ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων της Κοινωνίας.


O πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ 
που ανήκουν στην ηγετική ομάδα 
του κόμματος έχουν υποσχεθεί:

Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.

Την αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.


Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι.


Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.


Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων για πέντε χρόνια.


Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.


Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.


Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι.



Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για την οποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.


Εφ' όλης της ύλης η ομιλία Σαμαρά


Εφ' όλης της ύλης η ομιλία Σαμαρά











Στη λαθρομετανάστευση, το χαράτσι στα ακίνητα και τα οικονομικά μέτρα, αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στο Διαγραμματειακό της Νέας Δημοκρατίας.

Θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση και τόνισε πως θα επιδιώξει να βρει λύσεις μαζί με τους κατοίκους των πόλεων, όπου θα δημιουργηθούν κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

"Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας -τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ- και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. 

Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. 
Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον Τρίτο Κόσμο. Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται".

Όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στο μνημόνιο ρητή δέσμευση για το θέμα αυτό.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα καταργήσει το χαράτσι στα ακίνητα, το οποία θα αντικατασταθεί με άλλο ισοδύναμο μέτρ, σημειώνοντας: 

"Έχουμε πει ότι στόχος μας είναι να το καταργήσουμε. Αντικαθιστώντας το με έναν ενιαίο, συνολικό φόρο, επί της ακίνητης περιουσίας. 

Πιο δίκαιο, πιο ήπιο, πιο αποτελεσματικό. Και επειδή η πλήρης εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης, προϋποθέτει την ύπαρξη περουσιολογίου, μέχρι να φτιαχτεί το περιουσιολόγιο, μελετάμε άλλους τρόπους να αντικαταστήσουμε το χαράτσι, με φόρους τύπου ΕΤΑΚ".

Για τα μέτρα του Ιουνίου, o κ. Σαμαράς είπε: "Ρωτούν 'εσείς από που θα κόψετε;' Δύο λέξεις: Από περικοπές σπατάλης -όχι οριζόντιες περικοπές-, και από ισοδύναμα μέτρα που θα βρούμε. Το πόσο μεγάλη είναι η σπατάλη το βλέπετε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων. 

Και δεν είναι τυχαίο πως έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται απίστευτα κυκλώματα τα οποία έκλεβαν δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα. Κι όπου υπάρχουν αόρατες προστατευτικές ασπίδες να ξέρουν ότι εμείς θα 'τους τελειώσουμε'. Το εννοώ".

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...











Σε ακόμα μια δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ απλά δεν... μπορεί!

Με ποσοστό 13,6% (ALCO), δείχνει ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να φτάσει στο "μαγικό" 15% που όλοι συζητούν στο κόμμα, προβληματίζοντας τους πάντες στο Κίνημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από 10 στελέχη να καθίσουν μαζί του μετά την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής ώστε να συζητήσουν τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανασάνει... Και οι μετρήσεις δείχνουν την αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα...

Αποφυλακίζεται ο Εφραίμ

Αποφυλακίζεται ο Εφραίμ














Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου Εφραίμ με τους όρους της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Α.Τ. της περιοχής.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις 23 Δεκεμβρίου του 2011 για βαρύτατα αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» με το δημόσιο. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ζητούσε την αποφυλάκισή του ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος αλλά προβάλλοντας και λόγους υγείας.

Στο Φάληρο το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Enterprise»

Στο Φάληρο το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Enterprise»
Στον φαληρικό όρμο βρίσκεται αγκυροβολημένο το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το αμερικανικό «Enterprise», το οποίο, έπειτα από τριήμερη παραμονή στην περιοχή, θα πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή, για να παροπλιστεί στη συνέχεια, μετά 50 και πλέον χρόνια δράσης. 

Το «Enterprise» είναι το όγδοο πολεμικό πλοίο των Η.Π.Α. με αυτό το όνομα και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το μήκος του είναι 342 μέτρα και το πλάτος καταστρώματός του 78,4 μέτρα. Είναι επίσης το 11ο βαρύτερο πολεμικό πλοίο μετά τα 10 αεροπλανοφόρα κλάσης Νίμιτς. 

Το αεροπλανοφόρο έχει πλήρωμα πάνω από 5.000 άτομα, ενώ το σύστημα πρόωσής του αποτελούν 8 αντιδραστήρες. «Φιλοξενεί», δε, περισσότερα από 70 αεροσκάφη. Ανάμεσα στα μαχητικά που έχει φιλοξενήσει είναι το F-14 Tomcat. 

Πρόκειται για θρύλο του Αμερικανικού Ναυτικού, που συμμετείχε σε ταινίες του Χόλιγουντ που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, όπως το «Top Gun» με τον Τομ Κρουζ.

Το «Enterprise» κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Newport News Shipbuildng and Drydock Company και στοίχισε 451,3 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδιάστηκε από 915 μηχανικούς και ξεκίνησε τους πλόες του στις 24 Σεπτεμβρίου του 1960. Έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 12 Ιανουαρίου του 1962. Έχει λάβει μέρος στην κρίση της Κούβας, σε επιχειρήσεις στη Νοτιανατολική Ασία, το Βιετνάμ, τον ινδο-πακιστανικό πόλεμο του 1971 και πρόσφατα σε επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη.

Μετά την τελευταία του αποστολή, θα οδηγηθεί στο ναυπηγείο, όπου κατασκευάσθηκε, για να του αφαιρεθούν τα πυρηνικά, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ οι αμερικανικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί μουσείο Ναυτικού.

Στη διάρκεια της παραμονής του στον φαληρικό όρμο, το πλήρωμα θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ το πλοίο θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο δεξίωσης, που θα παρατεθεί εν όψει του τελευταίου ταξιδιού του.

Δείτε πλάνα από το κατάστρωμα του «Enterprise»


Βορίδης: Ορθά παρενέβη η ΝΔ για τα ΕΛΤΑ

Βορίδης: Ορθά παρενέβη η ΝΔ για τα ΕΛΤΑ













«Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές», δήλωσε στο 
ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, αναγνωρίζοντας ότι ορθά παρενέβη η ΝΔ στο θέμα. 


Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως χθες τον κ. Βορίδη, ενώ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναφέρουν ότι «οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών».

Ο κ. Βορίδης άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στη μεταβίβαση των αδειών ταξί. Τόνισε ότι η μεταβίβαση θα μπορούσε να φορολογηθεί βάσει της δημιουργίας ενός αντικειμενικού συστήματος και σύμφωνα με το εάν πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια ή τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αναφερόμενος στο «πάγωμα» των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες, σημείωσε ότι θα αργήσει η επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Ωστόσο, ανέφερε ότι προσεχώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις για πιθανή συμφωνία του Δημοσίου με τις εταιρείες για το τεχνικό αντικείμενο των έργων.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση των 260 πρώην εργαζομένων του Μετρό, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να επαναπροσληφθούν, αφότου συνεκτιμηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τη λειτουργία των επτά νέων σταθμών του Μετρό.

Ανδρέας Ψυχάρης: «Ο Βενιζέλος ταυτισμένος με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

«Ο Βενιζέλος ταυτισμένος με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»










Συνέντευξη στην Αθηνά Παπακώστα

Ο Ανδρέας Ψυχάρης σε συνέντευξή του στο newpost.gr δηλώνει σίγουρος για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές και αρνείται να εμπλακεί σε συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασίων τονίζοντας ότι «στη μάχη εάν σεναριολογείς χάνεις το στόχο σου». Θεωρεί ότι στο «ΠΑΣΟΚ του λεφτά υπάρχουν» έχουν θράσος για να κατηγορούν τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή και τους καλεί να απαντήσουν πώς κατάφεραν να φέρουν μέσα σε δύο χρόνια τη χώρα στο σημερινό κατάντημα. Εξαπολύει δριμεία επίθεση στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τη συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου, όπως τον χαρακτηρίζει, και σημειώνει ότι ως υπουργός συναίνεσε σε όλες τις καταστροφικές αποφάσεις που οδήγησαν στην αποτυχία του πρώτου Μνημονίου. Βαριές ευθύνες για το «φούσκωμα» του έλλειμματος του 2009 ρίχνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και θεωρεί ότι πρέπει να λογοδοτήσει για τα «μαγειρέματά του». Ο Ανδρέας Ψυχάρης κατηγορεί την Αριστερά για έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων ενώ χαρακτήριζει τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου φαινόμενο αντίστοιχο της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα ξεφουσκώσει την ώρα της κάλπης. Σε όσους τον κατηγορούν για το όνομα που κουβαλά απαντά ότι νιώθει υπερήφανος και για τον πατέρα του και για το επίθετό του. 

Το πολιτικό σκηνικό ενόψει των εθνικών εκλογών παραμένει ρευστό. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την πολυπόθητη αυτοδυναμία ακόμη και η Νέα Δημοκρατία... Το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας οδηγήσει σε ένα πολυκομματικό σκηνικό. Είναι εφικτό να διατυπωθούν σοβαρές προβλέψεις;

Οι δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρεστε αποτυπώνουν την σαφή δυναμική της Νέας Δημοκρατίας η οποία παραμένει το μόνο πραγματικά μεγάλο κόμμα στη χώρα μας. Όμως μην ξεχνάτε ότι οι εκλογές δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί με αποτέλεσμα ένα σημαντικό κομμάτι πολιτών να μην εκδηλώνει προς το παρόν την προτίμηση του. Αυτό άλλωστε συνέβαινε πολλές φορές και στο παρελθόν με τον μεγάλο αριθμό των λεγόμενων αναποφάσιστων που τελικά αποφάσιζαν τις τελευταίες εβδομάδες πριν την κάλπη. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στην πορεία προς τις εκλογές η δυναμική που θα αναπτύξει το κόμμα μου με τις ρεαλιστικές προτάσεις και τις απόλυτα ξεκάθαρες θέσεις, θα φέρει και την αυτοδυναμία.

Η Νέα Δημοκρατία κυνηγά την αυτοδυναμία. Εαν δεν την πετύχει θα ανοίγατε την πόρτα σε μετεκλογικές συνεργασίες με το δεύτερο κόμμα ακόμη κι αν αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ ή η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη;

Παρακολουθώ κι εγώ όλη αυτή τη συζήτηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις που γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είναι λογικό να θέλουν να οδηγήσουν την κουβέντα εκεί αφού η τύχη του κόμματος τους φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Προσωπικά, δίνω την μάχη για την αυτοδύναμη Νεα Δημοκρατία. Κι όποιος την ώρα της μάχης κάνει θεωρητικές συζητήσεις και σεναριολογει χάνει τον στόχο του.


Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρατηρήσαμε ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος... Τελικά ο πρώην υπουργος Οικονομικών μπορεί να απειλήσει τον Αντώνη Σαμαρά;

Το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία είχε φτάσει να είναι το πέμπτο κόμμα τις δημοσκοπήσεις και είχε κατρακυλήσει σε μονοψήφια ποσοστά. Ο πήχης λοιπόν για τον κ. Βενιζέλο ήταν...κάτω από το έδαφος. Τι πιο λογικό από μια σχετική συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ με την εκλογή νέου αρχηγού;

Φέρνει πάντως έναν αέρα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν είναι;

Ο κ. Βενιζέλος είναι η συνέχεια του κ. Παπανδρέου. Ηταν κορυφαίος υπουργός και μέλος της κυβερνητικής επιτροπής από την πρώτη ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία. Συναίνεσε σε όλες τις καταστροφικές αποφάσεις που ελήφθησαν τους πρώτους δεκαοκτώ μήνες με τις αλόγιστες παροχές και τη διαρκή σκανδαλολογία. Είναι απόλυτα ταυτισμένος με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ο ίδιος μας θυμίζει διαρκώς ότι ήταν υπουργός Οικονομικών. Αποσιωπά ότι διατέλεσε και υπουργός Εθνικής Άμυνας και ενέκρινε και ο ίδιος όλες τις αποφάσεις που οδήγησαν στην αποτυχία του πρώτου μνημονίου. Και να είναι βέβαιος ότι το θυμάται και ο ελληνικός λαός όταν του έρχεται λογαριασμός της ΔΕΗ με το χαράτσι. 

Είστε υπέρ ή κατά της επιστροφής των ανεξάρτητων βουλευτών που πέραν της καταψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, επέμειναν στο «όχι» ή την αποχή και κατά τις ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων;

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στους πάντες. Κι ο καθένας επέλεξε τον δρόμο του και θα κριθεί γι αυτή την επιλογή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν αλλά δεν το έπραξαν

Ο Π. Καμμένος, το οριστικό διαζύγιο με τη ΝΔ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Πως κρίνετε εσείς τη στάση και τις επιλογές του πρώην βουλευτή της ΝΔ; Θα καταφέρει στις εκλογές να διασπάσει τη δεξιά παράταξη;

Αυτό θα φανεί στην κάλπη. Σας θυμίζω πάντως ότι και στο παρελθόν είχαμε ανάλογα φαινόμενα που φούσκωσαν και τελικά ξεφούσκωσαν την κρίσιμη ώρα. Δείτε την Δημοκρατική Αριστερα του κ. Κουβέλη, πού βρισκόταν δημοσκοπικά πριν από ένα μήνα και πού βρίσκεται τώρα. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να βγάλουμε συμπεράσματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται ούτε από διασπάσεις ούτε από διασπαστες...

Ένας μήνας μετά το συνοικέσιο ΝΔ με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Αποδεικνύεται σωστή η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να κοιτάξει δεξιότερα;
Οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο στιγμή αποφάσισαν ότι η Νεα Δημοκρατία αποτελεί την μόνη ελπίδα και ζήτησαν να ενταχθούν σε αυτήν . Δεν έκανε καμιά στροφή λοιπόν η Νέα Δημοκρατία ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά. Αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο. Τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν οι παραπολιτικές στήλες...Φυσικά τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης αποτελούν σημαντικά πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου και πιστεύω ότι η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα βοηθήσει σημαντικά

Οι συχνές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά της αριστεράς διατυπώνονται για να καταφέρει η ΝΔ να απομακρύνει τους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύοντάς τα κόμματα της αριστεράς ως τρίτο πόλο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης;

Tα κόμματα της αριστεράς ήταν ανέκαθεν κόμματα διαμαρτυρίας. Η φρασεολογία τους είναι εύηχη ιδιαίτερα στα αυτιά οργισμένων και αγανακτισμένων ανθρώπων, αλλά είναι κενή περιεχομένου. Είναι ακάλυπτη επιταγή. Δεν έχουν ρεαλιστικές προτάσεις δεδομένου ότι δεν θα κληθούν να τις εφαρμόσουν. Η χώρα όμως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει ανάγκη από σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τι άλλαξε όμως και η Νέα Δημοκρατία ενώ ήταν σκληρή και τρομερά αρνητική στο πρώτο Μνημόνιο ξαφνικά στο δεύτερο υποχώρησε;

Η Νεα Δημοκρατία δεν υποχώρησε σε καμία από τις βασικές θέσεις της. Με υπευθυνότητα και ρεαλισμό αντιμετώπισε τα κρίσιμα διλήμματα για τον τόπο βάζοντας το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από αυτό που αποκαλούμε μικροκομματικό. Γι' αυτό στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου παρά το κόστος που προσωρινά αυτό της προκάλεσε. Η στάση αυτή όμως έχει εκτιμηθεί από τους σκεπτόμενους πολίτες και αυτό θα φανεί και στις κάλπες. Όσο για το ερώτημα για το ευρώ και την Ευρώπη αλίμονο αν το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε διαφορετική άποψη από αυτήν. Ότι δηλαδη, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας...

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή...

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λέει ότι θέλει όπως συμβαίνει με τον ύποπτο που συλλαμβάνεται ή με τον κατηγορούμενο στις δίκες.Το κόμμα του “λεφτά υπάρχουν” όμως πρέπει να έχει πολύ θράσος για να κατηγορεί την ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.Ο λαός δεν ξεχνά την ανεύθυνη και λαϊκιστική αντιπολίτευση που έκανε στον Καραμανλή ο οποίος είχε τη διπλή ατυχία να είναι Πρωθυπουργός όταν ξέσπασε η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση στην ιστορία και να έχει απέναντί του μια επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση κι ένα λαϊκιστή αρχηγό που έταζαν λαγούς με πετραχήλια κι εκβίαζαν με κάθε τρόπο τις εκλογές λέγοντας όχι σε όλα. Μπορεί κανείς να ξεχάσει τον κ. Παπανδρέου να απειλεί ότι θα σύρει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να διαδηλώνει έξω από τη Βουλή ή το σόου με τα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά και τους Φωτόπουλους να προπηλακίζουν τη διοίκηση της ΔΕΗ; 

Ας εξηγήσουν στον λαό πώς κατάφεραν να φτάσουν την Ελλάδα μέσα σε δυο χρόνια σε αυτό το κατάντημα αντί να ζητάνε και τα ρέστα...

Τελικά ποιος φούσκωσε το έλλειμμα του 2009; ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;

Μα οι απαντήσεις έχουν δοθεί ήδη μέσα από τους ανθρώπους της ΕΛΣΤΑΤ. Κατηγορήθηκε η Ν.Δ. για μαγείρεμα του ελλείμματος, αλλά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν …μάστερ σεφ στο μαγείρεμα. Ειδικά ο κ. Παπακωνσταντίνου θα δώσει λόγο για τα μαγειρέματα που έκανε… Κι επειδή το αντιλαμβάνεται συμπεριφέρεται ήδη με ανεξήγητη νευρικότητα. 

Η στροφή σε μία αναπτυξιακή πολιτική μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική λύση για έξοδο της χώρας από τη βαθιά ύφεση;

Εμείς θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για να βγει η χώρα από αυτό το τούνελ κα για να γίνει αυτό πρέπει το γρηγορότερο να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε σε μια οικονομική πολιτική που βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, που το Κράτος θα τον εμπιστεύεται, για να μπορέσει αυτός με τη σειρά του ευκολότερα να δώσει ώθηση με τη δράση του στην Οικονομία. Θέλουμε να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, και να συμβάλλουμε στην επιστροφή της Ελλάδας στην πραγματική οικονομία, με στόχο την Ανάπτυξη. Με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, σταθερό φορολογικό σύστημα, που έχει ως βασική προτεραιότητα τη διαφάνεια, την πάταξη της γραφειοκρατίας, τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου. Που προωθεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και την ενίσχυση της καινοτομίας, της ποιότητας και της εξωστρέφειας.

Εγκαταλείψατε μία καριέρα στη διπλωματίας και αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική σε μία χρονική περίοδο στην οποία οι πολιτικοί και η πολιτική αποτελούν το κόκκινο πανί για την πλειοψηφία των πολιτών. Γιατί;

Γιατί πιστεύω ότι η πολιτική και οι πολιτικοί δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ισοπεδωτικό τρόπο. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οταν έλαβα την απόφαση, πολλοί προσπάθησαν να με αποτρέψουν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Εγώ πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Τώρα που το πολιτικό σύστημα βάλλεται κι έχει την ανάγκη στήριξης και συστράτευσης από νέους ανθρώπους. Γιατί παρά τις ευθύνες που αναμφισβήτητα έχουν ορισμένοι πολιτικοί για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, πιστεύω ότι δεν έχουν όλοι ευθύνες, ή σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλοι το ίδιο υπεύθυνοι. Το πολιτικό σύστημα δεν χρεοκόπησε, αντιθέτως έχει τώρα την ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει την ανανέωση της εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

Η Α' Αθηνών είναι μία δύσκολη εκλογική περιφέρεια. Ελπίζετε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας εάν εκλεγείτε τελικά;

Θεωρώ πώς το πιο σημαντικό πρόβλημα μαζί με την οικονομική κρίση είναι αυτή η ανασφάλεια που βιώνουμε όλοι μέρα και νύχτα. Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εγκληματικότητα. Λύσεις υπάρχουν και είναι απολύτως ρεαλιστικές. Αν Αστυνομία και Δικαιοσύνη θωρακιστούν όπως πρέπει κι αν υπάρξει-κυρίως-πολιτική βούληση. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. Οι Έλληνες αστυνομικοί δίνουν καθημερινά με αυταπάρνηση τη μάχη τους για την προστασία των πολιτών, αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας, τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και να τους εμπιστευτεί. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Και θα δείτε , όταν με το καλό γίνει πρωθυπουργός ότι τα αποτελέσματα στο τομέα αυτό θα είναι άμεσα.

Το γεγονός ότι είστε γιος του Σταύρου Ψυχάρη, προέδρου του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη ( ΔΟΛ) δημιουργεί πολιτικό ζήτημα;

Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι είμαι υπερήφανος και για το όνομα μου και για τον πατέρα μου. Αυτό όμως είναι κάτι άλλο και οι πολιτικές επιλογές κάτι άλλο. Ο Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την τιμή να με ορίσει σύμβουλο του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κι εγώ προσπαθώ να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης. Πολιτικές θέσεις είχα πάντοτε αλλά λόγω της ιδιότητας του διπλωμάτη δεν μπορούσα να τις διαφημίζω δεξιά κι αριστερά. Αυτές τις πολιτικές θέσεις μου θέλω να υπηρετήσω τώρα και δεν βλέπω πραγματικά που υπάρχει αυτό το “πολιτικό ζήτημα”. Άλλωστε το ότι είμαι γιος του Σταυρού Ψυχάρη δεν σημαίνει ότι συμφωνούσα η ότι συμφωνώ σε όλα μαζί του, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε οικογένεια.