ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γ.Μιχελάκης: «Θέλουν δεν θέλουν, οι εκλογές θα προκηρυχθούν»


Γ.Μιχελάκης: «Θέλουν δεν θέλουν, οι εκλογές θα προκηρυχθούν»










Κατηγορεί επίσης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ζητούν συγκυβέρνηση καθώς «βλέποντας το δημοσκοπικό καταποντισμό τους, προσπαθούν από κάπου να πιαστούν»

Άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές τονίζει ο Γ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του στο Real.gr. «Οι εκλογές θα προκηρυχθούν - θέλουν δεν θέλουν- χωρίς καμιά καθυστέρηση. Είναι πάνω απ' όλα θέμα Δημοκρατίας» τονίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Παράλληλα, βάζει τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «όλα αυτά είναι εκ του πονηρού» και επισημαίνει πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. «Η χώρα χρειάζεται μία σταθερή δύναμη διακυβέρνησης και όχι ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις. Είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδό μας από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας» σημειώνει ο Γ. Μιχελάκης.

Κατηγορεί επίσης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ζητούν συγκυβέρνηση καθώς «βλέποντας το δημοσκοπικό καταποντισμό τους, προσπαθούν από κάπου να πιαστούν».

Με πυρηνική στοχοποίηση της Ελλάδας λόγω αντιβαλλιστικής προειδοποιεί η Μόσχα...


Με πυρηνική στοχοποίηση της Ελλάδας λόγω αντιβαλλιστικής 
προειδοποιεί η Μόσχα...










Οι ήχοι της ροκ μπάντας που έπαιζε χθες το βράδυ στη Μόσχα, στα επινίκια του εκλογικού θριάμβου του Βλαντίμιρ Πούτιν, πιθανόν να ακουστούν και μέχρι την Αθήνα σε διασκευή «σκληρού ροκ», καθώς η Μόσχα είναι έτοιμη να στείλει ένα τελεσίγραφο, άλλου είδους: Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Ρωσία για διάθεση από την Πολεμική Αεροπορία μιας πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot PAC- 3, στην αντιβαλλιστική ομπρέλα του ΝΑΤΟ, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στη Μόσχα.

Και πηγές από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαρρέουν ότι «Σε αυτή την περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε τα μέτρα που έχουμε λάβει και για τις άλλες χώρες που φιλοξενούν ραντάρ ή αντιβαλλιστικά συστήματα».

Δηλαδή πυρηνική στοχοποίηση της χώρας! Βλέπουμε λοιπόν ότι η πολιτική/οικονομική κατάσταση της χώρας έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις που μέχρι το 2009 ήταν αδιανόητες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ομπρέλα είχε τεθεί από τις ΗΠΑ από το 2007 ήδη, αλλά τώρα παίρνουν τον χαρακτήρα απαίτησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Μόσχα, θα διατεθεί μια συστοιχία Patriot, της οποία τα βλήματα θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο PAC-3 (σήμερα το σύστημα έχει βλήματα της έκδοσης PAC-2) το οποίο είναι προορισμένο για αντιβαλλιστική άμυνα. Το ρόλο του ραντάρ θα τον έχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, το οποίο θα μεταδίδει τα στοιχεία στην συστοιχία.

Η Μόσχα μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί δημοσίως για το ζήτημα, αλλά δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Επειδή ατύπως ήδη έχει δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα προορίζεται για την αντιμετώπιση των ιρανικών βαλλιστικών συστημάτων, ζητεί «αποδείξεις» και εγγυήσεις, ήτοι: Να μην διατεθεί στην αντιπυραυλική άμυνα συστοιχία Patriot PAC-3, αλλλά το κατά πολύ ανώτερο σύστημα S-300PMU-1 το οποίο μάλιστα από την Κρήτη όπου βρίσκεται εγκατεστημένο θα μπορούσε να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες και λόγω αισθητήρων, αλλά και λόγω ακτίνας δράσης του βλήματος στον αντιμετώπιση των ιρανικών βαλλιστικών συστημάτων!

«Έχετε το καλύτερο αντιβαλλιστικό σύστημα όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, τα S-300 και λέτε ότι για την αντιμετώπιση των ιρανικών βλημάτων θα εγκαταστήσετε Patriot; Άρα δεν τα θέλετε για το Ιράν, αλλά για να εκμηδενίσετε τις βαλλιστικές δυνατότητες της Ρωσίας» αναφέρουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι αν γίνει κάτι τέτοιο αυτόματα η τοποθεέσία που θα βρίσκονται τα Patriot και κατ’έπέκταση η Ελλάδα, θα στοχοποιηθούν άμεσα, όπως συνέβη με Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία!

Στην Αθήνα, σύντομα θα καταλάβουν ότι την εποχή των «πάγων» που ακολούθησε την σύναψη στενών σχέσεων με την Ρωσία, τελειώνει οριστικά και μαζί με την επανεκλογή του Β.Πούτιν, ξεκινά η εποχή των ασφυκτικών πιέσεων για υλοποίηση των συμφωνηθέντων. 

Η στάση της Ρωσίας στο ΔΝΤ είναι χαρακτηριστική αυτού που έρχεται…

defencenet.gr

Η κεντροδεξιά δεν βρίσκεται απλά μπροστά αλλά σε μια ιστορική εκλογική «ολική επαναφορά»

Απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας 













Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι η επιλεγόμενη « κεντροαριστερά» οδηγείται στον πολιτικό της «Μεσαίωνα». Χωρίς κάτι καινούργιο σε ιδέες, πρόσωπα, πρακτικές και οράματα, μοιραία τεμαχίζεται σε μικρά πολιτικά φέουδα, με βασικό κριτήριο διαχωρισμού την όποια απήχηση έχουν ακόμη οι παλιοί και νέοι «τιμαριούχοι» σε κομμάτια του κομματικού της πυρήνα.

Την ίδια στιγμή η κεντροδεξιά δεν βρίσκεται απλά μπροστά σε μια ιστορική εκλογική «ολική επαναφορά», αλλά σε κάτι ασυγκρίτως σημαντικότερο: Στην αμφισβήτηση της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς. Βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή νίκη στον χώρο των αξιών, καθώς η κρίση ανέδειξε όλα τα εγγενή προβλήματα μιας οικονομίας στην οποία το κράτος διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο ως ο βασικότερος «παίκτης» και μιας κοινωνίας που είχε δομηθεί πάνω σε συντεχνιακά συμφέροντα και επαγγελματικές κληρονομικές «κάστες», οι οποίες και επιζητούσαν πάντοτε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την κρατική πίτα.

Στην ουσία της η ελληνική πραγματικότητα ήταν μια «μετασοβιετικού» τύπου κατάσταση με ισχυρές δόσεις ελευθεριότητας και ασυδοσίας. Κεντρικός σχεδιασμός των προμηθειών και των πολυδάπανων δημόσιων έργων, κρατική «προστασία» των επιχειρήσεων, επιδοτούμενη επιχειρηματικότητα, δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη διοίκηση για να βγάζουν το «παντεσπάνι» τους οι κομματικοί κρατικοί λειτουργοί.

Η οικονομική κρίση ανέδειξε την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας. Πριν, ωραιοποιούσαμε νοσηρές πραγματικότητες, στρογγυλεύαμε «γωνίες», θεωρούσαμε περίπου ως «φυσικό δίκαιο» κραυγαλέα προνόμια ολόκληρων επαγγελματικών ομάδων, “αυτονόητες” τις πολυεπίπεδες αγκυλώσεις του συστήματος, χάσιμο χρόνου την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού υποδείγματος.



Η κρίση απότομα και άγαρμπα έφερε όλα τα θέματα στο τραπέζι. Και κατά γενική ομολογία αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ πραγματικά ελεύθερη οικονομία, κανόνες για το επιχειρείν, ίσες ευκαιρίες για όλους.

Γρήγορα  κανείς θα δει στον πολιτικό στίβο μια ενωμένη κεντροδεξιά που 
θα τρέξει προς τον εκλογικό της θρίαμβο και την ιδεολογική της επικράτηση.

Έστησαν παγίδα σε όσους πλήρωσαν το ρεύμα στα ATM

Έστησαν παγίδα 
σε όσους πλήρωσαν το ρεύμα στα ATM











«Θα πληρώσω το ρεύμα, όχι όμως και το ειδικό τέλος ακινήτων». Αυτό αποφάσισαν χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι πήγαν στα ATM των τραπεζών και κατέβαλαν στη ΔΕΗ μόνο το ποσό του ρεύματος και όχι το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων. Νόμιζαν ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουν καθαρίσει με τις οφειλές τους απέναντι στη ΔΕΗ. Δείτε όμως πόσο έξυπνα στήθηκε η παγίδα.


Το παράδειγμα επικαλέστηκε ο ίδιος ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ στις σημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Εστάλη ο πρώτος λογαριασμός ύψους 1000 ευρώ. Από αυτά, 500 ευρώ αφορούσαν στο ρεύμα και τα υπόλοιπα 500 ευρώ αφορούσαν στο χαράτσι. Πήγε ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης να πληρώσει το ρεύμα και κατέθεσε 500 ευρώ στο ATM. To επόμενο δίμηνο, ήρθε ο επόμενος λογαριασμός. Άλλα 1000 ευρώ. Τα 500 για τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους και τα 500 για τη ΔΕΗ. Και πάλι ο ιδιοκτήτης πήγε στη ΔΕΗ και πλήρωσε 500 ευρώ νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα χρωστάει τίποτα για το ρεύμα. Τι έκανε όμως η ΔΕΗ; Εισέπραξε τα χρήματα και τα απέδωσε για να πληρώσει την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων. Έτσι, ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται να χρωστάει τώρα και στο δημόσιο (τη 2η δόση των 500 ευρώ) αλλά και στη ΔΕΗ (τα υπόλοιπα 500 ευρώ για το ρεύμα).

Βγαίνει το ΣτΕ και λέει ότι είναι αντισυνταγματικό να διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους. Βγαίνει όμως και η ΔΕΗ και λέει ότι μπορεί να κόβει το ρεύμα για οφειλές από ηλεκτρικό ρεύμα. Και οι καταναλωτές που επέλεξαν τη λύση του ΑΤΜ χρωστάνε και στους δύο. Άρα;

Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση. Και το κράτος, θα εισπράξει τα χρήματά του επειδή η ΔΕΗ θα στείλει τα ονόματα όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι στην εφορία.

Τασούλας: «Δεν θα γίνουμε ναυαγοσώστες του ΠΑΣΟΚ»

Τασούλας: 
«Δεν θα γίνουμε ναυαγοσώστες 
του ΠΑΣΟΚ»






Η αυτοδυναμία σχετίζεται με τη σωτηρία της χώρας, τονίζει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, η οποία δεν θα έχει ανάγκη καθημερινά να επιβεβαιώνει τη συνοχή της, δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στα περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά την προσφυγή στις κάλπες. 

«Όλες οι απόψεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας λένε το ίδιο πράγμα: Όχι η Νέα Δημοκρατία, αλλά η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση» δηλώνει στο BHMA 99,5. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αυτοδυναμία σχετίζεται με τη σωτηρία της χώρας και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να πάρει κάποιος τη χώρα στα χέρια του. Και να την πάρει, δυναμικά και να την κυβερνήσει. 

Να την κυβερνήσει, μέσα στην Ευρώπη. Να δώσει λύσεις, μέσα στην Ευρώπη και να βελτιώσει την κατάσταση της, μέσα στην Ευρώπη. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, γίνεται με αυτοδυναμία. 

Οτιδήποτε άλλο, όσο και να σας φαίνεται δογματικό αυτό το σενάριο της μη αυτοδυναμίας, δεν το βλέπω, δεν το συζητώ.» 

Εκτίμησε πως τα σενάρια περί συγκυβέρνησης προωθούνται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, αυτή την περίοδο που έχει υποστεί όλη τη φθορά, δικαιολογημένα αισθάνεται ότι πρέπει να πιαστεί από κάπου και να γαντζωθεί από τη Νέα Δημοκρατία, μπας και κρατήσει το κεφάλι του δημοσκοπικά - και ενδεχομένως, εκλογικά- έξω από το νερό. Δεν είναι το πρόβλημα της χώρας, αυτό. 

Το πρόβλημα είναι να δώσουμε στη χώρα το περιθώριο να ανασάνει. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα της χώρας. Δεν είμαστε ναυαγοσώστες του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καθεστωτικό κόμμα.» 

Προανήγγειλε προσκλητήριο του κ. Σαμαρά προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων ενώ, σε ό,τι αφορά τους διαγραφέντες, υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει κάνει συγκεκριμένη πρόσκληση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα «ένα κάλεσμα συστράτευσης, στο οποίο υπήρξε μια συγκεκριμένη ανταπόκριση. 

Από κει και πέρα, η Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της, θα χειριστεί αυτή την ανταπόκριση, πολιτικά»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1940.<< Η Σφαγή του Κατίν >>

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1940
(Η Σφαγή του Κατίν)

1940: Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Σ.Ε επικυρώνουν την απόφαση του Στάλιν για την εκτέλεση 25.700 πολωνών διανοουμένων και 14.700 πολωνών αιχμαλώτων. (Η Σφαγή του Κατίν)

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ  ΤΟ 1953 πεθαίνει ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, σοβιετικός κομουνιστής ηγέτης, που έμεινε στην ιστορία ως Στάλιν. (Γεν. 6/12/1878).

Η Σφαγή του Κατίν







Σε ακόμα μια συμβολική κίνηση, με στόχο την απομάκρυνση του μόνιμου «αγκαθιού» στις σχέσεις της με την Πολωνία, η Μόσχα αποφάσισε να δώσει στο φως της δημοσιότητας μυστικά αρχεία για τη Σφαγή στο Κατίν που διαπράχθηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, τα οποία φέρουν την υπογραφή του Ιωσήφ Στάλιν.

Μπορεί τα ντοκουμέντα να αποδεικνύουν ότι οι Σοβιετικοί ψεύδονταν επί μισό αιώνα για το τι συνέβη στο δάσος του Κατίν το 1940, όπου 22.000 Πολωνοί αξιωματικοί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, και η δημοσιοποίηση να συμπίπτει με μια ευαίσθητη περίοδο για τους Ρώσους εν όψει της 65ης επετείου της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ωστόσο γνωστά ήταν τα περισσότερα στοιχεία που περιέχει το «πακέτο Νο.1», το οποίο ήταν ήδη διαθέσιμο σε ειδικούς ερευνητές. 

Η δημοσιοποίησή του ικανοποιεί σαφώς ένα επίμονο αίτημα των Πολωνών, όμως τι θα γίνει με τα υπόλοιπα περίπου 100 πακέτα εγγράφων που παραμένουν μυστικά;

Ενα από τα έγγραφα που περιέχεται στο «πακέτο Νο.1», με ημερομηνία 5 Μαρτίου 1940, είναι μια τετρασέλιδη επιστολή από τον επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας NKVD, προδρόμου της μετέπειτα KGB, Λαβρέντι Μπέρια προς τον Σοβιετικό ηγέτη Στάλιν, στην οποία είχε εισηγηθεί την εκτέλεση των Πολωνών κρατουμένων.

Στην πρώτη σελίδα της επιστολής, στην οποία γίνεται αναφορά στους Πολωνούς ως «σταθερούς, αδιόρθωτους εχθρούς της σοβιετικής εξουσίας», διακρίνονται η υπογραφή του Στάλιν με μπλε στυλό και μία κόκκινη σφραγίδα που γράφει «Υπέρ».

Μετά τις μαζικές δολοφονίες των Πολωνών αξιωματικών και μελών της πολωνικής ελίτ τον Απρίλιο του 1940, η μυστική αστυνομία έθαψε τις σορούς πολλών εξ αυτών σε μαζικούς τάφους στο δάσος του Κατίν, στη δυτική Ρωσία.

Οι τάφοι αυτοί ανακαλύφθηκαν τρία χρόνια αργότερα από τα ναζιστικά στρατεύματα και χρησιμοποιήθηκαν ως βασικό όπλο στην αντισοβιετική προπαγάνδα, ωστόσο η Σοβιετική Ενωση είχε επιρρίψει με τη σειρά της την ευθύνη στη ναζιστική Γερμανία.

Μετά από 50 χρόνια ψεμάτων και συγκαλύψεων, μόλις το 1990 επί Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανέλαβε η Ρωσία τις ευθύνες της για το έγκλημα. 














ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ: "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ: 
"ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. 
ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"









O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Αντώνης Σαμαράς, απέρριψε την πρόταση Παπαδήμου για την ενίσχυση της εκπροσώπησης της Ν.Δ. στην κυβέρνησή του. 

«Δεν θέλουμε κανένα υπουργείο. Πάμε, σ’ εκλογές» 
Ο,τι δώσαμε , δώσαμε.

ήταν η απάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο νέο κόλπο που είχαν σκεφτεί οι επιτελείς του Μαξίμου. 

Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της Συγγρού, ξεκαθάριζαν ότι η διαρροή αναφορικά με την υπουργοποίηση Χατζηδάκη, έγινε από το περιβάλλον Παπαδήμου, αφού προηγουμένως, είχε απορριφθεί κάθε συζήτηση επ’ αυτού από την μεριά Σαμαρά. Το κόλπο ήταν ξεκάθαρο. Από τη στιγμή που θα έλεγε «ναι» ο πρόεδρος της Ν.Δ., θα άρχισαν να κυκλοφορούν (νέα) σενάρια για την παράταση του βίου της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ALCO: 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΥΛΑΚΗ!!

 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ “ΓΑΠ” ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!












Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb “political x-ray” by alco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:

- 8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γ. Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία και

- 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.

Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε αποκλειστικά για το newsbomb.gr μια από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή.