ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Α. Σαμαράς: “Αυτοδυναμία πάση θυσία”

Α. Σαμαράς: “Αυτοδυναμία πάση θυσία”


«Η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές είναι προϋπόθεση για μια νέα αφετηρία για την χώρα,» 

Το μήνυμα περί συγκυβέρνησης που εκπέμπουν από το ΠΑΣΟΚ έχει διπλό πολιτικό στόχο. 

Πρώτον να επηρεάσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους και να τους δημιουργήσει την εντύπωση ότι αν ψηφίσουν ΝΔ θα έχουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, «αρά θα ψηφίσουν μπλέ και θα τους βγει στην κυβέρνηση και το πράσινο.»

Δεύτερον να εμπεδωθεί στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ότι αν στηρίξουν και σε αυτές τις εκλογές το κόμμα τους , τότε ενδέχεται μέσω της συγκυβέρνησης να διατηρήσουν ισχυρές προσβάσεις στους μηχανισμούς εξουσίας.

Ρωσία εκλογές: ο Πούτιν θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο

Κερδίσαμε! Δακρυσμένα μάτια Πούτιν διακηρύσσει νίκη
Στη Ρωσία τελείωσαν 
οι προεδρικές εκλογές. 














Τη δοσμένη στιγμή συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογέων. Βάσει των στοιχείων στις 23.00 ώρα Μόσχας υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν ψήφισε το 63,58% των ψηφοφόρων. Υπέρ του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ – το 17,3%. Υπέρ του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι – το 7,05%. Υπέρ του Σεργκέι Μιρόνοφ – το 3,73%, Και υπέρ του Μιχαήλ Πρόχοροφ – το 7,21%.





Βλαντιμίρ Πούτιν, που για να κερδίσει μια τρίτη προεδρική θητεία, δήλωσε τη νίκη του και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για την υποστήριξή τους. Δημοσκόπηση σε πάνω από 60 τοις εκατό, με σχεδόν τις μισές ψήφους καταμέτρηση, φαίνεται σίγουρη νίκη.

« Έχουμε κερδίσει σε ένα ανοικτό και δίκαιο αγώνα », δήλωσε ο Πούτιν αντιμετώπιση 110.000 ανθρώπους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Manège έξω από τα τείχη του Κρεμλίνου.

Τόνισε ότι αυτή η νίκη σηματοδοτεί μια ήττα για εκείνους που θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία.

" Αυτό ήταν κάτι περισσότερο από ένα προεδρικών εκλογών αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ για μας - δοκιμασία για την πολιτική ωριμότητα του λαού και την ανεξαρτησία μας. Έχουμε αποδείξει ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε μας έχουμε δείξει ότι οι άνθρωποι μας είναι σε θέση να πει τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για την καινοτομία και την πρόοδο από τις πολιτικές προκλήσεις ότι η πίεση με ένα και μόνο στόχο - να καταστρέψει τη Ρωσία. Σήμερα οι άνθρωποι μας έχουν αποδείξει ότι αυτά τα σενάρια δεν πρόκειται να εργαστούν στη χώρα μας , "δήλωσε ο Πούτιν.


Θα εργαστούμε με ειλικρίνεια και έντονα και τότε θα έχουμε επιτυχία σας ενθαρρύνουμε όλους να ενωθούν προς όφελος του έθνους μας ή και από την πατρίδα.

Πούτιν εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης όλους τους υποστηρικτές του Πούτιν.

" Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη υποψηφίων μας. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη το σύνολο της χώρας μας χρειαζόταν ο καθένας χρειάζεται αυτή τη νίκη δεν θα την δώσει μακριά σε κανέναν " , είπε ο πρόεδρος.

Βλαντιμίρ Πούτιν οδηγεί την κούρσα για την κορυφαία θέση της χώρας με πάνω από 60 τοις εκατό των ψήφων. Ο ηγέτης του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Zyuganov βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 17 τοις εκατό περίπου.




Τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν στις 14 Μαρτίου το αργότερο.



Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις εκλογές, βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας νικητής αναγνωρίζεται ο υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή το 50% + οποιοδήποτε αριθμό ψήφων. Σε περίπτωση, που κανένας από τους υποψηφίους δεν θα πάρει πάνω από τις μισές ψήφους, τότε ο νικητής αναδεικνύεται στο δεύτερο γύρο, στον οποίο συμμετέχουν οι υποψήφιοι που πήραν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Παρακολουθούν την πορεία των εκλογών και την τήρηση όλων των κανόνων οι διαπιστευμένες πολυάριθμες αντιπροσωπείες ξένων παρατηρητών, που εκπροσωπούν τέτοιους οργανισμούς, όπως είναι ο ΟΑΣΕ, η ΚΚΣΕ, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και άλλες δομές. 

 Στους ξένους παρατηρητές παραχωρούνται αρμοδιότητες παρόμοιες με τα δικαιώματα των εθνικών παρατηρητών.Σημείωση: η φετινή εκστρατεία έχει μία σειρά ιδιομορφίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. 

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκλέγειται για πρώτη φορά για 6 χρόνια αντί των 4, όπως προηγούμενα. Υπάρχουν νεωτερισμοί και στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Με εντολή του πρωθυπουργού της Ρωσίας όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα (πάνω από 91.000) είναι εφοδιασμένα με web κάμερες (2 σε κάθε τμήμα). Η βιντεοσκόπηση γίνεται τόσο κατά την ψηφοφορία, όσο και κατά την καταμέτρηση των ψήφων των εκλογέων.

ΦΑΗΛΟΣ: "Η ΔΗΜ.ΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...ΡΟΖ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ!"


ΦΑΗΛΟΣ: "Η ΔΗΜ.ΑΡ ΕΙΝΑΙ
 ΕΝΑ...ΡΟΖ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ!"







Με άρθρο του στην Κυριακάτικη "Δημοκρατία" ο Φαήλος Κρανιδιώτης, επιτίθεται στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, λέγοντας πως δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά ένα "ροζ αριστερό πλυντήριο" για τους οπαδούς του... σμυρνέικου Συνωστισμού και των ομοίων τους! Ταυτόχρονα επισημαίνει πως η ΔΗΜ.ΑΡ είναι ουσιαστικά "διάφοροι σημιτικοί και η καθεστωτική μηδενιστική, σινιέ, αριστερά της πλατείας προσπαθούν να ξεπλυθούν και να ανακυκλωθούν γι’ άλλη μια φορά, μέσα από το νέο σχήμα"

Ολόκληρο το άρθρο:

Το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ της μαύρης τρύπας της νεότερης πολιτικής Ιστορίας, του γκρίζου πρωθυπουργού των Ιμίων, των S-300 και του Οτσαλάνειου άγους, είχε και διάφορους βοηθητικούς. Έναν αχταρμά από καθεστωτικούς «διανοούμενους», κάτι μεταλλαγμένους ρηγάδες, αριστεριστές πάσης αποχρώσεως, κατά κανόνα σιτιζόμενους στο κρατικό πρυτανείο και ταβλαδόρους της γνωστής πλατείας. Ξέρετε, λίγος διεθνισμός, κάργα μισελληνισμός και πιθηκισμός σε ότι συνέβη πριν σαράντα χρόνια εις Παρισίους και στο campus του Μπέρκλευ. Κάτι σαν Μαρκούζε και Σαρτρ με τσαρούχια, στο πιο αγράμματο, πολύ πιο αγράμματο.

Χωθήκανε παντού. Πανεπιστήμια, παιδαγωγικά ινστιτούτα, εφημερίδες, ΜΚΟ και ξερό ψωμί, «τέχνη». Κι όποτε το σύστημα τράβαγε ζόρια είτε γιατί βομβαρδίζονταν σχολεία, ψυχιατρεία και εν γένει γυναικόπαιδα στη Σερβία, είτε χρειαζόταν στήριξη ο χασάπης Θάτσι στο Κόσοβο ή οι Τσετσένοι που μακελεύουν παιδάκια του δημοτικού και κόβουν αυτιά ομήρων, Σχέδιο Ανάν κλπ, τα καλά παιδιά απίκο. Ένα κείμενο με υπογραφές, πάντα τις ίδιες, έσκαγε μύτη και οι βοηθητικοί, πρώην «επαναστάτες», κάνανε το σέρβις που απαιτούσε το σύστημα, πάντοτε με θέσεις, που κατά διαβολική σύμπτωση ταυτίζονταν με τα συμφέροντα κραταιών ή και λίγο παρηκμασμένων συμμάχων. Ένας ροζ πολτός, που έχει χρόνια κολλήσει σαν τσίχλα στο παπούτσι της Πατρίδας.

Ορισμένοι από δαύτους επιβίωσαν και χωθήκανε στα κόλπα και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με λαμπρές επιδόσεις αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας. Διότι κι η δική μας παράταξη για χρόνια είχε το σύνδρομο του ενοχικού νικητή. Ο κορμός τους όμως πάντοτε ερωτοτροπούσε με τον Συναπισμό αλλά για ματσαμπούκα, που λέει ο λαός, πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ. 

Επί των ημερών του αλήστου μνήμης ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα, κάνανε κανονική επιδρομή. Τρουπώσανε, που έλεγε κι ο φοβερός Βουτσάς στην γνωστή ταινία. Να το πούμε αλλιώς, η Αριστερά τους εκπαίδευε και το ΠΑΣΟΚ τους εργοδοτούσε.

Τώρα όμως που το πράσινο καράβι μπατάρισε και μπάζει θανάσιμα, πολλοί από αυτούς κι αυτές της κάργα «διανόησης» κι αριστεροσύνης, ανεβήκανε στα ρέλια και φουντάρανε. Με δυο τρεις απλωτές σκαρφαλώνουν ένας – ένας, μια – μια, στην Δημοκρατική Αριστερά. Θυμάστε τότε τον Θέμελη, τον Τσουκάτο και τον Πανταγιά με τις ίδιες καμπαρντίνες, σαν τρίδυμα από άλλη μάνα κι άλλο πατέρα, τότε που στον πρωϊνό καφέ του Μαξίμου κόβανε και ράβανε; Αυτούς τους θυμάστε. 

Υπήρχαν όμως και άλλοι, οι τριγύρω, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τότε «θαύματος», που μας έστειλε τώρα τον λογαριασμό. Αυτοί οι τριγύρω λοιπόν, το αφάν γκατέ, ο Λόχος Ψυχολογικού Πολέμου του συστήματος σε όλες τις δοκιμασίες του, όταν το φρόνημα κι η λογική του λαού ήταν απέναντι στα απίστευτα που έχουμε δει από την νύχτα των Ιμίων ως σήμερα, τώρα δίνει πρωϊνή αναφορά στην ΔΗΜ.ΑΡ. 

Μαζί και κάτι οπαδοί του σμυρνέϊκου συνωστισμού, ποιητές εκ του προχείρου, ντεμέκ λόγιοι ραδιοφωνατζήδες και άλλα εξωτικά πουλιά. Η δημοσκοπική άνοδος του κόμματος κι η ελπίδα τους για πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος, δημιουργεί μια φρούδα ελπίδα για ένα τόσο δα κομματάκι εξουσίας ή έστω αποκατάστασης κι επιρροής. Σου λέει, «εδώ σε τόσες περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει στήθος με στήθος με τον τέταρτο, εδώ θα κάτσω;».

Ο Φώτης είναι φίλος μου, δεινός μαχόμενος δικηγόρος, συγκροτημένος, έντιμος και μετριοπαθής. Όμως η Δημοκρατική Αριστερά, κατά ένα τρόπο, γίνεται ένα ροζ αριστερό πλυντήριο για όλους αυτούς τους παραπάνω.

Και βέβαια από κανέναν δεν πέρασε απαρατήρητο το σουρεαλιστικό να καταψηφίζουν στη Βουλή οι βουλευτές της αυτό, για το οποίο εγκάλεσαν την γερμανική αριστερά, γιατί δεν το ψήφισε!

Το ΚΚΕ μπορεί σε πολλά θέματα να ζει στην Πλειστόκαινο και να θέλει να ρυμουλκήσουμε τη χώρα δίπλα στον βορειοκορεατικό παράδεισο αλλά όλους αυτούς δεν τους είχε ποτέ σε υπόληψη. Άσε που πολλοί από αυτούς στα γεροντάματα εξελίχθηκαν σε ένα περίεργο είδος «διεθνιστή» αντικομμουνιστή, με αισθήματα πλέον λαγνείας για τις επιλογές της υπερατλαντικής υπερδύναμης. 

Άλλωστε πάντοτε η κομματική πειθαρχία του «ορθόδοξου» ΚΚΕ, τους στένευε στις μασχάλες. Αυτοί πάντοτε θέλουνε να το έχουνε δίπορτο. Αστόπαιδα οι περισσότεροι. Διότι ξέρετε, τότε στη μεταπολίτευση, όποιος ντρεπόταν να πει ότι είναι δεξιός και ζοριζόταν στην ιδέα να κατεβαίνει στις πορείες με την ΚΟΒ μαζί με οικοδόμους, το έπαιζε ανανεωτικός ή ούλτρα επαναστάτης. Από Ερυθρούς Χμερ, Τσε και πάνω. Α, όλα κι όλα, ή θα τις κυκλώνανε τις πόλεις από την ύπαιθρο ή τίποτα. Όλα τα επαναστατικά στάδια σε χρόνο dt, μια κι έξω. Ήταν και της μόδας τότε, μαζί με τα αμπέχωνα και τα μούσια. Αλλιώς ούτε γκόμενα δεν βγάζανε.

Το σίγουρο είναι πως σήμερα, διάφοροι σημιτικοί και η καθεστωτική μηδενιστική, σινιέ, αριστερά της πλατείας προσπαθούν να ξεπλυθούν και να ανακυκλωθούν γι’ άλλη μια φορά, μέσα από το νέο σχήμα.

Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: στην Ελλάδα εκτός από το χαρτί, το γυαλί και το αλουμίνιο, ανακυκλώνεται και η αριστεράντζα. Έτσι θα κρατούν πάντοτε οπτική επαφή και συνάφεια με την εξουσία, το χρήμα, την προβολή κι ότι έχει ανάγκη ο σωστός άνθρωπος με φουλάρι, για να ζήσει σταυροπόδι κι άνετα.

Ο ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Ο ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ















Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και ενώ ο Πρόεδρος Μπους ζήτησε από τον αμερικανικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα των τοκογλύφων της Γουόλ Στρήτ, είναι ευκαιρία να δούμε τι έλεγε ο μεγάλος φασίστας ποιητής Έζρα Πάουντ για την θέση του χρήματος και της πίστωσης σε μια υγιή κοινωνία. O Έζρα Πάουντ δεν υπήρξε γνωστός μόνο ως ο μέγιστος ποιητής του 20ου αιώνα. Ούτε μόνο ο μέντορας του Τ.Σ. Έλιοτ, του Τζέημς Τζόϋς, του Γέητς και του Ουίλλιαμ Κάρλος Ουίλλιαμς.

http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=6862&autostart=0 


Υπήρξε και ο διανοούμενος που καθόρισε ποια πρέπει να είναι η οικονομική θεωρία του σύγχρονου Εθνικισμού.
Υπήρξε ένας από εκείνους τους μεγάλους στοχαστές της Δεξιάς που θεωρούσε ότι πίσω από την κυριαρχία της δημοκρατίας (παιδιού του καπιταλισμού) και του κομμουνισμού που μιλούσαν για την "ευτυχία του μεγαλύτερου γενικού όρου", κρυβόταν η τυραννία των τραπεζιτών.
Αυτή η τυραννία των τραπεζιτών και η κυριαρχία του χρήματος είχε δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου η αριστοκρατία του χρήματος είχε αντικαταστήσει την αριστοκρατία του πνεύματος, που μέχρι τότε "υπήρξε ο οδηγός και ο φάρος του πολιτισμού".
Απέναντι στην εμπορευματικοποίηση και την παρακμή της τέχνης, ο Πάουντ αντέτασσε έναν καλλιτέχνη-πολιτικό, όπως ο Μουσσολίνι που είχε μαζέψει γύρω του όλη την μεγάλη διανόηση της Ιταλίας, και όχι μόνο.

Πλούτος ή πνευματική κληρονομιά

Ο Έζρα Πάουντ υπήρξε οπαδός της οικονομικής θεωρίας της Κοινωνικής Πίστης του Βρετανού οικονομολόγου Κλίφορντ Χιούτζ Ντάγκλας. Ο Ντάγκλας διαφωνούσε με την κλασική καπιταλιστική θεωρία του Ανταμ Σμιθ που διαχώριζε τους παράγοντες της παραγωγής σε γη, εργασία και κεφάλαιο.

Επίσης διαφωνούσε με τον Καρλ Μαρξ, που θεωρούσε ότι το εργατικό δυναμικό δημιουργούσε όλο τον πλούτο. Ο Ντάγκλας πίστευε ότι η πνευματική κληρονομιά της κοινωνίας ήταν ο βασικός παράγοντας της παραγωγής. 

Για τον Ντάγκλας το χρήμα δεν είναι αγαθό αλλά μέσο για διανομή της παραγωγής. Κατηγορούσε δε το υπάρχον τραπεζικό σύστημα της εποχής του, για δύο λόγους : 
1. ήταν μια μορφή κυβερνήσεως που επί αιώνες δημιουργούσε ως κέντρο την εξουσία της και 
2. θεωρούσαν ότι τα χρήματα που δημιουργούσαν τους ανήκαν, που σήμαινε ότι θεωρούσαν ότι το ίδιο το κράτος τους ανήκε. 

Το χρήμα για τον Ντάγκλας ήταν μια αφηρημένη απεικόνιση της πραγματικής πίστης της κοινότητας, που είναι η δυνατότητα να παρέχει αγαθά και υπηρεσίες όταν και όπου χρειασθεί. Με άλλα λόγια ζητούσε το χρήμα και η πίστη να υπάρχει για το όφελος της κοινωνίας και όχι κάποιων ανεξέλεγκτων τραπεζιτών. Η λύση ήταν η ανταλλαγή και η συνεχής κυκλοφορία του χρήματος.

Ο Πάουντ πίστευε ότι η Κοινωνική Πίστη εκπροσώπευε το πραγματικό πνεύμα της Αμερικάνικης Επανάστασης, όπου οι άποικοι εξεγέρθηκαν ενάντια στην Τράπεζα της Αγγλίας και τον φόρο του τσαγιού. Θα μπορούσαν οι ίδιοι να δημιουργήσουν τον φόρο του τσαγιού και είχαν ήδη τυπώσει αποικιακό χρήμα. Έτσι υπήρχε ευημέρια δίχως την επέμβαση του τραπεζικού συστήματος. 

Όμως η Τράπεζα της Αγγλίας επενέβη για να ρίξει την αξία του χρήματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανεργίας και οικονομικής κρίσης. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Ενώ ο Αλεξάντερ Χάμιλτον ήταν υποστηρικτής του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, ο Λίνκολν τύπωσε τα δικά του Greenbacks ως μορφή αντίστασης. 
Ο Πάουντ θεωρούσε τον φασισμό του Μουσολίνι και τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ την προσωποποίηση της Κοινωνικής Πίστης, άρα και του πνεύματος της Αμερικανικής Επανάστασης. Παράλληλα, όπως και ο Ντάγκλας ταύτιζε το τραπεζιτικό σύστημα με τη τοκογλυφία και την κυριαρχία του περιούσιου λαού.




Στο Canto XVL (Με την Τοκογλυφία) ο Πάουντ θεωρούσε την τοκογλυφία ως τους τόκους που οι τράπεζες δημιουργούν χωρίς να παράγουν δουλειά και που όλοι μας, άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις πρέπει να πληρώνουμε ως επιτόκισμα της δουλειά μας.

«ΟΧΙ» ΒΟΡΙΔΗ ΣΕ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


«ΟΧΙ» ΒΟΡΙΔΗ 
ΣΕ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


Αρνητικός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και διατήρησης του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία μετά τις εκλογές εμφανίσθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Κυριακή, ήταν αρνητικός. 

Επισήμανε ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο επικεφαλής του πρώτου σε δύναμη κόμματος, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο «συνταγματικό παράδοξο».

Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ 
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Δεν θα συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ διότι θα υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαπδήμου, Κώστας Αρβανιτόπουλος, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ.

Για το κόμμα του κ. Καμμένου και για τους διαγραφέντες ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε οτι «είναι ένα θέμα που θα το δούμε στην πορεία». Όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας «οι επικείμενες εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση. Πρέπει, όμως, ν΄ αποφύγουμε τα διχαστικά διλλήματα προς τους πολίτες, αλλά να τους πείσουμε ότι η πολιτική της ΝΔ είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση», είπε ο κ. Αβανιτόπουλος. Κια συνέχισε: «στις εκλογές η ΝΔ θα πεί κάτι πολύ σαφές. Ακολουθήσαμε από την αρχή μια συνεπή και σταθερή στάση. Επιβεβαιωθήκαμε για τα μέτρα που φέρνουν την ύφεση. Ψηφίσαμε όλα τα διαρθρωτικά μεταρυθμιστικά μέτρα. Ήμασταν συνεπείς

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ακόμη ότι «η ΝΔ εχει εδραιώσει ενα δημοσκοπικό προβάδισμα. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον υπάρχει μια μεγάλη ομάδα αναποφάσιστων.

Η δικαιολογημένη διαμαρτυρία όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές θα γίνει ψήφος προοπτικής. Οι πολίτες θα δώσουν ψηφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Αντωνη Σαμαρά για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές και για να φέρουμε τα μέτρα αναπτυξης».





Μισέλ Ροκάρ, πρώην ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ πρωθυπουργός της Γαλλίας: ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ Η ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ.


Μισέλ Ροκάρ, πρώην ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ πρωθυπουργός 

της Γαλλίας: 

"Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα"




"Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα" λέει σε συνέντευξη του στην Liberation ο Μισέλ Ροκάρ.

Όπως προσθέτει "Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματος του" ενώ προτείνει ως λύση τη διαγραφή του χρέους σε πιο μεγάλο ποσοστό.




ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ Η ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ.

ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ 

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  
 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ , ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΠΛΟΥ-ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΥΡΟΣΟΣΙΑΛΙΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΑΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΠΡΩΤΥΠΟ ΤΟΝ <ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ>ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΙΧΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ.

************************************************************************************************************
Φασισμός (fascismo): Ιδεολογικό και πολιτικοκοινωνικό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την άρνηση του -> κοινοβουλευτισμού και τη θεοποίηση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται με απάνθρωπο και αυταρχικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, μέχρι και την τρο­μοκρατία. 

Ο φασισμός πρωτοεμφανίστηκε με το όνομα αυτό ως πολι­τικό κίνημα στην Ιταλία με το κόμμα που ίδρυσε ο Μουσολίνι, το οποίο στην ουσία ήταν παραστρατιωτική οργάνωση (οι μελανοχίτωνες) στα πρότυπα του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμα­νίας. Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία, παρόλο που ήταν στην πλευρά των νικητών, έπεσε σε πολύ σοβαρή οικονομική κρίση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων, με στόχο την κατάληψη των εργοστασίων και τη δημιουργία σοβαρότατης αναταραχής και ρήξης στο κοινωνικό σύστημα.

Μέσα σ’ αυτή την κρίση, διασπάται το Σοσιαλιστικό Κόμμα και από τους κόλπους του ξεπηδά το Φασιστικό Κόμμα, με επαναστατική φρασεολογία όσον αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά διαφωνώντας ριζικά στην αλλαγή του αστικού καθεστώτος, και με ακραίο εθνικιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο. Τα στοιχεία αυτά ήταν καθοριστικά για να βρει ανταπόκριση στην εργατική τάξη, στους μικροαστούς, αλλά ακόμη και στη μεγαλοαστική τάξη, που αντιλαμβανόμενη τον ιδεολογικό του προσανατολισμό, πολύ γρήγορα το στήριξε πολιτικά και οικονομικά.

Η παροιμιώδης αυτή ανοχή από όλα τα επίπεδα της εξουσίας επέτρεψε στον Μουσολίνι να δημιουργήσει ένοπλα φασιστικά τμήματα, τους μελανοχίτωνες. Με την περιβόητη πορεία του προς τη Ρώμη στις 29 Οκτωβρίου 1922, εξανάγκασε τη βουλή και το βασιλιά της Ιταλίας να τον χρίσουν πρωθυπουργό της χώρας. Έτσι, επιβλήθηκε η φασιστική δικτατορία που μετέτρεψε την Ιταλία σε τεράστιο στρατόπεδο, με όλο το λαό κρατούμενο και σε διατεταγμένη θητεία.

Η αστυνόμευση ήταν σε απόλυτη έξαρση, με τις φανερές και μυστικές αστυνομίες, υπηρεσίες και παρακρατικές οργανώσεις. Οι πολιτικές δολοφονίες, (π.χ. του Ματεότι), οι εξαφανίσεις, οι εξορίες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και η εξαγορά συνειδήσεων ήταν καθημερινά φαινόμενα. 

Τα άλλα πολιτικά κόμματα καταργήθηκαν και το Φασιστικό Κόμμα ταυτίστηκε με την έννοια του κράτους. Όλες οι ουσιαστικές συνταγματικές ελευθερίες, έκφρασης, συνάθροισης, εκλογής κ.λπ., καταργήθηκαν, όπως και το οικογενειακό άσυλο, η προσωπική ζωή και το απόρρητο των επιστολών. Η λογοκρισία ήταν απόλυτη σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία μετατράπηκαν σε υμνολόγους του καθεστώτος και του αρχηγού. 

Το φασιστικό καθεστώς ανέπτυξε ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική, κάνοντας αρχικά την Αλβανία προτεκτοράτο της Ιταλίας. Κατόπιν, κατέκτησε τη Λιβύη, τη Σομαλία, την Ερυθραία και την Αιθιοπία, δημιουργώντας έτσι την Ιταλική Ανατολική Αφρική.

Μαζί με τη ναζιστική Γερμανία βοήθησε στη νίκη και εγκαθίδρυση της φρανκικής δικτατορίας στην Ισπανία το 1936, που ήταν ομογάλακτο καθεστώς, πνίγοντας στο αίμα τη νεαρή Ισπανική Δημοκρατία. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσε τον τρίτο κρίκο του άξονα των φασιστικών καθεστώτων (μαζί με τη Γερμανία και την Ιαπωνία) που ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή της ανθρωπότητας. Φυσικά, η ήττα στον πόλεμο αυτό σήμανε και το τέλος του φασιστικού καθεστώτος και την παραδειγματική καταδίκη σε θάνατο του Μουσολίνι από λαϊκό δικαστήριο.

Ο όρος προέρχεται από τη λατινική λέξη fascis = δέσμη από βέργες φτελιάς ή σημύδας, δεμένες με κόκκινη ταινία, την οποία κρατούσαν οι ακόλουθοι των δημόσιων λειτουργών στην αρχαία Ρώμη ως σύμβολο εξουσίας. 

Το σύμβολο αυτό είχε υιοθετήσει ο Μουσολίνι ως έμβλημα για το κόμμα του.



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ





ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,4-ΜΑΡΤΙΟΥ-2010:Στις ΗΠΑ αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

4-ΜΑΡΤΙΟΥ-2010: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915. 
Οργισμένη είναι η αντίδραση της Άγκυρας, που επισημαίνει ότι το ψήφισμα μπορεί να βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 1915


Πάνω από 1.500.000 αθώοι Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή απελάθηκαν και οδηγήθηκαν σε καταναγκαστικές πορείες θανάτου στην έρημο του Ντερ Ζορ στη Συρία. 

Οι κτηνωδίες και αγριότητες των Τούρκων δεν μπορούν να περιγραφούν επαρκώς χωρίς να προκαλέσουν αηδία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η περίοδος την οποία επέλεξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος) δεν ήταν τυχαία, αφού εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι μεγάλες δυνάμεις πολεμούσαν η μια την άλλη, κι έτσι ανενόχλητη προχώρησε στο ανίερο και προμελετημένο της σχέδιο, την εξόντωση του χριστιανικού λαού των Αρμενίων.

Με βάση στοιχεία του Μουσείου-Ινστιτούτου της Αρμενικής Γενοκτονίας στο Γερεβάν της Αρμενίας, το 1914 υπήρχαν περίπου 2.133.000 Αρμένιοι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ το 1922 μόνο 388.000 (διαφορά 1.745.000). 

Εξάλλου, με βάση τις σημειώσεις του ίδιου του Ταλάτ Πασιά, η διαφορά του αριθμού των Αρμενίων μεταξύ 1914 και 1917 ήταν περίπου 1.150.000.

Εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου


Εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου




Σε ό,τι αφορά στο χρόνο των εκλογών η 29η Απριλίου παραμένει στο τραπέζι, αλλά επειδή είναι κοντά στο Πάσχα πολλοί προτείνουν ως καταλληλότερη της 6η Μαΐου. 
Μία ημερομηνία στην οποία δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ούτε η ΝΔ. Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι όσα απομένουν να γίνουν σε "κούρεμα" και νέα δανειακή δύμβαση θα γίνουν χωρίς απρόοπτα.
To Βερολίνο όμως «διατάζει» εκλογές στις 13 Μαΐου!

Εφικτή η αυτοδυναμία 

Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος
Να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος και εκπέμποντας καθαρά μηνύματα αποφασιστικότητας. Χωρίς να χρειάζεται να συμβιβάζεται ή να αναζητεί «μέσους δρόμους» με έναν άλλο κυβερνητικό εταίρο. [...]

Η συγκυβέρνηση “τρομάζει” το ΠΑΣΟΚ 
Η αποσυσπείρωση της βάσης του ΠΑΣΟΚ θα φτάσει σε χαοτικά επίπεδα, και την επομένη των εκλογών, ακόμη κι αν δεν έχει επιτευχθεί αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα θα βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. [...]

Οι Ρώσοι εκλέγουν Πρόεδρο.


Οι Ρώσοι εκλέγουν Πρόεδρο. 




Από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ τοπική ώρα είναι ανοικτές οι πόρτες 96 χιλιάδων εκλογικών τμημάτων σε όλη τη Ρωσία.

Η επιστροφή Πούτιν

Σήμερα, 4 Μάρτη 2012, διεξάγονται στη Ρωσία προεδρικές εκλογές. Περίπου 110 εκατομμύρια Ρώσοι ψηφοφόροι καλούνται να κάνουν την επιλογή τους μεταξύ των πέντε διεκδικητών της ρωσικής προεδρίας. 

Στο εξωτερικό οι Ρώσοι μπορούν να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς έχουν οργανωθεί κινητά εκλογικά τμήματα. Ακόμα και στο διάστημα θα διεξαχθεί ψηφοφορία. 




Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται για εξαετή θητεία. 

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών της Κοινής Γνώμης της Ρωσίας WCIOM, στις σημερινές εκλογές ο Β. Πούτιν διασφαλίζει μια νέα εξαετή προεδρική θητεία ήδη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 59,9%, ενώ ο επικεφαλής του ΚΚΡΟ, Γκ. Ζιουγκάνοφ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15,1%, ακολουθεί ο εκατομμυριούχος Μ. Προχόροφ με το 8,7%, ο Βλ. Ζιρινόφσκι με το 7,7% , ενώ ο Σ. Μιρόνοφ «κλείνει» τον κατάλογο με 7,1%.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Β. Πούτιν είχε λάβει στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το 53% (το 2000) και το 71% (το 2004). Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, είχε λάβει στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το 32,03 % και 40,31 % (το 1996, στον 1ο και 2ο γύρο αντίστοιχα), το 29,21% (το 2000) και το 17,72% (το 2008). Ο Β. Ζιρινόφσκι, ο πλέον «παλαίμαχος» υποψήφιος πρόεδρος, είχε συγκεντρώσει: 7,81% (το 1991), 5,70 % (το 1996), 2,70% (το 2000), 9,35% (το 2008). Ο Σ. Μιρόνοφ, είχε λάβει μέρος στις εκλογές του 2004 παίρνοντας το 0,75 % .

Να σημειωθεί, πως στις 17 Φλεβάρη στη Ρωσία ξεκίνησε η πρόωρη ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές. Το δικαίωμα πρόωρης ψήφου ως 3 Μάρτη έχουν οι πολίτες των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών σε 37 περιφέρειες της Ρωσίας. 

Επίσης στις 18 Φλεβάρη άρχισε η πρόωρη ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα, που βρίσκονται στο εξωτερικό. 


Πάνω από 80 χιλιάδες Ρώσοι σε 58 χώρες θα συμμετέχουν στις εκλογές.















Θα τους πάρουν με τις πέτρες στις 18 Μαρτίου


Θα τους πάρουν με τις πέτρες 
στις 18 Μαρτίου










Θα πάει το γιουχάισμα σύννεφο σε όσους προσέλθουν στις κάλπες. 

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο 
ανεγκέφαλοι είναι εκεί στο ΠΑΣΟΚ. 



Σχεδιάζουν να στήσουν σε λίγες μέρες κάλπες για να βάλουν τον κόσμο σε περιπέτειες; 



Από όσους τολμήσουν να δηλώσουν ΠΑΣΟΚ και να πάνε να 
ψηφίσουν εκείνη την ημέρα σκέφτεστε τι γιουχάισμα έχει να πέσει στις μικρές τοπικές κοινωνίες;

Βέβαια στις πόλεις μπορεί να είναι λίγο πιο επικίνδυνα τα πράγματα με άλλες μορφές αντίδρασης. 

Ποιος αλήθεια  θα τολμήσει να προσέλθει σε εκλογικό κέντρο για να αναστήσει πάλι το ΠΑΣΟΚ μετά το πλιάτσικο που έκανε στην Ελλάδα; 

Κι αν προσέλθει από όποιον γίνει αντιληπτός καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει;

Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ…



Παρότι μένουν 15 ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι εσωκομματκές κάλπες για να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια είναι απογοητευτική. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια, η 
υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια και η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές, έχουν αποδιοργανώσει και διαλύσει τον άλλοτε κραταιό κομματι κό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά τοπικά γραφεία του κόμματος έχουν κλείσει, αλλά και όσα λειτουργούν δεν είναι πλέον επανδρωμένα όπως στο παρελθόν, αφού πολλά στελέχη έχουν παραιτηθεί. Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν πονοκέφαλο…. στην Ιπποκράτους σε ότι αφορά την επιτυχία των εσωκομματικών εκλογών.

Η σκέψη να στηθούν τόσες κάλπες όσες το 2004 και το 2007, έχει εγκαταλειφθεί από την αρχή, αφού, όπως είπαμε, δεν υπάρχει πλέον ζωντανός κομματικός μηχανισμός για τις στήσει. 
Οι δεύτερες σκέψεις είναι, είτε για κάλπες στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων, είτε για κάλπες στις πρωτεύουσες των νομών. Η τελευταία περίπτωση μάλλον δεν προκρίνεται από το φόβο μη ικανοποιητικής προσέλευσης.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι Έλληνες ακόμα σήμερα, εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη ή φίλους του κόμματος που φέρει την βασικότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα…