ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ: "ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΑ!"

ΓΙΩΡΓΟΣ: "ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ 
ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΑ!"



Ούτε λίγο , ούτε πολύ ο Γιώργος Παπανδρέου υποσ΄τηριξε πως στην Κόστα Ρικα και το Ισραήλ πήγε για την Ελλάδα! 


Απντώντας στους επικριτές του είπε πως τα δύο αυτά ταξίδια τα έκανε για την Ελλάδα και για να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις ! 


Και μάλιστα είπε πως θα ξαναέκανε το ίδιο ! 


Στην συνέχεια κια σηκώνοντας ακόμα πιο πολύ τους τόνους, είπε πως στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει η μιζέρια και η εύκολη απαξίωση!


Προφανώς αγανάκτησε καθώς απαξιώθηκε το ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα, όπου νυχθημερόν πάλευε για τα ελληνικά ..δίκαια..!

Ετοιμάζονται να πλασάρουν ως επιτυχία την διατήρηση του 13ου και 14ουμισθού.Στα 400 ευρώ ο μισθός

Ετοιμάζονται να πλασάρουν ως επιτυχία 
την διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού.
Στα 400 ευρώ ο μισθός



Ακόμη και αν ο 13ος ενσωματωθεί στους 12. πρόκειται να πουν ότι ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 500 ευρώ.

Το συσχετίζουν με τους μισθούς της Πορτογαλίας, τους χαμηλότερους της Δυτικής Ευρώπης, που βρίσκονται παρ’ όλα αυτά στα 550 ευρώ. Φυσικά κανείς δεν λέει ότι το κόστος ζωής στην Πορτογαλία είναι περίπου 45% κατώτερο της Ελλάδας.

Παρά τις διακηρύξεις αυτές γίνεται όμως φανερό από παράπλευρα μέτρα, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο βασικός μισθός θα πέσει στα 400 ευρώ.

Πως μπορούμε να το δούμε αυτό; Από τα σημειώματα του ΔΝΤ. Σύμφωνα με αυτά θα απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις από ασφαλιστικές εισφορές μόνο για μισθούς κάτω των 400 ευρώ.

Επίσης θα πρέπει να αναλογισθούμε ότι το επίδομα ανεργίας σήμερα και φυσικά μόνο για 12 μήνες που δίδεται βρίσκεται στα 460 ευρώ, άρα το επίδομα θα πέσει και αυτό περίπου στα 300 ευρώ, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις , θα προσπαθήσουν για μισθούς 400 ευρώ, όπου και το κίνητρο που τους δίδεται.

Εφόσον εφαρμοσθούν αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν . Ήδη δοκιμάζονται γιατί ενώ οι τράπεζες έχει προβλεφθεί να ανακεφαλαιοποιηθούν , με 30 δις λόγω του «κουρέματος» των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Έτσι θα χάσουν περίπου 11 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά τους λόγω του PSI.

Η πραγματική καταστροφή έρχεται όμως από τις ευέλικτες μορφές εργασίας, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, την εισφοροδιαφυγή που στις συνθήκες ύφεσης καλπάζει και τώρα από τη νέα ραγδαία μείωση μισθών. 

Τα ασφαλιστικά ταμεία περιορίζονται, οι παροχές τους περικόπτωνται, το δωρεάν επίσης όχι στη βάση εξυγίανσης, αλλά επιβίωσης των ταμείων και των συντάξεων. Αλλά όσα μέτρα και αν λαμβάνονται δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η πραγματικότητα που δημιουργείται.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την ανεργία η οποία λέγεται ότι στο κλείσιμο του 2011 ξεπέρασε κατά πολύ το 20% , φθάνοντας τα επίπεδα της Ισπανίας, που έχει όμως δομική ανεργία, που δημιουργήθηκε σε βάθος 10ετιας και όχι σε μια διετία.

Στην υπάρχουσα ανεργία αλλά και στην επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι έχουν κλείσει 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπολογίζεται μέσα στην Άνοιξη να κλείσουν άλλες 120.000.

Το χειρότερο η Τρόικα πιέζει για 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα μέχρι το φθινόπωρο. Αυτό πέρα από το νέο άλμα στην ανεργία , θα δημιουργήσει κραχ στην κοινωνική ασφάλιση.

Η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώνεται μαζί με τη νέα δανειακή που έρχεται και το Μνημόνιο 2, συνοδεύεται και από μια ισχυρή δέσμη φόρων. Σύμφωνα πάλι με τοΔΝΤ, που εκφράζει όμως όλη την Τρόικα, θα πρέπει να ενταχθούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ τρόφιμα, φάρμακα και λογαριασμοί ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Να κοπούν οι φοροαπαλλαγές σε στεγαστικά δάνεια, ασφάλειες ζωής, τόκους καταθέσεων. Αρχίζει μάλιστα φόρος 20% στις καταθέσεις, από τους τόκους σε πρώτη φάση. Φορολογία στα αγροτεμάχια. Άρα αποκλείεται ο αποπληθωρισμός, που θα έδινε μια ανάσα.

Μπορεί να τεθεί το ερώτημα, γιατί συνεχίζουν την ίδια συνταγή, που έχει αποτύχει; Η απάντηση δυστυχώς είναι απλή. Ο στόχος της τρόικας δεν είναι να ανατάξει την ελληνική οικονομία, αλλά να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δανεικών και τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών.

Άρα τώρα που το εισόδημα πέφτει, όπως και το ΑΕΠ, με τα χαράτσια θέλουν να ενισχύσουν τα έσοδα του κράτους, άρα να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Γιατί με το Μνημόνιο 2 και τη νέα δανειακή θα υπάρξει και γραπτή δέσμευση ότι η Ελλάδα οφείλει πρώτα να αποπληρώνει τα χρέη της και ύστερα τη λειτουργία του κράτους προς το εσωτερικό. Δηλαδή μισθούς, συντάξεις, σχολεία, στρατός, αστυνομία, νοσοκομεία κ.λ.π

Ο κεφαλικός φόρος και τα χαράτσια αυτό θα εξυπηρετούν και όχι την αναδιάρθρωση της οικονομίας, η οποία σε διάστημα δύο χρόνων άλλωστε έχει καταστραφεί.

ΓΑΠ: ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ


Μικροί άνθρωποι ... σε μεγάλες θέσεις!
Σαρκοζί για ΓΑΠ: Είναι ψυχοπαθής και καταθλιπτικός. 
Μετάφραση Μαξίμου – βαρώνων: Είχαμε μία εποικοδομητική συνομιλία!!




"Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη. Βρήκε το θράσος να μιλήσει για ΑΟΖ αυτός που απέκλειε ως πρωθυπουργός κάθε παρόμοια σκέψη."



"Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον Τόπο έως πρόσφατα. Ξέχασε ότι αυτός – μετά από μυστικές διαδρομές – οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ. Ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απ ό,τι το 2009. Ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες, σε δύο χρόνια, όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές. Ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις. Όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του."


"Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει το μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα, το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της Πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας".

Πούτιν:"Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"!

Βόμβα Πούτιν:"Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"!




Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012". 

 

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο.

Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

 


Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

 

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

 

Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».

 


«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας. 


ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ


Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: 

«Σώσαμε τη χώρα, η καταστροφή έμεινε στη θεωρία»




Για μάχη εντός και εκτός Ελλάδας μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκε την επιλογή του να ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα και το Ισραήλ.

«Θεωρώ προσωπική μου τιμή το ότι ηγούμαι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς» είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωση για «ισοπεδωτική και εύκολη κριτική». «Προεδρεύω σε διεθνείς διαδικασίες και προβάλλω της ελληνικές θέσεις» υπογράμμισε με έμφαση.

«Έλεος με την εύκολη απαξίωση των πάντων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας την ενόχλησή του για την κριτική που δέχεται. Επιμένοντας να μιλά σε πρώτο πρόσωπο είπε ότι «εγώ έχω καθήκον να δουλεύω για την Ελλάδα των ονείρων μας». «Εγώ δεσμεύομαι να συνεχίζω ανά την υφήλιο να προβάλλω την Ελλάδα» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό επιτέθηκε στη ΝΔ και τους συντηρητικούς στην Ευρώπη. Κατηγόρησε τους βόρειους για επιχείρηση πατρονίας μέσω του επιτρόπου την οποία χαρακτήρισε γελοιότητα. «Εάν επιμείνετε δε θέλουμε τα χρήματά είπα πριν από έναν χρόνο» υπενθύμισε.


«ΑΝ ΦΥΓΕΙ, ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΙ ΕΓΩ»!


«ΑΝ ΦΥΓΕΙ, ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΙ ΕΓΩ»!
Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αποτελεί κυβέρνηση ιδεολογικής ή προγραμματικής σύγκλισης και οι εκλογές δεν είναι δυνατό να βραδύνουν.



Τελειωμό δεν έχουν οι εκβιασμοί του Παπαδήμου που βλέπει ότι χάνει τη μπάλα από τα πόδια του και προσπαθεί να γαντζωθεί στην καρέκλα του απειλώντας δεξιά κι αριστερά.

Αμέσως μετά τη σκληρή ανακοίνωση Μιχελάκη για τα καμώματα του ανεκδιήγητου Παπαϊωάννου έγινε ελεγχόμενη διαρροή από το Μαξίμου ότι ο Παπαδήμος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτεί πιέσεις για τον εκλεκτό του υπουργό με τον οποίο συνομιλεί πέντε - έξι φορές τη μέρα. 

«Αν φύγει θα φύγω κι εγώ» ανέφερε ο μεταβατικός. Λεπτομέρεια: Για να φύγει , πρέπει να τον εξωθήσει σε παραίτηση ο ίδιος και δεν φαίνεται να προλαβαίνει αφού ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να στείλει σπίτι του τον Παπαδήμο.