ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έγιναν μειονότητα οι Ελληνοκύπριοι;


Έγιναν μειονότητα οι Ελληνοκύπριοι;


Για να αποκρυφτούν οι παράνομοι έποικοι που στέλνει συνεχώς η Άγκυρα, δεν καταγράφονται στην επίσημη απογραφή

Οι τουρκοκυπριακές αρχές παρουσίασαν στοιχεία της απογραφής που διενήργησαν στα Κατεχόμενα, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 332.000 κατοίκους. Ακόμη και αν είναι αυθεντικός ο αριθμός, η σχέση Τ/Κ προς Ε/Κ που ήταν 20-80 έχει ανατραπεί. Αλλά είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Για να αποκρυφτούν οι παράνομοι έποικοι που στέλνει συνεχώς η Άγκυρα, δεν καταγράφονται στην επίσημη απογραφή. Κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, ο πληθυσμός Τούρκων και Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα ξεπερνά τις 600.000.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετρηθεί -κατά προσέγγιση- ο πληθυσμός μιας χώρας. Έναν από αυτούς χρησιμοποίησε η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» πριν από δυο χρόνια (δεν θυμούμαι ακριβή ημερομηνία), σε έρευνα που έκανε ως προς την ημερήσια κατανάλωση ψωμιού στα Κατεχόμενα. Έχοντας στοιχεία από το Επιμελητήριο, πόσο ψωμί καταναλώνει κάθε κάτοικος και πόσα ψωμιά πωλούν οι φούρνοι, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο πληθυσμός των Κατεχομένων ξεπερνά τις 800.000 χιλιάδες κατοίκους.

Όμως, οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι -που αντιστρατεύονται τους εποίκους- μιλούν για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό. Ο Τ/Κ δημοσιογράφος κ. Τουρκούτ Αφσάρογλου με άρθρο του στην «Αφρίκα» παρατηρεί ότι «ο πληθυσμός στο δρόμο δεν λέγει ψέματα», και ανεβάζει τον πληθυσμό στα Κατεχόμενα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο.

Και σημειώνει ότι «ο πραγματικός πληθυσμός μας είναι τόσος, αλλά για να μη ρεζιλευτεί η Άγκυρα, δεν ανακοινώνεται και έτσι η Άγκυρα νομίζει ότι ξεγελά και τους Τ/Κ και τον κόσμο».

Η Άγκυρα με τον εποικισμό του νησιού έχει ανατρέψει την ισορροπία. Σε περίπτωση που καταλήξει ο κ. Χριστόφιας σε συμφωνία, χωρίς να απομακρυνθούν οι έποικοι από το νησί (που το ζητούν και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι) σε πολύ λίγα χρόνια η Κύπρος θα βρίσκεται σε τουρκικά χέρια.

Ολλανδία: Αποτυχία στο PSI θα σημάνει χρεοκοπία


«Δεν αποκλείεται πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα»



Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάχερ δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να αφεθεί η Ελλάδα να υποστεί ένα πιστωτικό γεγονός, μια άτακτη χρεοκοπία, αν δεν επιτευχθεί γρήγορα σε εθελοντική βάση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και των ιδιωτών πιστωτών της.

«Όπως γνωρίζετε, δεν είμαστε αντίθετοι σε ένα μεμονωμένο πιστωτικό γεγονός. Δεν είμαστε ποτέ εναντίον», δήλωσε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου με τους ομολόγους του της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Αν είναι εθελοντική, τόσο το καλύτερο, αλλά ποτέ αυτό δεν ήταν το κύριο αίτημα μας», τόνισε, κρίνοντας ότι το όλο θέμα είναι «σημασιολογικό».

«Δεν νομίζω ότι κανένας δεν θέλει πραγματικά να αφαιρέσει εθελοντικά το 70% της αξίας από τους τίτλους που του ανήκει», εξήγησε.



Ζωή Γεωργαντά: Παπακωνσταντίνου και Πλασκοβίτης υπεύθυνοι για τη διόγκωση του ελλείμματος

Ζωή Γεωργαντά: 
Παπακωνσταντίνου και Πλασκοβίτης    
 υπεύθυνοι για τη διόγκωση του ελλείμματος



Ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, για τη διόγκωση του ελλείμματος επέρριψε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.

«Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ. Πλασκοβίτη, τον Γ.Γ. του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε η κ. Γεωργαντά, η οποία δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης προσθέτοντας τα εξής:

«Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν».

Η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ακόμη ότι ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ και σημείωσε: «Ήρθε και είδε τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ΄ ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση». Συμπλήρωσε δε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.

ΠΗΓΗ: newpost.gr