ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ρωσία: Εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!»


Ρωσία: Εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!»



Σειρά εκδηλώσεων περιλαμβάνει η εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!», που ανακοινώθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, όπως αναφέρεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Η Φωνή της Ρωσίας», σήμερα στην Κεντρική Λέσχη του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιείται εορταστική εκδήλωση Φιλίας Ρωσίας, Ελλάδας και Κύπρου, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου.

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, της Αρμενίας και της Γεωργίας.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα ομογενής καλλιτέχνιδα της Ρωσίας, Ξένια Γεωργιάδη, διοργανώτρια της εκδήλωσης, ελπίζει ότι τη συναυλία θα παρακολουθήσουν άνθρωποι μή αδιάφοροι προς την τύχη της Ελλάδας. 
Παράλληλα, καλεί όλους τους Ρώσους πολίτες, έστω για μια φορά, να επισκεφθούν αυτή την «ανεπανάληπτη χώρα» με τον «έξυπνο, σοφό, εύθυμο και φιλόξενο λαό».

Η καμπάνια «Στήριξε την Ελλάδα!», δεν είναι εμπορική, αλλά πανανθρώπινη, επισημαίνει ο Γκεόργκι Μουράντοφ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «Φιλία», υποδιευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα της ΚΑΚ, Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας (RosSotrudnichestvo).

Κύριος στόχος της είναι «η εκδήλωση, σε αυτές τις δύσκολες για την Ελλάδα ημέρες, αλληλεγγύης προς την Ελληνική Δημοκρατία, τον ελληνικό λαό».

Οι Ρώσοι, όπως είπε ο κ. Μουράντοφ, μπορούν, επίσης, να παράσχουν στην Ελλάδα βοήθεια στο μέτρο του δυνατού, παραδείγματος χάριν να αγοράζουν περισσότερα και συχνότερα ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, καλλυντικά κ.ά. 

«Αυτό βοηθάει την ελληνική οικονομία, ενθαρρύνει την εξαγωγή προϊόντων, συμβάλλει στην άνοδο της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αν κάθε Ρώσος στη διάρκεια του έτους ξοδέψει 3-4 χιλ. ρούβλια αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, στην ελληνική οικονομία θα προστεθούν 15-20 δισεκατομμύρια ευρώ», σημειώνει. 

Ο ίδιος επισημαίνει, ακόμη, ότι αρκετά καλή βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει η αύξηση της ροής Ρώσων τουριστών.

Εκτός αυτού, οι οργανωτές της εκστρατείας «Στήριξε την Ελλάδα!» υπολογίζουν να προσελκύσουν την προσοχή για την αγορά ελληνικής ακίνητης ιδιοκτησίας, όπως και να κινήσουν το ενδιαφέρον των ρωσικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Έλληνες εταίρους. 

Να προσελκύσει ρωσικές επιχειρήσεις, αλλά και την κοινωνία γενικότερα, να συνεργαστούν για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, προσπαθεί και το Συμβούλιο Νεολαίας του Συλλόγου Ελληνικών Κοινωνικών Οργανώσεων Ρωσίας, όπως είπε ο πρόεδρός του Αλεξεϊ Τσερκέζοφ.

Η Ιστορική ανατομία 
ενός ισχυρού Γεωπολιτικού δεσμού

"ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!"


"ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!"








"Ποιός ο ρόλος της νεολαίας στην ανάκαμψη της χώρας; Θα χαρώ να δω τις ερωτήσεις και τα σχόλια σας για το ζήτημα, στα οποία θα απαντήσω τις επόμενες ημέρες μέσω ενός σύντομου βίντεο"

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο μια νέα διαδικτυακή καμπάνια, πιο άμεση από ποτέ, καθώς οι ερωτήσεις που θα τίθενται από τον κόσμο θα απαντώνται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, με ένα σύντομο βιντεάκι!

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, αυτό θα γίνεται μία φορά την βδομάδα, έτσι ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να έρχεται σε άμεση επαφή με ακόμα περισσότερο κόσμο, απαντώντας ο ίδιος προσωπικά στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του!

Ας αφήσουν ήσυχη την Ιστορία και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τέτοια Ιστορικά ψεύδη.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, 
η πολυκομματική βουλή του 1936!! 
και η αποτυχία του δικομματισμού 
στα χρόνια του Μεσοπολέμου

Πολλές φορές όταν παρακολουθώ ειδήσεις απελπίζομαι με αυτά που βλέπω και ακούω. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι ότι οι κυβερνήσεις τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργούν εκτός των πλαισίων των Νόμων και του Συντάγματος. 

Εκεί όμως που εξοργίζομαι είναι όταν ακούω πολιτικούς και "ανθρώπους του πνεύματος" να κακοποιούν την Ιστορική αλήθεια για να εκβιάσουν την συνείδηση του μέσου Έλληνα και μάλιστα πάνω σε ζητήματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και ποτέ δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης. 

Το νέο ατόπημα ανήκει στον κ. Μίμη Ανδρουλάκη, γνωστό πολιτικό, βουλευτή, πολυγραφότατο στοχαστή, στου οποίου τις παρουσιάσεις βιβλίων συνωστίζονται κάθε τόσο υπουργοί, καθηγητές πανεπιστημίου, τέως πρωθυπουργοί, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κτλ.

Είπε λοιπόν ο Μίμης ότι επειδή η βουλή που προέκυψε μετά τις εκλογές του 1936 ήταν πολυκομματική, υπήρξε ασυνεννοησία, ακυβερνησία που οδήγησε στην δικτατορία και τελείωσε με την "δημοκρατικότατη" προειδοποίηση:«Χρειάζεται φρόνηση για να μην επαναληφθούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 1936 που οδήγησαν στη Δικτατορία του Μεταξά». (εδώ όλες οι επίμαχες δηλώσεις).

Εν τάχει τι συνέβη εκείνη την περίοδο 
για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν. 

Μετά την Παλινόρθωση της Βασιλείας στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 κατέβηκαν δύο συνασπισμοί κομμάτων (Φιλελεύθεροι, Λαϊκοί) και το ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ισόπαλο και το ΚΚΕ με μόλις 10 βουλευτές, είχε ρόλο ρυθμιστή καθώς με όποιον από τους δύο συμμαχούσε αυτός σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Οι Φιλελεύθεροι με τον Σοφούλη ήρθαν σε συνεννόηση με τους κομμουνιστές, υπέγραψαν το περίφημο σύμφωνο "Σοφούλη - Σκλάβαινα" με το οποίο τα δύο κόμματα θα συνεργάζονταν και οι Φιλελεύθεροι αναλάμβαναν να υλοποιήσουν πτυχές του προγράμματος των κομμουνιστών όταν θα αναλάμβαναν την κυβέρνηση. 

Χάρις τις κομμουνιστικές ψήφους ο Σοφούλης ο Γεώργιος εκφωνεί τον λόγο του Θρόνου στην βουλή, δίπλα του ο Δεμερτζής 
εξελέγη πρόεδρος της Βουλής και ο Βασιλιάς ήταν υποχρεωμένος να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους Φιλελεύθερους. Τότε όμως ξεσηκώθηκε σάλος στον Τύπο αλλά και στο εσωτερικό των Φιλελευθέρων, και ο Σοφούλης δεν επισημοποίησε την συμφωνία.

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ευνοούσε μια συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά οι ιθύνοντες τους αδυνατούσαν να συνεννοηθούν καθώς ήταν οι εποχές του "δεύτερου Διχασμού". 
Τότε ο Βασιλιάς για να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα και σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κωνσταντίνο Δεμερτζή με υπουργό στρατιωτικών των Ιωάννη Μεταξά, γνωστό για τις αντικοινοβουλευτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του. 

Πριν εμφανιστεί στην βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης, ο Δεμερτζής πέθανε και εμφανίστηκε στην βουλή ως Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Μεταξάς για να παρουσιάσει τις προγραμματικές του δηλώσεις και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Τα δύο κόμματα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης τον Μεταξά, τον οποίο καταψήφισαν μόνο οι Κομμουνιστές και οι Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Καφαντάρης και Γεώργιος Παπανδρέου. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ανάδειξη του Mεταξά σε πρωθυπουργό ευνόησαν κυρίως οι Φιλελεύθεροι και ο εξόριστος στην Γαλλία από το κίνημα του 1935, Ελευθέριος Βενιζέλος. Η βουλή έκλεισε για έξι μήνες και λίγους μήνες μετά, με πρόσχημα τα σοβαρά επεισόδια του Μαΐου στην Θεσσαλονίκη και τον "κομμουνιστικό κίνδυνο", ο Μεταξάς στις 4 Αυγούστου κήρυξε την δικτατορία του.

Όπως είναι φανερό, στην αφήγηση αυτή δεν υπάρχουν ούτε πολυκομματικές βουλές, ούτε κακός λύκος ούτε σταχτοπούτα. Οι ψηφοφόροι της εποχής υπερψήφισαν μαζικά τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ οι κομμουνιστές εξασφάλισαν πολύ λίγους βουλευτές, άρα το Ιστορικό παράδειγμα Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την ακριβώς αντίθετη θέση: αν ο κόσμος ψηφίσει δικομματισμό θα οδηγηθεί στην δικτατορία. 


Ο Ιωάννης Μεταξάς με μέλη της πρώτης κυβερνήσεως του
Το 1936 η Ελλάδα διολίσθησε σε δικτατορία επειδή τα δύο βασικά αστικά κόμματα αδυνατούσαν να συνεννοηθούν και υπερψήφισαν στην Βουλή πολιτικό που δεν έκρυβε τις προθέσεις του και τις δικτατορικές διαθέσεις του. Έτσι και αλλιώς τα δύο κόμματα είχαν συνεργαστεί στενά με τον στρατό κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου σε μια σειρά στρατιωτικά πραξικοπήματα (9 τον αριθμό) έχοντας υπονομεύσει και εξευτελίσει κάθε έννοια κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Αρκετά λοιπόν με τους εκφοβισμούς και τους εκβιασμούς στους Έλληνες πολίτες. Αφού κατάφεραν οι ανίκανοι με τις ισχυρές μονοκομματικές τους κυβερνήσεις να καταστρέψουν πλήρως την Ελλάδα οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά, μας απειλούν κιόλας μην τύχει και δεν ψηφίσουμε τους ίδιους, τα παιδιά τους και τους ευνοούμενους τους. 

Ακόμη και έτσι αν είναι τουλάχιστον ας αφήσουν ήσυχη την Ιστορία και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τέτοια Ιστορικά ψεύδη. 
Μας αρκεί που έχουν διαστρεβλώσει κάθε έννοια δημοκρατίας, αλήθειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ας γλυτώσει τουλάχιστον η Ιστορία....

ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η Ν.Δ.


ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η Ν.Δ.
 
 
 
 
 
Παγιώνεται η πρωτιά της Ν.Δ., αλλά παράλληλα δείχνει συσπείρωση της βάσης και περαιτέρω αύξηση των ποσοστών της, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας αύριο.

Τέσσερα γκάλοπ, που θα δημοσιευθούν από μεγάλες εφημερίδες, αφήνουν στην Συγγρού πολλά χαμόγελα, καθώς η πρώτη γεύση από τις διαρροές των αποτελεσμάτων στις μετρήσεις της δίνουν εκ νέου όχι μόνο την πρωτιά, αλλά δείχνει η διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνάει πια τις 10 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι σημαντική συσπείρωση της βάσης παρουσιάζει και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από τη Ν.Δ. που εμφανίζεται πρώτο κόμμα, αντίθετα μάλιστα.
 
 O ΣΑΜΑΡΑΣ… ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Σαφή δείγματα πολιτικής συμπίεσης της ΝΔ προς το ΛΑΟΣ έρχονται πλέον σχεδόν καθημερινά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τις παρεμβάσεις αλλά και την ατζέντα που έχει θέσει , κατάφερε να μειώσει αισθητά την εκλογική πελατεία του ΛΑΟΣ, ο οποίος πλέον δίνει μαζί για να μπει στη βουλή.

Στη Λεωφόρο Συγγρού θα εξακολουθήσουν σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο να δίνουν έμφαση στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Τα πρώτα δείγματα άλλωστε φάνηκαν και στην συνέντευξη του κ. Σαμαρά στον ΑΝΤ1.
Συγκέντρωση λαθρομεταναστών σε ειδικούς χώρους, ανακατάληψη, όπως είπε, του κέντρου της Αθήνας και κατάργηση του νόμου για την Ιθαγένεια είναι το πλαίσιο το οποίο παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Προτάσεις που θα διατυπώνονται ολοένα και περισσότερο.