ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

2012..Προχωράμε ακάθεκτοι!!


Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι, 

δυνατοί και ελεύθεροι!






Απ' ό,τι βλέπω η ευχή μας η αρχική "Μπλόγκερς αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τη γη"παίρνει σάρκα και οστά!

Δεν μπορούσα να φανταστώ τόση ανταπόκριση!!
Ήταν σαν κάτι που όλοι το περιμέναμε και έπρεπε να ρίξει κάποιος τη σπίθα για να γίνει μπουρλότοοο!!

Επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά η αντίληψή μου ότι εδώ μέσα οι @συνοδοιπόροι μας είναι και @φίλοι μας πραγματικοί! Είναι αυτοί που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες, και τις ίδιες βασικές απόψεις, για πράγματα αυτονόητα, και κυρίως για όσα δυναστεύουν τη ζωή μας και ακυρώνουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
Ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλουν να μας επιβάλουν εμείς θα φτιάξουμε τη Νέα Τάξη των ελεύθερων σκεπτόμενων bloggers, είτε το θέλουν είτε όχι!

Εδώ μέσα θα τους δείξουμε ότι δεν πρέπει να μας υποτιμούν!
Θα δουν ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε αν χρειαστεί και να μας υπολογίσουν!!!

Θα σκεφτούν και το πολιτικό τους κόστος, που είναι το μόνο που τους νοιάζει!!!

Υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις όσον αφορά τα δημοσιογραφικά μπλογκ.
Πράγματι αυτά για μας δεν θεωρούνται ακριβώς μπλογκ.
Εδώ μέσα θέλουμε μπλόγκερς όχι επαγγελματίες, αλλά αγνούς και ιδεολόγους ερασιτέχνες!
Για αυτά τα μπλογκ που νομίζουμε ότι παίζουν ύποπτο ρόλο δεν θα στείλουμε προσκλήσεις, αλλά δεν νομίζουμε ότι και τα ίδια θα θελήσουν να ενωθούν μαζί μας!

Σίγουρα όμως, τη μάχη για την ελευθερία της έκφρασης του λόγου και τη φίμωση των blogs θα τη δώσουμε όλοι μαζί.
Συμφωνούμε ότι εδώ ο αγώνας είναι κοινός!
Γι' αυτό θα σταθούμε δίπλα σε όποιο μπλογκ επιχειρήσουν να κλείσουν, έστω και αν είναι το @τρωκτικό ή κάποιο όμοιό του, που ίσως θεωρήσουμε ότι παίζει ύποπτο ρόλο. Γιατί όπως λέει και ο @Μοναχικός Λύκος, αν τους ανοίξει η όρεξη μετά δεν θα χορταίνουν με τίποτε και θα βάλουν χέρι σε όλους.... όσους τους ενοχλούν με το λόγο τους!
Εδώ μας ενώνει όλους το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου!
Δεν θα αφήσουμε να μας το καταργήσουν ό,τι και να γίνει!

Δεν μας χωρίζει τίποτε, ούτε κόμματα ούτε χρώματα! Ο στόχος είναι κοινός και αφορά τη Δημοκρατία μας!

Επομένως όλοι οι Δημοκράτες χωράνε εδώ, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κοματικών χρωμάτων! 

Όμως αυτό που φοβόμαστε είναι η προβοκάτσια και οι προβοκάτορες που ξέρουν να φορούν μάσκα δήθεν επαναστάτη, μόνο και μόνο για να μας σύρουν στα βαθειά και να μας πνίξουν ευκολότερα!
Γι' αυτό θα είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.
Όλα θα περνάνε από σκέψη και η απόφαση τελικά θα ανήκει σε όλους μας.

Εμπρός λοιπόν για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας μας!
Γιατί πρώτιστο και αναφαίρετο δικαίωμα της δημοκρατίας είναι η ελευθερία του λόγου!
Και όπως και ο Βολταίρος είπε:
"Δεν συμφωνώ με τις ιδέες σου. Είμαι όμως έτοιμος να πεθάνω για να μπορείς εσύ να τις υποστηρίζεις".
Εμείς λοιπόν όλοι οι δημοκράτες bloggers είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε γι' αυτό!!

Να είστε καλά παιδιά!
Προχωράμε ακάθεκτοι!!

Σας ευχαριστούμε!!!


Η ασθένεια της Ελλάδος λέγεται “ΠΑΣΟΚ”



Είναι πλέον σαφές, ότι ο «ασθενής» καταλήγει. Το φάρμακο και η δοσολογία ήταν εξαρχής λάθος. Και το μόνο που απομένει να δούμε είναι το πότε και το πώς θα επέλθει το μοιραίο .Αλλά μήπως ήταν λάθος και η αρχική διάγνωση; Ή, ακόμη χειρότερα, μήπως θεραπεύαμε λάθος ασθενή;

Ναι, τα χάλια της οικονομίας έπρεπε να αντιμετωπισθούν. Ναι, «αντιμετωπίστηκαν» με εγκληματικά λάθος τρόπο. Η οικονομία, όμως, είναι το σύμπτωμα. Ο ασθενής είναι η ελληνική κοινωνία εν γένει. Και η ασθένεια έχει όνομα και λέγεται ΠΑΣΟΚ!

Όχι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, ως παράταξη. Αυτό ξεπεράστηκε από την ίδια την πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα σήμερα είναι σαν επάγγελμα που σβήνει. Το όποιο ΠΑΣΟΚ μείνει μετά τη διάλυση του «όλου» ΠΑΣΟΚ θα είναι πια ένα πολιτικό απολίθωμα με μόνο στόχο να απασχολείται η «Δυναστεία». Την οποία δυναστεία πριν την περάσουμε από ειδικό δικαστήριο πρέπει να την ευχαριστήσουμε. Κανείς άλλος δε θα μπορούσε να καταλύσει πιο αποτελεσματικά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Κανείς άλλος δε θα μπορούσε να δείξει πόσο άδειο είναι αυτό το μόρφωμα.

Το γεγονός ότι όλοι οι επίδοξοι διάδοχοι, δελφίνοι, ξιφίες, καρχαρίες και λοιποί περιφέρονται σα ζαλισμένοι, αυτοαναιρούμενοι και αλληλοσπαρασσόμενοι, το γεγονός ότι όχι μόνο ως μονάδες αλλά και ως «όλοι μαζί» μοιάζουν ανεπαρκέστεροι του ΓΑΠ (!) μιλάει από μόνο του. Και δεν αρκούν οι αγωνιώδεις προσπάθειες έμμισθων παπαγαλακίων των διαφόρων συγκροτημάτων της διαπλοκής για να λειτουργήσουν ως κολυμβήθρες του Σιλωάμ, να διαγράψουν καταστροφικές ενέργειες, να προβάλουν ανύπαρκτο έργο, να φιλοτεχνήσουν ηγετικά προφίλ. 

Όλοι αυτοί, μαζί με τον αρχηγό τους- τον οποίο είναι ικανοί να επανεκλέξουν αν τους υποσχεθεί ότι μπορεί να φύγει(!),όπως ακριβώς του παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί από πρωθυπουργός- έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι αν είχαν συναίσθηση της πραγματικότητας και της ευθύνης, θα έφευγαν μόνοι τους ζητώντας συγγνώμη κι ελπίζοντας να γλιτώσουν το κελί.

Το πρόβλημα όμως της Ελλάδας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα. Είναι το ΠΑΣΟΚ ως ιδέα, ως τρόπος ζωής, ως βιοθεωρία.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του λειτούργησε διαβρωτικά, καταστροφικά, σαν καρκίνος που κατέφαγε τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας.

Αφού πήραν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, ανέλαβαν τη διάλυση πρώτα και μετά προχώρησαν στην στρεβλή αναδόμηση της κοινωνίας σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα

Συνειδητά, συστηματικά, κυνικά, αδίστακτα, έφεραν στην επιφάνεια κάθε σκοτεινή πτυχή, καλλιέργησαν κάθε ταπεινό ένστικτο, νομιμοποίησαν κάθε απάτη, ηρωοποίησαν κάθε παράνομη δραστηριότητα.

Έφτιαξαν μια κοινωνία ΠΑΣΟΚ. Αποχαυνωμένη, βουλιμική, αδιάφορη, απαίδευτη.

Ο ιστορικός του μέλλοντος, μελετώντας την παρένθεση ΠΑΣΟΚ στην ελληνική ιστορία, αν ήθελε να περιγράψει με μια λέξη την κατάσταση, την κύρια ιδεολογία, θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «Λαμογιά».

Είναι η λέξη που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική γλώσσα, στον ελληνικό πολιτισμό. Αυτή είναι η θλιβερή συνεισφορά του.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν ως κομματικό μόρφωμα τελείωσε. Όμως ως νοοτροπία, ως στάση ζωής, είναι ακόμα εδώ, «ενωμένο δυνατό». Σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος. Σε όλο το εύρος της κοινωνίας. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τόσο εκτεταμένη που μοιάζει πια με μια Λερναία Ύδρα. Σήμερα είναι η οικονομία. Αν καταφέρουμε να κόψουμε αυτό το κεφάλι, αύριο θα είναι κάτι άλλο.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν θέλουμε, αν σκοπεύουμε, αν ελπίζουμε να αλλάξουμε σελίδα, να προχωρήσουμε, να διορθωθούμε, πρέπει να εκριζώσουμε το ΠΑΣΟΚ από την Ελλάδα, πρέπει να εξαλείψουμε τον πρασινοφρουρό που κρύβουμε μέσα μας.

ΔΚ

Ποιος Απρίλιος...??????????????




Oλοι οι δρόμοι οδηγούν ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


Υπουργοί βλέπουν την κατάρρευση να έρχεται.

Η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οικονοµία και κρατικά ταµεία αποκαλύπτεται στους αγωνιώδεις διαλόγους υπουργών, εν όψει της τελικής διαπραγµάτευσης µε την τρόικα 


"Μου είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να απαντήσω με ακρίβεια για το πού θα θα διαμορφωθεί τελικά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ύφεση, η οποία θα επηρεάσει τόσο τα φορολογικά, όσο και τα ασφαλιστικά έσοδα. Είναι γεγονός ότι έχουμε και αυξημένη ανεργία και μάλιστα περισσότερη από αυτή που αρχικά είχε προβλεφθεί".


Νωρίτερα, ο ίδιος επισήμανε ότι "το ΔΝΤ είναι έτοιμο να μας πει αντίο. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Η Βραζιλία θέτει θέμα προνομιακής μεταχείρισης προς την Ελλάδα και το ίδιο θέμα έκαναν και οι Ρώσοι. Όλες οι ελπίδες είναι στον Παντελή Οικονόμου για να εισπράξει τα έσοδα. 

Αν δεν πετύχουμε θα πάμε όλοι μαζί για τσίπουρα στη Θεσσαλία".

Τελικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δίκιο που στο Πολιτικό Συμβούλιο είχε αναφέρει πως τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχει τις 15 Ιανουαρίου!

Και αυτό γιατί οι τροϊκανοί αρχίζουν έλεγχο και είναι σίγουρο πως θα ζητήσουν σκληρά μέτρα.

Ποιος θα τα πάρει με δεδομένο πως ο ΛΑΟΣ απειλεί για αποχώρηση και η Ν.Δ. είναι έτοιμη να "φωνάξει" ως εδώ;

Το ΠΑΣΟΚ!

Και με δεδομένο πως οι "σύντροφοι" δεν θέλουν να ταυτιστούν με τα νέα μέτρα, τότε οι εκλογές είναι όλο και πιο κοντά.

Στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα

 Στο FIR Αθηνών η "κόκκινη"  αρμάδα θύελλα Su-33.


Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ .

Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.

Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov


Γενικά, οι ασκήσεις, που προγραμματίζει το ρωσικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει νοτιοδυτικά της Πύλου θα αφορούν το συνολικό φάσμα του αεροναυτικού πολέμου, με εναέριες επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αγώνα κατά σκαφών επιφανείας και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.


Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, 
Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια.

Καλή χρονιά… από το Ιράν

Επίδειξη ισχύος από το Ιράν στις ΗΠΑ


Δοκιμή πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς «εδάφους-αέρος» πραγματοποίησε σήμερα το Ιράν στη διάρκεια ναυτικών ασκήσεων κοντά στα Στενά του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.


«Ο πύραυλος αυτός είναι εξοπλισμένος με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και μπορεί να ξεπεράσει κρυφούς στόχους και προηγμένα συστήματα που προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία του» τόνισε ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί.

Πρόκειται για την πρώτη δοκιμή αυτού του τύπου πυραύλων που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Ιράν, σύμφωνα με τον ίδιο.
Η επίδειξη ισχύος από το Ιράν έρχεται τη στιγμή που οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες αυξάνουν τις πιέσεις τους στην Τεχεράνη σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και όχι υπέρ του κλεισίματος των Στενών» δήλωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής του ναυτικού, ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί. «Όμως έχουμε ένα μερίδιο των Στενών και αν τα συμφέροντά μας τεθούν σε κίνδυνο, τότε τα συμφέροντα των άλλων (χωρών του Αραβικού Κόλπου) θα τεθούν επίσης σε κίνδυνο» έσπευσε να προειδοποιήσει.

Σημειώνεται ότι περίπου το 40% του αργού πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης περνά από τα στενά.

Πρόκληση η γέννηση μίας νέας Ευρώπης



 Πρόκληση η γέννηση μίας νέας Ευρώπης
Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο προαναγγέλλει ότι το 2012 θα είναι η χρονιά όλων των κινδύνων, αλλά και όλων των πιθανοτήτων, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος



«Η έξοδος από την κρίση, η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, η γέννηση μίας νέας Ευρώπης: αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που μας περιμένουν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο τηλεοπτικό μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Ο Σαρκοζί τόνισε ότι το 2012 «η τύχη της Γαλλίας μπορεί να ταλαντευτεί για μία ακόμη φορά» εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη, όμως διαβεβαίωσε ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα καθορίσουν την πολιτική της χώρας.


«Αυτή η κρίση που μας τιμωρεί για 30 χρόνια παγκόσμιας αταξίας στην οικονομία, το εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά, το νόμισμα, αυτή η χωρίς προηγούμενο κρίση, αναμφισβήτητα η πιο σοβαρή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή η κρίση δεν έχει περάσει», εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Παρ' όλα αυτά υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε» και «πρέπει, μπορούμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον», πρόσθεσε.
«Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο προαναγγέλλει ότι το 2012 θα είναι η χρονιά όλων των κινδύνων, αλλά και όλων των πιθανοτήτων. Όλων των προσδοκιών, αν ξέρουμε να ξεπερνάμε τις προκλήσεις. Όλων των κινδύνων, αν παραμείνουμε αδρανείς», συνέχισε ο Σαρκοζί.

«Υποτίμησα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην οικονομία μας οι οίκοι αξιολόγησης και οι διακυμάνσεις των αγορών (...) όμως λέω για να το ακούσουν όλοι πως ούτε οι αγορές, ούτε οι οίκοι αξιολόγησης θα καθορίσουν την πολιτική της Γαλλίας», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ


Χρόνια μας πολλά και μη… μασάτε! 
Αυτή είναι η πανέμορφη χώρα μας.
Εδώ ζούμε.



Καλή χρονιά!



Καλή χρονιά! 
Τις καλύτερες ευχές μας
 για το 2012!






Το 2011 είναι πλέον πίσω μας, μια δύσκολη χρονιά έλαβε τέλος, εμείς με την σειρά μας σας ευχόμαστε ένα καλύτερο 2012!