ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

 ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Είναι κοινό μυστικό, πως οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γερμανοί- κάθε άλλο παρά έβλεπαν με καλό μάτι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, στέλνοντας μήνυμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όμως, το τελευταίο διάστημα, μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις Σαμαρά περί ανάγκης διενέργειας εκλογών το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση του ελληνικού λαού και να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα φέρει εις πέρας το εγχείρημα των δομικών μεταρρυθμίσεων, κάτι... άλλαζε στην σκέψη των εταίρων. Κάπως έτσι, φθάσαμε στις χθεσινές συναντήσεις του Σαμαρά με Μέρκελ και Γιούνκερ, όπου ουσιαστικά κλείδωσε η πρώτη διπλωματική νίκη του Αντώνη Σαμαρά, καθώς τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και επικεφαλής του Eurogroup συμφώνησαν με τις θέσεις της ΝΔ αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών. Ανάλογη ήταν η στάση και των υπολοίπων ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τον πρόεδρο Βίλφρεντ Μάρτενς να εύχεται... καλή πρωθυπουργί στον Μεσσήνιο αρχηγό.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η νίκη αυτή, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούσε τόσο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς, τοποθετείται στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Μ. Βορίδης: Η ένταξή μου στη Ν.Δ. είναι στρατηγική επιλογή

Μ. Βορίδης: Η ένταξή μου στη Ν.Δ. 
είναι στρατηγική επιλογή



«Πάντα είχα ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά» τονίζει σε συνέντευξή του στη «δημοκρατία» ο Μάκης Βορίδης.Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών καταγγέλλει ότι «το οικονομικό πρόγραμμα αποτυγχάνει κυρίως γιατί υπονομεύτηκε δύο χρόνια από το ΠΑΣΟΚ» και εξηγεί γιατί «η μόνη πρόταση» για την έξοδο της χώρας από την κρίση προέρχεται από τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, αρνείται ότι η μετακίνησή του στη Ν.Δ. ήταν προκατασκευασμένη κίνηση, θυμίζοντας ότι ο ίδιος ήταν ανέκαθεν «υπέρ των συνθέσεων και της συνεννοήσεως στον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς».


ΕΡ.: Κύριε Βορίδη, πήρατε πολλές αποφάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Υπερψηφίσατε τη δανειακή σύμβαση, μην τηρώντας την κομματική γραμμή του ΛΑΟΣ, παραιτηθήκατε από υπουργός, διαγραφήκατε από την Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτησή σας και εντέλει παραμείνατε υπουργός, ενταχθήκατε στη Νέα Δημοκρατία και παραιτηθήκατε από βουλευτής. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γιατί υπερψηφίσατε τη δανειακή σύμβαση;

ΑΠ.: Γιατί η χώρα πρέπει να χρηματοδοτηθεί, πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέπει να προσπαθήσει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Οσοι απορρίπτουν τη συγκεκριμένη χρηματοδοτική λύση παραβλέπουν ότι: α) Δεν έχουμε άλλη πηγή χρηματοδότησης. β) Δεν αναχρηματοδοτούμε μόνο το εξωτερικό μας χρέος, αλλά και τα ελλείμματα του Προϋπολογισμού. Χωρίς τη χρηματοδότηση αυτή οι περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου και στον κοινωνικό Προϋπολογισμό θα ήταν πολύ μεγαλύτερες και η ύφεση ομοίως πολύ μεγαλύτερη. γ) Σώζουμε τις τράπεζές μας και άρα τις καταθέσεις των πολιτών. Η μονομερής απόφαση μη πληρωμής θα οδηγούσε σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων. 4) Μειώνουμε το χρέος και την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού από τα επιτόκια, δηλαδή εξυγιαίνουμε σε έναν ορισμένο βαθμό τα δημόσια οικονομικά. Επομένως, οι ευεργετικές συνέπειες είναι πολλαπλές. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα σήμαιναν για την εθνική μας κυριαρχία η διεθνής απομόνωση και η επιστροφή στη δραχμή.

ΕΡ.: Ομως, το οικονομικό πρόγραμμα αποτυγχάνει.

Το οικονομικό πρόγραμμα περιέχει θετικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία με τα οποία πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός. Θετικά στοιχεία είναι οι αποκρατικοποιήσεις, οι αυστηροί δημοσιονομικοί στόχοι περιορισμού των ελλειμμάτων, η μείωση του σπάταλου και γραφειοκρατικού κράτους. Αρνητικά στοιχεία είναι ότι δεν περιέχει μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης. Και στο σημείο αυτό δικαιώνεται απολύτως η κριτική του Αντώνη Σαμαρά.

Ας μη γελιόμαστε όμως. Το οικονομικό πρόγραμμα αποτυγχάνει κυρίως γιατί υπονομεύτηκε δύο χρόνια από το ΠΑΣΟΚ. Δεν προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσεις, δεν προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μειώθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά το κράτος.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του παρόντος προγράμματος είναι η μείωση του χρέους. Και η μεγάλη έλλειψή του, η ανυπαρξία της αναπτυξιακής βοήθειας που θα επανεκκινήσει την οικονομία, που θα ολοκληρώσει τις υποδομές, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εξάρει κανείς την κρίσιμη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στους ευρωενωσιακούς θεσμούς, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, υποδομές, όπως π.χ. οι οδικοί άξονες.



ΕΡ.: Και για τους λόγους αυτούς «σπάσατε» την κομματική γραμμή. Το ξέρατε ότι θα διαγραφείτε;

ΑΠ.: Ναι.

ΕΡ.: Και δεν είχατε δεύτερες σκέψεις; Δεν σας φόβισε το ενδεχόμενο;

ΑΠ.: Εχω τηρήσει πολλές φορές την κομματική πειθαρχία. Σε ζητήματα που διαφωνούσα τήρησα την κομματική γραμμή. Εχω υποστεί δημόσια κριτική, για να το θέσω ευγενικά, από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, χωρίς να αντιδράσω. Δεν είναι, λοιπόν, ότι δεν ξέρω από πειθαρχία ή ότι δεν σέβομαι τις αποφάσεις. Αλλά υπάρχουν στιγμές που τα ζητήματα είναι μεγάλα, είναι κεντρικά, είναι συνειδησιακά, εντέλει έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε βουλευτής το πατριωτικό του καθήκον.

ΕΡ.: Και γιατί παραιτηθήκατε από υπουργός;

ΑΠ.: Γιατί με είχε προτείνει ο κ. Καρατζαφέρης. Αρα όφειλα να το κάνω, αφού πλέον ο ΛΑΟΣ δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση.

ΕΡ.: Ομως, ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτησή σας και παραμείνατε.

ΑΠ.: Αυτό σημαίνει ότι πλέον η παραμονή μου δεν έφερε την αίρεση της προτάσεως του ΛΑΟΣ, αλλά ότι ήταν μια επιλογή του πρωθυπουργού. Και ταυτοχρόνως εκτιμήθηκε ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει μνημονιακές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει σε βραχύ χρονικό διάστημα και η αλλαγή θα είχε ως συνέπεια η χώρα να δέχεται κριτική ότι δεν έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.



ΕΡ.: Κι έτσι παραμείνατε. Δεν είναι η παραμονή σας προϊόν «κακής παρέας», όπως υπενόησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ;

ΑΠ.: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποπειράται να μετατρέψει μια βαθιά πολιτική διαφωνία σε αντιπαράθεση προσωπικού χαρακτήρα, μιλώντας εξυβριστικά και προσβλητικά για εμένα. Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Και πάντως δεν είμαι υποχρεωμένος, εν ονόματι της κομματικής πειθαρχίας, να υποστηρίζω πολιτικές θέσεις που αφορούν μείζονα θέματα και διαφοροποιούνται άνευ αποχρώντος λόγου. Πάντως, για να μην πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα, όποιος έχει να πει κάτι με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο, παρακαλώ, να το πει.

ΕΡ.: Εν συνεχεία, όμως, μετακινηθήκατε στη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι λένε ότι ήταν προκατασκευασμένη κίνηση.

Προκατασκευασμένη με την έννοια ότι είχα κάτι προσχεδιάσει, όχι. Γιατί πώς θα μπορούσα να ξέρω αυτή τη μεταβολή θέσεως του προέδρου του ΛΑΟΣ; Από την άλλη, ήταν σαφές ότι είχα εκφραστεί υπέρ των συνθέσεων και της συνεννοήσεως στον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς. Να το θέσω απλά: εγώ δεν εξέλαβα ποτέ τη Ν.Δ. ως πολιτικό αντίπαλο. Πάντα είχα ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά.

Η ένταξή μου στην παράταξη είναι στρατηγική επιλογή


ΕΡ.: Ορισμένοι όμως ισχυρίζονται ότι με τη μετακίνησή σας στη Ν.Δ. μετακινείται η παράταξη προς τα δεξιά και χάνει τους κεντρώους ψηφοφόρους.

ΑΠ.: Καταρχάς, να μην υπερβάλλουμε. Η Ν.Δ. είναι μια μεγάλη και ιστορική παράταξη. Δεν έχω τη δυνατότητα, και να το ήθελα, να επηρεάσω τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Περαιτέρω είναι αυτονόητο ότι εγώ δεν εντάχθηκα στη Ν.Δ. ως «συνεργαζόμενος». Η Ν.Δ. είναι μια στρατηγική επιλογή για εμένα, είναι το κόμμα μου, δεσμεύομαι από τις αποφάσεις, την ιδεολογική και προγραμματική του ταυτότητα. Δεν εντάχθηκα στη Ν.Δ. συγκυριακά ή περιστασιακά. Εντάχθηκα γιατί πιστεύω ότι οφείλω να συνεισφέρω στην επικράτηση της μόνης πρότασης τόσο στο επίπεδο του αυριανού πρωθυπουργού όσο και στο επίπεδο μιας προγραμματικής ατζέντας, που μπορεί να διασφαλίσει μια κυβέρνηση που θα εγγυάται με αξιοπιστία στους δανειστές την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και προς τους πολίτες τη διασφάλιση της δανειοδότησης της χώρας και την αναστροφή της υφεσιακής πορείας. Το ερώτημα στις προσεχείς εκλογές θα είναι ποιος μπορεί να διασφαλίσει αυτά τα βασικά και η απάντηση, καλώς ή κακώς, είναι μονοσήμαντη: ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ.

ΕΡ.: Ωστόσο, δείχνει να σας κατατρέχει το πολιτικό σας παρελθόν.

ΑΠ.: Εχω απαντήσει για αυτό, αλλά κυρίως έχω κριθεί από τους πολίτες για αυτό. Οι πολίτες με έχουν εκλέξει δύο φορές βουλευτή, ενώ ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μού έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί ως υπουργό του σε μια χρονική στιγμή που δεν είχα κομματική στήριξη. Τώρα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι, μην έχοντας να μου προσάψουν κάτι άλλο, θα με βλάψουν συζητώντας για το τι έκανα προ 25 ετών, θα θυμίσω απλώς ότι και ο φόνος στην εικοσαετία παραγράφεται.

Νίκος Ελευθερόγλου
Αρχική

Η ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!


Η ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!




Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, τιμώντας τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της ευρύτερης Μικράς Ασίας, θυμάτων της Γενοκτονίας, καθώς και των άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, οι οποίοι ήρθαν κυνηγημένοι στη μητροπολιτική Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:


"Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι: Τρεις Γενοκτονίες, Ιστορική Μνήμη-Στρατηγική Αναγνώρισης"

Τιμάμε τη μνήμη Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αρχαίων εθνών με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που έπεσαν θύματα της γενοκτονικής πολιτικής, κοινών θυτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αίθουσα Olympia, οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

Κύριοι ομιλητές θα είναι:

Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Μιχαήλ Βαρλάς, Ιστορικός, Τμήμα Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων.


(Μεγάλος και Μικρός Σατανάς κατά την πολιτική φρασεολογία του Ιράν) Eτοιμάζουν χτύπημα κατά του Ιράν

 ΗΠΑ και το Ισραήλ
(Μεγάλος και Μικρός Σατανάς κατά την πολιτική φρασεολογία του Ιράν) 
Eτοιμάζουν χτύπημα κατά του Ιράν


Για τις 5 Μαρτίου προγραμματίστηκαν οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου. Κύριο θέμα των συνομιλιών τους θα είναι το προληπτικό χτύπημα κατά του Ιράν.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Χάαρετς» αναδημοσίευσε τα λόγια ενός ανώνυμου Ισραηλινού διπλωμάτη: "Οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν με το πώς κάνουν σεξ οι άγριοι σκαντζόχοιροι: αργά και προσεκτικά. Οι Αμερικανοί κάνουν πάρα πολλές κοινές δηλώσεις, τις οποίες, όπως νομίζουν, θέλουμε να ακούσουμε και εμείς τους ρωτούμε με συνέπεια: «Πού είναι το κρίσιμο σημείο; Πώς οι Ιρανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν σταματήσουν, τότε θα δεχθούν επίθεση;»

Φέτος τον Ιανουάριο ο διευθυντής της ΣΙΑ Ντέιβιντ Πετρέους κατά τη συνεδρίαση της Γερουσίας, είπε ότι προς το παρόν η λήψη της απόφασης από το Ιράν για την κατασκευή πυρηνικων όπλων δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα.

Ωστόσο, το Τελ Αβίβ επίσημα και μέσω διαρροών στα ΜΜΕ καθιστά σαφές ότι στο φόντο της όλο και εντεινόμενης ιρανικής απειλής, δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι θα κρατηθεί, παρά το γεγονός ότι οι φιλοδοξίες του υποστηρίζονται - και αυτό είναι το παράδοξο -, μόνο από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Τη σκληρή αντιισραηλινή ρητορική του Ιράν - σε συνδυασμό με τις τακτικές βολές ρουκετών - την αντιλαμβάνονται στο εβραϊκό κράτος ως εντελώς πραγματική απειλή. Ο Νετανιάχου είναι καταφανώς διατεθειμένος να χτυπήσει το Ιράν, αλλά «χωρίς τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να αρχίσει" - είπε ο ακαδημαϊκός Ευγκένι Πριμακόφ, ο οποίος σε διάφορες περιόδους ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

Εξάλλου, δεν θα βολευτούν από το αεροπορικό χτύπημα, ακόμα και κοινό, «γιατί η αεροπορία μπορεί να καταφέρει εναέρια πλήγματα, ενώη πυρηνική ισχύς κρύβεται βαθιά κάτω από τη γη. Συνεπώς, τέτοιοι βομβαρδισμοί δεν θα εκμηδενίσουν όλες τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν. Οι χερσαίες δε επιχειρήσεις, αν κάποιος τολμήσει να καταφύγει σ΄αυτές, θα αποδειχτούν αποτυχημένες διότι ο πόλεμος στο Ιράν θα είναι ακόμη πιο δύσκολος από ό, τι στο Ιράκ», - δήλωσε ο Πριμακόφ.

Εκτός απ’ αυτό, «τα επίσημα πρόσωπα των ΗΠΑ, που αξιολογούν τις πιθανές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, θεωρούν ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει με πυραυλικό χτύπημα κατά του Ισραήλ και να καταφύγει σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον απλών πολιτιών και στρατιωτικών των ΗΠΑ στο εξωτερικό» - γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Τέλος, είναι αρκετά πιθανή η απειλή για τα πετρέλαια του Περσικού Κόλπου.

Σε μεγάλο βαθμό για αυτό τον λόγο, προφανώς, ο Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ότι "δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο," απέναντι στο Ιράν, εξακολουθεί να ποντάρει, όπως έγραψε τον Ιανουάριο η Washington Post, στο ότι οι οικονομικες αναταραχές, που έχουν προκληθεί από τις κυρώσεις, θα προκαλέσουν κοινωνικές ταραχές, κάτι που θα βάλει στην θέση την ιρανική ηγεσία, ή θα την κάνουν να αλλάξει. Στον Ομπάμα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται μία άλλη με ασαφή έκβαση στρατιωτική εκστρατεία.

Δεν χρειάζονται και στην ιρανική ηγεσία. Αλλά ο αντιιρανικός θόρυβος την συμφέρει ακόμα. Το επόμενο έτος προβλέπεται να γίνουν οι προεδρικές εκλογές. Η ανοιχτή πίεση και οι απειλές από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ (Μεγάλο και Μικρό Σατανά κατά την πολιτική φρασεολογία του Ιράν) αποτελούν σημαντικό παράγοντα συσπείρωσης των ψηφοφόρων γύρω από την κυβερνώσα ελίτ.

Το πρόβλημα είναι ότι όλη αυτή η ατέλειωτη κλιμάκωση των αμοιβαίων απειλών, κυρώσεων και δυναμικών ασκήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο, είναι επίσης αμφίβολο αν δούμε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση μετά τη συνάντηση Ομπάμα- Νετανιάχου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με το δυτικό Τύπο



Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση 

με το δυτικό Τύπο
Ο πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κορυφαίων ξένων εντύπων.




Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν προσκληθεί οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εφημερίδων – της ιαπωνικής «Ασάχι Σιμπούν», της γαλλικής «Μοντ», της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», της βρετανικής «Τάιμς», της γερμανικής «Χάντελσμπλατ» και της Καναδικής «Γκλομπ εντ Μέιλ».

Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων αφορούσε την προεκλογική εκστρατεία και τη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συνηθισμένο φαινόμενο για όλο τον κόσμο.

«Η προσοχή των επικριτών επικεντρώνεται στις ενέργειες των κρατικών Αρχών. Οι δομές εξουσίας πρέπει να αντιδρούν ζωηρά σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα, στις διαθέσεις του λαού και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Η διαμορφωμένη κατάσταση καθιστά την ίδια την εξουσία πιό βιώσιμη και ικανή για δράση και προκαλεί την ανάγκη σκέψης και αναζήτησης λύσεων».

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Μοντ» Σίλβι Κάουφμαν ερώτησε τον υποψήφιο Πρόεδρο γιατί δεν συμμετέχει στις τηλεμαχίες με τους αντιπάλους του. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε ότι προτιμά τα έμπρακτα έργα, από τις προεκλογικές υποσχέσεις.

«Σέβομαι όλους τους ομόλογούς μου – υποψηφίους. Τους ξέρω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω τα προγράμματά τους. Όταν οι άνθρωποι στη διάρκεια πολλών χρόνων βρίσκονται στην αντιπολίτευση, φυσικά, επικρίνουν την εξουσία και υπόσχονται πολλά. Στα άρθρα μου και εγώ προτείνω μιά σειρά βήματα στην οικονομία, στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της δημογραφικής πολιτικής. Δεν είναι ευχάριστο πράγμα να συζητάς στο φόντο των λαϊκίστικων υποσχέσεων. Εκτός αυτού ο νόμος επιτρέπει τη συμμετοχή στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των εκπροσώπων των υποψηφίων».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε για άλλη μιά φορά το θέμα σχετικά με το ότι σε περίπτωση νίκης του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα καταλάβει τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης. Και είπε ότι αυτό είχε δηλωθεί ξεκάθαρα πέρυσι. Τα κύρια κριτήρια της πρότασης του Πούτιν σαν υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα ήταν η υψηλότερη δημοτικότητά του και τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της κυβέρνησης.

Απαντώντας στην ερώτηση του αρχισυντάκτη της «Τάιμς» Τζέιμς Χάρντινγκ σχετικά με τη θέση της Ρωσίας έναντι της κατάστασης στη Συρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι σήμερα ο κύριος στόχος είναι να πειστούν τα αντιμαχόμενα μέρη να παρακαθίσουν στο «τραπέζι των συνομιλιών». Και πρέπει να σημειωθεί, είπε ο πρωθυπουργός, ότι έξω από τη Συρία η κοινή γνώμη συχνά δεν παίρνει εντελώς ακριβείς πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.

Οι άνθρωποι βλέπουν με τα μάτια σας ό,τι συμβαίνει στη Συρία. Και λίγοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Συρία και να δουν τι συμβαίνει εκεί στην πραγματικότητα. Προσπαθούμε να καθοδηγούμαστε από ό,τι συμβαίνει εκεί στην πραγματικότητα. Εκεί μαίνεται ένοπλη εμφύλια σύγκρουση. Και ο στόχος μας είναι η επίτευξη πανσυριακής συμφιλίωσης. Δεν επιτρέπεται να συμβεί εκεί ό,τι συνέβηκε στη Λιβύη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα κάνει παν το δυνατό για την αποτροπή τυχόν πολεμικής σύγκρουσης στο Ιράν. Γιατί θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τη Ρωσία, και για πολλές άλλες χώρες.

Ρωσία: Προειδοποιήσεις προς ΗΠΑ εν όψει εκλογών






Η Ρωσία θα σταματήσει κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ να αναμειχθούν στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, τόνισε σήμερα ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως οι καιροί που η Ουάσιγκτον μπορούσε «να δίνει μαθήματα» στον τομέα αυτό στη Μόσχα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

«Ο καιρός που μπορούσαν να δώσουν μαθήματα στη Ρωσία έχει περάσει προ πολλού. Οι Αμερικανοί εταίροι μας το γνωρίζουν καλά, όμως οι προσεγγίσεις του παρελθόντος και τα στερεότυπα εξακολουθούν ακόμη να είναι παρόντα», τονίζει ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της επίσημης εφημερίδας Ρασίσκαγια Γκαζέτα.

«Αντιδρούμε σταθερά όταν σημειώνονται προσπάθειες ανάμειξης σε πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων και των χρηματοδοτήσεων ιδρυμάτων και θεσμών της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν - που θεωρείται επικρατέστερος για την εκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 4ς Μαρτίου - έχει κατηγορήσει πολλές φορές τους διοργανωτές διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και ΜΚΟ που επιβλέπουν τη διεξαγωγή των εκλογών, ότι χρηματίζονται από τη Δύση.




o Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αρχίζει τις δοκιμές του κανονιού Γκάους


To Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ 
αρχίζει τις δοκιμές του κανονιού Γκάους



Ένα ριζικά νέο είδος εξοπλισμού παραδόθηκε για να δοκιμαστεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το όπλο, γνωστό στην πλειονότητα όσων παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με την ονομασία «κανόνι Γκάους» αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά προϊόν φαντασίας.


Όπως μετέδωσε η υπηρεσία Τύπου του αμερικανικού Ναυτικού, οι δοκιμές του πρότυπου ηλεκτρομαγνητικού κανονικού άρχισαν στο πεδίο δοκιμών Dahlgren.
Το Πεντάγωνο θεωρεί το υπό δοκιμή μέσο ελπιδοφόρο όπλο για το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα. Για την επιτάχυνση κατά την εκτόξευση εννεάκιλων οβίδων μη εκρηκτικού τύπου έως ταχύτητα, που υπερβαίνει 5 φορές την ταχύτητα του ήχου, χρησιμοποιείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Ο στόχος πετυχαίνεται χάρη στην υψηλή κινητική ενέργεια, που εκλύεται κατά το χτύπημα. Η ενέργεια του πυρός φθάνει τα 33 ΜJ. Για σύγκριση 1 MJ ισοδυναμεί με την ενέργεια, που απελευθερώνεται κατά τη σύγκρουση ενός φορτηγού σε τοίχο με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Κρίνοντας από τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς το βεληνεκές της πτήσης της οβίδας, που εκτοξεύθηκε από ένα τέτοιο κανόνι μπορεί να φθάσει τουλάχιστον τα 200 θαλασσινά μίλια. Στο αμερικανικό Πεντάγωνο υπολογίζουν ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τύπου όπλου θα ολοκληρωθεί ως το 2017.

"ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ"

"ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ"



















Με μια αδιάσειστη φωτογραφική απόδειξη θα απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος στην επιστολή του Γερμανού ομόλογού του ο οποίος ρωτάει για την φυγάδευση χρημάτων από Έλληνες βουλευτές στο εξωτερικό.

Η περίφημη φωτογραφία που τράβηξε ερασιτέχνης διαδηλωτής και αποδεικνεύει πέραν πάσης αμφιβολίας την αθωότητα των βουλευτών μας αφού δείχνει τους πραγματικούς ενόχους για τα εμβάσματα στο εξωτερικό!

Αποφασισμένος να απαντήσει μια και καλή στο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας κ. Λάμερτ και να θέσει οριστικά τέλος στην πρωτοφανή θρασύτατη παρέμβασή του στα εσωτερικά μας, φέρεται ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Η φωτογραφία – καταπέλτης με την οποία σκοπεύει να απαντήσει η ελληνική πλευρά, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν φταίνε οι Έλληνες βουλευτές για την φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, αφού είναι προφανές ότι έχουν πέσει θύματα ενός διαγαλαξιακού δικτύου εξωγήινων πορτοφολάδων!

Οι «αδίστακτοι εξωγήινοι αετονύχηδες» αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Πετσάλνικος, κλέβουν το κομπόδεμα των βουλευτών μας («κοποιμιασζωής» στα γερμανικά) και το καταθέτουν σε τράπεζες του εξωτερικού, για να τους ενοχοποιήσουν και να τους κάνουν να φαίνονται λαμόγια («Λαμόγια» στα Γερμανικά).

Επίσης, ιδιαίτερα αυστηρός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής, και σε μια δεύτερη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Στην επιστολή θα τον εγκαλεί για τις πληροφορίες που αφήνει να διαρρεύσουν και θα του ζητάει «να σταματήσει να είναι μαρτυριάρης και προδότης γιατί πια οι ξένοι κρυφακούν αυτά που λέμε». Επίσης θα αναφέρει ότι όσο ακόμα υπάρχουν Έλληνες που αγανακτούν με τις καταγγελίες σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα για τον πολιτικό κόσμο, γιατί σημαίνει ότι τον παίρνουν ακόμα στα σοβαρά. 

Τέλος, θα του συστήσει να ελέγξει πρώτα τις καταθέσεις στην τράπεζα «Αλιένζ», που ως γνωστόν την έχουν δημιουργήσει τα «Άλιεν» (εξ’ ου και το όνομα) για να καταθέτουν τα εμβάσματα που κλέβουν από τους Έλληνες, ενώ θα τελειώνει την επιστολή του κλείνοντάς του συνωμοτικά το μάτι.

Βαλσαμώστε τους...

Βαλσαμώστε τους...


Το 1981 με τον Αντρέα, το 1989 πάλι με τον Αντρέα, μετά το 1996 αμέσως με τον Σημίτη, το 2004 με τον Γιώργο, μετά το 2007 φανατικά υπέρ του Γιώργου και τώρα...φανατικοί Βενιζελικοί.

Δημήτρης Ρέππας και Κώστας Σκανδαλίδης ή αλλιώς οι ... αθάνατοι δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ. Επιβιώνουν πάντα και...


...παντού, ο χρόνος δεν τους αγγίζει.

Ο Σκανδαλίδης εδώ και μήνες στρατολογεί ανθρώπους υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ ο Δημήτρης Ρέππας ήταν εκείνος που σχεδίασε μαζί του την προσωπική διαφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, η οποία κι έτρεψε την τρόικα σε φυγή.

Ο Ρέππας μάλιστα ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε τη βάρκα του Παπανδρεϊσμού όταν την είδε να βουλιάζει, την εποχή που πολλοί χαρακτήριζαν "προδότες" όσους σήμερα προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό το υγιές κομμάτι των ιδεών του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι γνωστό ότι μιας πυρηνικής καταστροφής θα επιβίωναν μονάχα οι κατσαρίδες. Προσθέστε και τους Ρέππα-Σκανδαλίδη...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ





















Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται.

Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου.

Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας. Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο:

• Μίλησε εγκαίρως για την αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που τελικά έφερνε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας που εντέλει κατέληξαν να κάνουν το χρέος μη βιώσιμο και την ελληνική κοινωνία να βυθιστεί στην απόγνωση,

• Και για όσους προκαλούν εσκεμμένα σύγχυση, το πρώτο μνημόνιο ούτε το χρέος μείωνε, ούτε το επιτόκιο μείωνε αλλά αντιθέτως το αύξαινε, ενώ και ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους εξακολουθούσε να είναι σύντομος.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε στην επιλογή της να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση:

• Η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε., παρουσία που τέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο από την αλλοπρόσαλλη έμπνευση του δημοψηφίσματος του κ. Γ. Παπανδρέου.

• Για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη τρόικα για το πλαίσιο των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, σε αναμφίβολα αντίξοες συνθήκες.

• Η δανειακή σύμβαση, η οποία αν και εξακολουθεί να διέπεται από τις λογικές των πολιτικών λιτότητας, εντούτοις, δίνει το απαραίτητο χρονικό εύρος να προωθήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές που θα μας απομακρύνουν δια παντός από το χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας.

• Ήδη δίνεται η δυνατότητα να «ξεκολλήσουν» τα έργα του ΕΣΠΑ. 
Χρειάζεται όμως και κάτι ακόμα: αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται που επέμενε για εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και της ανταλλαγής ομολόγων γιατί:

• Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης.

• Η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική που θα ακολουθηθεί, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνική ηρεμία και συνοχή που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος ανάπτυξης.

Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανάπτυξης, μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενίσχυση της ρευστότητας που θα ανακουφίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν από την ύφεση και θα μειώσουν την ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές είναι η μοναδική εγγύηση για να χαράξουμε, επιτέλους, μια νέα αφετηρία για τον τόπο, για να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης.

Η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας ..


Η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας ..
Συγγραφέας του άρθρου: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.


Πολύ θύμωσε με την ακατονόμαστη αριστερά ο κύριος Σαμαράς και βγήκε έξω από το κοινοβουλευτικό του κοστούμι. Χύμα τα είπε στη βουλή σε όσους κουνούν το δάκτυλο στους συγκυβερνώντες. 

Τα μπέρδεψε βέβαια λίγο, αλλά το συμπέρασμά του συμπίπτει με το δικό μου. Η αριστερά και οι αριστεροί φταίνε που η φαρσοκωμωδία της ελληνικής χρεοκοπίας, την οποία προκάλεσε και διαχειρίζεται το δικομματικό σύστημα των διαπλεκομένων, δεν λέει να τελειώσει.
Αν οι φορείς της αριστεράς εμφορούντο από πολιτική αρετή και διακρίνονταν από στοιχειώδη σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, τότε θα είχαν διαμορφώσει μια κοινή στρατηγική, πάνω σε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης με στόχο την εναλλακτική ηγεμονία, στη θέση της ηγεμονίας των ιστορικά ξεπερασμένων του εξευτελισμένου και ξεπεσμένου δικομματισμού. 

Δυστυχώς, όμως, η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας που κάποια στιγμή θα καταλήξει στις κάλπες (αν και πολύ θολό μοιάζει το τοπίο, κατά τη στιγμή που ακούω κάτι να τρίζει, το οποίο δεν μοιάζει απλώς με τον θόρυβο από τα κόκαλα της δημοκρατίας, αλλά μάλλον φέρνει σε αντάρα από την απειλή θέσπισης της ανωμαλίας με επίσημο καθεστώς πολιορκίας) φαντάζει ατελείωτη.Μετά τα καλαμπούρια του Καρατζαφέρη και της διασκεδαστικής του συντροφιάς εναντίον της αριστεράς, τον λόγο έλαβε ο ανέμελος καβαλάρης των πράσινων αλόγων που έφεραν το ΔΝΤ, ακολούθησε ο υπουργός της συντεταγμένης χρεοκοπίας και ασύντακτης πολιτικής ταυτότητας, γνωστός και ως ο ανεκδοτολόγος του συνταγματικού δικαίου, για να ανέβει τώρα στην σκηνή ο Αντώνης ο αντιαριστερός ιδεολόγος της κωλοτούμπας που μου έκλεψε την ατάκα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ρε»! Να απαιτήσω πνευματικά δικαιώματα? Δυστυχώς, όλοι ίδιοι είστε οι παλαιοκομματικοί πολιτικάντηδες Αντώνη Σαμαρά και κάνατε ότι μπορείτε για να το αποδείξετε! 

Προσοχή, υπήρξαν προοδευτικοί άνθρωποι που δεν ήθελαν να σας «τσουβαλιάσουν». Κάνανε μάλιστα προσπάθειες να σας δώσουν την ευκαιρία να δείξετε ότι δεν «είστε ίδιοι», αλλά εσείς ήταν σαν να βάλατε στοίχημα να τους διαψεύσετε! Μόνοι σας μέσα τσουβαλιαστήκατε ΣΤΟ σακί ΜΕ την πλέον αντικοινωνική και πρόστυχη πολιτική και τώρα ζητάτε και ρέστα ΤΑ 

ΤΟ καλύτερο του χθεσινού Σαμαρά, εκτός από τα φαιδρά δήθεν ιδεολογικά εναντίον της αριστεράς, - αναφερόμενος ουσιαστικά στο ΚΚΕ - ήταν εκείνο το «εκείνοι εξαπάτησαν τον λαό και μετά τον οδήγησαν στην απελπισία». Αν συνέχιζε θα κέρδιζε το χειροκρότημα των τηλεθεατών: εκείνοι εξαπάτησαν τον λαό και μετά τον οδήγησαν στην απελπισία, ενώ εμείς φιλοδοξούμε να τον βγάλουμε από την απελπισία για τον επαναφέρουμε στην εξαπάτηση περί ανάπτυξης δια της συντεταγμένης κατάρρευσης.Αστειεύομαι φυσικά. Ο κ. Σαμαράς έχει εξαπατήσει σε βαθμό «τρέλας» το κοινό του.

Πέτυχε να παλαβώσει ακόμη και τους ανθρώπους της προπαγάνδας του κόμματός του.Εκείνο το ανέκδοτο περί αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, για την οποία δεν ήθελε ούτε να ακούσει, ενώ γνώριζε το παρασκήνιό της, ενώ σήμερα θριαμβολογεί για την δρομολόγηση του χειρότερου χρεοστασίου που έχει αποδεχθεί η χώρα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη παράστασή του. 

Ας αφήσουμε αγαπητοί φίλοι τα ανέκδοτα. Λάθος στιγμή βρήκε ο κ. Σαμαράς να δώσει αντιαριστερή παράσταση. Πράγματι κόμματα της αριστεράς «στήριξαν προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης», μόνον που αποκρύπτει ότι αυτά που πράγματι - κυρίως σιωπηλώς - «στήριξε» η αριστερά ήταν τούτα που η ΝΔ και / ή το ΠΑΣΟΚ μηχανεύτηκαν στο πλαίσιο μετεξέλιξης και ενίσχυσης του πελατειακού κράτους. Αν για κάτι θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τους κοινοβουλευτικούς φορείς της αριστεράς είναι ότι ανέχθηκαν και σε κάποιο βαθμό ενίσχυσαν, στο επίπεδο των μικροσχέσεων εξουσίας, το κράτος πατρωνίας. 

Είναι δηλαδή σαν ο κ. Σαμαράς να κατηγορεί την αριστερά για ανοχή και έμμεση ενίσχυση της αντιδημοκρατικής αφήγησης και σπανίως πρακτικής του δικομματισμού. Δίκιο έχει, αλλά μόνον αποκλειστικά στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης πολιτικής φαρσοκωμωδίας θα περίμενε κανείς να ακούσει αυτά τα πράγματα από το πελατειακό στόμα του αρχηγού της ΝΔ. Σε άλλη περίπτωση θα ανατρίχιαζε .. 

Μετά μου λέτε κάποιοι ότι σας κούρασαν οι αναλύσεις μου! Τα καραγκιοζιλίκια δεν σας κουράζουν ποτέ? Ας τελειώνουμε επιτέλους με αυτά τα μουχλιασμένα, αντιαισθητικά καλαμπούρια! Δεν χρειάζεται ο κ. Σαμαράς να κοπιάζει, ανεκδοτολογώντας εναντίον της αριστεράς. Ούτε ιδεολογικούς πόντους κερδίζει, ούτε ψήφους θα μπορούσε να προσδοκά έτσι, μόνον χάχανα και ειρωνικά σχόλια συνοδεύουν τα αντιαριστερά ξεσπάσματά του. 

Η αριστερά στο τόπο μας δεν έχει αντίπαλο. Είναι ικανή να βγάζει τα μάτια της από μόνη της. Η αριστερά της μεταπολίτευσης διακατέχεται από μαζοχισμό και αυτοκτονικό σύνδρομο. 

Ζητεί δημοκρατικές πρακτικές στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, τις οποίες πρακτικά και ιδεολογικά υπονομεύει, όπως για παράδειγμα το αίτημα για θέσπιση απλής αναλογικής σε συνάρτηση με την εκλογική στάση κυρίως του ΚΚΕ. Μια χαρά βοήθησε τόσα χρόνια η αριστερά τον δικομματισμό, μην είστε τόσο αχάριστοι φίλοι δεξιοί και λαϊκιστές σοσιαλιστές της αρπαχτής! 

Αν οι ηγεσίες της αριστεράς δεν διακρίνονταν από ιδιοτέλεια, από κοντόφθαλμη στάση, από ανασφάλεια και από αφηγηματική αποτελμάτωση, η χώρα θα είχε ήδη άλλη πορεία μέσα στη κρίση και δεν θα μιλάγαμε με όρους παλαιοκομματικούς ή ψευδοεπαναστατικούς. 

Αν η αριστερά είχε χωνέψει τα συστατικά και την λογική της κρίσης και διέθετε λίγο στρατηγικό μυαλό, παράλληλα με πάθος για πολιτική, προοδευτική δημιουργία υπέρ των δύο τρίτων του συγκεκριμένου, σημερινού ελληνικού λαού και όχι κάποιου άλλου κάπου, κάποτε, ήδη θα είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις και θα είχε διαμορφωθεί κλίμα το οποίο είτε θα επέτρεπε αποτελεσματική διαπραγμάτευση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων με την ΕΕ, είτε θα οδηγούσε τελικά σε μια απόλυτη σύγκρουση συμφερόντων με το διευθυντήριο της Ένωσης που θα κατέληγε σε μια μορφή χρεοκοπίας υπέρ της κοινωνίας και της επόμενης γενιάς και όχι του τραπεζίτη και της διαπλοκής, όπως συμβαίνει τώρα με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-(ΛΑΟΣ). 

Όμως μια και τέτοιοι αριστεροί υπάρχουν, μάλλον μπόλικοι, αλλά τέτοια ηγεσία δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί - παρά τουλάχιστον τις διακηρυγμένες προθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα - οι διαπλεκόμενοι ηγήτορες της πτώχευσης δεν θα έπρεπε να έχουν σοβαρό λόγο να ανησυχούν. Επιτέλους, ας δείξουν λιγότερη αχαριστία, απέναντι σε αριστερές ηγεσίες, οι οποίες επιτελούν το χρέος τους στο πλαίσιο της νόθας και βαθύτατα υποκριτικής πολιτικής δομής της μεταπολίτευσης. 

Εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Σαμαρά θα έστελνα καθημερινά μια ανθοδέσμη στην κ. Παπαρήγα και άλλη μια στον κ. Κουβέλη, ενώ στον κ. Τσίπρα θα έστελνα γλυκά χαμόγελα ..! Επιτέλους, ας αποκτήσουμε μη-υποκριτικό, κοσμοπολίτικο πολιτικό πολιτισμό, για να πέσει με ένα υπέροχο συλλογικό λαϊκό φάσκελο η αυλαία! Το ένα χέρι να φασκελώνει προς τον θίασο, ενώ το άλλο μάλλον θα πρέπει να στραφεί προς τη μούρη μας .. καλό θα μας κάνει.

stopcartel Newsdesk