ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επιμένει για εκλογές στις 8 Απριλίου ο Σαμαράς


Επιμένει για εκλογές στις 8 Απριλίου
 ο Σαμαράς












Σε κάλπες το αργότερο στις 8 Απριλίου επιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ενώ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, διατυπώνει την εκτίμηση πως η συμφωνία με τους πιστωτές για την ανταλλαγή ομολόγων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου.

«Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο δάνειο και το ελληνικό χρέος θεωρηθεί και πάλι βιώσιμο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές», δήλωσε και πρόσθεσε: 

«Η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου, μπορούμε να πάμε σε εκλογές στις 8 Απριλίου. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή». 

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Σαμαράς δηλώνει επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 5ό συνεχόμενο χρόνο βαθιάς ύφεσης, μία κατάσταση «άνευ προηγουμένου» για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη. «Αν δεν κάνουμε κάτι θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο, δεν θα βγούμε από την κρίση», τόνισε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως τα οικονομικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, αφού οι δραστικές περικοπές των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δυσκολεύουν την μείωση του ελλείμματος σε επίπεδο κάτω του 10% του ΑΕΠ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό φάρμακο αλλά αυτό που δόθηκε ήταν λάθος αφού δεν υπήρξε καμία ανάκαμψη», πρόσθεσε και επισήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές ούτως ώστε να επιταχυνθεί ο περιορισμός του ελλείμματος και η ανάκαμψη. 

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου να συνάψει νέα δανειακή συμφωνία και να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των προσπαθειών για καταπολέμηση της χρόνιας φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας.

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

Ξεπουλάνε εν κρυπτώ τα πάντα


Κόσμος πάει κι έρχεται. Συναντήσεις επί συναντήσεων. Μαγειρέματα επί μαγειρεμάτων. Δηλώσεις επί δηλώσεων. 

Ένα γενικευμένο μπάχαλο που δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.PSI, δάνεια, επιτόκια, χρονοδιαγράμματα… όλα αυτά που οδηγούν σε μία και μόνη κατάληξη: Το καθολικό ξεπούλημα της Ελλάδας πίσω από το πέπλο ωραίων και σικ όρων που η πομπώδης προφορά τους δείχνει και το μέγεθος της επερχόμενης καταστροφής.

Και αλίμονο, ουδείς εκ των συμβαλλομένων δεν νοιάζεται για το τόπο. Ξεπουλάνε εν κρυπτώ τα πάντα και κανείς δεν λέει στο λαό και ιδιοκτήτη αυτής της πολύπαθης χώρας τι συμβαίνει. 

Συνηθισμένοι βλέπετε, σαν τραπεζίτες που είναι, κατάσχουν και δημοπρατούν με σικέ διαδικασίες το οτιδήποτε.


Η χώρα όμως κύριοι δεν είναι τσιφλίκι σας. Ούτε και ο πλούτος που έχει στα άγια σπλάχνα της. 

Σταματήστε το έγκλημα που έχετε αρχίσει να διαπράττετε γιατί οι νόμοι της ατιμωρησίας που έχετε φτιάξει στα μέτρα σας δεν θα κρατήσουν για πάντα. Πλησιάζει η ώρα που όλα θα τα αλλάξει ο κυρίαρχος λαός, όχι όμως με την κοροϊδευτική έννοια που εσείς του αποδίδεται αλλά με την απόλυτη σημασία της λέξης. 

Υπάρχει ακόμα καιρός για να αλλάξετε ρότα. 

Διαφορετικά, ο λαός που δεν σας υπολήπτεται πια, θα αναλάβει δράση αγνοώντας τις εγχώριες και τις εισαγόμενες δυνάμεις καταστολής. Έτσι κι αλλιώς, ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται… αφού ο πεινασμένος, άνεργος και απελπισμένος Έλληνας δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως.

Ψάχνουν το... μνημόνιο!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ 
ψάχνουν το... μνημόνιο!



Οι πιο... τυχεροί το βρίσκουν στην ελληνική έκδοση! 

Χαμός γίνεται στο Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Μετά την ατάκα Χρυσοχοϊδη ότι... δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο, όλοι όσοι δεν το έχουν διαβάσει τρέχουν να το πάρουν!

Οι πιο... τυχεροί, το βρίσκουν στην ελληνική έκδοση καθώς το μνημόνιο κυκλοφορεί στα... αγγλικά!

Είναι σίγουρο πάντως πως αρκετοί... σύντροφοι, θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δώσουν εξετάσεις.



ΠΑΣΟΚ - ΚΟΜΜΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ...

"Το κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι για γέλια και για κλάματα. Οι βουλευτές του Κινήματος δεν ξέρουν ποιον υπουργό να πιστέψουν, ποια γραμμή να ακολουθήσουν". Το κλίμα αυτό μετέφερε οΙ. Χασαπόπουλος στο ρεπορτάζ του. Αφού ο πρόεδρος του... 
ΠΑΣΟΚ λείπει στη Ν. Αμερική, τι γραμμή να υπάρχει. Καφενείο έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ...

Επαναφέρουν τα φαντάσματα του "εθνικού διχασμού".

Μακελειό εις βάρος της κοινωνίας


"Θα γίνει μακελειό" δήλωσε απειλητικά ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, όπως ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας. Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και πολιτικά κοσμιότερη, κινείται και η επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Για να συγκροτηθεί, όμως, προανακριτική επιτροπή, θα διανυθεί μεγάλο χρονικό διάστημα, με τις εκλογές να μεσολαβούν και να οδηγούν, το πιθανότερο, κι αυτή τη διερεύνηση στο αρχείο. Συνταγματολόγος ο κ. Λοβέρδος, γνωρίζει καλά τον μηχανισμό προστασίας των πολιτικών προσώπων, που το ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταστήσει με συνταγματικές εγγυήσεις. Οι απειλές του υπηρετούν εσωκομματικές σκοπιμότητες σε ένα ΠΑΣΟΚ που χαρακτηρίζεται από συντροφικά μαχαιρώματα και αποκλίνουσες στρατηγικές. Όσοι ονειρεύονται επανάληψη της ιστορίας του 1989 (με χαρακτηριστική τη δήλωση Πάγκαλου, τότε, ότι "θα γίνει του Πεκίνου"), αγνοούν ότι υπάρχουν πλήρης ανατροπή εποχής και εντελώς διαφορετικά διακυβεύματα.

Αυτό που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι καθημερινά συντελείται μακελειό εις βάρος της κοινωνίας. Κανένας πολίτης δεν είναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί κόμματα και πολιτικές που έχουν οδηγήσει τη χώρα σιδηροδέσμια στο Μνημόνιο. Με ποιο ηθικό και πολιτικό κύρος μπορεί να ισχυριστεί κάποιος από τους πρωταγωνιστές του Μνημονίου, δηλαδή από τους θύτες, ότι πέφτει θύμα συνωμοσίας... του "βρόμικου 2012";

Η υπόθεση του Μνημονίου δεν θα κλείσει εύκολα, γιατί η χρεωκοπία του παράγει κοινωνικό πόνο και οργή. Η διερεύνηση των ευθυνών μέσω των οποίων οδηγήθηκε η χώρα σε κατάσταση άγριας επιτροπείας παραμένει ουσιαστική προϋπόθεση όχι για πολιτική ρεβάνς, αλλά για να θεμελιωθεί μια νέα πορεία, δημοκρατίας και ανάπτυξης, της χώρας.

Ο ορθότερος τρόπος δεν είναι να εμπλακεί η διερεύνηση της υπόθεσης του Μνημονίου στο σίριαλ των προανακριτικών επιτροπών. Ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως δείχνει και η εμπειρία από ανάλογες υποθέσεις, τελικώς οδηγείται στην παραγραφή. Η δικαστική παρέμβαση όμως επισημειώνει εκκρεμότητα πολιτικής λογοδοσίας. Η πολιτική αποτίμηση και η πολιτική τιμωρία είναι η δημοκρατική διαδικασία που φοβούνται οι υπόλογοι. Γι' αυτό κάνουν το παν για να απομακρύνουν το ενδεχόμενο των εκλογών. Γι' αυτό σπεύδουν να επαναφέρουν τα φαντάσματα του "εθνικού διχασμού".

Στη Ρωσία για τριήμερη επίσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς


Στη Ρωσία για τριήμερη επίσκεψη 
ο Αντώνης Σαμαράς



Τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί από σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Αύριο, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση στις 11 το πρωί με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ, ενώ στις 3 το μεσημέρι θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Γερουσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί το ναό του Σωτήρος, ενώ την Πέμπτη (στις 6 το απόγευμα) θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο ΣΕΦ ''Η Πίτα του Ηπειρώτη''

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο ΣΕΦ
 ''Η Πίτα του Ηπειρώτη''


Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται-Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης της νεολαίας 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 650.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής.


.Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.

Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με κρητικούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν την Κρήτη με την Ήπειρο.

Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.

«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας. 


Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.




H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1937 με σκοπό τη συνένωση των Ηπειρωτικών Σωματείων τα οποία βρίσκονταν εκτός Ηπείρου, δηλαδή της υπόλοιπης Ελλάδας με έδρα την Αθήνα, η οποία έχει μέλη της μόνο τα εκτός Ηπείρου και εντός Ελλάδας σωματεία.

Ιδρυτικά μέλη της ήταν δεκαοχτώ σωματεία, μεταξύ των οποίων τα: Βούρμπιανη, Πυρσόγιαννη, Οξυά, Ασημοχώρι, Αγία βαρβάρα, Κόνιτσα, Τουρναδίτες, Συρράκο, Γραμμενοχώρια, Δολιανά, Δελβινάκι, Συλλογος Τζουμερκιωτών, Βασιλόπουλο, Ριζό, Σύλλογος Βορειοηπειωτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν ιδρύθηκε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, στερούνταν δικού της χώρου και φιλοξενούνταν στις συνεδριάσεις της στο γραφείο ενός από τα ιδρυτικά στελέχη της (Κώστας Σταμάτη). Η πρώτη ιδιόκτητη στέγη της ήταν ένα πολύ μικρό γραφείο (Γ' Σεπτεμβρίου 18) το οποίο και διατηρεί μέχρι σήμερα. Αργότερα στη δεκαετία του 60 της παραχωρήθηκε από το κράτος ένα μικρό οικόπεδο στο Κουκάκι το οποίο ήταν ανεπαρκές για τις ανάγκες και τις δραστηριότητες της, πωλήθηκε όμως αργότερα.

Ωστόσο με τις συνδρομές των Ηπειρωτών και των αδελφοτήτων κυρίως όμως με την μεγάλη προσφορά του τότε προέδρου της Λευτέρη Μαντζίκα αγοράστηκε το σημερινό ακίνητο επί της οδού Κλεισθένους, όπου στεγάζονται τα γραφεία και το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ. Όμως και αυτό είναι πολύ μικρό για να στεγάσει την τεράστια πολιτισμική δράση της Π.Σ.Ε και των σωματείων της, Αδελφότητες, Oμοσπονδίες, Σύλλογοι τα οποία σήμερα ανέρχονται σε 450.





Το "παγώνι" ο Μιχαλάκης. Τι έγινε ρε Μιχαλάκη, το έπνιξες το κουνέλι; Το γυάλισες το πόμολο; Ξεσκόνισες το Δελφίνι;


Χρυσοχοΐδης: " Δεν διάβασα το Μνημόνιο, είχα άλλες υποχρεώσεις!!!" 



















Το δελφινάριο καλά κρατεί! Γιατί υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια υπέροχη επιθεώρηση όλα όσα σουρεαλιστικά ζούμε… Μετά το “μακελειό” Λοβέρδου αν κανείς ακουμπήσει τον ΓΑΠ και την Λούκα Κατσέλη που είπε ότι το Μνημόνιο το διάβασε 2 ώρες, σήμερα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, άλλος ένας υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑ-ΣΟΚ δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο! 


Δείτε το βίντεο:




Συνυπέγραψε δηλαδή την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, την υποδούλωση και την κατοχή της χώρας, χωρίς να ξέρει τί υπογράφει, επειδή λέει τότε ασχολιόταν με άλλα πράγματα…