ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γιατί κάθε επιλογή, κοστίζει πανάκριβα..όχι άλλο κάρβουνο.


















Ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα καραδοκεί, η καταστροφή. Κατά κανόνα, η ελπίδα δεν γεννιέται πριν γονιμοποιηθεί από τον πόνο και την απόγνωση. 



Η απόγνωση, ίσως να είναι τελικά και η «κινητήριος δύναμη» της ιστορίας. Αυτή η δύναμη που υποχρεώνει τις «μάζες» να σηκωθούν (στην περίπτωσή μας) κατ αρχήν απ' τους καναπέδες.




Tο ερώτημα είναι απλό: Ζούμε ήδη την καταστροφή; 'Η μήπως η καταστροφή θα έρθει αν βγούμε ή μας αποπέμψουν από το ευρώ και την ευρωζώνη; 



Η ψήφος μας σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον τρόπο που απαντούμε στο παραπάνω δίλημμα...

Πριν βιαστούμε να απαντήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ας δούμε ένα σύντομο ψυχογράφημα της κοινωνίας μας όπως το διατύπωσε σε άρθρο του το Reuters.

''Πίσω από κάθε αυτοκτονία σε χώρες σε κρίση, όπως η Ελλάδα, υπάρχουν περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν. 
Πίσω από αυτές τις απόπειρες αυτοκτονίας, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες, όπως κατάθλιψη, διαταραχή άγχους, κατάχρηση αλκοόλ, οι οποίοι όμως δεν γνωστοποιούν τα προβλήματά τους''.

Για το συγκεκριμένο θέμα, στο Reuters μίλησε ο David Stuckler, κοινωνιολόγος του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. 
Ο Reuters κοινωνιολόγος, μεταξύ άλλων ανέφερε: ''η λιτότητα μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε επιδημία. Ειδικότερα, η απώλεια της εργασίας, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση κινδύνων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πέφτουν σε κατάθλιψη και να έχουν σοβαρές ψυχικές απώλειες, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν''.

Αντιμέτωποι με το εκλογικό σώμα, έχει ενδιαφέρον ότι  κάποιες πολιτικές δυνάμεις διεκδικώντας την εμπιστοσύνη του αγνοούν ή παραγνωρίζουν την καταστροφή. 

Οι μεν ποντάρουν στο φόβο, οι δε στοιχηματίζουν στην ελπίδα. Δυστυχώς και οι μεν και οι δε, αποφεύγουν να ασχοληθούν με την καταστροφή. 

Με τη καταστροφή που ήδη βιώνουν μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, με τον πόνο και το αίμα που συνεπάγεται η όποια πολιτική πρόταση αμφισβήτησης/ καταγγελίας/ επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Η στόχευση στο θυμικό (φόβος - ελπίδα) μπορεί να εξασφαλίζει πρόσκαιρους εκλογικούς στόχους. Όμως όσοι πιστεύουν ότι μπορεί μια κοινωνία να παραμένει εσαεί ακίνητη και φοβισμένοι, ή ακόμη χειρότερα όσοι θεωρούν ότι η προσφορά ελπίδας δεν κοστίζει τίποτε, κάνουν ένα ασυγχώρητο αυτήν την περίοδο λάθος. 

Αυτήν την περίοδο, η αλήθεια είναι η μόνη ωφέλιμη φωνή προκειμένου οι άνθρωποι να μετρήσουν το κόστος των επιλογών τους. 

Γιατί κάθε επιλογή, κοστίζει πανάκριβα..

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:«Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ













Να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι να απέχουν ή να ψηφίσουν μικρότερα κεντροδεξιά σχήματα καλεί με δήλωσή του τους πολίτες, ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής.

«Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής.

'Ολη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:

«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.

Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. 

Γι' αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. 

Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ








Δριμεία επίθεση άσκηση ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς το τυχοδιωκτικό, χωρίς καμία κοστολόγηση, τα οποία αποκαλύπτουν κρυφές ατζέντες.

Ταυτόχρονα κύκλοι της Ν.Δ. τονίζουν ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για την Ελλάδα και ζητάνε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να δώσει απάντηση στις 17 Ιουνίου με τη διαμόρφωση ενός πατριωτικού μετώπου ευθύνης με στήριξη στη Ν.Δ. .

ΤΣΙΠΡΑΣ: "Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΠΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ 80΄"












Σε συνέντευξή του στο ιστότοπο enikos ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποίησε εκφράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά, με τον ίδιο ωστόσο και σε σχετικές ερωτήσεις να επισημαίνει πως δεν έχει πρότυπο τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ!

Ωστόσο, όπως είπε, την δεκαετία του 80 είπε... σωστά πράγματα!

Αναφέρθηκε και στα στελέxη του Τσοχατζόπουλου που είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τα εξής: "Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αλλάζει...".

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ … ΤΡΑΒΕΣΤΙ»!

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και στο … βανάκι του οι κάτοικοι του Έβρου, καθώς ο Παναγιώτης, ως υπεύθυνος του προεκλογικού αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στη Θράκη για να μιλήσει με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε παράταξη …τραβεστί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράταξη τραβεστί. Από μέσα άνεση κι από έξω γιαλαντζί».