ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της Πανηπειρωτικής



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος 
την Τρίτη 24-01-2012, με αντικείμενο
 ''Ο Άραχθος και το ιστορικό γιοφύρι της Πλάκας, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο''.


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ . ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15, 105 52 ΑΘΗΝΑ . ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15, 105 52
ΤΗΛ.: 210-3243822 FAX: 2103243281 ΤΗΛ.: 6977349607 

www. Panepirotiki.com – email.info@panepirotiki.com


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών σας προσκαλούν σε συνάντηση – συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν την Τρίτη 24-1-2012 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος με θέμα:

«Ο ΆΡΑΧΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ»

γιατί το Περιβαντολλογικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπει διαδικασίες κατασκευής μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος.


Για το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Σ.Ε.             Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  Τζουμέρκων                         
                                                                                                                                           
             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Πρόεδρος

      Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                  Χρήστος Λαναράς 



Αναρτήθηκε από ROMIANEWS



Ιστορικό Γεφύρι Πλάκας














Το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στον Αραχθο ποταμό στα Τζουμέρκα.

Με άνοιγμα επιβλητικού τόξου περί τα σαράντα μέτρα και ύψος 20 μέτρα, είναι το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα.
Στις άκρες υπάρχουν δύο μικρά τόξα με άνοιγμα έξι μέτρων. Συνολικό μήκος γέφυρας εξήντα μέτρα και πλάτος περίπου τρία μέτρα.
Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, είναι ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Βρίσκεται στον Αραχθο ποταμό, στα όρια των νομών Αρτας και Ιωαννίνων, στο συνοικισμό Πλάκας Ραφταναίων.
Εξυπηρετούσε τις μετακινήσεις των κατοίκων και των κοπαδιών που περνούσαν τον ορμητικό Αραχθο.
Χτίστηκε από τον πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα το 1866, αφού πριν το γεφύρι χτίστηκε και έπεσε δυο φορές, το 1860 και το 1863, μάλιστα το 1863 έπεσε την ημέρα των εγκαινίων του.
Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου υπέστη σοβαρή ζημιά από απόπειρα καταστροφής της από τμήματα των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων το 1944.
Κοντά στο γεφύρι βρίσκεται το παλιό Χάνι που υπεγράφη το «σύμφωνο της Πλάκας», μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων Ε.Δ.Ε.Σ. και Ε.Λ.Α.Σ. (η περιοχή υπήρξε σύνορο ΕΛΑΣ – ΕΔΕΣ από το 1943 έως το 1944), για παύση των μεταξύ τους εχθροπραξιών, κατά την διάρκεια της κατοχικής περιόδου, και σε απόσταση 300 μέτρων, φυλάκιο του Ελληνικού στρατού, χάνι και τελωνείο, που λειτουργούσε την περίοδο 1881-1913 όταν Άραχθος αποτελούσε το σύνορο της Ελλάδας Τουρκίας.
Σήμερα η συγκοινωνία διεξάγεται από μία μεταλλική γέφυρα, λίγο πιο κάτω από το ονομαστό γεφύρι (Τελευταία φωτό). Τόπος για καφέ, φαγητό, αλλά και αφετηρία για εντυπωσιακές διαδρομές με ράφτινγκ ή κανόε στον ποταμό Αραχθο.

Έχουμε πρωθυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου. Και σωτηρίαν ου βλέπω.


Στό πεπρωμένο μας 
κάτι μοιραῖο ὑπάρχει...










Ἔχουμε στίς φλέβες μας τό σπέρμα τοῦ χαμοῦ.


"Στό πεπρωμένο μας κάτι μοιραῖο ὑπάρχει".


Δέν συμπληρώσαμε οὔτε 200 χρόνια λευτεριᾶς


καί μᾶς ἔπιασε ἡ νοσταλγία τοῦ ραγιᾶ.


Κάποιοι προνοητικοί ἔχουν γίνει ἤδη γενίτσαροι...!

Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού - Συγγραφέως














ΠΑΣΟΚ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ!!!!!!!!!!!!


Οι πολιτικοί εγκληματίες σε ρόλο θύματος

Μενέλαος Γκίβαλος, 
Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης 
του Πανεπιστημίου Αθηνών



Σε μια χώρα η οποία οδηγείται σιδηροδέσμια στη χρεοκοπία, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση, αποτελεί ίσως πρόκληση το γεγονός ότι μια κομματική ελίτ, απολύτως υπεύθυνη για την καταστροφική πορεία στην οποία οδήγησε την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική της επιβίωση, με το πώς θα διασφαλίσει το πολιτικό και κομματικό της μέλλον.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το «σκηνικό», το τυπικό θεσμικό πλαίσιο όπου η ηγετική ελίτ, οι «δελφίνοι», αποδύονται σε έναν «διπλό» αγώνα: Αφενός για να εξοντώσουν ή να αποδυναμώσουν καίρια τους αντιπάλους τους και αφετέρου για να εξαπατήσουν –ατομικά και συλλογικά– την εναπομείνασα εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, μέσα από έναν ορυμαγδό υποκριτικών δηλώσεων και «αυτοκριτικών» διαπιστώσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα «άλλοθι» για τα πολιτικά εγκλήματα τα οποία, ατομικά και συλλογικά, διέπραξαν.

Τον βασικό όρο της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης κάθε διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η «ενοχοποίηση» του Γ. Παπανδρέου και των επιλογών του. Ξαφνικά οι «δελφίνοι» ανέβλεψαν και άρχισαν τώρα να υιοθετούν τα επιχειρήματα όλων όσοι είχαν αρνηθεί τον μνημονιακό μονόδρομο και την υπαγωγή στα δεσμά του ΔΝΤ, όλων όσοι είχαν προβλέψει ότι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων, μονεταριστικών «συνταγών» θα οδηγούσε νομοτελειακά στην οξεία και παρατεταμένη ύφεση, στη διάλυση του παραγωγικού ιστού, στη διόγκωση της ανεργίας, στην ουσιαστική κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Όμως τα πολιτικά πρόσωπα που ύμνησαν, στήριξαν και υλοποίησαν τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου, που εξαπέλυσαν έναν απηνή πόλεμο εναντίον όσων διαμαρτύρονταν και διαφωνούσαν, έρχονται σήμερα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ να ασκήσουν κριτική, να επιρρίψουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στον Γ. Παπανδρέου, να εμφανιστούν ως θύματα μιας ιστορικής αναγκαιότητας –της εθνικής μας σωτηρίας– χάριν της οποίας ξόδεψαν το πολιτικό και κομματικό τους «κεφάλαιο»...

Αυτός ο ακραίος πολιτικός κυνισμός, αυτή η απουσία ακόμα και μιας προσχηματικού χαρακτήρα πολιτικής ηθικής, αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι η ηγετική ελίτ του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν νιώθει υπεύθυνη για τίποτα, αλλά το μόνο που φοβάται είναι η ψήφος του λαού, η ιστορική καταδίκη των ενόχων, των επίορκων, των εθελόδουλων που οδήγησαν στη σημερινή εθνική τραγωδία. Για τους υπευθύνους η καταδικαστική ψήφος των εκλογών θα εκφράσει την πολιτική απόφαση του «λαϊκού δικαστηρίου» του εκλογικού-κοινωνικού σώματος. 

Όμως πέραν αυτού για κάποιους από τους κύριους υπεύθυνους θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες φθάσαμε στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ, για το πώς «στήθηκε το παιγνίδι» ώστε να οδηγηθούμε στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, στην ταπείνωση και στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.

Σε προηγούμενες εσωκομματικές διαδικασίες και αναμετρήσεις αναζητούνταν κάποιοι ιδεολογικοί και πολιτικοί όροι, κάποιες αναφορές στην παραδοσιακή ή στη σύγχρονη αντίληψη του ΠΑΣΟΚ, κάποια σύνδεση με τμήματα της κοινωνικής βάσης του. Σήμερα δεν υπάρχουν πια ούτε ίχνη αυτών των αναφορών, δεν τις χρησιμοποιούν πλέον ούτε ως προσχήματα.

Στην πράξη το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται σήμερα σε μια ιεραρχία επιπέδων, τα οποία συγκροτούνται από κομματικές ομάδες συμφερόντων. Στην κορυφή βρίσκεται το ηγετικό «καρτέλ» που χειρίζεται τις επιλογές των συστημικών συμφερόντων και αναπαράγεται στηριζόμενο στα συμφέροντά αυτά.

Σ' ένα δεύτερο επίπεδο διαμορφώνεται το επίπεδο των θεσμικών κομματικών εκπροσώπων της ηγεμονικής ελίτ, το οποίο περιλαμβάνει πρόσωπα που ασκούν εξουσία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων αλλά και τους διορισμένους διαχειριστές σε επιχειρήσεις, οργανισμούς του κρατικού μηχανισμού κ.λπ. 

Όλοι αυτοί συγκροτούν το δίκτυο των πελατειακών σχέσεων μέσω του οποίου η «ηγετική ελίτ» επιδιώκει να διατηρήσει την εκλογική της επιρροή.

Μ' αυτήν την έννοια το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον έναν μηχανισμό που συνδέεται και αναπαράγεται μέσα από την κεντρική εξουσιαστική δομή και τα συμφέροντα που τη συγκροτούν. Η εναπομείνασα εκλογική βάση του δεν ταυτίζεται πλέον μέσω ιδεολογικών ή πολιτικών όρων με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ούτε βεβαίως πιστεύει ότι τα κοινωνικά συμφέροντα και τα αιτήματά της μπορούν να αντιπροσωπευθούν από την ομάδα αυτή. Η εκλογική αυτή βάση αποτελείται σήμερα από ένα τμήμα των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, από τα πελατειακά δίκτυα και τη νεόκοπη εκλογική πελατεία του κυβερνητικού μηχανισμού και επίπλέον από κοινωνικά στρώματα των οποίων τα συμφέροντα ταυτίζονται με το ακραίο πρότυπο της αγοράς.

Σ' ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σήμερα το εναργέστερο παράδειγμα αυτής της απαξίωσης και της διάλυσης. Και στα ερείπιά του διαγκωνίζονται αυτοί που το γκρέμισαν προκειμένου να «ηγεμονεύσουν». Το ΠΑΣΟΚ είναι γι' αυτούς, τώρα πια, ένα μέσον, «ένα εργαλείο» προκειμένου να καταλάβουν μια ψηλή θέση εξουσίας στα επόμενα κυβερνητικά σχήματα. 

Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει ο ρόλος τους.





Θα καούν μόνοι τους στην πυρά της λαϊκής οργής


Θα καούν μόνοι τους 
στην πυρά της λαϊκής οργής



Ιεροφάντης - FactorX


Η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για τη διάσωση της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται.

Και όλοι μας, αναρωτιόμαστε, γιατί δεν γίνεται κάτι από τον Σαμαρά, γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία να σαρώσει αυτή τη διαολεμένη κατάσταση, γιατί δεν κάνει κάτι να σταματήσει τον κατήφορο.

Σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Antinews παρουσιάστηκαν όλες οι απόψεις και εκείνες που συμφωνούσαν με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι αντίθετες. Και από τον εξαντλητικό διάλογο που ακολούθησε προκύπτει ότι όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Η μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού Νέας Δημοκρατίας είναι κοντά.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από προσωπικές αγωνίες και επιθυμίες πρέπει να συντρέξουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις / συνθήκες για να υπάρξει αποτελεσματική διακυβέρνηση Σαμαρά. Γιατί το ζητούμενο είναι να υλοποιηθεί το όραμα για μια άλλη Ελλάδα και πως θα φτάσουμε εκεί, όχι απλώς να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

Υπάρχουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις/συνθήκες γι αυτό όπως έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει στο Antinews:

Η πρώτη προϋπόθεση είναι η οριστική και αμετάκλητη πολιτική αποστρατεία του ΓΑΠ και η επιτάχυνση των διαλυτικών φαινομένων στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” , αυτό το Μπααθικό πολιτικό μόρφωμα για το απόλυτο έλεγχο κράτους – υπηρεσιών – χρήματος -πολιτών. Μαζί του θα καταρρεύσει ή θα βραχυκυκλώσει και όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που διαφεντεύει τον τόπο τόσα χρόνια και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Η διαπλοκή έχει εναποθέσει σήμερα τις ύστατες ελπίδες της για συνέχιση της κυριαρχίας της στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα ελεγχόμενα από την διαπλοκή ΜΜΕ είναι εκείνα που της εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου όλη την ιδεολογική και πολιτική στήριξη που χρειάζεται για να παγιδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον λαό. Όταν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου η επιρροή της διαπλοκής θα υποστεί συντριπτικό κτύπημα.

Αν αύριο ο Σαμαράς αποσύρει τη ΝΔ από την κυβέρνηση, η τελευταία απλώς θα καταρρεύσει. Και ο Σαμαράς θα έχει κάνει ένα τεράστιο πολιτικό δώρο στους εχθρούς του, που παρακαλούν να κάνει το λάθος. Αντιθέτως αν καταρρεύσουν μόνοι τους, τότε ο Σαμαράς θα προβάλει ως η μοναδική λύση, θα τον “παρακαλάνε να κυβερνήσει”, όπως είπε ο ίδιος στην ΔΕΘ του 2010.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό αντιμετωπίζει την συγκυρία μανιχαϊστικά, άσπρο ή μαύρο. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, ειδικά στους σημερινούς πρωτόγνωρους καιρούς

Η δεύτερη προϋπόθεση αρχίζει κι αυτή να ικανοποιείται. Όταν οι θέσεις όλων εκείνων των Ευρωπαίων ηγετών που λοιδορούσαν μέχρι χθες τον Σαμαρά θα διαψευσθούν μέσα στον ορυμαγδό των μαζικών υποβαθμίσεων, η διεθνής σκηνή θα αρχίσει σιγά σιγά να προσέχει εκείνον που είπε “όχι” στην Μέρκελ. Θα θυμηθούν όσα έλεγε ο αρχηγός της ΝΔ προ ετών και μηνών για την ανάπτυξη και μια συνολική και όχι μονομερή λύση της κρίσης. Και θα χειροκροτήσουν τότε τον …θρασύ πολιτικό αρχηγό από το Νότο που τόλμησε κάποτε να πει στην Μέρκελ: “όταν θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο, εγώ είμαι αυτός που θα σου το δώσει»

Όπως άλλωστε έχουμε γράψει πολλές φορές οι δανειστές τα λεφτάκια τους θέλουν πίσω. Να απαλλαγούν από τον βραχνά που λέγεται Ελλάδα, επιθυμούν διακαώς. Για να ασχοληθούνε με τα δικά τους προβλήματα. Κι έτσι που πάνε τα πράγματα θα παρακαλάνε σε λίγο να βρεθεί ένας ηγέτης για την Ελλάδα που θα καταλαβαίνει από οικονομικά και θα διαθέτει ταυτόχρονα το όραμα για να δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία στον λαό.

Η τρίτη προϋπόθεση είναι η ίσως η σοβαρότερη γιατί αφορά την ριζική ανανέωση της ΝΔ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την λαϊκή υποστήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ έχασε χρόνο και πρέπει να τον αναπληρώσει τάχιστα. Ο λαός βαρυγκωμά, ο λαός γκρινιάζει και διαμαρτύρεται, ο λαός σιχαίνεται τους πολιτικούς. Αλλά είναι ο ίδιος λαός που αναζητά ένα μόνο νεύμα από τον ηγέτη. Κι αν το δει θα του δώσει απλόχερα την βοήθεια του. Θα συμπαραταχθεί ανενδοίαστα στο πλευρό του, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Ριζική αλλαγή στα πρόσωπα λοιπόν. Στα πρόσωπα ιδίως που οι νωπές μνήμες του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος της παράταξης τα έχουν καταχωρήσει στις αποτυχημένες φιγούρες ενός κομματισμού που δεν ανασυγκρότησε το κράτος, δεν συγκρούστηκε με τα συμφέροντα. Και δεν αφορούν αυτά μόνο στα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιους πολιτευτές. Αφορούν και τα στελέχη και τον κυβερνητικό μηχανισμό που πρέπει η παράταξη να προετοιμάσει και να ρίξει στον αγώνα υλοποίησης του κυβερνητικού της έργου. Θέλει στρατιώτες, μυρμήγκια που θα δουλεύουν, όχι με το νου στη μίζα ή την κονόμα, όχι με την παλάμη ανοικτή για την αρπαχτή που μπορεί να εξασφαλίσει η εξουσία, αλλά με πίστη ότι προσφέρουν στην πατρίδα και με διάθεση να συγκρουστούν με όλα τα κακώς κείμενα και τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος

Το σύστημα πνέει σήμερα τα λοίσθια. Αυτό το σύστημα, που παίρνει με την κυβέρνηση Παπαδήμου την τελευταία ανάσα πριν τον επιθανάτιο ρόγχο, που μιλάει ανερυθρίαστα για χρεοκοπίες, που απειλεί και ασκεί ψυχολογική βία, που κόβει μισθούς και επιδόματα χάριν αναπτύξεως και ανταγωνιστικότητας, πρέπει να φάει όλο το μουτζούρη της αποτυχίας διακυβέρνησης και του προγράμματος διάσωσης.

Οι υπεύθυνοι της εθνικής αποτυχίας και της καταστροφής πρέπει να καταρρεύσουν μόνοι τους. Να απογυμνωθούν μόνοι τους. Να σταθούν γυμνοί μπροστά μας.

Για να μην βγαίνει μετά ο κάθε παπαγάλος και ο κάθε καθεστωτικός πρασινοφρουρός και να λέει ότι την πιο κρίσιμη στιγμή η ΝΔ και ο αρχηγός της σκέφτηκαν μικροπολιτικά και εγκατέλειψαν τον τιτάνιο αγώνα που έδινε η … κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγώντας έτσι, με υπαιτιότητα δήθεν Σαμαρά, τη χώρα στην καταστροφή.

Αυτός ο εσμός πρέπει να φάει ολόκληρη την χλαπάτσα της αποτυχίας. Να τους αναγνωριστεί πλήρως και εις ολόκληρο το κατόρθωμα της οικονομικής δολοφονίας μιας ολόκληρης χώρας και ο στραγγαλισμός ενός ολόκληρου λαού. Γιατί μόνον έτσι θα έχει νόημα και η μόνη και ίσως η πιο αποτελεσματική από αρχής καταβολής ελληνικού κοινοβουλευτικού βίου, Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή για το πως και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Να μείνουν μέχρι τέλους, για να μας πουν σε ένα τελευταίο διάγγελμα, με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και όλους τους κορυφαίους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ υπουργούς δίπλα του, γιατί απέτυχαν οι πολιτικές τους, γιατί μας χώσανε στην άβυσσο, γιατί δεν τιθάσευσαν το κομματικό κράτος, γιατί δεν περιόρισαν τις σπατάλες, γιατί ακόμη και τώρα ευνόησαν τους δικούς τους, γιατί διόρισαν συμβούλους αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γιατί, τελοσπάντων τα έκαναν σκατά.

Όλοι αυτοί που έχουν ακόμη το θράσος να τα βαφτίζουν όλα αυτά «τα χρόνια που σώσαμε τηχώρα»

Ε, αφού τη σώζατε και τη σώζετε, ας καείτε λοιπόν όλοι οι σωτήρες, στη φωτιά που ανάψατε…!




ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 







Οι μαζικές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, συνεχίζονται για έβδομη μέρα και κλιμακώνονται συνεχώς. Επειδή η κεντρική πλατεία του Βουκουρεστίου θεωρείται το σημείο μηδέν της δημοκρατίας, τις...
τελευταίες ώρες, πλήθος κόσμου ξεκίνησε από την επαρχία με σκοπό να φτάσει με κάθε τρόπο στη πρωτεύουσα για να συμμετέχει στις εκεί διαδηλώσεις. Για να δούμε αν θα τα καταφέρουν οι άνθρωποι, μια που η αστυνομία έστησε μπλόκα στους εθνικούς οδούς, τους κατεβάζει από τα τρένα και απειλεί τους πάντες μετσουχτερά πρόσθημα ! 



Άντε και στα δικά μας!!!

ΝΔ: Εθνική υποχρέωση η ενίσχυση των δεσμών της Πατρίδας μας με τους Απόδημους

ΝΔ:Καταθέτουμε προταση νόμου 










Ο 
Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ΓιάννηςΜιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές του κόμματος, θεωρούν εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της Πατρίδας μας με τους Απόδημους Έλληνες και – κατ’ επέκταση – τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές. 

Για το σκοπό αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει πρόταση νόμου – την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή – για τη ρύθμιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στις αρχές του 2009, αλλά προσέκρουσε στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. 

Εκφράζουμε την ελπίδα η ηγεσία και οι βουλευτές του να αλλάξουν, έστω και τώρα, τη θέση και τη στάση τους. 

Είναι εθνική υποχρέωση».

Συνάντηση Πούτιν – Σαμαρά στις 26 Ιανουαρίου

Συνάντηση
Πούτιν – Σαμαρά 

στις 26 Ιανουαρίου










ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μην κρύβεσαι πίσω απ’ τον Παπαδήμο. Σε βλέπω!


Μην κρύβεσαι πίσω απ’ τον Παπαδήμο. Σε βλέπω!
Κύριε πολιτικέ, πριν μου κόψετε το ρεύμα, έχω κάτι να σας πω





Όπως θα ξέρεις δεν είχα να πληρώσω το χαράτσι στη ΔΕΗ. Και επειδή σκοπεύεις να μου κόψεις το ρεύμα για να μάθω άλλη φορά να έχω λεφτά, σου γράφω ανοικτή επιστολή όσο προλαβαίνω ακόμα.
Κατ’ αρχήν, δεν έχω ξεχάσει ότι τον Μαΐο του 2010 που έκανες νόμο το Μνημόνιο, έλεγες ότι δεν υπήρχε τρόπος να διαπραγματευτούμε τα μέτρα. Είχες πει ότι πρέπει να παρθούν “οριζόντια” μέτρα – επί δικαίων και αδίκων εδώ και τώρα γιατί σε δύο βδομάδες έληγαν κάτι παλιά ομόλογα των 9 δισ ευρώ.

Και για να μου το κάνεις πιο δύσκολο, είπες ότι είναι αδύνατον να δανειστούμε από την αγορά ομολόγων γιατί τα επιτόκια θα ήταν δυσβάσταχτα. Φρόντισες όμως να ανέβουν τα επιτόκια. Πήγαινες με τα δικά μου λεφτά στο εξωτερικό με τους φίλους σου και παρομοίαζες την τιμημένη πατρίδα μου με τον Τιτανικό. Με έλεγες τεμπέλη και άχρηστο και όλοι μαζί χαχανίζατε πίσω απ’ τη πλάτη μου.
Επέμενες εσύ με τα κανάλια και τις εφημερίδες σου ότι αν δεν δανειζόμασταν για να πάρουμε πίσω εκείνα τα παλιά ομόλογα των 9 δισ θα κατέρρεαν οι ελληνικές τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με όλες τις οικονομίες του πλανήτη. Και, τι να κάνω σε πίστεψα αφού εκτός από κάτι γραφικούς και ανόητους, δεν υπήρχε αντίλογος. Είχες φροντίσει για αυτό. Μας έπιασες στον ύπνο!
Σαν τώρα θυμάμαι που απειλούσες ότι αν δεν περάσουν αυτά τα σκληρά μέτρα έρχονται πολύ σκληρότερα. Διότι έλεγες “αυτό είναι το Μνημόνιο και επιλογές άλλες δεν υπάρχουν”. Ξέχασες να μου πεις όμως ότι αυτά τα πολύ σκληρότερα μέτρα θα τα εφαρμόσεις ούτως ή άλλως.
Ο ΥΠΟΤΕΛΉΣ ΡΑΓΙΆΣ
Κάθε τόσο μου θύμιζες ότι στην πραγματικότητα δεν είμαι τίποτε άλλο παρά ένας ραγιάς. Κάθε τόσο κλαιγόσουν ότι δήθεν σε κανέναν δεν αρέσει το Μνημόνιο, αλλά μας το επέβαλαν οι ξένοι χωρίς να το θέλουμε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όποτε σου δοθεί η ευκαιρία βγαίνεις και λες ότι ο Έλληνας ακόμα δεν μπόρεσε να εκτοπίσει απ’ το DNA του τον ραγιαδισμό, το μπαξίσι και τον Ωχαδελφισμό. Ενώ εσύ το καλλιεργείς, μετά μας κοροϊδεύεις κι από πάνω.
Πώς να ξεχάσω τους ηθοποιούς του θιάσου σας στην TV που έκλαιγαν σαν τον Χατζηαβάτη μπροστά στον Πασά; Πώς να ξεχάσω τον πρωθυπουργό που δήλωνε ότι αν δεν ήταν αυτό που είναι (δηλαδή πρωθυπουργός) θα ήταν αριστεριστής ποδηλάτης και θα διαδήλωνε κατά της άρχουσας τάξης; Δεν ξεχνιούνται αυτά.
Διότι κύριε Έλληνα πολιτικέ όλων των παρατάξεων, μόλις η “πολιτική” ξεφύγει από το ρουσφέτι,τότε δηλαδή που πρέπει να ορθώσεις ανάστημα απέναντι σε υπαρκτά και μετρήσιμα προβλήματα, τότε τα κάνεις μαντάρα. Δεν ξέρεις. Δεν ρωτάς κανένα. Δεν διαβάζεις. Βγαίνεις στην τηλεόραση και εκτίθεσαι. Εκεί διαπιστώνω ότι ξέρεις λιγότερα ακόμα και από εμένα. Με τρομάζεις.
ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΆΛΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΎΜΕ ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ!
Πήρες έναν διαταραγμένο ως προς τη συμπεριφορά λήψης τροφής αντιπρόεδρο και τον έβαλες να ανοίξει τη συζήτηση για την δυσλειτουργικότητα του ελληνικού Δημοσίου και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα φροντίσατε να επιρρίπτετε ευθύνες, τη μια φορά στον Ιδιωτικό τομέα που “φοροδιαφεύγει” και την άλλη στον Δημόσιο που“τεμπελιάζει”. Δηλαδή, για να κάνεις τη δουλειά σου, προσπάθησες να μας βάλεις να σκοτωθούμε μεταξύ μας.
ΒΙΏΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΈΟΣ ΧΩΡΊΣ ΚΟΎΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΈΣ ΤΟ 2012!
Πήγες λοιπόν και πήρες δάνειο 110 δισ. ευρώ για να δώσεις 10 δισ. στις ελληνικές τράπεζες και με τα υπόλοιπα να καλύψεις τις ανάγκες του Δημοσίου που εσύ εξέθρεψες. Τα λεφτά υποτίθεται ότι θα τα παίρναμε σε δόσεις μέχρι 2013 και το δάνειο υποτίθεται ότι θα το εξοφλούσαμε μέχρι το 2015. Για να υποστηρίξετε τις επιλογές σας, μας είπατε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι (α) βιώσιμο, (β) ότι δεν θα χρειαζόταν κούρεμα και (γ) ότι τα ομόλογά μας θα μπορούσαν να πωλούνται ελεύθερα από το 2012 και μετά.
Ήσουν άσχετος με το θέμα. Τελικά αποδείχθηκε ότι το Ελληνικό Χρέος (α) δεν είναι βιώσιμο, ότι (β) απαιτείται κούρεμα και ότι (γ) στις αγορές ομολόγων είναι αδύνατον να καταφύγουμε όχι φέτος, αλλά ούτε στο ορατό μέλλον.
Εσύ μπορεί να τα ξέχασες όλα αυτά, αλλά εγώ τα θυμάμαι γιατί πονάω.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΜΈΧΡΙ ΕΔΏ, ΤΙ ΚΈΡΔΙΣΕΣ ΕΣΎ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ…
Εσύ κέρδισες την εκτίμηση της ΕΕ γιατί δεν αναστατώθηκε το χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Κέρδισες επίσης την εύνοια των οίκων αξιολόγησης και των αγορών διότι υποσχέθηκες ότι θα τηρήσεις τους όρους του Μνημονίου και ότι θα μηδένιζες ως το 2012 το έλλειμμα, έτσι ώστε να ξαναγίνει η Ελλάδα με τα γλυκύτατα ομόλογά της η πλέον συμφέρουσα τράπεζα καταθέσεων του κόσμου. Και για να γίνουν όλα αυτά τα θαύματα, υποσχέθηκες ότι θα βάλεις εμένα και τους συμπολίτες μου “σε τάξη”, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνεις κάθε τόσο στο παζάρι ζητιανεύοντας και να προκαλείται βαβούρα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
…ΚΑΙ ΤΙ ΈΧΑΣΑ ΕΓΏ ΣΑΝ ΠΟΛΊΤΗΣ.
Πήγες και υπέγραψες μια δανειακή σύμβαση που προέβλεπε εσωτερική υποτίμηση, μείωση τιμών και αποδοχών, μεταρρυθμίσεις στην αγορά, καταστροφή των όρων εργασίας και “φιλικότερο” επενδυτικό περιβάλλον.
Και τί κατάφερες; Με την εσωτερική υποτίμηση υποτίθεται ότι θα μειωνόταν το εργατικό κόστος (και άρα οι τιμές) και παράλληλα θα ανέβαινε η ανταγωνιστικότητα. Όμως το μόνο που κατάφερες ήταν να επιδεινώσεις την ύφεση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μειώσεις το δημόσιο χρέος και άρα ναπάει περίπατο η ανταγωνιστικότητα και οι χαμηλές τιμές. Εσύ μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά στο super market φέτος χαλάω περισσότερα απ’ όσα το 2009.
Δηλαδή επιχείρησες να με γιατρέψεις κοπανώντας με στο κεφάλι.
ΦΏΝΑΖΑ ΤΌΤΕ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ…
Φώναζα τότε στο Σύνταγμα ότι οι απαντήσεις που δίνεις δεν είναι πειστικές. Ότι από την εφαρμογή του Μνημονίου δεν μυρίζει “ανάκαμψη”. Δεν έκανα πρόβλεψη, δεν είμαι οικονομολόγος. Έβλεπα όμως το οικογενιακό μου εισόδημα να μειώνεται και να εξαφανίζεται. Έχανα τη δουλειά μου.
Φώναζα γιατί, ενώ περιμένα επενδύσεις και ανάκαμψη από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και την κατανάλωση, προκάλεσες πιστωτική ασφυξία και υποαπασχόληση. Πώς το κατάφερες αυτό;
Και αντί να με ακούσεις, μου έριξες τόσο πολύ ξύλο που όντως με τρομοκράτησες. Όχι απ’ τα ΜΑΤ και τον βούρδουλα. Τον βούρδουλα δεν τον φοβάμαι πια. Με τρομοκράτησε το μένος της αντίδρασής σου. Είναι δυνατόν να ρίχνω μια μούντζα στη βουλή και εσύ να ρίχνεις χημικά μέσα στο METRO; Άρα καλώς φοβόμουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
ΉΞΕΡΕΣ ΌΤΙ ΕΊΧΑ ΔΊΚΙΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΉΣΕΙΣ!
Όχι απλώς μηδένισες το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά στερείς επτά δισ. ευρώ από την αγορά διότι – σου θυμίζω ότι – τόσα χρωστάς. Δεν φρόντισες να βρεις μετρητά για να χρηματοδοτήσεις έργα υποδομής και ουσιαστικά παρέπεμψες το αίτημα της ρευστότητας στο ΕΣΠΑ, στις υποτιθέμενες ξένες επενδύσεις και στις… αποκρατικοποιήσεις που ξέχασες σε κάποιο συρτάρι.
Προσπάθησες απ’ τη μια μεριά να εξοικονομήσεις χρήματα με περικοπές των δημοσιοϋπαλληλικών μισθών, συντάξεων, με το πάγωμα των προσλήψεων, την περικοπή στις δαπάνες υγείας, στην άμυνα, και απ’ την άλλη να μαζέψεις χρήματα μέσα από συνεχείς αυξήσεις φόρων, επιβολή έκτακτων εισφορών και παράλογων χαρατσιών.
ΌΜΩΣ ΚΎΡΙΕ ΠΟΛΙΤΙΚΈ, ΤΙ ΈΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ;
Δεν πέτυχες σχεδόν τίποτα στην αύξηση των εσόδων διότι απ’ όλα αυτά που προσπάθησες να κάνεις, το μόνο που αποκαλύφθηκε είναι ότι δεν διαθέτεις φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Και δεν τον διαθέτεις, παρά το γεγονός ότι τον χρυσοπληρώνω εδώ και δεκαετίες. Άρα όσα πέτυχες, τα πέτυχες περικόπτοντας δαπάνες για την επιβίωσή μου και επιβάλλοντάς μου απίστευτα πρόσθετα φορολογικά βάρη ενώ γνωρίζεις ότι δεν διαθέτω μετρητά για να ανταποκριθώ.
Βλέπεις το αδιέξοδο, διαπιστώνεις ότι όλοι οι στόχοι σου είχαν πάει στον αγύριστο, τι αποφασίσατε;Αποφασίσατε το 2011 να μην κάνετε απολύτως τίποτα.
Διότι, αγαπητέ κύριε πολιτικέ, το 2011 ανακάλυψες ότι δεν σου φταίει μόνο η ύφεση. Κατάλαβες ότιαν τελικά δεν μειώσεις το μέγεθος του δημόσιου τομέα αποκλείεται να εξοικονομήσεις δαπάνες. Όμως αυτό δεν μπορείς να το κάνεις γιατί σκέφτεσαι, πώς να στείλω στην ελεύθερη αγορά 100.000 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους τη στιγμή που οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ξεπέρασαν το 1.000.000 ψυχές;
Υποτίθεται όμως ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο θα λειτουργούσε από τα μέσα της χρονιάς που πέρασε (2011). Τελικά, το μόνο που κατάφερες είναι υπό την “πίεση για την καταβολή της 6ης δόσης”, να το περάσεις πέρσι παραμονή εθνικής γιορτής, με αποτέλεσμα, αντί να γιορτάσω την δική μου 28η Οκτωβρίου, να πρέπει να σου ρίχνω γιαούρτια, μούντζες και αναθέματα. Μου βεβήλωσες τη γιορτή μου και βγήκες και παραπονούμενος από πάνω.
ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ, ΝΑΙ ΣΤΟ “ΔΕΝ ΚΆΝΩ ΤΊΠΟΤΑ”
Είχατε φαγωθεί να μας πείσετε, εσείς κύριοι πολιτικοί, της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς ότι η διοικητική αναδιοργάνωση και η εφαρμογή του Μνημονίου ήταν δυνατή χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο. Υπολογίσατε δηλαδή ότι θα πετυχαίνατε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα με τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού και τον περιορισμό των προσλήψεων. Έτσι όμως, το μόνο που κατάφερες είναι μια τρύπα στο νερό: Η “εφεδρεία” είναι πλέον άχρηστη διότι ουσιαστικά αφορά μόνον όσους πάνε για σύνταξη.
Δηλαδή κύριε πολιτικέ, σα να μην έφτανε το Μνημόνιο που μου φόρτωσες, συνέχισες να κάνεις λάθη με αποτέλεσμα να προσθέτεις πάνω στην ήδη σκυμμένη πλάτη μου νέα οικονομικά προβλήματα.
Προσπάθησες τάχα να ελέγξεις τις δαπάνες των υπουργείων σου, όμως για την Ενιαία Αρχή Προμηθειών φρόντισες να μην δουλεύει ακόμα.
Ενώ είπες ότι θα λύσεις αμέσως τις εκκρεμότητες του ασφαλιστικού (εκκαθάριση, επικουρικές, βαρέα), μόλις το 2011 αποφάσισες να ασχοληθείς μ’ αυτό. Κατάφερες έτσι να αυξήσεις ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα στα ταμεία.
Είπες ότι θα προχωρήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, ιδρύεις το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, πουλάς του 10% του ΟΤΕ και μετά τι; Τίποτα. Σταμάτησες.
Λες ότι θα ανοίξεις τα κλειστά επαγγέλματα αλλά τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους για παράδειγμα δεν τους άγγιξες.
Μας είπες ότι θα εξασφαλίσεις ρευστότητα από το ΕΣΠΑ, αλλά το 2011 ήταν άλλη μια χρονιά χαμηλότατης απορρόφησης και σχεδόν μηδενικής εκταμίευσης.
Είπες ότι η Πατρίδα μου θα αποκτήσει ξανά ειλικρινές οικονομικό πρόσωπο και ότι θα επέστρεφε στις αγορές το 2012 και αποδείχθηκε ότι έλεγες ψέματα εν γνώσει σου.
Είπες ότι το 2012 θα θυσίαζες 15 στους 100 Έλληνες για να τα καταφέρουμε, όμως την ανεργία – όπως εσύ και οι υπηρεσίες σου την μετράτε – την φτάσατε στο 19% το Καλοκαίρι του 2011.
Όμως κύριε πολιτικέ, εκεί που τα έκανες τελείως μαντάρα, είναι στις προβλέψεις σου για το ΑΕΠ. Για το 2010 προβλέψατε μείωση -4%, το 2011 η μείωση θα ήταν -2,5% και το 2012 θα είχαμε ανάκαμψη κατά +1%.
Αυτά είπες.
Αυτό όμως που συνέβη, ήταν το 2010 το ΑΕΠ να μειωθεί κατά 4,5%, το 2011 να μειωθεί κατά 5,5% και το 2012 να μειωθεί (αντί να αυξηθεί) κατά 3%. Δηλαδή δεν έπεσες απλώς έξω στους λογαριασμούς.
ΈΠΕΣΕΣ ΈΞΩ ΣΥΝΟΛΙΚΆ!
Όταν κάνεις πρόβλεψη για το ΑΕΠ κύριε πολιτικέ, πρέπει να είσαι πολύ πιο σοβαρός. Γιατί το ΑΕΠ κύριε πολιτικέ, αφορά αποκλειστικά εσένα που κρατάς όλα τα κλειδιά της κοινωνίας και της οικονομίες. Εσύ αποφασίζεις, εσύ νομοθετείς, εσύ εκτελείς. Το ξέχασες;
Αλλά στην εκτίμηση του ΑΕΠ δεν έπεσες έξω μόνο εσύ. Έπεσε έξω και το Μνημόνιο, που μου το ξεφούρνισες σαν το φάρμακο δια πάσα νόσο.
Κύριε πολιτικέ, έχεις προκαλέσει πιστωτική ασφυξία μειώνοντας την ρευστότητα στην αγορά κατά 10 μέχρι 12 μονάδες από το 2010. Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σου εντείνεις την ανασφάλεια, διώχνεις τις καταθέσεις από τις τράπεζες, παρατείνεις την αβεβαιότητα και ασκείς βάρβαρη φορολογική πολιτική επιβάλλοντας την εσωστρέφεια στην οικονομία με στόχο την καταστροφή της.
ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΣΑΣ!
Κύριε Έλληνα πολιτικέ, σε καλώ να κάνεις μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψεις το κλίμα. Δείξε ότι είσαι Έλληνας και όχι Γερμανός ή Αμερικάνος πολιτικός. Κάνε κάτι. Το ότι μας φόρτωσες μη εκλεγμένο πρωθυπουργό που δεν θα είναι υποψήφιος για να κριθούν οι πράξεις του, δεν σε απαλλάσσει από τις ευθύνες σου. Μην κρύβεσαι πίσω απ’ τον Παπαδήμο. Σε βλέπω.
Σου μίλησα όσο πιο ευγενικά γίνεται, πίστεψέ με. Όχι επειδή το αξίζεις, αλλά επειδή φοβάμαι να σε πιέσω περισσότερο. Έχω διαπιστώσει ότι κάθε φορά που ζορίζεσαι καταφεύγεις σε πολυέξοδες πολιτικές διορισμών και μετά μου στέλνεις το λογαριασμό. Και αυτό δεν το αντέχω άλλο!
Κύριε Έλληνα πολιτικέ, σε λίγους μήνες θα προκηρύξεις εκλογές από τις οποίες – ενώ πολύ θα το ήθελες - δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να απέχω. Υποχρεωτικά θα ψηφίσω έναν από εσάς. Όμως σε παρακαλώ, σε προειδοποιώ: Την Ψήφο μου και τα Μάτια σας.