ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σκηνικό "πολέμου μυστικών υπηρεσιών" Δύσης και Ρωσίας !!!

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ: Σκηνικό "πολέμου μυστικών υπηρεσιών" Δύσης και Ρωσίας !!!

από Λάζαρο Ελευθεριάδη


Ο προσωπικός φίλος του Πούτιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, και επικεφαλής του Ίδρύματος Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, έκανε ανοικτά λόγο για πολιτική παρέμβαση στο θέμα






Ανησυχία στην Κυβέρνηση προκάλεσε η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, τον Αύγουστο του 2011, στην οποία εκτός από τους μόνιμους Αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών.

«Το ανώτατο αυτό όργανο είχε επίσης συγκληθεί εκτάκτως και στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την Χιτλερική παρουσία στο Άγιον Όρος και όχι μόνο» όπως σχολίαζαν Αγιορείτες.

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, που υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών και θρησκευτικά στην Δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Έχει εδαφικά διαιρεθεί σε είκοσι αυτοδιοίκητες περιοχές. Κάθε περιοχή αποτελείται από μία κυρίαρχη μονή και διάφορους άλλους μοναστικούς οικισμούς γύρω από αυτήν (σκήτες, κελιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια).

Υπεύθυνος της κάθε μονής είναι ο Ηγούμενος που εκλέγεται από τους μοναχούς της μονής ισόβια. Οι Ηγούμενοι κάθε μονής αποτελούν την Ιερά Σύναξη και ασκούν την νομοθετική εξουσία.

Παράλληλα κάθε χρόνο εκλέγεται από την μονή και ο αντιπρόσωπος της στην Ιερά Κοινότητα, η οποία ασκεί την διοικητική εξουσία, ενώ την εκτελεστική εξουσία ασκεί η Ιερά Επιστασία που αποτελείται από 4 μέλη επιλεγμένα από τις 5 πρώτες ιεραρχικά μονές.η Ιερή Κοινότητα, ως Ανώτατη Αρχή, εποπτεύει για τη πιστή τήρηση του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος αποτελείται απο 184 άρθρα και συνετάγει και ενεκρίθει στίς 10 Μαίου 1924 έν Καρυαίς.

Το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους, αποτελεί το αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και Αγίου Όρους, με κορυφή του παγόβουνου την προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους.

Επίσης καταπατώνται οι Διεθνείς συμβάσεις της εισδοχής της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το θέμα της μη υποχρέωσης προς καταβολή Φ.Π.Α από τα Αγιορείτικα καθιδρύματα.

Η Κυβέρνηση με αντισυνταγματικό νόμο προσπαθεί να παρέμβει στην ρύθμιση Τελωνειακών και Φορολογικών ασυδοσιών, οι οποίες από το 1926 ουδέποτε παραβιάστηκαν παρόλο τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.

Η Ιερά Μονή Βατοπεδίου είναι η 2η στην ιεραρχία των Αγιορείτικων μονών. Βρίσκεται στη μέση της βορειανατολικής πλευράς της χερσονήσου. Το καθολικό της είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η μονή βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2008, όταν ξέσπασε το ομώνυμο πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο με κακουργηματικό χαρακτήρα σε βάρος του Δημοσίου, του οποίου κύριοι πρωταγωνιστές ήταν πολιτικά πρόσωπα, προϊστάμενοι υπηρεσιών και ιδιωτικά νομικά και φυσικά πρόσωπα και του οποίου άμεση εξέλιξη ήταν η πτώση της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή (άς το κρατήσουμε αυτό).

Το αρχικό κτήριο χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Μ. Κωνσταντίνο. Τον 5ο αιώνα, το μοναστήρι αυτό καταστράφηκε από τον αυτοκράτορα Ιουλιανό τον Παραβάτη. Ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον Μέγα, από ευγνωμοσύνη για τη θαυματουργή διάσωση του γιου του Αρκάδιου ο οποίος, κατά την παράδοση, αφού έπεσε από το καράβι του στο αρχιπέλαγος, βγήκε στη στεριά γερός χάρη στις μεσιτείες της Θεοτόκου μεταφερόμενος εντός βάτου, εξ ου και ονομάστηκε “Βατοπαίδιον”.

Το Σεπτέμβριο 2009 η Πατριαρχική Επιτροπή για το Άγιον Όρος ζήτησε να απαλειφθεί ο όρος «Μεγίστη» από την ονομασία της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ο οποίος προστέθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά, καθώς ο τίτλος «Μεγίστη» ανήκει ιστορικά μόνο στη Μονή της Αγίας Λαύρας.Η Μονή της Μεγίστης Λαύρας είναι η πρώτη στην ιεραρχία των αγιορείτικων μονών και η μεγαλύτερη σε έκταση. "Λαύρα" σημαίνει πολυάνθρωπο μοναστήρι.

Το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, βρίσκεται λίγο βορειότερα του νοτιοανατολικού άκρου της χερσονήσου του Άθω, πάνω σ΄ ένα πλάτωμα βράχου. Απέχει 1,5 ώρα από τις Καρυές με αυτοκίνητο και γύρω στις 7 ώρες πεζοπορία, ενώ από την ακτή περίπου 20 λεπτά, όπου και βρίσκεται ο “ταρσανάς” της μονής.

Στην είσοδο της μονής δημιουργήθηκε πρόσφατα ελικοδρόμιο, εξ ανάγκης, εξ αιτίας του άσχημου δρόμου πρόσβασης. Το μοναστήρι είναι πολύ μεγάλο, με οχυρωματικούς πύργους με προβολικούς οχετούς, τις "ζεματίστρες" στις εισόδους της μονής από όπου έριχναν “καυτό λάδι” για να αντιμετωπίζουν τις επιδρομές των πειρατών, κατά την ιδία άρχιτεκτονική εφαρμογή των κάστρων.

Η μονή ιδρύθηκε, πανω στο σημείο που πιθανολογείται ότι ήταν η αρχαία πελασγική πόλη Ακρόθωσι, από τον Άγ. Αθανάσιο τον Αθωνίτη το 963 μ.Χ. που ο ίδιος με την ακολουθία του έκτισε στην αρχή το τετράπλευρο τείχος στη συνέχεια το καθολικό της Μονής και τέλος τις σειρές των κελλιών, κατά προτροπή και χρηματοδότηση του φίλου του, αυτοκράτορα του Βυζαντίου Νικηφόρου Φωκά.

Η Μοναστική δύναμη της Μονής, σύνολο μοναχών και εξαρτηματικών, κυμαίνεται σήμερα στα 320-330 άτομα.

Οι λογαριασμοί της Μονής Βατοπεδίου μέχρι και τώρα παραμένουν κλειστοί, δίχως να υπάρχει καμία νόμιμη αιτιολογία, θέλοντας έτσι να προκαλέσουν μαρασμό στην μοναχική ζωή της Μονής.

Πάντως νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν παρανοϊκή την παρέμβαση της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας, στην υπόθεση αυτή.

Στο στόχαστρο "ξένων μυστικών υπηρεσιών" και όχι μόνο βρίσκονται το ειδικό καθεστώς της Αγιώνυμης Πολιτείας του Αγίου Όρους και το “άβατο” αυτής αλλά και η "επαναστατημένη"αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Δείγμα της “επανάστασης” της Μονής Εσφιγμένου αποτελεί το δελτίο τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, περι της καταργήσεως των προνομίων του αγίου όρους. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι “εξωθεσμικοί όσον και θεσμικοί κύκλοι” επεξεργάζονται σχέδια μερικής ή γενικής κατάργησης του “αβάτου” και ως απόρροια η προϋπόθεση αυτού του εγχειρήματος τους θέτουν και το θέμα άμεσης εκδίωξης της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.
Και αυτό γιατί ενυπάρχει διάχυτος ο κίνδυνος να καταστεί η μονή κύριος και βασικός πόλος αντίδρασης των Αγιορειτών -και όχι μόνο- μοναχών στο εγχείρημα κατάργησης του “αβάτου”.

Μάλιστα μέσα στο πνεύμα αυτό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ υπήρξε και κίνημα κατάργησης του αβάτου από γυναίκες και όχι μόνο μέλη του Ευρωκοινοβουλίου (βλ. Συνέντευξη Άννας Καραμάνου, πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ.Ο. 2003).

Προς το σκοπό αυτό, οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, τις οποίες παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη, ισχυρίζονται πως έχουν γίνει εν γνώσει και του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι πρώτες ανεπίσημες βολιδοσκοπήσεις σε αγιορείτες εκπροσώπους ιερών μονών. Εκ της απαντήσεως τους μάλιστα διαφάνηκε ότι το ζήτημα υπό τη μορφή που τίθεται από ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι διαπραγματεύσιμο !!!

Για το λόγο αυτό ανεπίσημα έχουν ξεκινήσει μία "προσπάθεια κατάργησης του αβάτου", ώστε να επιτραπεί αρχικά μια ελεγχόμενη είσοδος των γυναικών (αυτό προφανώς αποτελεί το “άλλοθι” για τον πλήρη έλεγχο του Αγίου Όρους) !!! 

Στο σχέδιο που φαίνεται να καταλήγουν περιλαμβάνεται η κατάργηση του σε πρώτη φάση, σε δύο άμεσα προσβάσιμες μονές του Αγίου Όρους, μία εκ της ανατολικής και μία εκ της δυτικής πλευράς.
Η ιερά Μονή Βατοπεδίου ευρίσκεται “όλως τυχαίως” στην πλευρά (Ανατολική) και τυγχάνει να είναι, το πρώτο υποψήφιο “θύμα”του σχεδίου κατάργησης του “αβάτου” του Αγίου Όρους.

Η οποιαδήποτε σύνδεση του “σκανδάλου” Βατοπαιδίου με την προσπάθεια “άλωσης” του Αγίου Όρους, αποτελεί πρός το παρόν εικασία ή αλλιώς, ελλειπής ύπαρξη στοιχείων τα οποία θα τεκμαίρουν το αληθές του λόγου.Όμως οι ενδείξεις αρχίζουν να πυκνώνουν και η μελέτη τους και η ασφαλής εξαγωγή συμπερασμάτων, αποτελεί αντικείμενο επισταμένης μελέτης του ιστορικού του μέλλοντος.

Το όλο “σκάνδαλο” της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου εμπεριέχει και “πτυχές” οι οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί ή δεν έχουν ανιχνευθεί ακόμα επαρκώς, εκτιμώ για λόγους σκοπιμότητος.
Το μεγαλειώδες ερώτημα που αναδύεται πλέον είναι, γιατί οι ΗΠΑ και οι ΕΕ θέλουν να καταργηθεί το “άβατο” του Αγίου Όρους?.

Ο προβληματισμός ωστόσο, των Αγιορειτών έχει να κάνει με τον έλεγχο των αντιδράσεων που θα προκληθούν τόσο εντός όσο και εκτός Αγίου Όρους κατά την εφαρμογή μίας τέτοιας απόφασης. Μιας δηλαδή απόφασης που στην πραγματικότητα θα επαληθεύσει και θα δικαιώσει τη μακρόχρονη εκκλησιαστική πολιτική της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου περί του “άβατου”. Μία τέτοια εξέλιξη πιθανολογείται πως δύναται να καταστήσει εκ των πραγμάτων την Ιερά Μονή σε βασικό μοχλό της αντίδρασης όλων αυτών που θα εναντιώνονται στην κατάργηση του αβάτου. Τότε υπολογίζεται ότι θα διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες της ενότητας των Ορθοδόξων και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. 

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναλαμβάνουν δράση οι "αλλοδαπές μυστικές υπηρεσίες", οι οποίες προγραμμάτιζαν, ως λένε οι ίδιες πηγές, μέσα στο καλοκαίρι του 2011, επιχείρηση εκδίωξης της αδελφότητας από την ιστορική Μονή. Επειδή όμως, όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες όχι μόνο έχουν πέσει στο κενό αλλά επιπλέον αποτέλεσαν την αιτία προσέγγισης και νέων υποστηρικτών της Μονής, στο τραπέζι έπεσε προς εξέταση το απίστευτο και συνάμα απαράδεκτο σενάριο εκδίωξης των μοναχών.

Αυτά αποτελούν σενάρια ντροπής για τους συντάκτες αυτών των σεναρίων. 

Επιγραμματικά θα αναφέρω “πολεμικές” ενταγμένες σε ευρύτερα σχέδια ‘τραυματισμού” της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και “άλωσης” του Αγίου Όρους απο βο(υ)λευτές και πολιτικάντηδες, αλλά και κινήσεις ιερομένων οι οποίες δίνουν αφορμή για υποθέσεις και εικασίες αντίθετες με το “σχήμα” τους.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρουσιάζεται αμέτοχο και εμμέσως θα αναβαθμιστεί για τη σθεναρή στάση του έναντι της"επαναστατημένης" μοναχικής αδελφότητας. Εντέχνως μάλιστα θα φανεί στο χριστεπώνυμο ποίμνιο πως οι λόγοι αντίδρασης των μοναχών είχαν να κάνουν με την προστασία των δήθεν "παρανομιών" τους και όχι με τον οικουμενισμό, αντιτιθέμενοι στην κατάργηση του “άβατου” του Αγίου Όρους.

Έτσι εμμέσως θα καταποντισθεί και κάθε κίνημα που αντιτίθεται στους οικουμενικούς διαλόγους και στην ένωση των χριστιανικών ομολογιών ενώ αναμένεται να ευνοηθεί η πρακτική ένωσης που ακολουθείται με τον θεολογικό διάλογο που διεξάγεται με το Βατικανό.

Χαρακτηριστική η πολεμική έναντι της Ελληνορθόδοξης Εκλησίας του κ. Σηφουνάκη και όχι μόνον, σε κάθε ευκαιρία, με την σύγχρονη υποστήριξη “άνευ όρων” κάθε σχεδίου “άλωσης” της εκκλησίας και του μοναχισμού.
Κάποιοι του παρέχουν πολιτική ασφάλεια και ανέλιξη έναντι αυτής του της στάσης.

Στο Άγιο Όρος ήταν αφιερωμένη η εκπομπή «60 Λεπτά» (60 Minutes) του αμερικανικού δικτύου CBS, που προβλήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Τα σχόλια του καναλιού μεταξύ άλλων ήταν “όσο και για το παράδειγμα το οποίο δίνουν οι μοναχοί σε μια εποχή όπου ακόμα και η εκκλησία δείχνει να υποκύπτει στους πειρασμούς του χρήματος, είναι αξιοθαύμαστο”.

Τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με μία ανακοίνωση-δήλωση κόλαφο, κατακεραύνωσε τον Εφραίμ, “Οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια, όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση».

Ενώ την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με διαρροές, παρείχε κάλυψη στον ηγούμενο.

Ο Σεβασμιώτατος Χρυσόστομος, Άγιος Δωδώνης, ήταν καταπέλτης για τη δράση του Εφραίμ, ενώ διαφορετική στάση κράτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Τη συμπαράστασή τους στον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, εκφράζει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, που συνεδρίασε νωρίτερα για το θέμα.
Οι εκπρόσωποι των 20 μονών αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρακαλώντας τον να εξετάσει την υπόθεση της προφυλάκισής του.

Επιπλέον, θα στείλουν επιστολή και προς το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας να τηρούνται οι διαδικασίες σχετικά με την είσοδο δικαστικών λειτουργών στο Άγιον Όρος.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε, “η απόφαση για τον Εφραίμ είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων...”.

Μια επιταγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ την οποία παρέδωσε ο ηγούμενος Εφραίμ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να διατεθεί το ποσό στο συσσίτιο των απόρων και στην στέγασή τους στους κοιτώνες της Εκκλησίας, πιθανόν να βρίσκεται πίσω από το άνοιγμα της υπόθεσης του Βατοπεδίου κα την προφυλάκιση του ηγούμενου, πέρα βέβαια από τις συνήθεις πολιτικές σκοπιμότητες.

Το ποσό προήλθε από τις εθελοντικές οικονομικές προσφορές των 3.000.000 Ρώσων πιστών στον προσκύνημα της Αγίας Ζώνης, κατά την περιοδεία του ηγούμενου Εφραίμ στη Ρωσία, όπου είχε γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Με την προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ και με το σκηνικό του τρόμο-θεάματος που «κύκλωσε» το Άγιον Όρος σηματοδοτείται η εξής «κατασκευή», Το Άγιον Όρος αποτελεί το «άντρο» του εγκλήματος, το μεγάλο ρασοφόρο «δαίμονα τρομοκράτη» που απειλεί την κοινωνία.

Δυστυχώς !!! 

Με πολιτικά ιδιοτελή στόχο, “Να διασυρθεί και να συκοφαντηθεί, στο πρόσωπο ενός μοναχού, ο μοναχισμός και η Ορθοδοξία, δηλαδή ο εθνικός ιστός της ελληνικής κοινωνίας”.

Είναι τερατώδες να κατασκευάζεται ένας μοναχός όχι μόνο«ένοχος», αλλά και «επικίνδυνος εγκληματίας» όταν ακόμα δεν υπάρχει “συγκεκριμένο” κατηγορητήριο των «εγκλημάτων» και το σπουδαιότερο, όταν για το “πολιτικό” σκάνδαλο του Βατοπεδίου η κυβερνητική εξουσία (η πρώτη «ένοχη» αν είναι υπαρκτό το σκάνδαλο) έχει απαλλαγεί!!

Είναι τερατώδες σε ένα «έγκλημα» κατεξοχήν “πολιτικό”, να ευθύνεται ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟΣ και μάλιστα, ΕΚΤΟΣ κυβερνητικής εξουσίας, ένας μοναχός!!!

Είναι επίσης πολλαπλά τερατώδες να «κατασκευάζεται» ένας μοναχός σαν «ύποπτος φυγής», όταν ολόκληρη η ιστορία του και το ήθος του, αλλά και η χρόνια και σταθερή του διαμονή και συμπεριφορά δεν συνηγορούν, στο ελάχιστο, προς την κατεύθυνση του «ύποπτου φυγής».

Στο πρόσωπο του μοναχού Εφραίμ «κατασκευάστηκε» η «αφορμή» για να στηθεί όλη αυτή η χοντροκομμένη και ελεεινή τρομοκρατική επιχείρηση εναντίον του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας.

Αυτή η υπόθεση ξεπερνάει το πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ. Είναι μια υπόθεση Εθνικών και παγκοσμίων διαστάσεων, διότι καταλύει“πραξικοπηματικά” κάθε ανθρώπινη αξία και κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, καταλύει το ίδιο το Δίκαιο και τους δικούς τους κανόνες του Ποινικού Κώδικα, επιβάλλοντας το ανάλγητο δικτατορικό πρόσταγμα: «Αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Και όλα αυτά με το δόλιο και πολιτικά ιδιοτελή στόχο: Να διασυρθεί και να συκοφαντηθεί, στο πρόσωπο ενός μοναχού, ο μοναχισμός και η Ορθοδοξία, δηλαδή ο εθνικός ιστός της ελληνικής κοινωνίας.

Η ηγεσία της Εκκλησίας, όμως, πώς αντιδρά ? Θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει τον κόσμο μπροστά σε αυτήν την προκλητική όσο και δικτατορική επίθεση κατά του γέροντα Εφραίμ, και μέσω αυτού, του Αγίου Όρους.

Από την άλλη η αντίδραση της Ρωσίας στην “Ελληνική διοίκηση”. 

Ο προσωπικός φίλος του Πούτιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, και επικεφαλής του Ίδρύματος Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, έκανε ανοικτά λόγο για πολιτική παρέμβαση στο θέμα. Χαρακτηριστικά, τόνισε:

«Παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ` αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο Eλληνικό Σύνταγμα»

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Πατριαρχείου της Μόσχας, πηγές του οποίου έκαναν λόγο για «πρωτοφανή αγριότητα» με την απόφαση για προφυλάκιση ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων. Παράλληλα, διευκρίνισαν ότι οι αντιδράσεις στη ρωσική αλλά και την παγκόσμια Ορθοδοξία θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Αναμένεται, πάντως και επίσημη τοποθέτηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινοπόλεως, τις επόμενες ημέρες ή ώρες.

Πλήθος ερωτημάτων πυροδότησε το ταξίδι του Εφραίμ στη Ρωσία όπου και μετέφερε τμήμα της Τίμιας Ζώνης που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τίμια Ζώνη προσκύνησε όχι μόνο πλήθος πιστών Ρώσων αλλά ακόμη και ο Πούτιν.

Η σχέση του Εφραίμ με το Ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και κατ’επέκταση με το Πατριαρχείο της Μόσχας και τόν Πούτιν, δημιουργεί ερωτηματικά και παράξενους “συνειρμούς”.

Το ρωσικό Ίδρυμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στους προκαθημένους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και όλους τους ορθοδόξους, ζητώντας τους να υπερασπιστούν τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος υφίσταται διώξεις δυσανάλογες της δικαστικής διαδικασίας.

Αυτη η “τομή” της θρησκείας με την πολιτική, μόνον δεινά μπορεί να επιφέρει στην εκκλησία και τον μοναχισμό, και βέβαια δίνει επιχειρήματα στούς “εχθρούς” της.

Αναφέρω μερικά απο τα γενικά και ειδικά άρθρα του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους, τα οποία επέλεξα, για να γίνει πλέον, όσον το δυνατόν, κατανοητό τι περιλαμβάνει το “άβατον” και περι τίνος πρόκειται.

Ἄρθρον 6.
Ἅπαντες οἱ τὸ Ἅγιον Ὄρος κατοικοῦντες μοναχοί, οἰασδήποτε ἐθνικότητος καὶ ἂν ὦσι, λογίζονται ὡς κεκτημένοι τὴν ἑλληνικὴν ὑπηκοότητα.
Ἄρθρον 12.
Τὸ Ἅγιον Ὄρος ἀπολαύει, κατὰ τὰ ἀνέκαθεν κρατοῦντα, εἰδικῶν προνομίων καὶ ἀσυδοσιών, ὡς ταῦτα συγκεκριμένως διατυποῦνται ἐν διατάξεσι τοῦ παρόντος Καταστατικοῦ Χάρτου.
Ἄρθρον 107.
Οἱ διορισμοὶ τῶν δικηγόρων ὑπερασπίσεως τῶν μονῶν γίνονται ἀπ᾿ εὐθείας δι᾿ ἐγγράφου τῶν μοναστηριακῶν ἀρχῶν.
Ἄρθρον 169.
Τὰ δάση τῆς χερσονήσου τοῦ Ἁγίου Ὄρους δὲν ὑπάγονται εἰς τοὺς σχετικοὺς δασικοὺς νόμους τοῦ Κράτους.
Ἄρθρον 175.
Ἡ σύστασις ἐν ταῖς μοναῖς ἡ ἐξαρτήμασιν ἐμπορικῶν καταστημάτων ὡς καὶ ἡ ἄσκησις ἐμπορίου ἀντικειμένου μὴ ἰδιαζόντων ἢ ἀναγκαίων εἰς τὸν τόπον, ἀπαγορεύεται ἀπολύτως.
Ἄρθρον 176.
Πᾶς εἰσερχόμενος ἐν Ἁγίῳ Ὄρει, πλὴν τῶν περιοίκων προσκυνητῶν, ὀφείλει νὰ ἔχει ἄδειαν τῆς ἐπισκέψεως τῶν μονῶν καὶ ἐξαρτημάτων καθ᾿ ὅλου.
Ἄρθρον 177.
Πᾶν μοναχὸς ἢ ῥασοφόρος μὴ ἀνήκων εἰς μονήν τινα ἢ ἐξάρτημα τοῦ Ἁγίου Ὄρους, ἀλλὰ πλανώμενος ἐν αὐτῷ, ἀπελαύνεται τῇ συνδρομῇ τῆς πολιτικῆς ἀρχῆς ὑπὸ τῆς Ἱερᾶς Ἐπιστασίας.
Ἄρθρον 178.
Πλὴν τῶν μοναχῶν καὶ τῶν κανονικῶς ἐγγεγραμμένων δοκίμων, οὐδενὶ ἑτέρῳ ἐπιτρέπεται νὰ ῥασοφορή, καὶ οἱ παραβάται ἀπελεύνονται κατὰ τὸ ἄρθρ.177.
Ἄρθρον 181.
Πᾶσα ἡ ἀκίνητος περιουσία τῶν ἱερῶν Μονῶν εἷναι ἀπολύτως ἀναπαλλατρίωτος ὡς πρᾶγμα θείῳ δικαίῳ.
Ἄρθρον 183.
Σύστασις ἢ ἵδρυσις σωματείου οἰουδήποτε ἢ ἰδιαιτέρας ἀδελφότητος ἐν Ἁγίῳ Ὄρει ἀπαγορεύεται ἀπολύτως ὡς ἀσυμβίβαστος καὶ ἀντικειμένη πρὸς τὰ μοναχικὰ καθεστῶτα τοῦ Ἁγίου Ὄρους.
Ἄρθρον 184.
Πᾶσα προσηλυτιστικὴ καὶ προπαγανδιστικὴ ἐνέργεια ἠθική, θρησκευτική, ἐκκλησιαστική, κοινωνική, ἐθνικιστικὴ καὶ οἰασδήποτε ἄλλης φύσεως τοιαύτη ἐν Ἁγίῳ Ὄρει ἀπαγορεύεται ἀπολύτως ἐπὶ ποινῇ ἀπελάσεως.
Ἄρθρον 186.
Ἡ εἰς τὴν χερσόνησον τοῦ Ἁγίου Ὄρους εἴσοδος τῶν θηλέων κατὰ τὰ ἀνέκαθεν κρατοῦντα ἀπαγορεύεται.
Ἄρθρον 187.
Πᾶσα διάταξις, ἀντικειμένη εἰς τὸν παρόντα καταστατικὸν χάρτην, δὲν δύναται νὰ ἔχῃ ἰσχὺν ἐν Ἁγίῳ Ὄρει.


Ποιοί μπορούν και “κρύβονται” πίσω απο το “άβατον”, και ποιοί θέλουν να το καταργήσουν μαζί με το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και γιατί;

Ποιοί έστησαν αυτό το σκηνικό "πολέμου μυστικών υπηρεσιών" μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και σε τί αποσκοπούν ;;;

Για το δήθεν "σκάνδαλο βατοπεδίου", την σχέση του με την αλλαγή της κυβέρνησης στην ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ 2009, με την πρόωρη πτώση του Κ.Καραμανλή θα επανέλθουμε στην συνέχεια.!!!!

Εάν το "δήθεν σκάνδαλο" υπήρξε ο πολιορκητικός κριός στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή και γιατί???



ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ




ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 



Η Ρωσία συνιστά το σημαντικότερο δυνητικό αντέρεισμα της Ελλάδας στις εξωτερικές πιέσεις. Αυτή είναι μια πραγματικότητα επιβεβαιωμένη από τέσσερις αιώνες ιστορικής εμπειρίας, έστω κι αν και η Ρωσία, όπως κάθε ξένη δύναμη, ακόμα και η πιο φιλική, δεν πρέπει να εξιδανικεύεται. Είναι μια πραγματικότητα σαφής, από τον καιρό ακόμα του Καποδίστρια και του Κολοκοτρώνη. Δεν είναι τυχαίο ότι πολιτικοί τόσο διαφορετικοί όσο ο Μαρκεζίνης, ο Μακάριος και ο Λυσσαρίδης, οι δύο Καραμανλήδες, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, στη Μόσχα στράφηκαν για να στηριχτούν έναντι των δυτικών πιέσεων. Μόνο μια χώρα μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ υποστηρίζει μονίμως τις κυπριακές θέσεις και είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Κύπρο τα όπλα που χρειάζεται: η Ρωσία.

Ακριβώς επειδή η Ρωσία μπορεί να διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες ανεξάρτητης πολιτικής της Αθήνας, μόνιμη και κεντρική επιδίωξη της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ (που θέλει να μας εντάξει σε δική του σφαίρα επιρροής) και της αναδυόμενης υπερδύναμης, που είναι το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, είναι η «αποκοπή» της Ελλάδας από τη Μόσχα.

Η άνοδος της κυβέρνησης Παπανδρέου είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο «σημείο μηδέν» οι ελληνορωσικές σχέσεις, στο χειρότερο σημείο που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον σχεδιασμένα περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο το Κρεμλίνο ακύρωσε, στο πάρα πέντε, και άνευ αποχρώντος λόγου την επίσκεψη Λαμπρινίδη στη Μόσχα.

‘Ηδη άλλωστε από καιρού, ο Πρωθυπουργός Πούτιν φέρεται, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα, να έχει δηλώσει στους στενότερους συνεργάτες του: «Mε τον τρόπο που πολιτεύεται η Ελλάδα σήμερα, μας σπρώχνει αναγκαστικά στην αγκαλιά της Τουρκίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή». 

Η ακύρωση της επίσκεψης του κ. Λαμπρινίδη στη ρωσική πρωτεύουσα επιβεβαιώνει ότι η Μόσχα έπαυσε πλέον να τηρεί και τα προσχήματα, σύμφωνα με πεπειραμένους αναλυτές. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει λόγους να διατηρεί μια επίφαση ομαλότητας, αλλά επιθυμεί αντίθετα να δείξει τη δυσφορία της τόσο για το ουσιαστικό πάγωμα των διμερών σχέσεων, όσο και για τον ανοίκειο τρόπο που φέρεται συχνά η Αθήνα, εκ προθέσεως ή όχι. Για πρώτη φορά, κατά τρόπο μάλλον σπάνιο στη ρωσική και σοβιετική διπλωματική παράδοση, η Μόσχα δείχνει επίσης να εισάγει μια διαφοροποίηση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τη γενικότερη έννοια της «Eλλάδας», η ιδέα της οποίας έχει σημαντική, πολύ θετική φόρτιση στην ιδεολογία της Ρωσίας εν γένει και του ρωσικού κρατισμού ειδικά.

Μια σειρά ουσιαστικών και συμβολικών πράξεων, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ψυχρότητα στη Μόσχα έναντι της Αθήνας, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Στη Ρωσία έχουν καταλήξει ότι υπάρχει ένα “αμερικανικό κόμμα” στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και το κράτος, πολύ ισχυρότερο από αυτό που αντιμετωπίζουν αίφνης σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία και η Γερμανία, με τις οποίες διατηρούν πολύ στενές σχέσεις. ‘Ετσι, όποτε πάει να γίνει κάτι σπουδαίο μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, αρχίζει αμέσως ο πόλεμος εναντίον του και το οδηγεί σε ματαίωση. Αναφέρουν σχετικά τους S300, την προσέγγιση Πούτιν-Καραμανλή, την αγορά ρωσικών θωρακισμένων, το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, μεταξύ άλλων. 

Μια «αόρατη χειρ» επεμβαίνει κάθε φορά που συμφωνείται κάτι μεταξύ Μόσχας και Αθήνας και ματαιώνει τελικά τα σχέδια. Μετά από έναν αρχικό “αιφνιδιασμό”, δυνάμεις μέσα στο πολιτικό σύστημα ενεργοποιούνται και ανακαλύπτουν όλα τα τρωτά των ελληνορωσικών συμβάσεων και μόνο αυτών. Μπορεί τα γερμανικά υποβρύχια να γέρνουν ή τα αμερικανικά F-16 να μην μπορούν να πολεμήσουν, αφού δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας, μόνο όμως τα ρωσικά πρότζεκτ γίνονται «φύλλο και φτερό» και ανακαλύπτονται τα κάθε είδους πραγματικά ή φανταστικά τους μειονεκτήματα.

Μερικές φορές μάλιστα η Ελλάδα το πράττει με μειωτικό για τη Ρωσία τρόπο. ‘Όταν η κυβέρνηση Καραμανλή άρχισε να «κάνει νερά» στην υλοποίηση της σύμβασης για τα θωρακισμένα, που η ίδια υπέγραψε ο τότε Υπουργός ‘Αμυνας βρήκε την παγκοσμίως πρωτότυπη μέθοδο να μην βγαίνει στο τηλέφωνο του τότε Ρώσου Πρέσβη και να μην του κλείνει ραντεβού, για να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση! Τελικά η σύμβαση ματαιώθηκε από τον επόμενο Υπουργό κ. Βενιζέλο, παρά την επίσημη ρωσική πρόταση να πληρωθούν τα οχήματα με ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Ο νέος Πρέσβης που τοποθετήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 2009 ζήτησε, όπως είθισται στην παγκόσμια πρακτική, να συναντήσει τον αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου. Δεν τον είδε ποτέ, συνάντησε τελικά, μετά από πολλούς μήνες τον κ. Δρούτσα. Σε όλες τις χώρες του κόσμου, των ΗΠΑ περιλαμβανομένων, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου για τον Πρέσβη της Ρωσίας να συναντήσει όποιον πολιτικό ή κρατικό παράγοντα ζητήσει. Δεν γνωρίζουμε ποιος εισηγήθηκε στον κ. Παπανδρέου μια τέτοια συμπεριφορά, αυτός που τόκανε όμως προφανώς επεδίωκε να τορπιλίσει, με μια ακραία προκλητική πράξη, τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβούν τέτοια πράγματα. Η Ελλάδα ανήκει επίσης στις λίγες χώρες του κόσμου όπου όλο το Υπουργικό Συμβούλιο συνωστίζεται στις εκδηλώσεις της αμερικανικής Πρεσβείας, ενώ η Αστυνομία της χώρας, κυβερνήσεις έρχονται κυβερνήσεις φεύγουν, απαγορεύει την κυκλοφορία και απομακρύνει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε τεράστια απόσταση γύρω από την κατοικία του Πρέσβη, όπως ταιριάζει στους διοικούντες ενός προτεκτοράτου που θέλουν με κάθε τρόπο να επιδεικνύουν τη δουλοπρέπειά τους. Γενικότερα, η όλη κατάσταση στην περιοχή της Πρεσβείας θυμίζει κατεχόμενη πόλη. Την ίδια ώρα ένας Υφυπουργός και μόνον τίμησε δια της παρουσίας του την τελευταία δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας για την εθνική της επέτειο. 

Η τοποθέτηση Παπανδρέου εναντίον του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και ο χαρακτηρισμός των συμφωνιών με τη Ρωσία ως λεόντειων υπέρ αυτής, κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, δεν ξεχάστηκε ποτέ στη Μόσχα. Παρά τις μεταγενέστερες διορθωτικές κινήσεις, θεωρήθηκε εχθρική ενέργεια, δηλωτική προθέσεων. Οι Ρώσοι παρακολουθούν επίσης με ιδιαίτερη προσοχή τη σημαίνουσα διαδοχική δραστηριοποίηση του κ. Ρόντος στη Γιουγκοσλαβία, τη Γεωργία, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία, όπου έπαιξε βασικό ρόλο στην υπονόμευση των ρωσικών συμφερόντων. Στενός συνεργάτης του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού, συνδεόμενος στενά με ισχυρές δυνάμεις του παγκόσμιου κατεστημένου, ο Ρόντος συνυπέγραψε με τον Μπρζεζίνσκι ένα κείμενο που αμφισβήτησε τη σημασία της σοβιετικής νίκης επί του Χίτλερ, ενώ χρησιμοποίησε το όνομα Παπανδρέου για να ανοίξει πολλές πόρτες στη Μέση Ανατολή που, κανονικά, θα του έμεναν ερμητικά κλειστές. Υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, θεωρείται από ορισμένους ο αρχιτέκτονας
σημαντικών πρωτοβουλιών του Παπανδρέου, όπως η «προσέγγιση» με την πιο ακροδεξιά και διεθνώς απομονωμένη κυβέρνηση στην ισραηλινή ιστορία.

Δεν έχει διαφύγει της προσοχής της ρωσικής διπλωματίας και το γεγονός ότι, ενώ καρκινοβατούν οι ελληνορωσικές σχέσεις, αν και εδράζονται σε ένα σημαίνον ιστορικό υπόβαθρο αιώνων, η Αθήνα πήρε πολύ θεαματικές πρωτοβουλίες συγκαλώντας ή προτιθέμενη να συγκαλέσει κοινές συνεδριάσεις Υπουργικών Συμβουλίων με την Τουρκία και το Ισραήλ, και δημιουργώντας ad hoc όργανα συνεργασίας με αυτές τις χώρες, που, εξ αντιδιαστολής, θεωρήθηκαν επίσης ενέργειες που αντανακλούν τις στρατηγικές προτεραιότητες της Αθήνας.

Και στα «ήσσονα» άλλωστε θέματα, μόνο καλά δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν τα πράγματα. Η ρωσική Τράπεζα Εξωτερικού Εμπορίου και το Ταμιευτήριο (Σμπερμπάνκ) περιμένουν έξη μήνες την έκδοση άδειας για τη λειτουργία υποκαταστημάτων τους στην Αθήνα. Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα εμπόδια συναντούν επίσης μία επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς και δύο επενδύσεις στη Χαλκιδική και την Κρήτη. Τέλος, δεν έγινε τίποτα για τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Μόσχας που είχε εξαγγελθεί.

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την τύχη της Ελλάδας, η Ρωσία δεν μοιάζει να είναι καν στο «ραντάρ» της Αθήνας και η Αθήνα μοιάζει παραδόξως μάλλον να θέλει να το δείχνει. Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα την περίοδο 1989-93. Τότε, βοηθούσης και της πολιτικής αστάθειας στην Αθήνα, η Ρωσία εγκαταλείφθηκε από την ελληνική διπλωματία, που ξύπνησε απότομα μόνο όταν η Μόσχα αναγνώρισε τα Σκόπια. Τότε άρχισαν να τρέχουν στη ρωσική πρωτεύουσα οι ‘Ελληνες Υπουργοί, ήταν όμως πολύ αργά.

ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ


ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ  
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ 


Ο Τρίτος της Δυναστείας, πιστός (όπως τα μέλη όλων των Δυναστειών) στη λουδοβίκεια ρήση «μετά από μένα η καταστροφή», προτού εγκαταλείψει την πρωθυπουργία φρόντισε να έχει καταστρέψει την Ελλάδα:

Την έθεσε υπό στυγνή κατοχή, υποθήκευσε το μέλλον της και άπλωσε πάνω της έναν νέο Μεσαίωνα!

Μετά ταύτα, – δηλαδή, μετά την καταστροφή της Ελλάδας – αποφάσισε να καταστρέψει και το ΠΑΣΟΚ. Αρνούμενος να δρομολογήσει την «επόμενη...μέρα» του Κινήματος, αρνούμενος να ακούσει τις κραυγές αγωνίας των στελεχών του, αρνούμενος να ξεμπλοκάρει τις πολιτικές εξελίξεις, αρνούμενος να αντιληφθεί τις κεντρόφυγες τάσεις που προβληματίζουν και κλονίζουν το Κίνημα.

Και, φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να φορέσει μαύρα για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ – ούτε καν οι φανατικότεροι οπαδοί του, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι. Άλλωστε, φούσκα ήταν και έσκασε. Απλώς τα σημειώνει όλα αυτά η στήλη, για να σκιαγραφήσει τον άνδρα και πώς εννοεί τον «πατριωτισμό».

Τι είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου; Ότι «θα πράξει το καθήκον του»! Και τι πρότεινε; Πρώτα Συνέδριο και ύστερα εκλογή Αρχηγού από τη βάση! Γιατί πρότεινε μια τακτική η οποία θα διασπάσει το ΠΑΣΟΚ;

Άλλοι λένε ότι αυτή την εντολή έχει. Αλλοι λένε ότι πιστεύει πως θα παραμείνει πρόεδρος του Κινήματος – κωλυσιεργώντας και ιντριγκάροντας. Άλλοι διατείνονται ότι θέλει χρόνο, να καταγγείλει τους συνεργάτες του, να ντοπάρει τον Λαό και να ξαναβγεί πανηγυρικά. Και οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει τον ΓΑΠ είναι η χώρα και το μέλλον της.

Σ’ αυτό, εξάλλου, αποδίδουν και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε και τις πέντε προτάσεις που έθεσαν στο τραπέζι κορυφαία στελέχη του. 
Δηλαδή, απέρριψε:

Να γίνει τώρα εκλογή προέδρου από τη βάση με κάλπες.
Να γίνει εκλογή νέου προέδρου από Συνέδριο.
Να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και να καθορίσει τις διαδικασίες.
Να εκλεγεί νέος πρόεδρος ώς τις 15 Ιανουαρίου από τη βάση. Και,
Να εκλεγεί νέος Αρχηγός μέσα σ’ ένα τριήμερο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.Κατά το ρεπορτάζ, ο Τρίτος της Δυναστείας, έναντι όλων αυτών, θέλει πρώτα Συνέδριο και ύστερα εκλογές από τη βάση, – χωρίς να ορίζει χρόνο ούτε για το ένα, ούτε και για το άλλο. 

Τους χρόνους και τις λεπτομέρειες τις συζητεί μόνο με τους «κηπουρούς» του και όχι με τους κορυφαίους συνεργάτες του.
Δηλαδή, «πάει σόι το βασίλειο». Κατά παππού και κατά πατέρα.

Και επειδή ο Παπανδρεϊσμός σίγουρα θα δώσει τα ρέστα του, ο Λαός – οπαδοί και μη του Κινήματος – αν ζητηθεί η ψήφος του, θα έχει την ευκαιρία να τον καταψηφίσει και να τον στείλει από εκεί που ήρθε. Και, εν συνεχεία, να δει τι θα κάνει με τα λείψανα του Παπανδρεϊσμού. Ας απαλλαγεί μια και καλή, από όλα!

ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ κήρυξε η Ρωσία


ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ κήρυξε η Ρωσία 


Επιστολή Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου προς Κάρολο Παπούλια:


«…Τι χρεία άλλων μαρτύρων είχε η Μόσχα για να προχωρήσει σε αυτό που ήδη έχει κάνει, με ασυνήθιστη, για τους αδαείς, σκληρότητα: Να κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου. Έναν ιερό πόλεμο στον οποίο ο μόνος βέβαιος χαμένος θα είναι η Ελλάδα για μια σειρά λόγων που είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί: Κανείς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, ούτε να γυρίσει πίσω περίπου 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες, αν οι πόρτες της Ρωσίας κλείσουν για την είσοδο των μεν και την έξοδο των δε… Επειδή η σύγκρουση οδεύει προς τα άκρα (στην Μόσχα έχουν ήδη αποφασίσει να την πάνε στα άκρα) καλό θα ήταν να πούμε κάποια πράγματα για το τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια σύγκρουση για την Ελλάδα σε γεωστρατηγικό-αμυντικό επίπεδο. Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο Έλληνας αξιωματικός που από τον τηλεφωνικό θάλαμο της Άγκυρας κάλεσε την Αθήνα το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 1996 και ενημέρωσε για επικείμενη τουρκική απόβαση σε ελληνικό νησί, ποιος του είχε δώσει την πληροφορία; Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθούν οι επιτελικοί αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ για τον φάκελο με τις δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν τα σημεία συγκέντρωσης των τουρκικών στρατευμάτων τις ημέρες των Ιμίων ποιος τους τις έδωσε;

Για τις χιλιάδες δορυφορικές φωτογραφίες με τις τοποθεσίες και τις μετακινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων που παραδίδονταν μέχρι το 2006 και τις ακριβείς και υπεραπόρρητες δωρεάν εκθέσεις με την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας; Για το ειδικό τμήμα φρουράς του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που θα προστάτευε τα ελληνικά σύνορα;

Για τα τουλάχιστον τρία σκάνδαλα κατασκοπείας Ελλήνων αξιωματικών που λειτουργούσαν για λογαριασμό δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, σε βάρος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, τα οποία “έθαψαν” οι Ρώσοι για να μην διαταράξουν τις ελληνορωσικές

Κρίση στον Κόλπο:

Κρίση στον Κόλπο: 
Το Ιράν στοχοποίησε το CVN 74 "USS John C. Stennis"!


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis (CVN 74) ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να «στοχοποιήσουν» οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια λιτή ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν μέσω των κρατικών ΜΜΕ.

Με την ένταση στην Κόλπο και ιδιαίτερα στην περιοχή των στενών του Χορμούζ όπου ασκείται το ιρανικό Ναυτικό εδώ και πρακτικά μια εβδομάδα –από το περασμένο Σάββατο- να αυξάνεται διαρκώς οι Ιρανοί προχωρώντας σε μια επίδειξη δύναμης ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν ουσιαστικά σε στοχοποίηση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου που ανήκει στον 5ο Στόλο!

Όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRΝΑ αναγνωριστικό αεροσκάφος σε μια περίπτωση αλλά και σκάφος του Ναυτικού της χώρας σε άλλη κατέγραψε σε βίντεο και φωτογράφισε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis κατά τη διάρκεια των ναυτικών γυμνασίων Velayat 90 ενώ έπλεε στον Περσικό Κόλπο.

Αν και η αναφορά του ιρανικού Ναυτικού δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες εντούτοις το θέμα φαίνεται πως έχει πάρει διαστάσεις καθώς για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επιχείρηση το ιρανικό αεροσκάφος θα πρέπει να είχε πλησιάσει τουλάχιστον σε απόσταση οπτικής εμβέλειας απαρατήρητο από το αμερικανικό σκάφος. Δεν έχει επίσης ανακοινωθεί εάν η επιχείρηση έγινε τη νύχτα ή την ημέρα. Πάντως και σύμφωνα με την τακτική των Ιρανών θα ακολουθήσει σύντομα η επί8δειξη του βίντεο.

Το IRNA επίσης μετέδωσε δηλώσεις του αρχηγού του ιρανικού Ναυτικού ναύαρχου Habibollah Sayyari ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως το Ιράν «έχει τον διαρκή έλεγχο των κινήσεων των ξένων δυνάμεων». 

«Ένα σκάφος του ιρανικού Ναυτικού και ένα αεροσκάφος παρακολούθησης εντόπισαν, κινηματογράφησαν και φωτογράφησαν ένα αμερικανικό0 αεροπλανοφόρο καθώς εισερχόταν στον Κόλπο του Ομάν από τον περσικό Κόλπο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Sayyari, για να προσθέσει: «Ο ξένος Στόλος θα προειδοποιηθεί από τις ιρανικές δυνάμεις εάν επιχειρήσει να εισέλθει στην περιοχή των ασκήσεων». 

Οι ιρανικές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε διεθνή ύδατα επάνω στον ρου των τάνκερ που διακινούν το 1/3 των παγκοσμίων κινήσεων σε πετρέλαιο.

Η ανθυποπλοίαρχος Rebecca Rebarich εκπρόσωπος του 5ου Στόλου δήλωσε πως το αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Mobile Bay βρίσκονταν μέχρι και την Τρίτη στην έξοδο από τον Κόλπο μέσω των στενών του Χορμούζ, ύστερα από επίσκεψη στο λιμάνι του Dubai Ali port.

Περιέγραψε την πορεία του αμερικανικού Στολίσκου ως «προγραμματισμένη πορεία ρουτίνας», ενώ το John C. Stennis βρίσκεται σε αποστολή παροχής αεροπορικής υποστήριξης από τη βόρεια Αραβική θάλασσα μέχρι τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Η Rebarich δεν διέψευσε ότι ιρανικά σκάφη και αεροσκάφη πλησίασαν τον αμερικανικό Στολίσκο αποφεύγοντας να σχολιάσει ευθέως τους ιρανικούς ισχυρισμούς περιοριζόμενη μόνο να πει πως «οι “συναντήσεις” με το ιρανικό Ναυτικό συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής που ασκείται στη θάλασσα και είναι γνωστή».

Την Τετάρτη η ίδια εκπρόσωπος του 5ου Στόλου είχε σημειώσει για τις απειλές του Ιράν για αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ λέγοντας πως το «αμερικανικό Ναυτικό είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίζουν κακόβουλες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας».

Ανταπαντώντας ο στρατηγός Hossein Salami διοικητής των δυνάμεων των φρουρών της Επανάστασης απέρριψε τις αμερικανικές δηλώσεις «Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ιράν. Το Ιράν δεν ζητά άδεια για την εφαρμογή των δικών του αμυντικών στρατηγικών»

Θες σύνταξη; Σε μια επόμενη ζωή..

Θες σύνταξη; Σε μια επόμενη ζωή...

 

 


«Λεηλατήθηκαν» τα ασφαλιστικά ταμεία και καταρρέουν από τη μαζική εισφοροδιαφυγή ώστε σήμερα να μην έχουν λεφτά για παροχές και συντάξεις; Κανένα πρόβλημα. Κόβουμε παροχές και συντάξεις και αυτό το βαφτίζουμε «μεταρρύθμιση». Ειδικά όσον αφορά τις συντάξεις, αυτές κόβονται δια ... της επιμήκυνσης. Του ηλικακού ορίου συνταξιοδότησης. Καλό, ε; Πως το είχε πει ο Λοβέρδος; Αυξάνεται το «προσδόκιμο ζωής», οπότε και το προσδόκιμο της σύνταξης μπορεί να πάει λίγο παραπέρα. Αλλά και ο μεγάλος διανοητής και ήρωας της χρονιάς ΓΑΠ, το θεωρητικοποίησε εγκαίρως το θέμα, μιλώντας για την «ενεργό γήρανση».

Από 1.1.2012 λοιπόν η προοπτική της σύνταξης απομακρύνεται από έξι μήνες έως τρία χρόνια για τον εργαζόμενο του δημοσίου και του ιδιωτικου τομέα και οι σχετικές αναπροσαρμογές θα ολοκληρωθούν έως το 2013 για το δημόσιο και ως το 2015 για τον ιδιωτικό τομέα, οπότε για τη συνατξιοδότηση θα απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας και συμπλήρωση του 60ου έτους ηλικίας ή του 65ου για όποιον θα έχει 15 χρόνια ασφάλισης. Και ποιος ξέρει αν αυτή είναι η τελευταία τους κουβέντα...

Χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή, αφού στο εξής το εργασιακό περιβάλλον περιγράφεται αρκούντως μη –εργασιακό, με δεδομένη την ύφεση που βαθαίνει όλο και περισσότερο, παράγοντας πρωτοφανή ανεργία για τα μεταπολεμικά δεδομένα, διαλύοντας τις υπάρχουσες πλήρεις θέσεις εργασίας από τις οποίες φτιάχνονται περισσότερες και θέσεις «απασχολησιμότητας», κάθε άλλο παρά πλήρεις δηλαδή: μειωμένου ωραρίου, μειωμένου μισθού και μειωμένης ασφάλισης ή ακόμα καλύτερα και άνευ ασφάλισης.

Με αυτές τις συνθήκες ποιος θα συμπληρώνει 40 χρόνια ασφάλισης για να πάρει πλήρη σύνταξη είναι ένα ερώτημα, μάλλον ρητορικό. Άσε που ανακύπτει και το ερώτημα ποιος θα φτάνει τα 60 και τα 65 γενικώς. Με την διάλυση του συστήματος υγείας, τις συνθήκες ανεργίας και συνεχούς υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της κοινωνίας και του άγχους και της πίεσης που συνεπάγονται τα νέα δεδομένα της ζωής υπό τα μνημόνια, το προσδόκιμο ζωής αναμένεται να πάρει «ανάποδες» και να αρχίσει να συρρικνώνεται. Όσο για την «ενεργό γήρανση» μπορεί να πει κανείς ότι η γήρανση καθίσταται «ενεργός»– υπό τις εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης στο εξής – και για ανθρώπους που δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα τους...