δωρίσει ένα από τα ελικόπτερα της μαμάς του στον κυρίαρχο, κατά τα άλλα, Λαό.

Ενδεικτικό επίσης της παραπάνω αληθείας είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους του σήμερα αποτέλεσαν ή αποτελούν μέρος του ευρύτερου χώρου της αριστεράς. 

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα κάποιοι παραπλανημένοι φτωχοί άνθρωποι που ακούνε τα ψέμματα της αριστεράς και δεν βλέπουν το προφανές. 

Ότι δηλαδή η υποκριτική αριστερά θησαυρίζει εις βάρος τους με εκατοντάδες ΜΚΟ και επιχειρήσεις που στήνονται στις πλάτες τους. 

Επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους εργατικούς κανόνες που απαιτεί η αριστερά, και παρόλα αυτά κανένα συνδικάτο δεν έχει κλείσει τις πύλες των επιχειρήσεων αυτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Βλέπε Τυποεκδοτική για παράδειγμα...

«Ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και δεν μπορεί κάποιος παρά να αναγνωρίσει την βαθιά αντίφαση που δημιουργείται μέσα από αυτά τα λεγόμενα. 

Θυμίζει, και ορθά θυμίζει, τις εξαγγελίες εναντίον των Αμερικάνων του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν τέλει έγινε ένα από τα καλύτερα παιδιά των Αμερικάνων. 

Τον θυμίζει ορθά γιατί όλο το επικοινωνιακό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους ανθρώπους που ορθώσανε και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως σε όλα αυτά υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που εν τέλει θα είναι καθοριστική για τα γεγονότα που θα έρθουν.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και συντελούν στην γιγάντωση του. 

Πρώτη επωφελούμενη από αυτό είναι η ΝΔ, η οποία αυτή τη στιγμή διαλύει τον κύριο αντίπαλο της, το ΠΑΣΟΚ, και δημιουργεί ένα κακέκτυπο του, το οποίο εν τέλει θα αυτοδιαλυθεί, γιατί δεν έχει την κυριαρχία που είχε το ΠΑΣΟΚ στον κρατικό μηχανισμό.

Ας μιλήσουμε όμως, για την βαθιά ιδεολογική αντίφαση για την οποία μιλήσαμε και πριν. Η αριστερά βρέθηκε εμπρός σε ένα κομβικό σημείο. Όπως προείπαμε προλετάριοι πλέον δεν υπάρχουν και συνεπώς η αριστερά δεν έχει κοινό, στο οποίο μπορεί πραγματικά να απευθυνθεί. 

Γι' αυτό και χρόνια τώρα τα ποσοστά της ήταν σταθερά γύρω στο 11%, ποσοστό που κατάφερνε να παίρνει μόνο και μόνο λόγω της διείσδυσης της στα ΜΜΕ και της, ομολογουμένως, καλής οργάνωσης της σε κομματικό επίπεδο. 

Το πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα ενώπιον της αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον το πιο ισχυρό κομμάτι της, είναι ότι χωρίς το μνημόνιο ακυρώνεται η ίδια η ύπαρξη του. 

Η απόπειρα «κινεζοποίησης» των Ελλήνων και ιδιαιτέρως αφού αυτή συντελέστηκε επί ΠΑΣΟΚ άνοιξε τις βαλβίδες, ώστε να εισρεύσουν στην αριστερά νέοι ψηφοφόροι. Ψηφοφόροι, όμως, που δεν μοιράζονται τίποτα μεταξύ τους και εν τέλει δεν τους ενώνει καν η «ταξική συνείδηση» που ευαγγελίζεται τόσα χρόνια η αριστερά.

Στην πραγματικότητα το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί αυτές τις ημέρες η αριστερά δεν της είναι και τόσο πρωτόγνωρο. Θυμίζει τις ημέρες της κατοχής και το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, το οποίο στελεχώθηκε από ένα ετερόκλητο πλήθος που δεν το ένωνε τίποτα και το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των μαχητών του ΕΛΑΣ, καταδυναστευόταν από τους κομισάριους του ΚΚΕ και τους «συντρόφους» από Βουλγαρία και Αλβανία. 

Εν τέλει το ετερόκλητο αυτό πλήθος σκόρπισε με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα και επακολούθησαν τα γεγονότα του εμφυλίου, με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ να ηττάται πανηγυρικά, αφού ποτέ δεν συγκίνησε κανέναν Έλληνα η θέση να δωθεί η Μακεδονία και η Θράκη. 

Και αυτό διότι οι διεθνιστικές, αντεθνικές θέσεις της αριστεράς δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές από Έλληνες.

Στο ίδιο δίλημμα που βρισκόντουσαν κάποτε οι «καπεταναίοι» βρίσκεται σήμερα και πάλι η αριστερά. 

Η ύπαρξη της στηρίζεται στην παρουσία του δυνάστη, αλλιώς είναι καταδικασμένη σε αφανισμό. Όμως υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του χθες και του σήμερα. 

Οι τότε κομμουνιστές ήταν και έτοιμοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία και να ανατρέψουν το τότε κατεστημένο. Για τους δικούς τους, φυσικά, λόγους που ενδιαφέραν τον Ελληνικό Λαό μόνο στο σημείο που τους εχθρεύονταν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Η σημερινή αριστερά έχει ισχυρά συμφέροντα στην διατήρηση του υφιστάμενου status quo. Αν η αριστερά γίνει ποτέ κυβέρνηση, θα πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό πως και γιατί αφήνει τον Στρατό χωρίς κονδύλια, ενώ οι εκατοντάδες της ΜΚΟ συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος. 

Θα είναι πλέον υπόλογη στους πολίτες της Ελλάδας για το έλλειμμα ασφάλειας που αυτοί νιώθουν, χάριν των προστατευόμενων της αριστεράς, λαθρομεταναστών. 

Αν εν τέλει η αριστερά γίνει ποτέ κυβέρνηση θα φύγει από την στοργική αγκαλιά των ΜΜΕ που κάνουν πάντα μόνο βολικές ερωτήσεις και να βγει στην κοινωνία.

Εκεί η αριστερά θα έχει να επιλέξει δύο δρόμους. Ή την διατήρηση των θέσεων της και την εν τέλει διάλυση της ή την μεταβολή των θέσεων της προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. 

Ήδη ακούγοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει κανείς απολύτως προς τα πού θα κινηθεί.

Το δίλημμα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνικός Λαός είναι μεταξύ αυτών που τον κοροϊδεύουν και αυτών που τον υπερασπίζονται. Και η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι μία:




Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις λόγω… Κασιδιάρη! Σκίζουν τα πτυχία τους οι πολιτικές καφετζούδες…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 9, 2012


Αναδημοσιεύουμε τις ακόλουθες τάσεις όπως το λάβαμε αλλά διατηρούμε κάποιες ενστάσεις. Η συνολική εικόνα πάντως δεν πρέπει να απέχει πολύ από αυτή που παρατίθεται:

Οι δημοσκόποι ακύρωσαν ΟΛΕΣ τις κυλιόμενες που διενεργούσαν έως την Πέμπτη και τις ξεκίνησαν από την αρχή εξαιτίας του επεισοδίου Κασιδιάρη – Κανέλλη.

Οπότε οτι γράφεται για χθεσινές ή προχθεσινές δημοσκοπήσεις είναι μπαρούφες του χειρότερου είδους. Ο καθένας γράφει οτι του κατέβει ανάλογα με τον χρηματοδότη του.

Προ ολίγου ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα και αυτή την στιγμή τα ευρήματα όλων των κυλιόμενων τηλεφωνικών μετρήσεων ΚΑΙ των ΜΜΕ (2) ΚΑΙ των κομμάτων (3) συμπίπτουν στα εξής:

-η ΝΔ είναι πρώτη με διαφορά 2-3 μονάδων (δηλ. στα όρια του στατιστικού λάθους) από τον 
δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δυο είναι αρκετά ενισχυμένοι. Νέος δικομματισμός. ΝΔ 27-29%, ΣΥΡΙΖΑ 25-27%.

-το ΠΑΣΟΚ εξαερώνεται σε μονοψήφια νούμερα άνευ επιστροφής.

-Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες περί το 7-8%.

-το ΚΚΕ για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική περίοδο θα παλέψει για την είσοδο του στην Βουλή. Η προοπτική της αριστερής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει το ΚΚΕ να ματώσει.

-η Χρυσή Αυγή όντας σταθερή μέχρι το επεισόδιο σε ποσοστά πρόθεσης ψήφου 5-6%, τώρα εκτινάσσεται σε ποσοστά 8-9%. Το στοίχημα για τους δημοσκόπους είναι να δούνε κατά πόσον θα επιμείνει η τάση αυτή έως την κάλπη. Φαίνεται οτι η οργισμένη ελληνική κοινωνία επικροτεί τα χαστούκια (σσΟ: ακόμα και από μαντράχαλους σε γυναίκες;;) κι οτι η οργή της ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ.

- η ΔΗΜΑΡ θα παλέψει να κρατήσει το ποσοστό της 6ης Μαιου με σαφή πτωτική τάση.

-Τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπάρχουν (Οικολόγοι, ΛΑ.Ο.Σ., Τζήμερος) και δεν τίθεται περίπτωση να μπει κάποιο απο αυτά τα κόμματα στην Βουλή.