ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

STOPCARTEL TV-GR


STOPCARTEL TV-GR



Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ-
τις πολιτικές κινήσεις διαδικτυακή τηλεόραση

Μέσα ψήφο ψήφο, έξω σε κλοιό διαδηλωτών

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατέβουν σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή προκειμένου να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους την ώρα που θα ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση.

Οι λαικές κινητοποιήσεις.Με τις τελευταίες πληροφορίες, νεώτερες εξελίξεις και ελεύθερες πολιτικές απόψεις, απο το STOPCARTEL τηλεόραση ..
.. Σε μέρες και ώρες που ανακοινώνονται. Δείτε τα γεγονότα απεριόριστα απο όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, απο όλο τον κόσμο.Με ζωντανούς σχολιασμούς και στην αγγλική γλώσσα για τη διεθνή ενημέρωση.Λάβετε μέρος στις ζωντανές συζητήσεις και σχολιασμούς στο διαδραστικό και μαχητικό ΤΩΡΑ . Αναμεταδώστε ελεύθερα την εκπομπή μας στο σαιτ σας, το μπλόκ σας, στο facebook κλπ. PROCASTINGΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ




ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΡΙΔΗ 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Μεγάλες στιγμές πριν από λίγο στο εντευκτήριο της Βουλής με τον Μ. Βορίδη να μην προλαβαίνει να δέχεται συγχαρητήρια από βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του και την απόφαση του να πει "ΝΑΙ" στη νέα σύμβαση.

Χαρακτηριστικότερο όλων το στιγμιότυπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μόλις είδε τον κ. Βορίδη του έσφιξε το χέρι και του είπε "Το μόνο που έχω να σου πω είναι μπράβο. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε".

Βουλευτής περιφέρειας του ΠΑΣΟΚ μάλιστα τα έβαλε με τις κωλοτούμπες Καρατζαφέρη. "Μπράβο ρε Μάκη. Τουλάχιστον να φάμε ξύλο για τις θέσεις μας, όχι για τις κωλοτούμπες".

Δεν μπορώ άλλο να φοβάμαι

Δεν μπορώ άλλο να φοβάμαι


Δεν μπορώ άλλο να φοβάμαι . Σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους να πεινάνε , να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα .Δεν μπορώ να βλέπω άλλο φόβο στα μάτια των ανθρώπων.
Δεν μπορώ να βλέπω την..
..χώρα που τόσο αγαπάω και τον λαό της να χάνει την υπερηφάνεια του και την ζωή του . Μπορεί να άργησα αλλά είμαι εδώ . Είμαι εδώ να βοηθήσω αυτούς που με χρειάζονται . Ανθρώπους που έχουν λιγότερα από μένα και τώρα φαίνετε πως είναι μοναχοί τους! . Δεν είναι όμως . Έχουν εμένα. Έχουν εμάς .


Σιχάθηκα να ζω την σκλαβιά που μου επιβάλουν . Έχω ιδανικά , πιστεύω και αξίες και κανείς δεν μπορεί να μου της πάρει . Θα δώσω και τη ζωή μου για να συνεχίσουν όλοι να ονειρεύονται . Για την οικογένεια μου , τους φίλους μου , τους συνανθρώπους μου , την χώρα μου ακόμα και για αυτούς που με πολεμάνε .

Μια ζωή φοβόμουν , μα τώρα όχι . Γιατί έχω όλους εσάς δίπλα μου . Ήρθε η ώρα να νικήσω τον φόβο μου . Κάποτε κάποιοι άλλοι πέθαναν για μένα και τον λαό αυτής της χώρας . Αυτά είναι τα είδωλα μου. Αυτοί είναι η προσωποποιημένες μου αξίες . Αυτοί είναι τα σύμβολα μας και οι ήρωες μας.


Το ζητούμενο δεν είναι απλώς να μας δουν να διαδηλώνουμε. Πρέπει να μας δουν να πεθαίνουμε για να σταματήσουν. Πρέπει να δουν το αίμα μας στην άσφαλτο για να πάρουν την ευθύνη. Πρέπει τα νοσοκομεία να γεμίσουν με εκατοντάδες τραυματίες για να νοιώσουν στο πετσί τους ότι δεν αστειευόμαστε. Ότι εδώ δεν θα κάνουν ότι θέλουν. Ότι δεν θα παίξουν άλλο με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. 

Ή αυτοί ή εμείς . Για όνειρα , ζωή και πάνω από όλα ελευθερία .
Είμαι άνθρωπος ελεύθερος και ελεύθερος θα ζήσω.


















ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΩΝΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ




Οι αναταράξεις στο ΛΑΟΣ εξακολουθούν και σήμερα με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και των δύο στελεχών Βορίδη και Γεωργιάδη.

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι οι δύο βουλευτές έχουν ήδη κλείσει πίσω τους την πόρτα του ΛΑΟΣ, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, κατήγγειλε την έννοια της κομματικής πειθαρχίας που θέτουν οι αρχηγοί των κομμάτων, ενώ δεν διευκρίνισε απόλυτα τη στάση του, κρατώντας ακόμη κλειστά τα χαρτιά του.

«Οι βουλευτές δεν αποκαλύπτουν τις αποφάσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά μέσα στην Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως τόνισε ότι «το μείζον είναι να αποφύγουμε την χρεοκοπία» λέγοντας μάλιστα ότι είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε και καυτηρίασε την συμπεριφορά των εταίρων μας μιλώντας για «απαξιωτική συμπεριφορά».

«Καρκίνωμα της Ευρώπης» μας χαρακτήρισε Φινλανδή υπουργός

«Καρκίνωμα της Ευρώπης» 
μας χαρακτήρισε Φινλανδή υπουργός 



Ως παρία της Ευρώπης συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup οι ισχυροί της Ευρωζώνης. Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία και Φινλανδία μας αντιμετώπισαν υποτιμητικά με «μπροστάρη» την υπουργό Οικονομικών της χώρας που ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε «καρκίνωμα της Ευρώπης».

Το άτυπο μπλοκ των οκτώ Ευρωπαϊκών χωρών είχε για «αιχμή του δόρατος» την Φινλανδή υπουργό Γιούτα Ουρπιλάϊνεν που ανέφερε σε δηλώσεις της «Εμείς θα προτείνουμε είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, διορισμό επιτρόπου, ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Θα υπάρχει αυξημένη εποπτεία σε τεχνικό, διοικητικό και πολιτικό επίπεδο».

ΑΙΜΟΣ                           : "Οι Ευρωπαίοι θα σώσουν τις τράπεζες και θ΄αφήσουν...

ΑΙΜΟΣ : "Οι Ευρωπαίοι θα σώσουν τις τράπεζες και θ΄αφήσουν...: "Οι Ευρωπαίοι θα σώσουν τις τράπεζες και θ΄αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει", λένε οι Αμερικανοί Ανησυχία για τις εξελίξεις που α...

"Οι Ευρωπαίοι θα σώσουν τις τράπεζες και θ΄αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει", λένε οι Αμερικανοί

"Οι Ευρωπαίοι θα σώσουν τις τράπεζες και θ΄αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει", λένε οι Αμερικανοί


Ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα επικρατεί σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με αναφορές, ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, παραμένει «συνεχώς ανοικτό το ενδεχόμενο» για χρεοκοπία της χώρας μας. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για να σώσει τις τράπεζες και όχι για να σώσει την Ελλάδα.

 


Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το γεγονός ότι «όλα είναι στον αέρα», δεν υπάρχει οριστική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές και για το PSI, ενώ παράλληλα διατυπώνεται από πολλούς η θέση ότι ακόμη και να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, δεν θα αποφευχθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, αλλά και εξάπλωσής της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις ΗΠΑ.

 


Αναφορά γίνεται και στη χθεσινή δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια υποδοχής στο Λευκό Οίκο του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, εκφράζοντας την πρόθεση των ΗΠΑ «να κάνουν ό,τι μπορούν» για να στηρίξουν την Ευρωζώνη και ότι «η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας για τον περιορισμό των προβλημάτων της κρίσης χρέους».

 


Για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, υποστηρίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών, στο Eurogroup, δεν ενέκριναν ακόμη τη νέα συμφωνία ζητώντας από το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα και αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση επιπλέον περικοπές 432 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2012. Διάφοροι αναλυτές αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται «να δώσουν την ευλογία τους», έστω και υπό όρους, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

 


Στις ανταποκρίσεις δίνεται έμφαση στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ότι «κανένα έθνος δεν μπορεί να αντέξει τη λιτότητα όταν έχει να την αντιμετωπίσει κάθε μέρα χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ» και ότι «όλη αυτή η δυστυχία θα πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη».

 

Στις πιο πρόσφατες αναφορές προβάλλονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, οι παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών, καθώς και η απόφαση του ΛΑΟΣ να καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Επίσης, καταγράφονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων, κομμάτων της αριστεράς και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, χαρακτηρίζοντας τις νέες περικοπές «ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας».

 


Αναφορά γίνεται και στην ανοιχτή επιστολή του μεγαλύτερου σωματείου των Ελλήνων αστυνομικών προς την Τρόικα, με την οποία την προειδοποιούν ότι θα εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά των εκπροσώπων της για «εκβιασμό, συγκεκαλυμμένη κατάργηση ή διάβρωση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας».

 


Ενδεικτικό του σκηνικού που διαμορφώνεται για τις πιθανές εξελίξεις στην Ελλάδα, μπορεί να θεωρηθεί και η εκτενής ανάλυση του Φλόιντ Νόρις, επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ της «Νιού Γιορκ Τάιμς», με θέμα: Πρώτα έρχονται οι τράπεζες στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νόρις υποστηρίζει ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα, ζητώντας ως αντάλλαγμα αυστηρά μέτρα λιτότητας, έτσι ώστε να μπορεί η χώρα να αποπληρώνει τα χρέη της στις τράπεζες μέχρις ότου αυτές σταθεροποιηθούν και ξεπεράσουν την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση. 

 

Ο αρθρογράφος της νεοϋορκέζικης εφημερίδας σημειώνει ότι «η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για να πληρώσει ό,τι χρειάζεται ώστε να σώσει τις τράπεζες. Όχι όμως για να σώσει την Ελλάδα». 

 


Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι μόλις συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης, τότε οι Έλληνες θα έχουν απολέσει το κύριο και σημαντικότερο επιχείρημά τους, «την απειλή ότι εάν η ΕΕ τους αφήσει να καταρρεύσουν, τότε και αυτοί θα συμπαρασύρουν όλο το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα. Όταν θα έχει επιτευχθεί αυτό», σύμφωνα με τον κ. Νόρις, «η Ευρώπη θα σταματήσει να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να στηρίζει την Ελλάδα, η οικονομία της οποίας δεν θα έχει παρουσιάσει σημεία βελτίωσης».

 


Τέλος, εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα που να δίνει ελπίδα πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αναζωογονήσει την οικονομία της χωρίς έξοδο από το ευρώ και μια ουσιαστική υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος». Επίσης, επικαλείταιοικονομικούς κύκλους στην Ευρώπη ότι «ήδη, εξετάζεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», παρουσιάζοντας δηλώσεις της Επιτρόπου Νέλι Κρους σε ολλανδική εφημερίδα ότι «δεν τίθεται θέμα συναγερμού αν χάσουμε κάποιον από την Ευρωζώνη» και ότι «το επιχείρημα ότι αν κάποια χώρα αποχωρήσει από την ευρωζώνη θα καταρρεύσει το όλο οικοδόμημα, απλά δεν είναι ορθό».

Συνεχίζεται η απεργία στο Ισραήλ Κλειστά τράπεζες, λιμάνια, χρηματιστήριο


Συνεχίζεται η απεργία στο Ισραήλ
Κλειστά τράπεζες, λιμάνια, χρηματιστήριο











Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η ισραηλινή οικονομία, καθώς συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η απεργία στον δημόσιο τομέα, αν και τα λιμάνια είναι σήμερα ανοικτά για πρώτη φορά.

Κλειστές παραμένουν οι τράπεζες της χώρας, το χρηματιστήριο και οι κρατικές υπηρεσίες. Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι οδηγοί των λεωφορίων, με αποτέλεσμα να γίνονται μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Λυπάμαι που το δημόσιο υποφέρει, αλλά ο στόχος μας είναι υψηλός», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Histadrut αργά χθες, κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Οικονομικών.

Το εν λόγω συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο δημόσιο τομέα, κήρυξε την απεργία την περασμένη Τετάρτη, ζητώντας την πρόσληψη 250.000 συμβασιούχων.

ΑΙΜΟΣ                           : Ουδεν κακόν αμιγές καλού! Oι Ελληνες ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

ΑΙΜΟΣ : Ουδεν κακόν αμιγές καλού! Oι Ελληνες ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!: Ουδεν κακόν αμιγές καλού! Oι Ελληνες ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ! Οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού, ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Επρεπε να φτάσ...

Ουδεν κακόν αμιγές καλού! Oι Ελληνες ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

Ουδεν κακόν αμιγές καλού!
Oι Ελληνες ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ! 

Οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού, ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Επρεπε να φτάσουμε στο μηδέν για να ενωθούμε όλοι! 

Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι και γώ δε ξέρω τί άλλο. Μέσα σε λίγους μήνες, κι ενώ επέκειτο η παράδοση της χώρας μας στους δανειστές, αυτό εν πολλοίς επετεύχθη.

Ομως, στον τομέα του ποδοσφαιρικού οπαδισμού, τα πράγματα ήταν ακόμη άσχημα. Δεν πέρασε πολύ καιρός, που οι οπαδοί των δύο μεγάλων ομάδων της Ελλάδας, είχαν τσακωθεί άσχημα στους μεταξύ τους αγώνες! Ομως, απ ό,τι φαίνεται, η πατρίδα είναι τελικά πιο πάνω απο τη κόκκινη η πράσινη φανέλλα των ομάδων που υποστηρίζουν!

Σύμμαχοι λοιπόν απέναντι στην αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου και 
απέναντι στον κοινό εχθρό της πατρίδας.

Όπως προκύπτει από συνδεσμιακές πηγές, στελέχη από τα κορυφαία κλαμπ των τριών ομάδων ετοιμάζουν κοινή πορεία προς το Σύνταγμα, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί παλλαϊκό συλλαλητήριο ενόψει της ψήφισης του Μνημονίου 2 στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η συνεννόηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 14:30 σε κεντρικό σημείο του Αγίου Δημητρίου, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενδέχεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 4.000 οπαδοί. Οι "Πάνθηρες" Πανιώνιοι εκδήλωσαν ήδη τις προθέσεις τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κι έτσι, μπροστά στο ύψιστο εθνικό ζήτημα, οι οπαδικές διαφορές μένουν στην άκρη!