ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΟΥΓΚΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ! !!!!!!!!!!!!




Ο Πάγκαλος δεν απoκλείει 
τον αιφνίδιο θάνατο 
της κυβέρνησης Παπαδήμου




«Η κυβέρνηση σχηματίστηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν από την προκήρυξη εκλογών – δεν βλέπω λόγο να προκηρυχθούν εκλογές πριν από την επίτευξη αυτών των στόχων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κινεζική οικονομική εφημερίδα. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο για ένα αιφνίδιο θάνατο της κυβέρνησης Παπαδήμου:

 «Η πιθανότητα μιας νέας πολιτικής κρίσης, που ενδεχόμενα θα έριχνε την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που βιώνει τη λιτότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε βέβαια ότι «καμία εναλλακτική ρεαλιστική πολιτική πρόταση δεν έχει κατατεθεί» και είπε ότι «σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πάνω από το 60% του εκλογικού σώματος αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές»… Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της. Τον χόνο των εκλογών είπε ότι θα τον ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μετά την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων.

Η ομολογία της αποτυχίας






ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
10 Ιανουαρίου 2012







Η δικαίωση της ΝΔ δια χειλέων υπουργών του ΠΑΣΟΚ 

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική. Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων, όπως επαγγέλλονταν οι υπερασπιστές της, βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος. 

Τελικά συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή: 

Ο Αρμαγεδδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής. 

Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλον επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Αποκηρύττουν, μετά βδελυγμίας, τη μνημονιακή πολιτική, και χρεώνουν το «έγκλημα» αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Διότι όλοι τους ανεξαιρέτως ήσαν εξαρχής διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ του Μνημονίου σε όλες του τις φάσεις. 

Ο Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11, ομολόγησε λοιπόν ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν» («ΤΟ ΒΗΜΑ»). 

Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.11 μας ξεκαθάριζε ότι «Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»). 

Ο Α. Λοβέρδος, στις 18.12.11, διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε: «Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών, από τις οποίες καμία δεν προωθήθηκε στην πράξη, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση για το λόγο αυτό» («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»). 

Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου: «Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»). 

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.11, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια» («ΣΚΑΙ», εκπ. ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ). 

Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας» («REAL FM»). 

Ο Φ. Σαχινίδης, στις 19.12.11, από το βήμα της Βουλής μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση». 

Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Προϋπολογισμός 2012 - Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι». 


Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. 



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Greekamericannewsagency.com






Στις 8 σήμερα συναντάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τους δημοσιογράφους που τον καλύπτουν 

Σε συνάντηση γνωριμίας κάλεσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος τους πολιτικούς συντάκτες για σήμερα Τρίτη στις 8 η ώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Για πρώτη φορά ο κ. Παπαδήμος μετά από δύο μήνες στην πρωθυπουργία της χώρας καλεί δημοσιογράφους στο γραφείο του. Μαζί τους πρόκειται να συζητήσει τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά θα είναι μια ευκαιρία για τον ίδιο να γνωρίσει τους ανθρώπους που γράφουν καθημερινά για εκείνον, αφού οι σχέσεις του ήταν πιο στενές όλα αυτά τα χρόνια με τους οικονομικούς συντάκτες. 

Ο κ. Παπαδήμος δεν επιθυμεί να περάσει από την πρωθυπουργία ως ο «αόρατος»πρωθυπουργός. Καθυστέρησε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να οργανώσει το γραφείο του, δεδομένων των συνθηκών. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα όρισε τον καλό δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Τσιόδρα διευθυντή στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ενώ είχε υπάρξει καθυστέρηση και στον ορισμό κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να αντιμετωπίσει πολλές ερωτήσεις για την πορεία του PSI, την δανειακή σύμβαση, την μείωση του κατώτερου μισθού, την κατάργηση ή μείωση του 13ου και 14ου μισθού, την συνύπαρξη των τριών κομμάτων στην κυβέρνησή κα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός δεν έχει παραχωρήσει ούτε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, ούτε μια συνέντευξη σε ένα μόνο μέσο ενημέρωσης. Οι παρεμβάσεις του γίνονται μέσω ομιλιών στη Βουλή ή τοποθετήσεων κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. 

Όμως δεν ήταν λίγοι εκείνη που πίσω από αυτήν την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των μέσων είδαν τη συζήτηση για παράταση της ζωής της κυβέρνησής του. Όπως και να έχει η πρώτη επαφή του με τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε περίπτωση θα παρουσιάσει ενδιαφέρον.