ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ FITCH: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!


ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ FITCH: 
ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ 
ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!







Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων Βελγίου, Κύπρου, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ισπανίας προχώρησε ο οίκος Fitch.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση της Ιταλίας κατά δυο κλίμακες, σε Α- από A+ διατηρώντας αρνητικό outlook για την αξιολόγηση.

Παράλληλα, κατά δυο κλίμακες υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ισπανίας, σε Α από ΑΑ-, με αρνητικό outlook. Σε Α από ΑΑ- υποβάθμισε και τη Σλοβενία.

Ο οίκος υποβάθμισε ακόμη το Βέλγιο σε ΑΑ από ΑΑ+ (αρνητικό outlook) και την Κύπρο σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ (αρνητικό outlook) ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒΒ+ της Ιρλανδίας, κρατώντας αρνητικό outlook. 

Πάντως, παρά την υποβάθμιση, το ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία στα 1,32 δολάρια.

Μήνυμα στήριξης Καραμανλή σε Σαμαρά!

Μήνυμα στήριξης Καραμανλή σε Σαμαρά!




O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις δυνατό μήνυμα στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά και στην τεράστια προσπάθεια που κάνει για να ξαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία ξανά στην κυβέρνηση και τις τύχες της χώρας σε πιο σίγουρα χέρια. 

Πριν δυο ημέρες, είδε στενό του συνεργάτη ΜΗ κοινοβουλευτικό, στον οποίο ξεκαθάρισε ορθά κοφτά:

στηρίξτε την παράταξη και τον Αντώνη με όλες σας τις δυνάμεις!

Δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας των συναντήσεών του στη Ρωσία

Δηλώσεις 
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας 
κ. Αντώνη Σαμαρά 
μετά το πέρας των συναντήσεών του
 στη Ρωσία




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Vladimir Putin.

Μετά το τέλος της συνάντησης,οΠρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα.

Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.
Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν.

Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».







Ρώσικο δώρο στην Ελλάδα μετά την επίσκεψη Σαμαρά


Αυξάνει τις ποσότητες ρωσικού αερίου η Ρωσία στην Ελλάδα. Χτές, λίγο μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Γκαζπρόμ, Αλεξέϊ Μίλλερ, η εταιρεία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ιτάρ Ταςς, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το φυσικό αέριο που δίδει στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρει το πρακτορείο, “Η Γκαζπρόμ αποφάσισε έκτακτη αύξηση του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Σεργκέϊ Κουπριάνοφ. Η Ελλάδα, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, έχει σοβαρά προβλήματα με το αέριο που της διοχετεύεται μέσω της Τουρκίας”. Το 2011 η Ρωσία έστειλε 2,9 δισ.κυβικά αερίου.

Σύμφωνα με το Ιτάρ Ταςς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σαμαρά-Μίλλερ, συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να διέλθει και μέσω της Ελλάδος.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ 


 
 
Φρένο στις ορέξεις και στα σενάρια για παραδειγματική τιμωρία βάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να διαγραφθεί από το κόμμα ή να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο λόγος; Αυτό θα ήταν ένα ενδεχόμενο που … θα βόλευε πολύ τον κ. Χρυσοχοίδη και ο Βενιζέλος το ξέρει καλά.

Η φθορά από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και στο κόμμα, αλλά και από την ασυγκράτητη … διάθεσή του να εκτίθεται μέσα από τις δηλώσεις του, όντας μέσα σε έναν ασφυκτικό κλοιό κυβέρνησης και κόμματος, είναι ό,τι χειρότερο για τον Χρυσοχοίδη.

Σφάζει με το … βαμβάκι ο Βαγγέλης.