ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ!!!!!!

ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ!!!!!! 












Εκεί λοιπόν, έφτασε η πατρίδα μου;

Το "αντιμνημονιακό", όπως και το "μνημονιακό" έχουν νόημα και αξία, μόνο όσο υποστηρίζονται από απόψεις νηφάλιες και επιχειρήματα που μπορούν να σταθούν σε μία συζήτηση λογικής. 


Ένας άνθρωπος που χάνει τη δουλειά του, ή ένας άλλος που δεν έχει να ταίσει τα παιδιά του, είναι επιχειρήματα. Και ορθώς προβάλλονται. 

Η "μαζικοποίηση" αυτών των επιχειρημάτων, προς όφελος όσων συνήθησαν πάντα να κρύβονται πίσω από την δυστυχία άλλων, είναι πολιτική απρέπεια, και ανθρώπινη εκμετάλλευση.


ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ!!!!!! 

Πέστε την αλήθεια. Τι φοβόσαστε μωρέ;
Εκεί λοιπόν, έφτασε η πατρίδα μου;

«Εδώ γεννήθηκε η Ευρώπη»

H ελπίδα για το μέλλον μας 
είναι η ελληνικότητά μας


Ζούμε την εποχή της απόλυτης παρακμής στη χώρα μας.Όλοι το αισθάνονται κι όλοι το βιώνουν εκτός από μια κλειστή ομάδα που προσπαθεί και συνεχίζει να αλλάξει το DNA της ψυχοσύνθεσης αυτού του λαού.

Εν μέρει το έχουν καταφέρει κι έχουν εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία όμως δεν έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν ακόμα το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο αυτού του λαού που είναι η γλώσσα του και ο πολιτισμός του.

Κι αν οι φελλοί ακόμα επιπλέουν αυτός ο πλούτος δεν θα χαθεί και θα έρθει η ώρα που θα τους πνίξει.

Γιατί αυτός ο λαός άντεξε σε δυσκολότερες καταστάσεις.
Δεν απεθνικοποιήθηκε, δεν έχασε τον πλούτο του παρά την πενία του.

Απολαύστε κι ακούστε τον καθαρό ελληνικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και να αισιοδοξείτε …. όσο διατηρείτε την ελληνικότητά σας.

[Απόσπασμα από συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη το 1980 στην τηλεοπτική παραγωγή της ΕΡΤ  ].



Σήμερα σε ένα διεθνές τοπίο στο οποίο ήδη κυριαρχούν μεγάλα, ευέλικτα οικονομικά μορφώματα – μορφώματα ικανά να εκτονώνουν τις εσωτερικές τους ανισορροπίες και αντιφάσεις και να διαπραγματεύονται μεταξύ τους από θέσεως ισχύος ,στενεύουν πλέον ασφυκτικά τα περιθώρια για όσους εμμένουν σε μια παρωχημένη αντίληψη της εθνικής τους ανεξαρτησίας. 

Στο ίδιο αυτό τοπίο, η γεροντική άνοια της Ευρώπης, με προεξάρχουσα τη γερμανική εκδοχή της νόσου, είναι ικανή σήμερα να καταστρέψει καθετί ευρωπαϊκό χάριν της βλακώδους αντιμετώπισης των νέων συνθηκών με παλιές μεθοδολογίες – ακόμα και την επιβίωση της χίμαιρας που κάποιοι ήδη σπεύδουν να ονομάσουν «μικρά πλην έντιμον Ευρώπη». 

Δεν είναι τυχαίο ότι αχανείς χώρες, όπως η Ρωσία, πελαγοδρομούν μεταξύ της προσκόλλησης σε μια ενωμένη Ευρώπη και της ασιατικής προοπτικής ως προνομιακού εταίρου της Κίνας...

Αν, σύμφωνα με τον μύθο, η αρπαγή της Ευρώπης έγινε από έναν ξένο, τον μεταμορφωμένο σε ταύρο Δία, η σημερινή αρπαγή της Ευρώπης γίνεται δυστυχώς από τους ίδιους τους Ευρωπαίους. 

«Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς, και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον...»

ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ










Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, επισήμανε η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε ότι η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στη Συμμαχία. 

Επίσης, επισήμανε ότι θα υπάρξει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, όπως είπε, να λάβει μέρος και ο υπουργός της πΓΔΜ, όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα, μόνο όμως σ’ αυτό το επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσμενής τόσο για τους Σκοπιανούς όσο και για τον πάτρωνά τους, την Τουρκία, η οποία σε μια απόδειξη των ιδιαίτερα φιλικών αισθημάτων και την ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας, φροντίζει να θέτει υπό την κηδεμονία της οποιαδήποτε χώρα έχει έστω και ελάχιστα προβλήματα με την Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμή ο Γκρουέφσκι εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον της σταθερότητας της χώρας του δεν θα κριθεί ούτε στην καπήλευση της Ιστορίας, ούτε στην… οθωμανική τρυφερότητα της Άγκυρας.

Ας ελπίσουμε ότι όλες οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις θα αντιληφθούν αυτή την απλή αλήθεια και δεν θα δώσουν περιθώριο με την ανοχή και την – σε βαθμό… παρεξηγήσεως – διαλλακτικότητα που εμφανίζουν μπροστά σε αδίστακτους πολιτικούς όπως ο Γκουέφσκι