ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

PSI, όπως λέμε «γιοφύρι της Άρτας»!


PSI, όπως λέμε «γιοφύρι της Άρτας»!


Σε «γιοφύρι της Άρτας» τείνει να εξελιχθεί το PSI. Εκεί που πλησιάζουμε στη… βρύση για να πιούμε νερό, κάτι προκύπτει και η συμφωνία μετατίθεται χρονικά. 

Και ερώτημα που γεννάται είναι πού οφείλεται η καθυστέρηση. 

Ενώ αποτελεί κοινό μυστικό πως οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους ιδιώτες πιστωτές έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, κάποιοι «τρενάρουν» την όλη διαδικασία.

Και δεν άλλοι από τους τροϊκανούς, οι οποίοι θέλουν να κρατούν το PSI, ως ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στη φαρέτρα τους. Αυτός είναι ο λόγος που καμία συμφωνία για το κούρεμα του χρέους δεν πρόκειται να ανακοινωθεί αν προηγουμένως δεν κλείσει η συμφωνία για τους όρους του νέου οικονομικού προγράμματος. 

Έτσι οι τελικές ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν πριν από το βράδυ της Κυριακής, όταν εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει και το θέμα της διαπραγμάτευσης των όρων του νέου οικονομικού προγράμματος.



Τρόικα: Ζητά… γη και ύδωρ για να πει το ναι

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, 
έρχεται κοινωνική αναταραχή
Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας.


Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές.

''Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και η υπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα. Πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, το τέλος της Κυριακής, όμως δεν έγινε''.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει, αναρωτώμενος, το κλίμα από την Αθήνα.

''Έμεινε τίποτα για να περικοπεί μετά από τόσα προγράμματα αναπροσαρμογών του προϋπολογισμού και δομικών προσαρμογών. Έμεινε τίποτα στον δημόσιο τομέα ή αλλού για να περικοπεί στην Ελλάδα;
Είναι πολύ καλή η ερώτηση. Θα πω αυτά που λένε οι Έλληνες. Λένε ότι έχουν ξεζουμιστεί χωρίς έλεγχο, πέρα από τις δυνατότητές τους και ξεζουμίζονται τώρα εδώ μετά από δύο χρόνια λιτότητας. 

Σε αυτή τη χώρα η ανεργία είναι στο 20% και διπλάσια μεταξύ των νέων. Ο κόσμος εδώ λέει ότι απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλες μειώσεις στους μισθούς ή με τις αυξήσεις φόρων.

Και αφού σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι υιοθέτησαν ή τουλάχιστον δεν αντέδρασαν στις παράλογες εμμονές του Βερολίνου που μιλούσαν για τεμπέληδες Έλληνες, τώρα φοβούνται ότι η κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί στην Ελλάδα αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα είναι τεράστια, με απώτερο τον φόβο βέβαια ότι αυτές οι αντιδράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες ήδη αισθάνονται ξεζουμισμένοι από τη λιτότητα, υπάρχει ο φόβος ότι αν περάσουν αυτού του είδους τα μέτρα, η μείωση του κατώτατου μισθού και των δώρων, θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας, πολύ μεγαλύτερη από ότι είδαμε τους τελευταίους μήνες και κανένα κόμμα πραγματικά δεν θέλει να φανεί ότι στηρίζει τα μέτρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές''.

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΡΕΜΗ - ΡΕΠΠΑΣ ΣΤΟ MEGA




      ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 
ΤΡΕΜΗ - ΡΕΠΠΑΣ 

                          ΣΤΟ MEGA

«Ήρθε το τέλος του κόσμου!
Ο Ρέππας κατηγόρησε το MEGA ότι είναι υπέρ των απολύσεων 
κι ότι ενώ υποστήριζε το μνημόνιο τώρα το καταγγέλλει».




Άγριος καβγάς και μάλοστα στον «αέρα» του δελτίου ειδήσεων του MEGA ξέσπασε απόψε μεταξύ του υπουργού Δημήτρη Ρέππα και της Όλγας Τρέμη. Αφορμή οι απολύσεις των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.Στις πιεστικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου γιατί δέχεται ο υπουργός τις απολύσεις ενώ είχε δηλώσει ότι «μόνο πάνω από το πτώμα μου θα γίνουν απολύσεις» ο Δημήτρης Ρέππας απάντησε σκωπτικά στην Όλγα Τρέμη:«κι άλλοι ήταν υπέρ του μνημονίου και τώρα παρουσιάζονται αντιμνημονιακοί και υπέρ των απολύσεων».

Η δημοσιογράφος «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον υπουργό «έχετε κάνει δημοσκόπηση για το ποιός είναι υπέρ των απολύσεων και ποιός όχι;» και πρόσθεσε:«δεν είναι ανάγκη να πέφτετε τόσο χαμηλά»

Για το θέμα των απολύσεων πάντως ο κ.Ρέππας υποστήριξε ότι:«Τώρα ζήτησε η τρόϊκα 15.000 απολύσεις» είπε ο κ,.Ρέππας και πρόσθεσε «Πρέπει να ισχύσει μια διαδικασία αξιολόγησης.Κάτι που δεν υπήρχε.Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το κράτος.Λιγότερο κράτος σημαίνει λιγότερες υπηρεσίες,λιγότερες δομές και δυστυχω λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι».

«Στόχος μας είναι» συνέχισε ο Δημήτρης Ρέππας «είναι να μειώσουμε το κράτος,όχι να διώξουμε υπαλλήλους.Είμαστε απολύτως απέναντι σε τυφλές απολύσεις»

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ 100 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ 
ΚΑΙ 100 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;




Μήπως έχουν ζητήσει και εκατό παρθένες κάθε χρόνο, για τις ανάγκες των πολιτών των «γκαου» της Γερμανίας, αλλά τους είπαμε ένα περήφανο όχι ;

*** ΜΑΣ μιλάνε για εξωφρενικές απαιτήσεις * ΑΛΛΑ τις δέχονται !

*** ΜΑΣ μιλάνε για εξαθλίωση, για απόλυτη φτώχεια * ΑΛΛΑ την δέχονται !

*** ΛΕΝΕ, ότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα, αλλά θα επιδεινώσουν κι’ όλας την κατάσταση * ΑΛΛΑ τα δέχονται !

*** ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ τους δανειστές Τροϊκάνους, ότι δεν απαιτούν μέτρα πού θα βοηθούσαν την Ελλάδα και το ξέρουν * ΑΛΛΑ με αυτά, επιθυμούν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό * ΚΑΙ τους ανέχονται !!!

*** ΚΑΙ όχι απλά τα δέχονται όλα αυτά, όχι απλά σκύβουν τα κεφάλια μπροστά στις διαταγές του Τόμσεν, αλλά … ισχυρίζονται ότι έτσι … σώζουν τη χώρα !

*** ΕΚΕΙΝΟ όμως πού είναι εξοργιστικότερο απ’ όλα, είναι ο ισχυρισμός τους ότι … διαπραγματεύονται ! * ΟΠΟΥ συλλαμβάνονται, πολιτικοί αρχηγοί όντες, να μη γνωρίζουν καν τον ορισμό της διαπραγμάτευσης !

* ΤΙ είναι, μωρέ, διαπραγμάτευση ; * ΕΙΝΑΙ να πηγαίνεις να σου δώσουν μία λίστα μέτρων, να τη διαβάζεις ( ή … να μην την διαβάζεις ) και να τους εκλιπαρείς να την αλλάξουν ; * ΝΑ τους παρακαλάς γονυπετής να κόψουν κάτι, για να μπορέσουν να κάνουν το φάρμακο πιο εύγευστο και να το κατεβάζει ευκολότερα ο κοσμάκης ;

*** ΟΛΑ τα «διαπραγματεύονται», τάχα μου και όλα τα δέχονται * ΟΛΑ, μετά από σκληρή μάχη * ΟΛΟΙ μαχητές έχουν γίνει από την εποχή πού ο ΓΑΠ μας έβαλε στην κόλαση του ΔΝΤ

* ΟΤΑΝ λες ότι κάνεις διαπραγμάτευση ( και είσαι και μαχητικός ) εννοείται ότι κάτι χάνεις, αλλά και κάτι κερδίζεις στο τέλος * ΑΚΟΜΑ και στο αρμένικο παζάρι να πας, πάλι κάτι θα διαπραγματευτείς, κάτι θα κερδίσεις * Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ είναι παζάρι * ΚΑΙ στο κάθε παζάρι, κερδίζουν και οι δύο πλευρές

*** ΤΙ λοιπόν διαπραγματευτήκαμε με την Τρόϊκα και κερδίσαμε ; * ΣΕ τι ακριβώς πέρασε η δική μας άποψη ; * ΑΠ’ όσα γνωρίζουμε και έχουν δεί το φως της δημοσιότητας, Ο,ΤΙ μας έχει διατάξει η Τρόϊκα, ΟΛΑ τα έχουμε δεχτεί

* ΤΙΠΟΤΑ δεν μας έχει περάσει, τίποτα δεν έχουμε κερδίσει * ΔΕΝ ξέρω μόνο, αν μεταξύ των διαταγών της Τρόϊκας υπήρχαν και άλλα πράγματα, πού δεν έχουμε πληροφορηθεί ; * ΚΑΙ στα οποία η σθεναρή αντίσταση των μαχητών μας επιβλήθηκε και τους ανάγκασε να τα πάρουν πίσω ;

*** ΚΑΘΟΜΑΙ λοιπόν και σκέπτομαι, τι μπορεί να είναι – αν βέβαια υπάρχουν * ΛΕΩ, μήπως οι Τροϊκανοί έχουν ζητήσει ( υποθέσεις κάνω, έτσι ; ) και εκατό παρθένες κάθε χρόνο, για τις ανάγκες των πολιτών των «γκαου» της Γερμανίας ;

* ΜΗΠΩΣ έχουν ζητήσει και την πρώτη νύχτα για κάθε γάμο στην ελληνική επικράτεια ; * ΟΤΑΝ δηλαδή παντρεύεται κάποιος πολίτης, την γυναίκα του να την παίρνει πρώτος ο τοπικός γκαουλάϊτερ ;

*** ΣΥΓΝΩΜΗ δηλαδή πού τα σκέπτομαι αυτά, αλλά δεν είναι εντελώς ξεκάρφωτα * ΥΠΑΡΧΟΥΝ ιστορικά προηγούμενα, ιδίως στις ευρωπαϊκές χώρες * ΘΑ μου πείτε, ναι, αλλά αυτά τα πράγματα γινόντουσαν τότε, στα χρόνια του μεσαίωνα και ακόμα πιο πριν

* ΝΑΙ, σωστά, αλλά κι’ εγώ για …Μεσαίωνα μιλάω * ΓΙΑΤΙ δηλαδή, εσείς πού νομίζετε ότι μας πάνε ;

ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!


ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!


Συνεχίζονται οι δραματικές εκκλήσεις της Ιπποκράτους στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να... έρθουν στην Αθήνα ώστε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Τουναντίο, αυτό δεν προβλέπεται να γίνει τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - καθώς υπάρχει ένα μεγάλο Κίνημα "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ" τα μέτρα!

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως αρκετοί βουλευτές δηλώνουν στον Μιχάλη Καρχιμάκη πως δεν θα στηρίξουν τα δυσβάστακτα για τον ελληνικό λαό μέτρα που θα αποφασιστούν στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, δείχνοντας τις διαθέσεις τους!

Αγριεύουν τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ!

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ 
ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!


Πως αλλάζουν οι καιροί! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν πήγε φέτος, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο, στην κοπή της πίτας του Ηπειρώτη, στην οποία γινόταν δεκτός με μεγάλη θέρμη από τους συμπατριώτες του! Ο λόγος δεν έγινε γνωστός, ωστόσο οι κακές γλώσσες λένε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εμφανίζεται πλέον δημόσια υπό το φόβο επεισοδίων, ούτε καν στους δικούς του ανθρώπους!



Σημείωση: Η φωτό είναι από παλιά επίσκεψη του Προέδρου σε σύλλογο Ηπειρωτών



Έτσι για πρώτη φορά η “ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ” έγινε χωρίς τον ανώτατο πολιτειακό παράγοτνα και τα σχόλια πήραν και έδωσαν , εμ τους πιο πολλούς π.αντως να μη φαίνονται στενοχωρημένοι που φέτος δεν τους "τίμησε" ο εκλεκτός συμπατριώτης τους...









Ανοιχτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια





Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες...
και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς.
Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.
Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη;
Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη;

Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ''φροντίδα'' της επανεκλογής σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε...

Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος(από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''. Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..


ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες..

Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,

αλλά στον ''Νονό''...

Σεμίνα Διγενή

ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΕ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΕ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!


Μια τεράστια πυρηνική ναυτική δύναμη, η οποία πλέον θα φτάνει μέχρι τις ελληνικές ακτές, ξεκίνησε να στήνει η Ρωσία, με πρόγραμμα μαζικών ναυπηγήσεων υποβρυχίων βαλλιστικών πυρηνικών βλημάτων (SLBM), αλλά και επιθετικών υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η αλλαγή επιχειρησιακού δόγματος του ρωσικού Ναυτικού που επιστρέφει στα πρότυπα της σοβιετικής αυτοκρατορίας, με παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτή την φορά με τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα να αντικαθιστά το σφυροδρέπανο στην σημαία του.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Βλαντίμιρ Βισότσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα ρωσικά ΜΜΕ σε τέσσερις μήνες από σήμερα, τον Ιούνιο του 2012, τα ρωσικά υποβρύχια SLBM (πυρηνικά υποβρύχια πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων) θα ξεκινήσουν περιπολίες σε όλο τον πλανήτη και ειδικά σε περιοχές που πλέον δεν πλησίαζαν, όπως η Μεσόγειος, οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ο Ειρηνικός Ωκεανός και ο Ινδικός Ωκεανός.

Στόχος της ηγεσίας του ρωσικού Ναυτικού είναι να πλησιάσει τον αριθμό περιπολιών του πρώην σοβιετικού Ναυτικού που μέχρι το 1984 έφταναν τις 230, ενώ σήμερα είναι λιγότερες από 10 και εντοπίζονται στον Βόρειο Ατλαντικό.

Βασικό όπλο στα χέρια της ρωσικής ναυτικής ηγεσίας η ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων SLBM κλάσης Borey, και τα ήδη δέκα υπηρετούντα πυρηνικά υποβρύχια. 

Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο τουλάχιστον δύο ρωσικά πυρηνικά ή επιθετικά υποβρύχιο θα περιπολούν μόνιμα στην Α.Μεσόγειο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ενεργοποίηση του αγκυροβολίου των Κυθήρων, το οποίο βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα και αποτελούσε μία από τις ημισταθερές βάσεις του σοβιετικού Στόλου μέχρι το 1990!

Υπάρχει βέβαια η βάση της Ταρτούς στη Συρία, αλλά αν τα πράγματα σε ότι αφορά την πολιτική σταθερότητα στην χώρα, επιδεινωθούν τότε υπάρχουν σκέψεις να ζητηθούν "ναυτικές διευκολύνσεις" από την Κύπρο, η οποία διασώθηκε από τον Μηχανισμό Σήριξης χάρη στα ρωσικά δάνεια.

Σύμφωνα με το μαζικό πρόγραμμα ναυπηγήσεων που ξεκινά η Ρωσική Ομοσπονδία από το 2013, εκτός από το ένα αεροπλανοφόρο (του οποίου την ναυπήγηση θα ακολουθήσουν μέχρι το 2025, άλλα τρία) μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των οκτώ υποβρυχίων κλάσης Borey και μέχρι δέκα επιθετικά υποβρύχια κλάσεως «Graney», δηλαδή υποβρυχίων-κυνηγών άλλων υποβρυχίων, κρούσης σκαφών επιφανείας και προβολής χερσαίων στόχων με βλήματα cruise.

Την ίδια στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των Borey, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος των περιπολιών ανά τον πλανήτη αναβλήθηκε η απόσυρση των γιγαντιαίων στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων τρίτης γενιάς Typhoon και θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αναβάθμισής τους ώστε να τους προσθέσουν αρκετά χρόνια – περίπου μια δεκαετία – επιχειρησιακού βίου.

Η απόσυρσή τους θα ξεκινήσει όταν ξεκινήσουν να εντάσσονται σε υπηρεσία τα οχτώ υποβρύχια κλάσεως «Borey», κάτι που αναμένεται να συμβεί περί το 2020. Στόχος της Ρωσία είναι να συνεχίσει την ναυπήγηση των Borey και μετά το 2020, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα σε υπηρεσία 15 υποβρύχια SLBM.

Βέβαια, κορυφαία θέση στην ρωσική πυρηνική αποτροπή έχουν τα νέα στρατηγικά βαλλιστικά βλήματα Bulava, τα οποία θα εξοπλίσουν και τα Borey αλλά και τα Typhoon.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του πλέον προηγμένου υποθαλάσσια εκτοξευόμενου βλήματος παγκοσμίως από το πρώτο υποβρύχιο κλάσης Borey το «Yury Dolgoruky» στα πλαίσια δοκιμών για την πιστοποίηση του προγράμματος.

Το βλήμα έχει ακτίνα δράσης μεταξύ 8 και 10.000 χλμ και μεταφέρει μέχρι 10 MIRVs από τα οποία τα οπλισμένα (γιατί υπάρχουν και ψευδοκεφαλές παραπλάνησης) μεταφέρουν μία κεφαλή των 550 kT.

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: «ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»


ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: «ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»



Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την οποία και χαρακτηρίζει «προκλητική και αμετανόητη», εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη για τις διαπραγματεύσεις αλλά και το δημοψήφισμα. Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για θράσος που δεν έχει όρια και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αμετανόητη και προκλητική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, ακόμη και τώρα, να δικαιολογήσει την καιροσκοπική εξαγγελία δημοψηφίσματος.

Αποδεικνύει πως το θράσος τους δεν έχει όρια. Προσποιούνται ότι ξέχασαν πως με τις τυχοδιωκτικές εκείνες μεθοδεύσεις τους έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ. Έφτασαν, όμως, ακόμη και στο εξωφρενικό σημείο να ισχυρίζονται ότι είναι λάθος η επιμονή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη διαπραγμάτευση για τις επικουρικές συντάξεις. Επιβεβαιώνουν ουσιαστικά όσα ήδη ομολογούν κορυφαίοι υπουργοί τους ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και ουδέποτε αντιπρότειναν εναλλακτικές λύσεις. Δείχνουν, ταυτόχρονα, να ενοχλούνται, γιατί με την επιμονή Σαμαρά γίνεται, για πρώτη φορά, ουσιαστική διαπραγμάτευση και προσπαθούν με ασύστολα ψεύδη να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Τη μια ισχυρίζονται ότι το θέμα του 13ου και 14ου μισθού είχε κλείσει από μέρες και την άλλη δηλώνουν πως εναρμονίζονται με τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πραγματικά αδιόρθωτοι».

ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ “ΚΟΜΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ”

ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ 
ΤΟ “ΚΟΜΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ”


Είτε συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και μιλάμε για εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα είτε τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διακινούν σενάρια που μόνο στους χαχόλους θα περάσουν.

Πληροφορίες, λοιπόν των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για απαίτηση της τρόικας να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το σενάριο αυτό φέρεται να διακινείται από τη γερμανική πλευρά ώστε οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν το 2013 και να πάμε μέχρι εκεί με τον Παπαδήμο.

Ως βασική δικαιολογία προβάλλουν την προσπάθεια για πολιτική σταθερότητα ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης.

Το σενάριο αυτό ευνοεί φυσικά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που καταρρέουν δημοσκοπικά. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται με τρόμο πως θα διεκδικήσουν τη ψήφο του κόσμου αν οι εκλογές γίνουν τον Απρίλιο. Έχει να πέσει γιαούρτι και φούμο, λένε, που δεν είναι δυνατή η κάθοδος σε εκλογές.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για ωμή προσπάθεια «δημοκρατικής» δικτατορίας. Κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις τύπου Παπαδήμου ο οποίος μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών. Ίσως κάποιοι να είναι υπερβολικοί με χαρακτηρισμούς τύπου «κυβέρνηση Τσολάκογλου», αλλά αν τολμήσουν να επιμηκύνουν την πολιτική ζωή του κ. Παπαδήμου, τότε θα έχουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Και δεν πρέπει στην ΝΔ να πέσουν στο λάκκο που σκάβουν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

Ετοιμάζεται και το κόμμα Παπαδήμου

Στο μεταξύ ετοιμάζεται το κόμμα Παπαδήμου. Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο πρωτοβουλίες σε εξέλιξη: μία εκ προσωπικοτήτων και μία από πολιτικούς. Οι πρωτοβουλίες συναντιόνται και δεν είναι αντιπαραθετικές μεταξύ τους, παρά το ότι εκατέρωθεν εκφράζονται επιφυλάξεις: ο κοινός σκοπός είναι ισχυρότερος.

Στο σχέδιο είναι να πάρουν κομμάτι και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, ώστε να δημιουργήσουν τον κεντρώο πόλο που θα είναι η παλάντζα του πολιτικού συστήματος. Αυτός θα ορίζει ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, αφού με όποιο κόμμα συνεργάζεται θα του παρέχει την εξουσία.

Η «απολίτικη» (εκ προσωπικοτήτων) πρωτοβουλία συναπαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;), όπως οι Νίκος Αλιβιζάτος και Λουκάς Τσούκαλης που τους προβάλει το συγκρότημα του Αλαφούζου. Έχουν προσεγγίσει και αυτοδιοικητικούς (π.χ. τον Μπουτάρη, αλλά όχι τον Καμίνη που δεν έχει καλή εικόνα).

Στην προσπάθεια επιχειρεί (με αναποτελεσματικότητα ως τώρα) να ηγεμονεύσει η Διαμαντοπούλου ως γυναίκα και έχουσα πολιτικό χρόνο. Συμμετέχει και οργανώνει ο Γιαννίτσης (που ελέγχει το πολιτικό χρήμα στα κόμματα), ο οποίος έχει την επικοινωνία με τον Σημίτη και χθες κάλεσε από το “Έθνος” για δημιουργία νέου κόμματος (υπενθυμίζουμε ότι από το συγκρότημα Μπόμπολα ξεκίνησε το εγχείρημα Παπαδήμου). Με δεδομένες τις κακές σχέσεις που έχει ο Γιαννίτσης με τον Βενιζέλο, εκτιμάται ότι προς το σχήμα μπορεί να κινηθεί και ο Ραγκούσης.

Στο «πακέτο» είναι και η Μπακογιάννη, παρά το ότι δεν την βλέπουν με καλό μάτι όσοι θέλουν η κίνηση να είναι από πρόσωπα χωρίς επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν. Όμως, η Ντόρα «σπρώχνεται», αλλά και «ψάχνεται» («Η Ντόρα εγκαταλείπει την Δημοκρατική Συμμαχία» και «Η Ντόρα παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να μπει στη Βουλή»). Τώρα βγήκε και το είπε φόρα – παρτίδα: «Είμαι ανοιχτή για συνεργασία με δυνάμεις από όλες τις πλευρές, και της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, αρκεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» («Real»).

Ως πολιτικός μέντορας εμφανίζεται και ο Μάνος, που έχει επικοινωνία με τον αμερικάνικο παράγοντα. Πάντως ο Μάνος θα στηρίξει, αλλά δεν θέλει να κατέβει στις εκλογές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση των «φιλελεύθερων» της ΝΔ (Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος), που περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Χατζηγάκη.

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι από το κόμμα; Ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης, που θα υποβαθμιστεί ο πολιτικός τους ρόλος.