ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Επιδιώκει τη συγκυβέρνηση για να «πέσει στα μαλακά»

Α.Σαμαράς: 
Όχι σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ





Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, είπε δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς είπε «όχι» στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας:

«Το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί τη συγκυβέρνηση την επιδιώκουν τριών ειδών συμφέροντα:

-- Πρώτον, τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Για να «πέσει στα μαλακά». Για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες του που μας πήγε στο Μνημόνιο. Νομίζουν πως θα γλιτώσουν. Αλλά δεν θα γλιτώσουν…

-- Δεύτερον, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται…

-- Τρίτον, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι - εντός κι εκτός Ελλάδος - θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη. Αυτό επιδιώκουν. 

Αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι…»








ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.Δ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.Δ 
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 
ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ








Χάρη στη Νέα Δημοκρατία θα πάρουν τελικά το εκλογικό επίδομα οι αστυνομικοί. Έπειτα από τις πιέσεις που άσκησε η Νέα Δημοκρατία και κυρίως έπειτα από τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν ο τομεάρχης Προστασίας του πολίτη Θανάσης Νάκος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών Γρηγόρης Αποστολάκος η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη ρύθμιση και με προσθήκη που κατέθεσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης το εκλογικό επίδομα θα δοθεί και στους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι αδιανόητο σε αυτό το κλίμα οι αστυνομικοί να μην πάρουν το επίδομα.

Άλλοι δεν πρέπει να το πάρουν, όχι οι αστυνομικοί που επί τρεις ημέρες θα είναι στα εκλογικά τμήματα» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας μίλησε για ανάγκη προστασίας της ΕΛΑΣ από την Πολιτεία.

ΚΑΙ...ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

ΟΧΙ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! 








Άσχημο παιχνίδι παίζει το πολιτικό κατεστημένο με το χρόνο των εκλογών. 

Στην αρχή είχαν πει για τις 19 Φεβρουαρίου. 
Πέρασε και εκλογές δεν έγιναν. 

Μετά, είπαν για τον Μάρτιο, πριν από τις 25 –λόγω του φόβου επεισοδίων στην παρέλαση. Πάει και ο Μάρτιος. 

Μετά, είπαν για τον Απρίλιο, πριν το Πάσχα, όπως τόνιζε με έμφαση ο Α. Σαμαράς. Πάει κι αυτή η ημερομηνία. 

Κατόπιν, μίλησαν για τις 29 Απριλίου. Πάει κι αυτή, πέταξε (έπρεπε να διαλυθεί η βουλή χτες). 

Τώρα λένε για την 6η Μαΐου. Αλλά… 

Οι μέρες περνάνε και ημερομηνία δεν ανακοινώνεται. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθε και μια πολύ περίεργη δήλωση του  πρωθυπουργού, από την Κύπρο όπου βρίσκεται, να περιπλέξει κι άλλο την κατάσταση: 

«Το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος που θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου». 

Τι θέλει να πει ο τραπεζίτης; Μήπως, πως πρέπει να ξεχάσουμε την 6η Μαΐου, μιας και η βουλή δε μπορεί να κλείσει για εκλογές την επόμενη βδομάδα, αφού πρέπει πρώτα να εγκρίνει την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»; 

Χθες, ο (μη εκλεγμένος,) υπουργός Εσωτερικών, Γιαννίτσης, έκανε κι αυτός περίεργες δηλώσεις για το ζήτημα: 

«Οι εκλογές πιθανότατα θα προκηρυχθούν για τις 6 Μαΐου. Αλλά κι αν δεν είναι στις 6 θα είναι λίγο αργότερα». 

Δε διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί μ’ αυτό το «λίγο αργότερα». 

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του κόμματος Κουβέλη, Ψαριανός, είπε σε ομιλία του ότι 

«οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο» (χωρίς να διευκρινίσει ποιού έτους…). Πως του ’ρθε; 

Μήπως παίζει το ρόλο που μέχρι πρότινος έπαιζε ο γνωστός ΛΑ(γ)ΟΣ; Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μιλώντας  σε εκπομπή του Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, «προέβλεψε» πως θα αναβληθούν οι εκλογές, γιατί θα… υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τα οικονομικά. 

Μάντης είναι; Όχι, ΛΑ(γ)ΟΣ! 

Τελευταία σχετική δήλωση ήταν του Παπαδήμου από την Κύπρο, που και πάλι συσκοτίζει την υπόθεση: «Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα». 

Είναι προφανές, ότι οι δυνάμεις που επέβαλαν το Μνημόνιο και επέβαλλαν τη δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, δε θέλουν εκλογές, ούτε τώρα κι αν αυτό καταστεί δυνατόν, ούτε ποτέ! 

Επίσης, ούτε οι Βενιζέλος και Καρατζαφέρης θέλουν τις εκλογές, γιατί καταποντίζονται. 

Το ΠΑΣΟΚ, μετά την ψήφιση του Μνημονίου 2, δεν έχει τη δεδηλωμένη. Άρα, όποια στιγμή θέλει ο Α. Σαμαράς ρίχνει την κυβέρνηση και επιβάλλει εκλογές. 

Εάν δεν το κάνει και οι εκλογές παραπεμφθούν στις καλένδες, όποτε γίνουν οι εκλογές –γιατί κάποτε θα γίνουν!..................

Ο βασικότερος λόγος που κάποιοι θέλουν αναβολή των εκλογών είναι προφανώς τα  ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 

Τα οποία θα εκτοξευτούν αν η συγκυβέρνηση δε δώσει στο λαό τη δυνατότητα να εκφραστεί άμεσα. 

Κι αυτό να το θυμούνται καλά! 

Η  κοινωνία έπαψε πλέον να τρώει κουτόχορτο…