ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες της μεταπολίτευσης.

Γερμανοί Anonymous δίνουν στη δημοσιότητα 
επιταγές μεγαλοεπιχειρηματιών 
σε κορυφαίους 'Ελληνες πολιτικούς

Βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες της μεταπολίτευσης. 

40 χρόνια διαπλοκής επιχειρηματιών και πολιτικής εξουσίας οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. 

Κι αυτή τη στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια τα πειστήρια του εγκλήματος, που δεν είναι άλλα από επιταγές και αριθμούς λογαριασμών στους οποίοι οι επιχειρηματίες κατέθεταν τεράστια ποσά στα ονόματα κορυφαίων πολιτικών αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Γερμανοί Anonymous υποστηρίζουν πως εξασφάλισαν από τραπεζικά στελέχη, αλλά και νομικά γραφεία, πλούσιο υλικό με συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της νοσηρής διαπλοκής στη χώρα μας.

Της πουτά.......ς

Νευρική κρίση στην κυβέρνηση

Νευρική κρίση στην κυβέρνηση


Σε βαρύ κλίμα, με δεδομένη την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να μην ψηφίσει τα μέτρα, αλλά και τις παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών, άρχισε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ανάμεσα στα παραιτηθέντα μέλη της κυβέρνησης και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Έντονες οι αναταράξεις και στα τρία κομμάτα που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Στις 18:00 έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κυρίαΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό. Η επιστολή της έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω και αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τις δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις που διεξάγετε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τη χώρα μας.

Ως Υπουργός υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά θέματα, έχοντας θητεύσει τα τελευταία 25 χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές θέσεις ευθύνης και πιστεύοντας σταθερά στην ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας, αισθάνομαι απογοήτευση και διάψευση από τη διγλωσσία και την ιδεοληψία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη κρίση και στις επιλογές που επιχειρεί, μέσω της Τρόικα, να επιβάλλει στη Βουλή και τον Ελληνικό λαό.

Στην πραγματικότητα η εμμονή αυτή παραβιάζει ευθέως την ίδια τη Συνθήκη της Λισσαβόνας που αναγνωρίζει ως βασικές αρχές την κοινωνική συνοχή, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, κάτι που εξάλλου αναφέρει και η νέα Συνθήκη της Δημοσιονομικής Ένωσης που συμφωνήθηκε στο πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.

Δυστυχώς, η Τρόικα και οι θεσμοί που εκπροσωπεί δεν λαμβάνουν υπόψη τα διδάγματα από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, γιατί πέραν των όποιων αδυναμιών και καθυστερήσεων έχουν υπάρξει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, επιχειρούν να επιβάλλουν μέτρα που τελικά θα αυξήσουν δραματικά την ύφεση και θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία σε απόγνωση.

Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, κυρίως μέσα από την ολοκλήρωση του PSI και τη μείωση του χρέους αποτελεί χειροπιαστή ελπίδα για την ανάκαμψη της χώρας μας, εφόσον όμως η διαδικασία αυτή συνοδευθεί, πέραν της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, με πολιτικές που αντιμετωπίζουν την ύφεση και αναθερμαίνουν την οικονομία, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στη μείωση των μισθών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση και στόχος του νέου προγράμματος η «βαλκανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και η κατάλυση δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων που αποτελούν πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και με αίσθημα ευθύνης σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, επειδή δεν μπορώ να συνυπογράψω τα μέτρα που καταλύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας»

Αποχώρηση ΛΑΟΣ

Δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας παράλληλα πως «εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο προσωπικά εξακολουθώ να στηρίζω, θέλει τους υπουργούς μου, δεν θα τους αποσύρω».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης και ακόμα καλύτερα του σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Την παραίτησή τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού υπέβαλαν ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρώτος την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος στη σχετική επιστολή του αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δηλώνει ότι εκτιμά και σέβεται το πρόσωπό του. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ροντούλης, πρόθεσή του είναι να καταψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι ωστόσο φαίνεται πως διαχωρίζουν τη θέση τους από τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του: «Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο για τη σωτηρία της χώρας μας», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Βορίδης. Επιπλέον, σε σύντομη συνομιλία του ο κ. Βορίδης με δημοσιογράφους μετά την επίδοση της παραίτησης του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή». Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως από τη θέση του απλού βουλευτή θα στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Παπαδήμου για έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

«Το αδιέξοδό του είναι προφανές. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μεγαλόσχημες λέξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίος υπέβαλε την παραίτησή του και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιώργος Γεωργίου

Κρίση στο ΠΑΣΟΚ 

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται τα ρήγματα στην ΚΟ καθώς την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, μία μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γιάννη Κουτσούκου.

Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε εξάλλου και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρωην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. 

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα έκανε γνωστή ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, επισημαίνοντας πως «η ηθική και πολιτική του ακεραιότητα δεν του επιτρέπουν να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος».

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιω. Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μ. Καρχιμάκη.

Πολύωρη συνάντηση των Ευ.Βενιζέλου και Ανδρ.Λοβέρδου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη

Η συνάντηση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Κατά την αποχώρησή τους, συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια συζήτηση υπουργών περί των πολιτικών εξελίξεων, καθώς επίσης και για τα «ενδεχόμενα» στην επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση πρέπει και αυτή να αλλάξει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος β΄κατηγορίας» τόνισε.

«Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση πρέπει και αυτή να αλλάξει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος β΄κατηγορίας» τόνισε.

Διαρροές και από τη Νέα Δημοκρατία 

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέβαλε για το Σάββατο τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με στόχο να εξηγήσει γιατί το κόμμα πρέπει να στηρίξει τα υφεσιακά μέτρα του νέου Μνημονίου. 

Εκτός της παραίτησης του Γ.Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI.

Προβληματισμό για τα νέα μέτρα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Διαλυμένη χώρα, διαλυμένη κυβέρνηση


Διαλυμένη χώρα, διαλυμένη κυβέρνηση




Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τις παραιτήσεις τους από την κυβέρνηση Παπαδήμου υπέβαλαν την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αμυνας πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου.

Ο κ. Ροντούλης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ακολουθώντας τη γραμμή Καρατζαφέρη, ενώ οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης είπαν ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Οι τρεις παραπάνω απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ.Βορίδης τονίζει ότι κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη δανεική σύμβαση και επειδή, «η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει και από την δική του (σσ του κ. Καρατζαφέρη) πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας».

Από την πλευρά του, ο κ.Γεωργιάδης αναφέρει στην δική του επιστολή προς τον πρωθυπουργό ότι παραιτείται μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ για καταψήφιση της δανεικής σύμβασης «ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας ανεμπόδιστα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία για το μέλλον της Ελλάδος ως μέλος της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο ο κ.Βορίδης όσο και ο κ.Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του και την προσπάθειά της στο δύσκολο έργο της «για τη σωτηρία της χώρας και το συμφέρον της πατρίδας».

Σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Μάκης Βορίδης ανέφερε μετά την επίδοση της παραίτησης του ότι «πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή».


Λίγη ὠρα αργότερα, την παραίτηση της από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου υπέβαλε και η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Μέχρι στιγμής είναι το πέμπτο κυβερνητικό στέλεχος, μετά τους κ.κ. Κουτσούκο, Βορίδη, Γεωργιάδη και Ροντούλη, που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 6μμ θα ξεκινούσε τη συνεδρίαση του το Υπουργικό Συμβούλιο υπό του Λουκά Παπαδήμο. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά τις εξελίξεις στη συνεδρίαση, καθώς η κυβερνητική κρίση φαίνεται να βαθαίνει υπό το πολιτικό κόστος που επισύρουν τα σκληρά μέτρα.

Αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ


Αναβλήθηκε για αύριο 
η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ


Αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ λόγω της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα λόγω της αποχώρησης των υπουργών του ΛΑΟΣ από τη κυβέρνηση και των παραιτήσεων υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Εκ των πραγμάτων είναι αντιμέτωπη με το ζήτημα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Μόλις χθες ο κ. Σαμαράς επανέφερε επιτακτικά το θέμα των εκλογών, λέγοντας στο μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό ότι «ποτέ η χώρα δεν είχε μεγαλύτερη ανάγκη από εκλογές».

Παράλληλα είναι ανοικτό αν ο κ. Σαμαράς θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα όπως ζητούν αρκετοί από τους βουλευτές του.

Αναγκαίες όσο ποτέ οι εκλογές!

Αναγκαίες όσο ποτέ οι εκλογές!







Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από τη σημερινή δεινή κατάσταση με μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. «Μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί, ως υπερήφανοι άνθρωποι, όχι ως μόνιμοι επαίτες. Πώς; Με μια νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή. Ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα εκλογές, απ’ ό,τι τις έχει σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για την αναποτελεσματική πολιτική των Ευρωπαίων ηγετών. «Σήμερα διαχειριζόμαστε τη ζημιά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, «διότι το χρέος μας τώρα έγινε μη βιώσιμο. Τώρα, όλοι επιδιώκουν να φτάσει το χρέος, μετά από οκτώ χρόνια… εκεί που ήταν το 2009, όταν ξεκίνησε αυτό το μαρτύριο!», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι «δύο χρόνια δεν άκουσε κανείς τη φωνή μας για αλλαγή πολιτικής. Και σήμερα το τραύμα έγινε πολύ βαθύ για να πω ότι δεν θα πονέσει. Μπορεί να αποφύγαμε τα χειρότερα -και πιο υφεσιακά- από όσα μας ζήτησαν. Κάποια, όμως, δεν αποφεύχθηκαν…».
Αναφερόμενος στην απόφασή του να στηρίξει τις απαιτήσεις των δανειστών μας, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ξέρετε ότι ούτε δειλιάζω ούτε υποχωρώ. Όταν όμως γνωρίζω τις συνέπειες, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν τις βλέπω. Ιδίως αν είναι τόσο καταστροφικές».
Για το καινούργιο δάνειο, υποστήριξε, «ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση και αν γινόταν εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στον τοίχο». Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης, σημείωσε:
1. Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
2. Ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Παραμένουν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων.
3. Απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση των πάντων.
4. Πετύχαμε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους μισθούς.

Με το πιστόλι στον κρόταφο, ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάζεται να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της Τρόικας. Όπως λένε συνεργάτες του, δέχθηκε το νέο Μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα, θέλοντας να διατηρήσει τη χώρα σε ζωή, έστω και στην εντατική. «Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα είναι σκληρά και επώδυνα. Αλλά εδώ που φτάσαμε, δεν γινόταν αλλιώς», λένε και εκφράζουν την ελπίδα τους για μια συνολική άμεση λύση του προβλήματος των χωρών της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Συγκρίνοντας τον Μάιο του 2010 και το πρώτο Μνημόνιο με το σήμερα, στη Συγγρού επισημαίνουν πως πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις και κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για εγκληματικά λάθη, τα οποία, όπως λένε, «σηκώνουν μέχρι και Γουδή».
Στη Ν.Δ. δηλώνουν, παράλληλα, την ικανοποίησή τους γιατί είναι η πρώτη φορά που έγινε πραγματική διαπραγμάτευση. Όπως αναφέρεται σε κείμενο της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος υπό τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, «παρά την παραπλανητική "φιλολογία" που αναπτύσσουν διάφορα κέντρα ότι η διαπραγμάτευση δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο για να καλύψουν την καθολική αποτυχία της πασοκικής διαχείρισης και του Γ. Παπανδρέου, τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής στρατηγικής του αρχηγού της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα και απτά (μείωση κατώτατου μισθού μόνο για νεοεισερχόμενους, διάσωση 13ου και 14ου μισθού, περιορισμό στο μισό της αρχικής απαίτησης για μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, διατήρηση των αντικειμενικών αξιών)».
Η αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, θα επιμείνει στην άμεση διεξαγωγή των εκλογών. Το θέμα τέθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό όμως να λέει πως «είναι θέμα που δεν θα εξεταστεί σήμερα, καθώς προέχει η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο».

"Να κατεβούμε όλοι στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος" Ως εδώ!

"Να κατεβούμε όλοι στους δρόμους.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος"

Ως εδώ!
 
  
 
Ζούμε ιστορικές στιγμές.


Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της Ιστορίας του ελληνικού λαού.

Ο λαός της Ελλάδας οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο «εκτελεστικό απόσπασμα».

Αν και πάλι αφεθεί να του καθορίσουν τη «μοίρα» αυτοί που τον οδήγησαν ως εδώ, τότε το ημερολόγιο στην Ελλάδα γυρίζει πριν το 1898. Δύο αιώνες πίσω! Μας γυρίζουν – μέσα σε 24 ώρες – σε εποχές Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, όταν ο Ελληνας ήταν συνώνυμο της δυστυχίας και της εξαθλίωσης, όταν η ύπαρξή του οριζόταν διά νόμου ότι αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, δανειστών και τοκογλύφων ιμπεριαλιστών.

Ο ελληνικός λαός – άλλο ένα «κατόρθωμα» όσων κυβερνούν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες – έχει στοχοποιηθεί και έχει μετατραπεί από την εγχώρια πλουτοκρατία και το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό σε ένα διεθνές πειραματόζωο,

σε ένα παγκόσμιο υπόδειγμα για το πώς τα αρπακτικά του καπιταλισμού θα ξεπεράσουν την κρίση τους, προσθέτοντας νέους αβάσταχτους χαλκάδες στις αλυσίδες των μισθωτών σκλάβων.

Εμείς, τα παιδιά μας, οι γέροντές μας, δεχόμαστε καθημερινές ύβρεις, υφιστάμεθα τη διαστρέβλωση της αλήθειας, προσβολές της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, τρομοκρατία, αδίστακτους εκβιασμούς, δημαγωγία, εξαπάτηση.

Μας σέρνουν στα «Νταχάου» και στις αποβάθρες του σφαγιασμού και έχουν ταυτόχρονα έτοιμους τους «ιστορικούς» τους για να γράψουν ότι υπήρχε κάποτε ένας λαός, ο λαός των Ελλήνων, που πήγε από… «συνωστισμό».

Ο κύβος ερρίφθη! Εφτασε πια η ώρα που οι δήμιοι απαιτούν εκτός από το κορμί να τους παραδώσουμε και την ψυχή μας. Να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας. Να γίνουμε ενέχυρο και υποθήκη τους.

Η πτώχευση και η χρεοκοπία δεν σημαίνει πια μόνο την παράδοση του μισθού και των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων μας. Ζητούν να τους παραδώσουμε ακόμα και το φιλότιμο, ακόμα και τον αυτοσεβασμό μας.

Οι εγκληματίες, οι άρπαγες, αντί να κρύβονται από προσώπου Γης, έχουν το θράσος να λένε ότι καταβάλλουν «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να μας… σώσουν.

Αλλά πρόκειται για την ίδια «ακρίδα» που μας έχει εξοντώσει!

Μας λένε ότι έχουν τη «συνταγή», ότι πρέπει να κάτσουμε ήσυχοι και να πιούμε το «φάρμακο».

Πράγματι: Εχουν τη συνταγή, έχουν το φάρμακο για να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες. Εκτός από μία: Την ασθένεια από την οποία πεθαίνουν οι άνθρωποι. Και την οποία προκαλούν οι συνταγές και τα φάρμακά τους… 

Οι «σωτήρες» μας είναι καλοί, δεν ξεχωρίζουν τους ανθρώπους. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, εργάτες, άνεργοι, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άστεγοι, άποροι στις ουρές των συσσιτίων.

Γι’ αυτούς είμαστε όλοι …«πολίτες», είμαστε «όλοι ίδιοι», «είμαστε όλοι Ελληνες» και «όλοι μαζί» πρέπει να πληρώσουμε, αφού «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

Και το λένε αυτοί που ποτέ δεν πλήρωσαν τίποτα. Αυτοί που πάντα ανήκαν και ανήκουν σ’ εκείνους που πάντα εισπράττουν. Ερχονται οι χορτάτοι και λένε στους πεινασμένους «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

Κάθε τρεις και λίγο ψάχνουν – τάχα – τη λύση. Και φυσικά η κάθε νέα τους «λύση» είναι εκείνη που θα «διορθώσει» το πρόβλημα. Μόνο που το πρόβλημα το μεγάλωσε και το διόγκωσε η κάθε φορά προηγούμενη «λύση» τους.

Οι «σωτήρες» μας είναι πρόσωπα πολυάσχολα. Που δεν έχουν χρόνο να μιλήσουν για τα αίτια του προβλήματος. «Εχουμε φωτιά, λένε, πρέπει πρώτα να τη σβήσουμε, δεν είναι τώρα η ώρα να βρούμε τις αιτίες. Εμπιστευτείτε μας»!

Ναι, αλλά πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να γινόμαστε παρανάλωμα από τους εμπρηστές που έχουν τόσο θράσος ώστε να καμώνονται τους πυροσβέστες; 

Εχετε χρέος, μας λένε, να θυσιαστείτε για τη χώρα. Ναι, αλλά εμείς δεν υπάρχει θυσία που δεν την υποστήκαμε. Δεν υπάρχει «Αγαμέμνονας» που για τη βασιλεία του, για τη «δόξα» του, για τα κέρδη του, να μη μας μετέτρεψε σε «Ιφιγένειες».

Τώρα, όμως, δεν τους φτάνει ο εξαναγκασμός μας σε αφανισμό. Τώρα θέλουν και να ασελγήσουν πάνω στο κουφάρι της «Ιφιγένειας»!

«Πρέπει όλοι να καταβάλουμε το χρέος μας», λένε.

Ναι, αλλά τα δικά μας χρέη τα έχουμε πληρώσει. Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ που μας έκαναν γενιά των 300 ευρώ σε μια χώρα που μια χούφτα πλουτοκρατών δηλώνουν – επίσημα – ότι το σύνολο του Ενεργητικού των Ανωνύμων Εταιρειών τους ξεπερνά τα 700 δισ. ευρώ.

Εμείς το χρέος μας στο ΙΚΑ το πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που έκλεψαν και κλέβουν το ΙΚΑ;

Εμείς το χρέος μας στην εφορία το πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που, αντί να πληρώνουν, εισπράττουν τις επιχορηγήσεις, τις χαριστικές ρυθμίσεις, τις φοροαπαλλαγές;

Εμείς τα χρέη μας για Υγεία, για Παιδεία, τα πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που θησαυρίζουν από το εμπόριο αγαθών, που, ενώ τα πληρώσαμε, μας τα στερούν, και που, ενώ υποτίθεται ότι είναι δημόσια και δωρεάν, μας ζητούν να τους τα ξαναπληρώσουμε;

Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να πληρώνουμε τα δικά τους τα χρέη σαν να ήταν δικά μας; Για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε να γινόμαστε η «καύσιμη» ύλη στα κρεματόρια της «ανταγωνιστικότητας» των τραπεζιτών και των εφοπλιστών «μας»; 

Μας χλευάζουν.

Υπερμεγεθυμένες ασημαντότητες του πολιτικού συστήματος, σαλονάτοι εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου , παράγοντες του διοικητικού και τεχνοκρατικού εποικοδομήματος, μέσα από τα οξυζενέ, τα αποστειρωμένα από τα λαϊκά «μικρόβια» Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης, μας μεταχειρίζονται σαν αναλώσιμα πιόνια, σαν «περιττά βάρη» της δημιουργικής λογιστικής των δοτών πρωθυπουργών – τραπεζιτών τους, σαν σκουπίδια που εμποδίζουν την επιβεβαίωση των ματαιόσπουδων «αναλύσεων» και των σπουδαιοφανών εξυπνακισμών τους.

Διάφοροι μεγαλυναρίωνες της σαπίλας και της εκμεταλλευτικής απανθρωπιάς, τα περιτρίμματα του πολιτικού σαλτιμπαγκισμού που έχουν από καιρό διαρρήξει κάθε σχέση με την έννοια της αυτοεκτίμησης, «σοφοί» του συστήματος, κοκορεύονται στα «γκαλά» της αριστοκρατίας τους, πουλούν από τα κανάλια των «νταβατζήδων» εφετζιλίκι «εναλλακτικής σκέψης», κηρύττουν το «ρεαλισμό», την «υπευθυνότητα», τον «πατριωτισμό» του «αναπόφευκτου» – έτσι τον αποκαλούν (!) – εξανδραποδισμού μας!

«Είμαστε σε πόλεμο», μας λένε. «Να δείξουμε αυτοθυσία όπως το ’40» (!), προσθέτουν, βάζοντας τα δυνατά τους μήπως και προσδώσουν λίγη έμφαση στους θεατρινισμούς και στους δεκάρικους του μαυρογιαλουρισμού τους.


Το χρέος απέναντι στον εαυτό μας, στους κόπους μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας, να σταθούμε όρθιοι! 
 
Να δώσουμε τα χέρια, αλληλέγγυοι, ενωμένοι, οργανωμένοι.

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, σημαίνει να θυμώσουμε, να εξοργιστούμε, να γίνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί συναγερμός, σαλπιστές του ξεσηκωμού, πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, σημαίνει ότι έχουμε και αναλαμβάνουμε το χρέος απέναντι στην τιμή μας, στην τάξη μας, στα αδέρφια μας στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, να μπούμε μπροστά, οργανωτές μιας παλλαϊκής κοινωνικής συμμαχίας που μετατρέπει κάθε χώρο δουλειάς σε «οδόφραγμα», που αποκρούει το νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, που πλημμυρίζει τους δρόμους, που γίνεται ποτάμι, που γίνεται ηφαίστειο, που γίνεται λάβα, που σαρώνει τους εκμεταλλευτές, που καθιστά την Ελλάδα κάστρο της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της βαρβαρότητας,

μια Ελλάδα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που

με πυξίδα και νόμο το δίκιο του ΕΛΛΗΝΑ,

διαγράφει μονομερώς το χρέος


σπάει τις αλυσίδες των μισθωτών σκλάβων και παραδίδει τον πλούτο σε εκείνους που τον δημιουργούν, σε εκείνους που τους ανήκει!