ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΤΟ EUROGROUP ΔΕΙΧΝΕΙ …ΚΑΛΠΕΣ!

ΚΑΙ ΤΟ EUROGROUP ΔΕΙΧΝΕΙ …ΚΑΛΠΕΣ!


Οι πιέσεις πλέον είναι αφόρητες καθώς οι ξένοι αμφισβητούν τη συμφωνία της Αθήνας και ζητούν ακόμη και υπογραφές από τους πολιτικούς αρχηγούς, ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία και μετά τις εκλογές.

Το δίλημμα που θέτουν είναι και πάλι ξεκάθαρο. Ή παίρνετε τα μέτρα εδώ και τώρα ή οδηγείστε σε χρεοκοπία. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή στις 10 ο εκπρόσωπος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ντομινίκ Γκάισλερ, είπε ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει το γερμανικό Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα το πάει, καθώς αμέσως μετά το Γερμανικό κοινοβούλιο θα κλείσει για λίγες μέρες!

Απ ότι φαίνεται τα τελεσίγραφα που έδιναν οι ξένοι και που υιοθετούσε η κυβέρνηση εδώ δεν είναι και τόσο δεσμευτικά καθώς αν κλείσει το γερμανικό κοινοβούλιο δεν μπορεί να ξεκινήσει το PSI.

Και προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς το γνώριζε αυτό και τράβηξε το σχοινί των διαπραγματεύσεων και το έφερε στο πάρα πέντε καθώς πλέον μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες. Μάλιστα, το ΔΝΤ διά της Κ. Λαγκάρντ ήδη σκέφτεται να δώσει ένα ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ ως προκαταβολή για το νέο δάνειο, ποσό που θα βοηθήσει την Ελλάδα να μην κηρύξει στάση πληρωμών.

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και μπορεί μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνουν οι πολυπόθητες εκλογές, που θα φανεί και το πιο σημαντικό σε μια τέτοια περίοδο: η λαική ετυμηγορία.

ΑΙΜΟΣ                           : Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές

ΑΙΜΟΣ : Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές: Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές είπε ο Αντών...

" Δεν πάει να μη την ψηφίσουν! Ας κάνουν ό,τι θέλουν!"


"ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο, ΤΙ ...ΘΕΛΟΥΝ!"


Και όμως είναι αλήθεια, καθώς προέρχεται από αξιόπιστη πηγή! Συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν του είπε πως είναι στα σκαριά ανταρσία βουλευτών για να μη ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση, ο μέχρι χτες πρωθυπουργός και ακόμα πρόεδρος του κόμματος απάντησε:

 " Δεν πάει να μη την ψηφίσουν! Ας κάνουν ό,τι θέλουν!"

Μία πληροφορία που έρχεται να επιβεβαίωσει πως ο πρώην πρωθυπουργός, είναι επικίνδυνα αδιάφορος όχι μόνο για την χώρα (αυτό το ξέραμε) , αλλά ακόμα και για το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του...

Εκπληξούλαααααα !!! Το ΠΑ-ΣΟΚ μπαίνει στην επόμενη βουλή !!!

Εκπληξούλαααααα !!! 

Το ΠΑ-ΣΟΚ μπαίνει στην επόμενη βουλή !!!




Σύμφωνα με το τελευταίο Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή το Πα-ΣΟΚ (με αναγωγή...) φτάνει το 8%και μπαίνει στην επόμενη βουλή !!!


Μία φιλική συμβουλή σε όσους από το ΠΑ-ΣΟΚ εισηγούνται να πάνε ΠΙΣΩ οι εκλογές (ακόμα και στο τέλος της τετραετλιας...) αντί ΠΡΙΝ το Πάσχα που ζητά ο Α. Σαμαράς ...

ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΠΟΨΗ.


Όσο πιο πίσω πάνε οι εκλογές τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνοςνα μην μπει στην βουλή...
Καλύτερα ΤΩΡΑ έστω και με 8% παρά του χρόνου...

Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές

Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές























Η χώρα χρειάζεται τώρα εκλογές είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!



ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!


Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ στις 8 το βράδυ, προκειμένου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής στρατηγικής του όλες τις προηγούμενες ημέρες για το νέο Μνημόνιο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί σε όλα τα σημείωα τα οποία πρότεινε και υιοθετήθηκαν τελικά, τα οποία και παρουσίασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ πριν απο λίγο. Ειδικότερα, τα σημεία αυτά είναι:

* Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια.
* Διασώζονται ο 13ος και 14ος μισθός.
* Περιορίζονται στο μισό της αρχικής απαίτησης οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και εξαιρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
* Δεν αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, γεγονός που θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή (αύξηση στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε 16 φόρους στα ακίνητα, στους φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών) και θα διέλυε ό,τι απέμεινε στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.
* Για πρώτη φορά δεν προβλέπονται νέοι φόροι.

Αυτά σημαίνουν ότι η σταθερή στάση του Αντώνη Σαμαρά σε όλη τη διάρκεια των επώδυνων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα είχε ως αποτέλεσμα

* για πρώτη φορά να γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας των προτεινόμενων μέτρων,
* να ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες των χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη μνημονιακή πολιτική,
* να αποτραπούν μέτρα νέας φορολογικής καταιγίδας που θα συνιστούσε την ταφόπλακα της οικονομίας και εντέλει
* να αποτραπεί η καταστροφική εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, που θα γυρίσει την Ελλάδα πενήντα χρόνια πίσω.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς οι οποίοι :

* ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και επί μια διετία είχαν μετατραπεί σε θλιβερούς κομιστές ανεπιτυχών μέτρων, που οδήγησαν την οικονομία στο χείλος του γκρεμού, την Ελλάδα σε διεθνή αναξιοπιστία και την κοινωνία σε απόγνωση,
* αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ανίκανοι να αναχαιτίσουν την ύφεση που βαθαίνει από τις δικές τους επιλογές και ήδη καταδικάζει στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας,
* που δημοσίως ομολογούν ότι ούτε καν διάβασαν το μνημόνιο πριν το ψηφίσουν, και συνεχίζουν αμετανόητοι να θέλουν να διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού,

Αυτή είναι η αδιάψευστη αλήθεια, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, και δεν είναι δυνατόν να παραμορφωθεί από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για το τραγικό σημείο που έφθασε η χώρα και η οικονομία. Είναι πρόκληση όσοι απέτυχαν παταγωδώς, όσοι αγνοούν τη λέξη διαπραγμάτευση να εμφανίζονται όψιμοι τιμητές μιας προσπάθειας να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί τούτη την ύστατη στιγμή πριν από την ελεύθερη πτώση στο κενό. Θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τη σιωπή, για να διασώσουν τουλάχιστον την πολιτική τους αξιοπρέπεια.

Η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να επιδιώκει, χωρίς να ενδίδει σε πιέσεις, τη μέγιστη δυνατή επιτυχία προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Και διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι πολύ σύντομα, με τη δική τους ψήφο στις επερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει τον τιτάνιο αγώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για να κερδίσουμε και πάλι την αισιοδοξία και την εθνική μας αυτοπεποίθηση

Τελικά ποιό ακριβώς είναι το πείραμα που έγινε στην Ελλάδα;


Τελικά ποιό ακριβώς είναι το πείραμα
που έγινε στην Ελλάδα;
Έχουν βάλει έναν λαό να αδειάσει την... θάλασσα!




Κωνσταντίνος

Το ερώτημα, για πολλούς μπορεί να μοιάζει ρητορικό, αφού έχουν ήδη πεισθεί από τους διάφορους οικονομολόγους (ναι, από όλους αυτούς που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την κρίση, αλλά επιμένουν μέχρι και σήμερα να αποδέχονται την λάθος συνταγή εξόδου από αυτήν) πως το πείραμα που έγινε στην Ελλάδα αφορούσε τον τρόπο διάσωσης της οικονομίας της με το ελάχιστο δυνατό κόστος για την Ευρώπη. 

Να με συγχωρήσουν πολύ οι ειδικοί οικονομολόγοι και οι οικονομολογούντες, αλλά μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως μας έχουν παρουσιαστεί;

Μήπως αμφιβάλει κανείς πως εάν η Ευρώπη ήθελε να κλείσει άμεσα το πρόβλημα της Ελλάδας θα το έκανε άμεσα και χωρίς επικίνδυνους σχεδιασμούς - πειραματισμούς που ενδεχομένως (αν όχι σίγουρα) θα έβαζαν σε κίνδυνο οικονομίες και άλλων κρατών και θα απειλούσαν την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης; 

Η λύση στο πρόβλημα της μικρής οικονομίας της Ελλάδας, με το μικρό χρέος σε σχέση με τα χρέη των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ε.Ε., θα μπορούσε να δοθεί άμεσα. Χωρίς πολλές κουβέντες. Και όμως δεν δόθηκε η απαιτούμενη λύση (η κοπή χρήματος), λόγω μη κατανόησης του μεγέθους του προβλήματος, λόγω αναξιόπιστης πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, λόγω πιθανής συνέχισης ροπής προς τη δημιουργία ελλειμμάτων και από άλλα κράτη - μέλη… 
Αυτές (και άλλες πολλές) ήταν οι δικαιολογίες, οι προφάσεις, που επικαλέστηκαν και έσυραν την Ελλάδα σε ένα «σχέδιο εξόντωσής» της, μέσα από συνεχή «λάθη» που τελικά κατόρθωσαν αυτό ακριβώς που θα μπορούσε να αποφευχθεί μέσα σε 2-3 ημέρες εκτύπωσης ευρώ…! Μάλιστα, για να γίνουν πειστικότεροι οι ηγέτες (βλ. Μέρκελ και Σαρκοζί) πέταξαν και την λέξη «πείραμα», θέλοντας έτσι να δραματοποιήσουν ακόμη περισσότερο το όλο εγχείρημά τους. 

Είναι άραγε τόσο αποτυχημένοι και τόσο ανίκανοι, που δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν πως από την αρχή οι αριθμοί δεν «έβγαιναν» και η κατάσταση της Ελλάδας θα δημιουργούσε (ή θα ξεσκέπαζε το ήδη υπάρχον) πρόβλημα στην ευρύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης; Όποιος πιστεύει πως τα οικονομικά επιτελεία των ισχυρών οικονομικά κρατών της Ευρώπης (Γαλλίας και Γερμανίας) απέτυχαν να δούνε το οφθαλμοφανές, προφανώς πιστεύει και πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας έξυπνος, ικανός και παντοδύναμος πρωθυπουργός…!

Τι συνέβη λοιπόν; Αφού το σχέδιο δεν πήγε λάθος, αφού το πείραμα δεν απέτυχε, πώς βρεθήκαμε ως Ελλάδα (αλλά και ως Ευρώπη) στο τραγικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα; Δυστυχώς, για εμάς τους Έλληνες, το πείραμα δεν απέτυχε. Το πείραμα πέτυχε απολύτως έναν προς έναν όλους τους στόχους του και όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ κοντά και στην επίτευξη εκείνου του σκοπού που το δημιούργησε. Πείραμα όντως έγινε, αλλά δεν αφορούσε την διάσωση της Ελλάδας. Το πείραμα αφορούσε την καταρράκωση της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας. Αφορούσε την σημαντική μείωση (σχεδόν κατά το ήμισυ και ίσως περισσότερο) του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. 

Και το πείραμα αυτό πραγματοποιήθηκε βήμα προς βήμα με ένα συγκεκριμένο πλάνο, με εργαλεία και παρατηρητές που συγκέντρωναν στοιχεία πίεσης και αντίδρασης των πολιτών. Το ζητούμενο στο πείραμα αυτό ήταν να κατορθωθεί η απώλεια δικαιωμάτων από τους Έλληνες πολίτες, χωρίς όμως να υπάρξουν επαρκείς αντιδράσεις που θα κατέστρεφαν το όλο εγχείρημα.

Ουσιαστικά, το πείραμα αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή του γνωστού πειράματος με τον βάτραχο, τον οποίο βάζουμε στο νερό και ανεβάζουμε σταδιακά την θερμοκρασία του νερού κάνοντας τον βάτραχο να συνηθίζει σε αυτό το περιβάλλον και όταν το νερό γίνει επικίνδυνο για τον βάτραχο, αυτός δεν μπορεί να αντιδράσει, επειδή αν και κατανοεί τον κίνδυνο δεν έχει πλέον τις φυσικές δυνάμεις ή τα εργαλεία για να το κάνει αυτό. Οι Έλληνες, λοιπόν, γίναμε ένα πείραμα μέτρησης αντιδράσεων στην επιβολή πολιτικών και οικονομικών μέτρων που αφαιρούν δικαιώματα και εξαναγκάζουν στην εξαθλίωση. 

Το πείραμα έγινε και πέτυχε απολύτως. 

Μόνο που κανένας δεν έχει την διάθεση να σταματήσει το πείραμα αυτό. Το πείραμα πρέπει εντέχνως να αποτύχει, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών. Ο βάτραχος (βλ. Έλληνας πολίτης) πρέπει να «βράσει», πρέπει να καταστραφεί ολοσχερώς, για να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους άλλους.

Βέβαια, κάποιος πολύ φυσιολογικά και λογικά μπορεί να αναρωτηθεί. Και γιατί κάνουν αυτό το πείραμα στην Ελλάδα; Γιατί όχι σε κάποιον άλλο ευρωπαϊκό λαό; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή εδώ βρήκαν πρόθυμες πολιτικές ηγεσίες (και όχι μόνο την τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου), οι οποίες συναίνεσαν στο συγκεκριμένο εγχείρημα και ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν νόμους (που παραβαίνουν το Σύνταγμα της χώρας) κατά των συμφερόντων και των δικαίων των πολιτών. Βλέπετε, οι χρόνιες σχέσεις του παρόντος Ελληνικού πολιτικού συστήματος με την διαπλοκή, την διαφθορά και οι εξαρτήσεις από τους ισχυρούς της Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής, δημιούργησαν πολιτικούς πρεζόνια, που είχαν μάθει να ζούνε μόνο από την εξουσία και δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτή. Ίσως, μάλιστα, ένιωθαν (ή νιώθουν) πολύ επικίνδυνα μακριά από τους θώκους της υποτυπώδους εξουσίας που τους είχε δοθεί… 

Στην ίδια ακριβώς θέση βρέθηκαν και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι προφανώς ήταν πολύ μικρότεροι των περιστάσεων και σαφέστατα χωρίς ισχυρές προσωπικότητες. Έτσι, συναίνεσαν στο πείραμα της Ελλάδας, το οποίο όμως σηματοδοτούσε και την μετέπειτα μερική εφαρμογή του ίδιου πειράματος και στις δικές τους χώρες, στους δικούς τους λαούς.

Και ποιος είναι αυτός που τελικά σχεδίασε το πείραμα; Και τι θέλει να αποκομίσει από όλο αυτό; Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος, τονίζω πως το ζητούμενο δεν είναι το χρήμα. Το χρήμα είναι χαρτί και ως εκ τούτου ένα προϊόν που κατασκευάζεται και παίρνει μία ονομαστική αξία. Και το χρήμα παράγεται τυπώνεται από τις τράπεζες. Από τις μεγάλες τράπεζες. Και φυσικά, καμία χασούρα δεν θα έχουν οι τράπεζες αυτές, από οποιαδήποτε κρίση. Και δεν θα έχουν χασούρα, επειδή όποτε θέλουν μπορούν να τυπώσουν χρήμα και να το ρίξουν στην αγορά. Οι μεγαλοτραπεζίτες σχεδίασαν το όλο «κόλπο». Και δεν το σχεδίασαν για να κερδίσουν χρήμα, αφού αυτό το έχουν ήδη ή το παράγουν οποιαδήποτε στιγμή σε οποιαδήποτε ποσότητα θελήσουν… Οι τράπεζες αποφάσισαν να αναλάβουν την εξουσία. Αυτές χρηματοδότησαν επί σειρά δεκαετιών τους πολιτικούς και τους έκαναν πρεζόνια της εξουσίας. Οι τράπεζες έριξαν το χρήμα στην αγορά γνωρίζοντας πως οποτεδήποτε θελήσουν θα μπορέσουν να εξαναγκάσουν στην επιστροφή του. Μόνο, που, ο τόκος που πρόσθεταν στο παραγόμενο χρήμα δεν είχε ποτέ αντίκρυσμα. Και αυτή τη στιγμή πιέζουν τους πάντες για να επιστραφεί το χρήμα μαζί με τον τόκο, ο οποίος δεν υπάρχει επειδή ποτέ δεν τυπώθηκε. Έτσι, προχωρούν στην εξαγορά κρατών (βλ. Ελλάδα και Ιταλία μέχρι τώρα…) και στην άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στους υπόλοιπους. Μίας πίεσης που μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή εάν οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίσουν να βάλουν ένα τέρμα στο αδιέξοδο, στον εκβιασμό και στο ξεπούλημα των πάντων. Μόνο, που, οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί της Ευρώπης είναι κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να προστατεύσουν τους λαούς που εκπροσωπούν. Έτσι, επιτρέπουν τον βιασμό της δημοκρατίας, έτσι μετατρέπονται (ευχαρίστως για τους ίδιους) σε φασίστες πρώτου μεγέθους και απειλούν ευθέως όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την αυτοκυριαρχία των Ευρωπαϊκών κρατών.

Το πείραμα, λοιπόν, όντως έγινε στην Ελλάδα και πράγματι συνεχίζεται. Τόσο εδώ (είπαμε πως στόχος είναι η απόλυτη εξαθλίωση και η παραδειγματική κατάπτώση της ανυπάκουης Ελλάδας) όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για κάποιον λόγο, έχει αρχίσει να υπάρχει κάποια ανησυχία στην υλοποίηση του πειράματος. Οι εγκέφαλοι που το σχεδίασαν και που το παρακολουθούν, έχουν αυξήσει τις ταχύτητες εφαρμογής του (συνεπικουρούμενοι από τα συγγενικά κεφάλαια πέραν του Ατλαντικού) αγνοώντας υπεροπτικά τον κίνδυνο να χαλάσει η «δουλειά». Ο φόβος αυτός προήλθε την ημέρα που οι Έλληνες πολίτες κατέβηκαν από το πεζοδρόμιο, βγήκαν στον δρόμο και έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στην «εξουσία» - «κυβέρνηση» μαριονέτα του Γιώργου Παπανδρέου. Και το μήνυμα ήταν σαφές: «Σας τελειώνουμε μέσα σε δύο ώρες, συμμορφωθείτε».

Τελικά, σήμερα, αν και το πείραμα πέρασε στο επόμενο στάδιό του (βλ. κυβέρνηση Παπαδήμου), αποφασίσθηκε η μεταφορά του και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το ενδεχόμενο να αντιδράσουν τα κυρίως πειραματόζωα (βλ. Έλληνες πολίτες) στην πορεία του χρόνου και πριν «υποταχθούν» τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας στους σχεδιαστές. Και αυτό ακριβώς είναι τα κομβικό σημείο που αποτελεί και την Αχίλλειο πτέρνα του όλου εγχειρήματος. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που εμείς πρέπει να αντιδράσουμε για να ανατρέψουμε τον σχεδιασμένο επικείμενο θάνατό μας (δυστυχώς για πολλούς θα είναι και φυσικός θάνατος).

Η σχεδιαζόμενη επιβολή της εξόντωσης ενός λαού προχωρά χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο. Άραγε, η ερχόμενη απόλυτη εξαθλίωση θα σταθεί ικανή να ξυπνήσει όλους αυτούς που σήμερα είναι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους και αδυνατούν να κατανοήσουν το σχέδιο και την εφαρμογή του που στοχεύει στην απόλυτη υποταγή των πολιτών; Η αρχή γίνεται στην δική μας την πατρίδα. Και είναι η μοναδική ευκαιρία να καταστραφεί αυτό το τερατούργημα στον τόπο που σχεδιάστηκε να εφαρμοστεί στον απόλυτο βαθμό... Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι, εμείς κρατάμε τα κλειδιά της καταστροφής μας, ή της... καταστροφής εκείνων που μας αντιμετωπίζουν χειρότερα και από ζώα...


Κωνσταντίνος


Σύγχρονες κοινοβουλευτικές δικτατορίες

Από τις στρατιωτικές στις κοινοβουλευτικές δικτατορίες 


Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που οι δικτάτορες προσπαθούσαν να επιβάλλουν την εξουσία τους με τα τανκς. Ακόμη και στην Λατινική Αμερική οι δικτάτορες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι παλιές μορφές τυραννίας είναι μη αποδοτικές και διαρκούν λίγο. Μόνον στην Αφρική οι μαύροι δικτάτορες χρησιμοποιούν ακόμη ωμή βία κατά των συμπατριωτών τους διότι δεν έχουν φροντίσει να μάθουν τις τελευταίες τεχνικές στην τεχνολογία της δικτατορίας. 

Στην Ελλάδα ο τελευταίος στρατιωτικός δικτάτωρ Παπαδόπουλος πέθανε στην φυλακή, διότι και αυτός δεν είχε μελετήσει τις τεχνικές της κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Ένας τύπος δικτατορίας που επιτρέπει στους ηγέτες της να μην τιμωρούνται ποτέ για τα εγκλήματά τους, και αντ’ αυτού να κατηγορούν υποκριτικώς ως φασίστα, οιονδήποτε προσπαθεί να ανατρέψει την δικτατορία τους. 

Εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, πρώτα στην Δύση και μετά στην Ανατολή, έχει επικρατήσει ο νέος τύπος δικτατορίας, η κοινοβουλευτική δικτατορία. Η κοινοβουλευτική δικτατορία χρησιμοποιεί βία πάνω στο μυαλό και στην ψυχή του πολίτου και όχι πάνω στο σώμα του. Αν και ωρισμένες φορές γίνονται σωματικά βασανιστήρια, οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες προτιμούν τα ψυχολογικά και ιδεολογικά βασανιστήρια. 

Οι σχεδιαστές μίας τέτοιας δικτατορίας έχουν εντοπίσει όλα τα σημεία ελέγχου της εξουσίας και φροντίζουν να μην αφήνουν αφύλακτες εισόδους. Έχουν επεξεργασθεί και επιβάλλει μία συμπεριφορά του «δημοκρατικού» πολίτου, ακίνδυνη για την δικτατορία τους και την παρουσιάζουν ως πρότυπο που πρέπει να ενστερνιστούν οι πάντες. 

Οι βασικές τεχνικές με τις οποίες επιβάλλουν την συγκεκαλυμμένη δικτατορία τους είναι οι εξής: 

1. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες διαπλέκουν την νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία. Όπως δίδαξε ο Αριστοτέλης, αν δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών των εξουσιών, τότε υπάρχει τυραννία. Οι δικτάτορες στην Ελλάδα κατηγορούν άλλους για οικονομική διαπλοκή, υποδεικνύουν κάποιους επιχειρηματίες, αλλά η βασική αιτία της διαπλοκής είναι η συγχώνευση εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. 

2. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες ελέγχουν την παιδεία μέσω της οποίας αναπαράγουν την ιδεολογία τους. Χρησιμοποιούν τα σχολεία ως μηχανισμούς προληπτικού ελέγχου και λογοκρισίας των πολιτών. 

3. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Εξαγοράζουν τον έλεγχο υποσχόμενοι στους ιδιοκτήτες μμε, μερίδιο από την κρατική διαφήμιση και τα δημόσια έργα. Ως αντιπαροχή λαμβάνουν την κατευθυνομένη πληροφόρηση. Σημασία δεν έχει το τί λένε τα ειδησεογραφικά δελτία αλλά το τί δεν λένε, δηλαδή το τί αποκρύπτουν. 

4. Μία κοινοβουλευτική δικτατορία έχει ανάγκη το εμπόριο ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά είναι πιό αποτελεσματικός μηχανισμός καταστολής συνειδήσεων από τα στρατιωτικά σώματα ασφαλείας. 

Μία κοινοβουλευτική δικτατορία δεν χρειάζεται να πωλεί η ίδια ναρκωτικά στην νεολαία για να διατηρήσει την εξουσία της. Αρκεί το να μην καταδιώκει τους εμπόρους ναρκωτικών. Αρκεί το να δημιουργεί παράθυρα στους νόμους για να ξεφεύγουν οι έμποροι ναρκωτικών. Αρκεί το να τους μειώνει τις ποινές για «ανθρωπιστικούς» λόγους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, σαν να πωλούσε η κοινοβουλευτική δικτατορία τα ναρκωτικά. 

5. Μία κοινοβουλευτική δικτατορία στηρίζεται στην ισοπεδωτική ισότητα. Εκμεταλλεύεται την ματαιοδοξία των μαζών, και διδάσκει ότι «είμαστε όλοι ίσοι απέναντι σε κάτι». Φυσικά αυτό το «κάτι», δηλαδή το μέτρο ισότητος το καθορίζουν οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες. Καθορίζουν αυτοί αποκλειστικώς ποιό είναι το μέτρο ισότητος. 

Οπότε όποιος δεν δέχεται να αξιολογηθεί με βάση αυτό το μέτρο, εξοντώνεται ως αναρχικός, φασίστας, προβοκάτορας, προδότης κλπ. 

Αυτό που πρέπει να ζητά ο λαός είναι η αναλογική ισότητα, δηλαδή ο καθένας να απολαμβάνει οφέλη αναλόγως των ικανοτήτων και των προσπαθειών του, και όχι να ζητά την ισοπεδωτική ισότητα, που εξολοθρεύει τους καλύτερους ηγέτες του λαού. Την διαφορά της ισοπεδωτικής με την αναλογική ισότητα φροντίζουν να την αποκρύπτουν οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες. 

6. Η κοινοβουλευτική δικτατορία κατασκευάζει μία τεχνητή ομοφωνία της κοινής γνώμης αντί να την καταπιέζει δια της ωμής βίας, όπως κάνουν οι στρατιωτικοί δικτάτορες. 

Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες θέτουν εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα του τύπου «δημοκρατία ή φασισμός». Με τον όρο δημοκρατία εννοούν την κοινοβουλευτική τους δικτατορία, και με τον όρο φασισμός εννοούν τον υπέρ της ελευθερίας αγώνα των πολιτικών τους αντιπάλων. 

7. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες περιορίζουν τα κόμματα εξουσίας σε δύο. Τα δύο κόμματα αποτελούν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Δύο κόμματα, της ιδίας ιδεολογίας, με μικρές αποκλίσεις για να δίνουν την ψευδαίσθηση της διαφωνίας και της δημοκρατίας, κατέρχονται στις εκλογές. Όποιον και να ψηφίσει ο λαός το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

8. Οι στρατιωτικοί δικτάτορες λένε «κάνω ότι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν». Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες λένε «ναι μεν δίνω λογαριασμό στον λαό, αλλά δεν έχω καμμία ποινική ευθύνη για οτιδήποτε και αν πράξω». Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες ψηφίζουν νόμους «περί ευθύνης υπουργών» που καταργούν κάθε ευθύνη για τις πράξεις των. Τα εγκλήματά τους δεν διώκονται για όσο είναι μέλη του κοινοβουλίου, και παραγράφονται με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, μετά τις νέες εκλογές. 

Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες δεν υπόσχονται τίποτε γραπτώς, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν ποινικές ρήτρες για την αθέτηση των υποσχέσεών τους. 

Όταν παραδίδουν την εξουσία στην επόμενη κυβέρνηση δεν ελέγχονται για το τί παραδίδουν. 

Ο τρόπος αναδείξεως στην εξουσία είναι γλοιώδης καθώς ο αρχηγός του κόμματος αποφασίζει δικτατορικώς ποιός θα συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες και ποιός όχι. Οι επιθυμίες της λαϊκής βάσεως του κόμματος αγνοούνται παντελώς. 

8. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες, ειδικώς στην Ελλάδα, ελέγχουν πλήρως τις θέσεις εργασίας στον Δημόσιο τομέα, ώστε ο Ελληνικός Λαός να εξαρτάται από αυτούς για εύρεση εργασίας. Εσκεμμένως καταπολεμούν τον ιδιωτικό τομέα για να μην μπορεί ο Ελληνικός Λαός να απεξαρτηθεί από την τυραννία τους. 

9. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες επιβάλλουν σκληρή φορολογία και αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα ώστε ο λαός να βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για επιβίωση και να μην έχει χρόνο να σκεφτεί πώς θα ανατρέψει την κοινοβουλευτική δικτατορία. 

10. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες επιβάλλουν την αγραμματοσύνη στον λαό και την διαγραφή της ιστορικής του μνήμης, μέσω εκχυδαϊσμού του πνευματικού επιπέδου των δημοσίων θεαμάτων. 

Την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν οι χυδαίες τηλεοπτικές εκπομπές κουτσομπολιού και τα τηλεσκουπίδια τύπου «big brother». Αποτελούν το όπιο του λαού. Απονευρώνουν τον λαό. Προβάλλουν το κουτσομπολιό αντί της κριτικής διότι οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες μισούν το σκεπτόμενο άτομο. 

11. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες δεν επιτρέπουν την κατοχή όπλων από τον λαό, διότι φοβούνται μήπως χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. 

12. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες προβάλλουν τους αναξίους, τους αμορφώτους και τους ηλιθίους ως κοινωνικά πρότυπα, για να κατεβεί ο γενικός μέσος όρος. Επιβάλλουν την δικτατορία των ηλιθίων. 

13. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες διορίζουν τους επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων, τους επικεφαλής της δικαιοσύνης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διαλύοντας κάθε αντιπολίτευση και καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας. 

14. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες προβάλλουν το δόγμα της ελαχίστης προσπαθείας ως μέσον κοινωνικής καταξιώσεως. Αυτό το δόγμα παράγει στο διηνεκές αμορφώτους, ατόλμους, νωθρούς και ψυχικώς αδυνάμους πολίτες. 

15. Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες προβάλλουν τον ατομισμό έναντι της συλλογικής προσπαθείας, διότι θέλουν να κατακερματίζουν προληπτικώς τις συλλογικές δυνάμεις που πιθανόν να τους ανατρέψουν. 

Γενικώς οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες στηρίζονται στον ιδεολογικό, ψυχολογικό και οικονομικό αφοπλισμό των λαών, αντί στην δύναμη των τεθωρακισμένων. Προσπαθούν να αφήνουν ωρισμένα περιθώρια ελευθερίας ώστε να μην πνίγεται το άτομο και να μην ωθείται σε ανατρεπτική δράση. 

Οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες αφήνουν ανοικτές ωρισμένες βαλβίδες εκτονώσεως της κοινωνικής εκρήξεως μέσω μίας ψευδεπίγραφης ελευθερίας του Τύπου, η οποία επιφανειακώς ασκεί κριτική στο δικτατορικό καθεστώς, αλλά ουσιαστικώς το στηρίζει και το αναπαράγει. 

Μέσα από τις άνωθεν τεχνικές δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας όλων των κοινοβουλευτικών δικτατοριών της Δύσεως και της Ανατολής. 

Το πώς γκρεμίζονται αυτές οι δικτατορίες είναι γνωστό από την ιστορία, αλλά δυστυχώς λίγοι την μελετούν προσεκτικώς. 

Οι κοινοβουλευτικές δικτατορίες λειτουργούν όπως τα υλικά κατασκευής. Έχουν ισχυρές αντιστάσεις μόνον προς ωρισμένες ιδεολογίες και καταστάσεις. Για παράδειγμα τα ανθρακονήματα, αναλόγως της διευθύνσεως των νημάτων και του τρόπου πλεξίματος, έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε καταπονήσεις υπό ωρισμένες γωνίες. 

Αντιστοίχως, οι κοινοβουλευτικές δικτατορίες έχουν αναπτύξει ισχυρά αντισώματα σε ναζιστικά και κομμουνιστικά κινήματα. Αλλά αποδεικνύονται παντελώς ανίκανες μπροστά σε θρησκευτικά κινήματα όπως το ισλάμ και ο χριστιανισμός. 

Έτσι καταστράφηκαν οι ρωμαίοι. Ουδείς μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ρωμαϊκές λεγεώνες κατά μέτωπον. Αλλά οι ρωμαίοι άφησαν ανοικτή την πόρτα της θρησκείας και της φυλής. Από εκεί τους επιτέθηκαν οι ιουδαίοι με την αίρεση των ναζωραίων. Επιπροσθέτως οι φυλετικές επιμειξίες κατέστρεψαν την Ρώμη. 

Τα ίδια ισχύουν και για την σημερινή αντίστοιχη με την Ρώμη, κοινοβουλευτική δικτατορία, την Αμερική. Μπορεί να βομβαρδίζει χωρίς αιδώ έθνη σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν μπορεί να θανατώσει εμπόρους ναρκωτικών μέσα στα σύνορά της εξ αιτίας των διεφθαρμένων ανθρωπιστικών θεωριών που επικρατούν στο εσωτερικό της.

Μπορεί να εισβάλλει σε ξένες χώρες αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικά της σύνορα από την εισβολή αφρικανών, ασιατών, αράβων και λατίνων εποίκων, εξ αιτίας των πολυπολιτιστικών θεωριών που επικρατούν στο εσωτερικό της. Μπορεί να αρπάζει τα πετρέλαια του Ιράκ, αλλά δεν είναι σε θέση να επιβάλλει δασμούς στα ασιατικά προϊόντα που στην κυριολεξία γκρεμίζουν την βιομηχανία της, εξ αιτίας των νεοφιλελεύθερων οικονομικών θεωριών που επικρατούν στο εσωτερικό της. 

Ο νεοφιλελευθερισμός επιβάλλει τον ατομισμό, ο οποίος με την σειρά του διαλύει κάθε κοινωνική συνοχή, οι φυλετικές επιμειξίες, η λαθρομετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέρ των εγκληματιών, το εμπόριο ναρκωτικών, η διάλυση της οικογενείας, οι πολυπολιστικές θεωρίες, τα λόμπυ που εξαγοράζουν πολιτικούς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας, η διαφθορά, η υπογεννητικότητα, αποτελούν επιθετικά όπλα κατά των κοινοβουλευτικών δικτατοριών, για όποιον ξέρει να τα χρησιμοποιεί. 

Οι ιουδαίοι έδωσαν ένα πολύ καλό μάθημα στους ρωμαίους κατακτητές. Χρειάστηκε να περάσουν 410 χρόνια, όταν ο Γότθος Αλάριχος κατέστρεψε την Ρώμη, για να συνειδητοποιήσουν οι ρωμαίοι τί σήμαινε η χριστιανική αγάπη. 

Οι κοινοβουλευτικές δικτατορίες επιδεικνύουν τρομερή αδυναμία μπροστά σε συλλογικές ιδεολογίες. Επιδεικνύουν έναν απίστευτο ραγιαδισμό όταν έρθουν σε σύγκρουση με φανατικές και αρίστως ωργανωμένες μειονότητες. Επιδεικνύουν έναν αρρωστημένο ανθρωπισμό που φτάνει στα όρια της αυτοκτονίας, όταν τους ενσταλάξεις ενοχή, υπό την σωστή οπτική γωνία. Επιδεικνύουν μία λατρεία για την διαφθορά και τον εκφυλισμό. Επιδεικνύουν συλλογικό μαζοχισμό, που φτάνει στα όρια της γενοκτονίας, αν τους διεγείρεις τις κατάλληλες ψυχικές χορδές με θεωρίες περί οικογενειακού προγραμματισμού και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, οι οποίες καταλήγουν στην ατεκνία και κατ’ επέκταση στην φθορά και τον αφανισμό αυτών των κοινωνιών. 

Πολλά κτυπήματα έχουν δεχτεί οι κοινοβουλευτικές δικτατορίες από τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν σπάσει το μονοπώλιο της εξουσίας τους. Διεθνιστικά κινήματα όπως ο νεοφιλελευθερισμός, ο πολυπολιτισμός και το ισλάμ τους δίνουν απανωτά θανατηφόρα κτυπήματα, ροκανίζοντας τα θεμέλιά τους εκ των έσωθεν. Ισχυρά λόμπυ εκμεταλλεύονται την διαφθορά των κοινοβουλευτικών δικτατοριών και τις οδηγούν στην αυτοδιάλυση. Πολυπολιτιστικές θεωρίες με βάση την φυλή, το έθνος, το θρήσκευμα, το φύλο, την γλώσσα κλπ, δημιουργούν ισχυρές μειονότητες που ετοιμάζονται για την τελική έφοδο κατά των κοινοβουλευτικών δικτατοριών. 

Η ιστορική άγνοια και ανοησία των κοινοβουλευτικών δικτατόρων ροκανίζει και το τελευταίο κλαδί που στηρίζουν την δικτατορία τους, το έθνος. Τα έθνη δεν φταίνε σε τίποτε για τις επιβληθείσες δικτατορίες, αλλά αποτελούν την ροπή και την τριβή αδρανείας της κοινοβουλευτικής δικτατορίας. 

Τα έθνη εξ αιτίας μακροχρονίων συνεκτικών δεσμών(φυλή, θρησκεία, κλπ) δεν αναπτύσσουν ευκόλως επαναστατικές διαθέσεις. Είναι εξ ορισμού συντηρητικά, όπως διαπιστώνει ο εθνολόγος Γουσταύος Λε Μπον. Όποιος είναι στην εξουσία, καλός ή κακός, τον αποδέχονται. Μόνον μετά από μία γενική καταστροφή τον αλλάζουν. Αυτό εκμεταλλεύονται οι κοινοβουλευτικοί δικτάτορες. 

Όπως και στα στερεά σώματα, η ροπή αδρανείας των λαών τούς εμποδίζει να περιστραφούν, και η τριβή αδρανείας τούς εμποδίζει να κινηθούν. Εκτός και αν η εφαρμοζομένη δύναμη και ροπή ξεπερνά τα όρια αδρανείας. 

Οι κοινοβουλευτικές δικτατορίες είναι γεμάτες οπές στο σύστημά τους. Αρκεί οι επαναστάτες που θα ξεκινήσουν την πολιορκία να συμπεριφερθούν όπως οι καλοί «χάκερς». Ένας καλός «χάκερ» κάνει δοκιμές διεισδύσεως, εγκαθιστά ιούς στο ηλεκτρονικό σύστημα του αντιπάλου, εντοπίζει αδύνατα σημεία και όταν αισθανθεί έτοιμος, ξεκινά την επίθεσή του για την κατάληψη του αντιπάλου ηλεκτρονικού συστήματος. 

Έτσι ακριβώς πρέπει να λειτουργούν οι επαγγελματίες επαναστάτες που θα γκρεμίσουν τις κοινοβουλευτικές δικτατορίες. Πρέπει να εντοπίσουν τα κενά και τις αδυναμίες του κοινοβουλευτικού δικτατορικού συστήματος πριν εφορμήσουν για να το συνθλίψουν. Αρκεί να κτυπάνε υπό την σωστή γωνία, με την κατάλληλη δύναμη και συχνότητα, στα αδύναμα σημεία του εχθρικού φρουρίου. 


Αφήστε το Πασόκ να σβήσει ήρεμα, μην το παιδεύετε

«CRASH TEST» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 
ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ





Εσπευσμένα και σε εκρηκτικό κλίμα συνεδριάζει την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθεί η νέα συμφωνία με την τρόικα και να πειστούν οι βουλευτές να μην τινάξουν τα πάντα στον αέρα, καταψηφίζοντας το νέο μνημόνιο. 

Τα μηνύματα που φτάνουν την Ιπποκράτους από την ΚΟ είναι απελπιστικά, καθώς τουλάχιστον δέκα βουλευτές δηλώνουν ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο πακέτο των σκληρών μέτρων, ενώ διαμορφώνεται μία κόκκινη γραμμή για τα εργασιακά και την επιχειρούμενη παρέμβαση της τρόικας στον ιδιωτικό τομέα. 

Βουλευτές, που αναφέρονται σε όλη την εσωκομματική γκάμα προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να συνδράμουν στην εφαρμογή μίας αδιέξοδης συνταγής στην ελληνική οικονομία. 

Μεταξύ των διαφωνούντων είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Στάθης Κουτμερίδης, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Δημήτρης Καρύδης, η Σοφία Γιαννακά, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και άλλοι, ο καθένας με διαφορετικό σκεπτικό και επιμέρους προσεγγίσεις, φέρονται αποφασισμένοι να πάνε την κόντρα μέχρι τέλους. 

Η Ιπποκράτους φοβάται ότι αν αφεθεί το πρόβλημα και δεν ελεγχθούν οι αντιδράσεις τότε θα υπάρξει το φαινόμενο του «πουλόβερ», όπου θα φτάνει να σπάσει μία κλωστή για να διαλυθεί ολόκληρο το πλεκτό.

Η ηγεσία σκέφτεται να επιβάλλει μεν κομματική πειθαρχία, αλλά ταυτόχρονα και να υιοθετήσει μία νομοθετική φόρμουλα που να διευκολύνει τους βουλευτές, ώστε να ψηφίσουν. Υπάρχει μεταξύ των άλλων και η σκέψη να περάσουν ορισμένα μέτρα ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 

Η διαδικασία στη Βουλή 

Το νέο πακέτο μέτρων θα περάσει με διαδικασίες μνημονίου. Η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται γιατί τα περιθώρια χρόνου έχουν στενέψει. Την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να λειτουργήσει η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, για να γίνει αυτό όμως πρέπει πρώτα η Ελλάδα να δεσμευτεί για την εφαρμογή ενός πακέτου μέτρων το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμα.

Υπό αυτά τα δεδομένα «το έργο θα παιχτεί σε δύο φάσεις», στην πρώτη θα ψηφιστεί το PSI και επιπροσθέτως η ολομέλεια θα δεσμευτεί για τους δημοσιονομικούς στόχους των μέτρων. Στην δεύτερη θα έρθει ο εφαρμοστικός νόμος, δηλαδή το κείμενο - νομοσχέδιο που θα περιγράφει με αναλυτικό τρόπο τις διατάξεις για τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις κλπ.

Ειδικότερα, έως την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή κείμενο που θα περιγράφει την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επιπροσθέτως, θα επισυνάπτεται το προμνημόνιο, ένα κείμενο δηλαδή το οποίο δεν θα περιγράφει τα νέα μέτρα αλλά τον δημοσιονομικό αποτέλεσμα που αυτά θα επιφέρουν.

Οι βουλευτές θα δεν θα κληθούν να ψηφίσουν το προμνημόνιο, αλλά -αφού πρώτα το μελετήσουν- θα πρέπει να αποφασίσουν αν εξουσιοδοτούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Λουκά Παπαδήμου να το υπογράψει.

Το ερχόμενο Σάββατο το συνολικό πακέτο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. 

Το κείμενο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιλαμβάνει επιμέρους άρθρα και άρα θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία με αυτή της ψήφισης του προϋπολογισμού, δηλαδή ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να απαντήσει αν είναι υπέρ ή κατά του συνολικού πακέτου. 

Το γεγονός δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτή την φάση συγκεκριμένα μέτρα, ενδεχομένως να διευκολύνει τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να υπερψηφίσουν.

Σε δεύτερη φάση και πάντως πριν από την εκταμίευση της δόσης στις αρχές Μαρτίου θα ακολουθήσει ο εφαρμοστικός νόμος, δηλαδή το κείμενο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα (σ.σ. τα οποία οι βουλευτές θα έχουν ήδη δεσμευτεί ότι θα ψηφίσουν).

Το συγκεκριμένο διαδικαστικό -ιδίως στο κομμάτι με το προμνημόνιο- προτιμήθηκε προκειμένου να αποφευχθεί η «άγαρμπη» τακτική που είχε ακολουθήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρώτα υπέγραψε το μνημόνιο Ι και μετά ζήτησε από την ολομέλεια να το εγκρίνει!

Βενιζέλος:«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»


 
Την ελπίδα ότι και στις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει τελικώς μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα δανειακής στήριξης από το οποίο εξαρτάται η ολοκλήρωση η μη του PSI και το αν η χώρα μας θα παραμείνει στην ευρωζώνη η όχι, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά το ολονύχτιο θρίλερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 6 το πρωί ο κύριος Βενιζέλος μίλησε και πάλι για τις ευθύνες όλων όσοι εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση-σταθμό για τη χώρα μας. Έκανε λόγο για ώρα ευθύνης όλων και χαρακτηριστικά τόνισε: «Πρέπει να βλέπουμε τους Έλληνες κατάματα».

Ο υπουργός τόνισε ότι στη διαπραγμάτευση των αρχηγών απομένουν ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν και εξαρτώνται από τη διάθεση όλων να επιλυθούν. Και δίνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και δη προς τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε πως όλοι πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, «ιδίως όταν φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου».