ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τι τρέχει με τους Έλληνες;


Τι τρέχει με τους Έλληνες; (video)

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).



Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ δημιούργησε για τη σουηδική τηλεόραση η δημοσιογράφος
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.


Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι τρέχει με τους Έλληνες;», ξεκινά με την εικόνα μιας παιδοψυχολόγου, η οποία ξεσπά σε κλάματα περιγράφοντας τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπό τους ήχους του περίφημου «λεφτά υπάρχουν», του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ερώτημα «πώς φτάσαμε από τη μέθη του Euro και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στα σημερινά χάλια» τίθεται επιτακτικά για άλλη μια φορά.

Η δημοσιογράφος περιηγήθηκε στους δρόμους της Αθήνας, καταγράφοντας τα λουκέτα και τα άδεια καταστήματα, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και την οργή των πολιτών, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, τους φόρους να πολλαπλασιάζονται και την ακρίβεια να θεριεύει.

Κατέγραψε ακόμα την αντίθεση των εικόνων ανάμεσα στα μπουζούκια το βράδυ του Σαββάτου, που θυμίζουν κάτι από τη «φούσκα» που όλοι ζήσαμε στο παρελθόν και τους έρημους δρόμους της Αθήνας, σε ώρες αιχμής.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε μεταξύ άλλων την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία αναλύει το πώς φτάσαμε ως εδώ, ρίχνοντας ευθύνη στους αστούς αλλά και στους μικροαστούς, τον εκδότη και δημοσιογράφο Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της αλλά και τους πολιτικούς μας, που δεν ύψωσαν το ανάστημά τους, αλλά και την... Ελένη Μενεγάκη.


Φιλοξενούνται ακόμα δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία δηλώνει ότι κάθε Έλληνας πληρώνει στην προσωπική του ζωή την ήττα της πολιτικής από την οικονομία.

Γροθιά στο στομάχι, είναι οι σκηνές, όπου η δημοσιογράφος επισκέπτεται οικογένεια, που ζει χωρίς ρεύμα και δεν στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, καθώς ο πατέρας έχασε και τις δυο δουλειές που είχε.

Στο κοινωνικό παντοπωλείο, η δημοσιογράφος συναντά ανθρώπους που ζουν χάρη σε αυτό, αλλά νιώθουν συντετριμμένοι. Ένας από αυτούς ξεσπά σε κλάματα μπροστά στην κάμερα, όταν αναφέρει το ύψος της σύνταξής του.

Το ντοκιμαντέρ κλείνει με μια εικόνα της Ακρόπολης με φόντο το ηλιοβασίλεμα, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της χώρας μας που αντέχει στο σκοτάδι της οικονομικής ανέχειας και τη Ελληνοσουηδέζα δημοσιογράφο μπροστά από τη Βουλή να αναρωτιέται που θα οδηγηθεί η Ελλάδα, την ώρα που η κρίση εξαπλώνεται σε ολόκληρη την ευρωζώνη.


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ δημιούργησε για τη σουηδική τηλεόραση η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι τρέχει με τους Έλληνες;», ξεκινά με την εικόνα μιας παιδοψυχολόγου, η οποία ξεσπά σε κλάματα περιγράφοντας τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπό τους ήχους του περίφημου «λεφτά υπάρχουν», του Γιώργου Παπανδρέου

Pravda:"Η Τουρκία θα διαλυθεί ως κράτος και θα χωριστεί σε τρία μέρη


Ελληνοτουρκικό πόλεμο 
με την εμπλοκή της Ρωσίας 
"βλέπει" η Pravda


Ανάλυση για το τι έρχεται μέσα στο 2012 κάνει η Ρωσική PRAVDA και αναφέρεται σε πάρα πολλές χώρες. Μέσα σε όλες είναι και η Ελλάδα που σύμφωνα με το δημοσίευμα –που δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ κιόλας- το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα πέσει η σημερινή κυβέρνηση μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα. Η χώρα θα οδηγηθεί και τυπικά σε πτώχευση και στη δραχμή.

"Αμέσως θα ξεκινήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία για ευρύτερη συμμαχία και την ανάπτυξη ρωσικών βάσεων στην Ελλάδα. Πριν αυτές ολοκληρωθούν, η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας – Κύπρου και Τουρκίας – Ισραήλ. Παρότι η Τουρκία θα έχει τρία ανοιχτά μέτωπα, κάποια «μεγάλη δύναμη» θα την οδηγήσει στην απόφαση να ασχοληθούν κυρίως με την Ελλάδα".

"Οι Έλληνες θα πολεμήσουν ηρωικά και όσο μπορούν. Ωστόσο οι Τούρκοι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη που θα σταματήσει η προέλαση τους. Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε θα μείνουν αποστασιοποιημένοι. Η Τουρκία βλέποντάς το θα συνεχίσει την προέλαση προς την Κεντρική Ελλάδα, αλλά με πολύ αργότερους ρυθμούς από ότι σχεδίαζαν λόγω ότι οι Κούρδοι θα τους επιτεθούν στο εσωτερικό τους και θα αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Ισραήλ".

"Η Ρωσία θα παραμείνει αμέτοχη μέχρι που οι αγριότητες των Τούρκων ενάντια στους Ορθόδοξους Έλληνες θα φέρουν μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας. Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα πετάξει προς την Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας την ώρα που η βουλγαρική κυβέρνηση θα πέφτει επίσης από στρατιωτικό πραξικόπημα". 

"Η Ρωσία θα ξεκινήσει να απειλεί ανοιχτά την Τουρκία ενώ το ΝΑΤΟ θα απειλεί τη Ρωσία να παραμείνει ουδέτερη. Ο Ρωσικός στρατός θα επιτεθεί στη Γεωργία. Η Αρμενία θα μπει στον πόλεμο στο πλάι της Ρωσίας ενώ το Αζερμπαϊτζάν στο πλάι της Τουρκίας. Σε τέσσερις μέρες η Τιφλίδα θα πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας θα έχει ήδη ξεκινήσει..."

"Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και θα ηττηθεί. Η εξέλιξη αυτή θα βάλει στον πόλεμο την Ουκρανία στο πλάι της Ρωσίας. Τέλη του 2012 η Τουρκία θα έχει χάσει τον έλεγχο στο βόρειο Ισραήλ, ενώ θα έχουν χάσει και το μισό ανατολικό μέρος της χώρας τους από Αρμένιους και Κούρδους. Θα αποσυρθούν από την Κεντρική Ελλάδα αλλά θα συνεχίσουν να κρατούν τη Θεσσαλονίκη ενώ θα δέχονται μαζικές επιθέσεις (στη Θεσσαλονίκη) από Βούλγαρους και Σέρβους. Την ίδια περίοδο θα χάσουν ολόκληρη την Κύπρο. Η καταστροφή της Τουρκίας θα έρθει το πρώτο εξάμηνο του 2013 με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Ρώσους". 



"Η Τουρκία θα διαλυθεί ως κράτος και θα χωριστεί σε τρία μέρη: Το ένα μέρος θα το πάρουν οι Έλληνες (Βυζάντιο), το άλλο οι Αρμένιοι και το τρίτο οι Κούρδοι

Τύμπανα Πολέμου!

Τα Τύμπανα Του Πολέμου! 
Η Αμερική επιστρέφει με στρατό στο Κουβέιτ!


Τουρκία: Απειλεί το Ιράν με ΝΑΤΟϊκό στρατό στα σύνορα!
Ο Χένρι Κίσινγκερ μας Προειδοποιεί: Ετοιμαστείτε όλοι για Πόλεμο!
Συγκέντρωση δυνάμεων επίθεσης- Τρία αεροπλανοφόρα του USN στον Κόλπο!
Αρμαγεδδώνα στην Ευρώπη και χρεοκοπία στην Ελλάδα ετοιμάζει η Ουάσινγκτον!
Ισραήλ – Ελλάδα – Κύπρος  κοινός αμυντικός άξονας προστασίας ενέργειας…
 Ρωσία, εταίρος 
"λύνει" το θέμα της "ΑΟΖ Μεγίστης".
Τουρκία,  επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας
Κούρδοι ,αυτονομία και ίδρυση κουρδικού κράτους.
Η CIA ερευνά προφητείες του Γέροντος Παισίου: 
"Η Τουρκία, η καταραμένη φυλή, θα σβήσει όταν κατέβει η ρώσικη αρμάδα"!
Ξαναχτυπά το κουδούνι στο ελληνικό σχολείο της Ιμβρου.
Ελληνοτουρκικό πόλεμο με την εμπλοκή της Ρωσίας "βλέπει" η Pravda

Henry Kissinger: Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.

Wikileaks: Τα πάντα βρίσκονται υπό παρακολούθηση!


















Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ακόμη σε πόλεμο με το Ιράν, αλλά "προληπτικά", το Πεντάγωνο δηλώνει ότι οφείλει να είναι σε ετοιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέστειλε 15.000 στρατιώτες στη γειτονική χώρα του Κουβέιτ.

Ο στρατηγός James Mattis, αρχηγός του Σώματος των Πεζοναυτών και επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, έλαβε έγκριση από το Λευκό Οίκο στα τέλη Δεκεμβρίου για την ανάπτυξη ενός μεγάλου αριθμού στρατιωτών σε μια μικρή χώρα της δυτικής Ασίας, το Κουβέιτ, η οποία χωρίζεται από το Ιράν μόνο με ένα στενό θαλάσσιο πέρασμα στον Περσικό Κόλπο.

Η τελευταία αποστολή, η οποία εγκαινιάστηκε χωρίς επισημότητες και δημόσιες εκδηλώσεις, αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των στρατιωτών στην περιοχή γύρω από το Ιράν, σύμφωνα με προϋπάρχον σχέδιο, και ευθυγραμμίζεται με το "οπλοστάσιο" των ΗΠΑ που ήδη έχει εγκατασταθεί στην γύρω περιοχή, κυριολεκτικά σε κάθε πιθανό μέτωπο. Στα τέλη του 2011, οι ΗΠΑ εξόπλισαν τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προηγμένα όπλα, σχεδιασμένα ώστε να ανατρέπουν υπόγειες πυρηνικές δραστηριότητες. Όσο για το παρακείμενο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, η αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί είναι εδώ και πολύ καιρό κάτι παραπάνω από μεγάλη.



Αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εισβάλει στο Ιράν, μία μη εξουσιοδοτημένη αποστολή παρακολούθησης μέσω ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου "Stealth" των ΗΠΑ κατέληξε πριν από λίγες εβδομάδες στα χέρια των Ιρανών, πράγμα που εξόργισε την Ουάσιγκτον. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα ανάπτυξης προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων, παρά την έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση. Κατά την αποστολή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το Ιράν προκάλεσε παρεμβολή στην πτήση του, αναγκάζοντάς το σε ασφαλή προσγείωση. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί από τότε, αλλά ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Leon Panetta, δήλωσε ότι οι μυστικές αποστολές στο Ιράν θα συνεχιστούν "οπωσδήποτε", παρά τις συνεχιζόμενες αντιρρήσεις από άλλες χώρες.

Σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πρόσφατη αύξηση δυνάμεων στο Κουβέιτ, ο στρατηγός Mattis είπε ότι η ανάπτυξη ήταν απαραίτητη για να διατηρηθεί το Ιράν υπό έλεγχο και να εξακολουθήσουν οι ΗΠΑ να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση εμφάνισης άλλων απειλών στην περιοχή. Η εξαγγελία για την αύξηση δυνάμεων στην περιοχή έγινε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αναχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων από το γειτονικό Ιράκ, όπου οι ΗΠΑ εξακολουθούν στην πραγματικότητα να διατηρούν μια στρατιωτική παρουσία εφέδρων, ενώ η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη απασχολεί χιλιάδες ένοπλους μισθοφόρους.


Η κίνηση για τη δημιουργία στρατιωτικής παρουσίας στο Κουβέιτ έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας αυτής έχει έλθει κατά κάποιον τρόπο σε σύγκρουση με αυτή των ΗΠΑ. Ενώ κάποιοι Αμερικανοί πολίτες διαδήλωναν αυτή την εβδομάδα εναντίον της διατήρησης των φυλακών στο Γουαντάναμο, αν και φέτος έκλεισαν δέκα χρόνια από το άνοιγμά τους, η κυβέρνηση του Κουβέιτ έχει εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να απελευθερωθούν δύο πολίτες του Κουβέιτ από τις φυλακές αυτές και να επιστρέψουν σώοι στην πατρίδα τους. Και οι δύο αυτοί άνδρες, ο Fawzi al-Odah και ο Fayiz al-Kandari, τελούν υπό κράτηση στο Γουαντάναμο από το 2002, αν και μόνο σε έναν από τους δύο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ραούφ Ντεκτάς."Ιστορία μου...αμαρτία μου". Ποιος ήταν!!!!!!!!!!

Ραούφ Ντεκτάς.
"Ιστορία μου...αμαρτία μου".
Ποιος ήταν!!!!!!!!!!



Την Τρίτη θα γίνει στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας η κηδεία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απεβίωσε σε νοσοκομείο χθες βράδυ.

 

Ο σημερινός τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε δηλώσεις του, είπε πως ο Ραούφ Ντενκτάς «αποτελούσε ιστορία για τους αγώνες των Τουρκοκυπρίων».

 

Ο τουρκοκυπριακός «λαός», είπε ο Έρογλου , δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ''πατέρα Ντενκτάς''. 

 


Ο γιος του Ντενκτάς, Σερντάρ, είπε ότι η λύπη τους είναι μεγάλη και υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει τα λόγια του πατέρα του, ο οποίος, όπως είπε, δημιούργησε το «κράτος» και εργάστηκε για να το κάνει δυνατό και να έχει ισχυρούς δεσμούς με τους «αδελφούς του στην Ανατολία».

 Ο Ραούφ Ντενκτάς υπήρξε ο μακροβιότερος τουρκοκύπριος ηγέτης. Γεννήθηκε στην Πάφο το 1924. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και το 1944, μετέβη στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Νομικά στο Lincoln's Inn με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου. 

 

Την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 ο Ραούφ Ντενκτάς ανέλαβε ως εισαγγελέας την προώθηση πολλών υποθέσεων εναντίον Ελληνοκυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ που οδηγούντο από τους 'Άγγλους στα δικαστήρια και πέτυχε την καταδίκη πολλών. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων ήταν και η καταδίκη του ήρωα Μιχαλάκη Καραολή, που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.

 

Το 1957 διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης (Τ.Μ.Τ.) με βάση την επίσημη πολιτική γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία στηριζόταν στην ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου.

 



Κατά τη διάρκεια των αιματηρών γεγονότων της τουρκοκυπριακής ανταρσίας, που ξέσπασαν τον Δεκέμβριο του 1963 εξ αφορμής της προτάσεως του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για τροποποίηση δεκατριών σημείων του Συντάγματος, ο Ντενκτάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Τον Ιανουάριο του 1964 έλαβε μέρος στην πενταμερή διάσκεψη του Λονδίνου για το Κυπριακό ζήτημα ενώ τον επόμενο μήνα εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων στα Ηνωμένα Έθνη, όπου υπεραμύνθηκε των τουρκοκυπριακών θέσεων, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα της ένοπλης τουρκοκυπριακής ανταρσίας και κατηγορώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο και του απαγόρευσε την επάνοδο στην Κύπρο. Κατέφυγε στην Άγκυρα αλλά συνέχισε να διατηρεί επαφή με τους Τ/κ και να κατευθύνει την ανταρσία τους στο νησί.

 

Τον Αύγουστο του 1964, κατά την διάρκεια των μαχών που έγιναν στην περιοχή της Τηλλυρίας, ο Ντενκτάς αποβιβάσθηκε στην περιοχή των Κοκκίνων μαζί με αξιωματικούς από την Τουρκία και φοιτητές. Ωστόσο, λόγω της σφοδρής αντεπίθεσης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή, ο Ντενκτάς και οι σύντροφοί του αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τουρκικό πολεμικό πλοίο για να αποφύγουν την σύλληψη.

 




Τον Οκτώβριο του 1967, ο Ντενκτάς επεχείρησε για δεύτερη φορά να εισέλθει παράνομα στην Κύπρο. Λόγω όμως των άσχημων καιρικών συνθηκών, το ψαροκάικο που τον μετέφερε αναγκάστηκε να τον αποβιβάσει σε ακτή της Καρπασίας, αντί στη Λάρνακα. Συνελήφθη και παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά. Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο και η πράξη αυτή «καλής θέλησης» των Ε/κ ήταν μια από διάφορες ενέργειες στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης που οδήγησαν στην έναρξη των συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή πλευρά τον Απρίλιο του 1968. Ο Ντενκτάς, επέστρεψε, τότε, νομίμως στην Κύπρο και ορίστηκε εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων

 

Το 1973 ίδρυσε το Κόμμα Εθνικής Ενότητας ενώ το 1975 έγινε «πρόεδρος» του «ομόσπονδου τουρκοκυπριακού κράτους» και στις 15 Νοεμβρίου 1983 στην παράνομη και μονομερή ανακήρυξη της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου». Από τότε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 2000 «πρόεδρος» της. 

 

Διετέλεσε συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και των προέδρων Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη και Παπαδόπουλου.

 

Σε όλες τις φάσεις του Κυπριακού διατήρησε, με τη στήριξη του τουρκικού στρατού, ακραίες και αδιάλλακτες θέσεις και ήταν υποστηρικτής της δημιουργίας «δύο κρατών» στην Κύπρο.

 

Ο Ραούφ Ντενκτάς ήρθε σε ρήξη με τον Ταγίπ Ερντογάν, όταν διαφώνησε με την υποστήριξη του σχεδίου Ανάν το 2006 και έτσι τον επόμενο χρόνο αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική. Από τότε μέχρι και το περασμένο φθινόπωρο, που η υγεία του άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα, έκανε παρεμβάσεις με συνεντεύξεις και ομιλίες, προβάλλοντας τις ακραίες θέσεις του στο Κυπριακό. 


Φωτοσυμβούλιο ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ: Μία εικόνα, χίλιες λέξεις στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Πρώτη ημέρα σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ χθες και τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν δυναμικό παρών. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα καλύτερα στιγμιότυπα!

Η υπουργός Παιδείας τα λέει με τον υπουργό Υγείας

Σκηνές αβρότητας και οικειότητας

Σκεφτικός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο μάγουλό του φανερό το σημάδι της επέμβασης
στην οποία υπεβλήθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν άφησε στιγμή από τα χέρια του και… τα μάτια του το ipad ο υπουργός Οικονομικών.
Κάνει τον λογαριασμό μάλλον ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο

Καφές και… συμπάθεια για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αφοσιωμένος στις σκέψεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Προβληματισμένη η Λούκα Κατσέλη

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ.

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ



Σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας μας, υπάρχουν καθημερινά εξελίξεις. Τα γεγονότα τρέχουν με εκπληκτικό ρυθμό. Όμως από ό,τι συμβαίνει γύρω μας, τι είναι αυτά που ξέρουμε; Τι είναι τελικά αυτά που μαθαίνουμε; Ή ακόμα, αυτά που μαθαίνουμε, τα μαθαίνουμε όπως πρέπει ή όπως βολεύει κάποιους; 

Συνωμοσιολογία θα πουν κάποιοι. Είναι όμως έτσι; Αρκεί να δούμε το κάθε τι, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Υποτίθεται ότι για την οικονομική κρίση, ήξεραν κάποιοι ότι θα φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Κανείς τους ποτέ δεν είπε τίποτα. Μίλησαν για χρήματα που υπήρχαν και τώρα όμως δεν υπάρχουν. Μίλησαν για λύσεις, που όμως τελικά δεν εφαρμόζονται. 

Ήξεραν από την πρώτη στιγμή τι ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τι ήταν το μνημόνιο, και όμως το στήριξαν. Ήξεραν ότι πλέον δεν έχουμε κυριαρχία σε κανένα επίπεδο, ήξεραν ότι υποθηκεύουμε εθνική περιουσία, ήξεραν ότι μπορεί ο κάθε δανειστής να αρπάξει ελληνική γη, γη ποτισμένη με αίμα, με αγώνες και θυσίες, και όμως το απέκρυψαν.

 Ήξεραν ότι τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα κάποια στιγμή θα έφταναν σε σημείο να καταπατηθούν, γνώριζαν ότι θα δημιουργήσουν έναν εργασιακό μεσαίωνα και όμως χόρτασαν με υποσχέσεις και ψέματα τους εργαζομένους. Ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι το χρηματιστήριο ήταν μια ελεγχόμενη μηχανή εγκλωβισμού και οικονομικής αφαίμαξης και όμως οδήγησαν τους πάντες στο να ασχοληθούν και μετά να χάνουν περιουσίες από την μία στιγμή στην άλλη. 

Ήξεραν για την SIEMENS και το Βατοπαίδι. Ήξεραν ποιοι ήταν οι τρομοκράτες και της 17Ν και του ΕΛΑ. Σιωπούσαν, αλλά και συγκάλυπταν, γιατί τους συνέφερε να δολοφονούνται άνθρωποι που δεν ήταν αριστεροί. Ήξεραν ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο μας το 1974, ποιοι ευθύνονται για την εισβολή και τα τετελεσμένα της, και όμως μιλούσαν υποκριτικά για εξεταστικές επιτροπές και για φακέλους της Κύπρου, που στην ουσία δεν άνοιξαν ποτέ. 

Οι παραπάνω είναι ενδεικτικές αναφορές της υποκρισίας και της ψευτιάς όλων όσων αποτελούν το κατεστημένο που μας εξουσιάζει δεκαετίες τώρα. Μαρξιστές μα και φιλελεύθεροι ή δήθεν «πατριώτες» και «ανατρεπτικοί», αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους. Όλοι αυτοί που αποφάσιζαν και εκτελούσαν πριν από εμάς, για εμάς. 

Όλοι αυτοί που μας οδηγούσαν σε λύσεις που τις ήξεραν από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν τις φανέρωσαν. 

Σε μία παλιά  αφίσα υπήρχε το σύνθημα «Λαέ πολέμα σε πνίξανε στο ψέμα». 

Στο ψέμα, που δεκαετίες τώρα το κάλυπτε και η σιωπή. Κάποια στιγμή όμως η σιωπή σταματά. Και αρχίζουν οι φωνές οργής. Που θα μετατραπούν σε ένα κίνημα αγανάκτησης. 
Και ίσως τότε ξυπνήσουν οι συνειδήσεις . Και όπως έλεγε και κάποιος μεγάλος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, «θα πάρουμε πίσω ότι μας πήραν με  τόκους».