ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

«Ακίνητη ανωμαλία»!

Για πόσο επιτέλους θα συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία;



Η χώρα, πτωχευμένη, καθημαγμένη και ταπεινωμένη, ζει μια από τις πλέον ανώμαλες περιόδους της Ιστορίας της.
Τουλάχιστον το 85% του λαού έχει απορρίψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό συνεχίζει να κυβερνά!
Μπορούμε επιτέλους να πληροφορηθούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης;
Πάει πάνω από ένας μήνας από την πανηγυρική ανακοίνωσή της και κοντεύουν δύο μήνες από τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Στο διάστημα αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μια αχτίδα φωτός, δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά προοπτική ανάκαμψης.
Ακόμη οργανώνονται συσκέψεις για τον… καλύτερο συντονισμό της, για το πώς θα προχωρήσουν οι (στοιχειωμένες) συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, για το πώς θα απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια, για το πώς θα έλθουν επενδύσεις.
Δεν έχουμε πληροφορηθεί – και επομένως μάλλον δεν έχει γίνει κάτι – σχετικά με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει προς τις παραπάνω κατευθύνσεις ο «πρωθυπουργός της ανάγκης».
Οι ίδιοι άνθρωποι που συσκέπτονταν και ξανασυσκέπτονταν επί προηγούμενης κυβέρνησης, συνεχίσουν να συναντιούνται και να συνεδριάζουν και επί της νέας κυβέρνησης.

Το εξωφρενικό είναι ότι το παραδέχονται και οι ίδιοι!

Έφθασαν στο σχιζοφρενικό σημείο να ζητούν να… τους ανασχηματίσει ο κ. Παπαδήμος!
Πρώτα η κ. Διαμαντοπούλου με άρθρο της, μετά ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου, μας πληροφόρησαν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αποκτήσει το δικαίωμα να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του!
Και αφού είναι έτσι, γιατί ο κ. Παπαϊωάννου δεν ανασχημάτισε μόνος του τον εαυτό του – δια της παραιτήσεως – όταν ο Βλαστός βρέθηκε ένοπλος μέσα στις φυλακές, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε πως (μέσα στις φυλακές) έχουν αναπτυχθεί συμμαχίες μεταξύ του κοινού εγκλήματος και της τρομοκρατίας;

Και επιτέλους, χρειαζόταν να μπουν (πενήντα άτομα) σε μια κυβέρνηση, προκειμένου να… βγουν;
Δεν ήσαν δηλαδή οι εξυπνότεροι, οι τελειότεροι και οι αποτελεσματικότεροι;
Τότε γιατί μπήκαν; Τότε γιατί ο κ. Παπαδήμος τους αποδέχθηκε;
Ο ίδιος, βέβαια, έχει φορέσει κάτι τεράστια ροζ γυαλιά και τους βλέπει όλους άψογους!
Το έγραψε και στο πρωθυπουργικό μπλογκ, προσπαθώντας να ανακαλύψει μερικά από τα επιτεύγματα των πρώτων τριάντα ημερών του στον πρωθυπουργικό θώκο.
Όπως μας ενημερώνει, «στις πρώτες 30 ημέρες επιτεύχθηκαν σημαντικά πράγματα» - όταν ακούς να χρησιμοποιείται η λέξη «πράγματα», καταλαβαίνεις για τι είδους «πράγματα» θα ενημερωθείς.

Και ποια είναι αυτά τα «πράγματα»;

Κατ’ αρχήν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «πράγμα» είναι η ίδια η ύπαρξη της κυβέρνησης.
«Πράγμα» είναι επίσης η εκταμίευση της έκτης δόσης – η οποία, αν καταλάβαμε καλά δεν εκταμιευόταν επί μιας κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτε και εκταμιεύεται επί μιας κυβέρνησης που επίσης δεν κάνει τίποτε.
«Πράγμα» είναι και η ψήφιση του προϋπολογισμού – λες και υπήρχε περίπτωση να μην ψηφίσουν οι βουλευτές των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο ίδιος ο προϋπολογισμός, βέβαια, δεν είναι και πολύ… «πράγμα», διότι «εφόσον υλοποιηθεί θα αλλάξει ουσιαστικά τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα θέσει τις βάσεις για μια σταδιακή ανάκαμψη από το επόμενο έτος».

Επομένως, εφόσον δεν υλοποιηθεί, δεν είναι και πολύ… πράγμα!

Επίσης, ένα άλλο «πράγμα» είναι και το γεγονός ότι «η κυβέρνηση προχωρά αποτελεσματικά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται στο πρόγραμμά της».
Συγγνώμη, αλλά μπορούμε να μάθουμε τι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της κ
Μήπως η ακόμη βαθύτερη ύφεση; Μήπως τα καινούργια ταξίδια του υπουργού Ανάπτυξης στη Γερμανία προς άγραν επενδυτών που δεν έρχονται ποτέ;
Μήπως τα μειωμένα έσοδα και οι αυξημένες δαπάνες;

Η ανεργία, μήπως;

Και τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου όταν μιλούσε περί επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ;
Υπάρχει κάποια επιτάχυνση και δεν την έχουμε πληροφορηθεί;
Και τι θα πει «επιτάχυνση»; Υπήρχε κάποια ταχύτητα και αυτή αυξήθηκε;
Και τι εννοεί ο κ. Παπαδήμος όταν λέει πως «τα πραγματικά εισοδήματα θα σταθεροποιηθούν, καθώς δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε και αυξήσεις φορολογικών συντελεστών»;
Δηλαδή η μέχρι τούδε μείωση των εισοδημάτων και η αύξηση των φόρων δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και επομένως όλα καλά;

Και πώς θα ελέγξει τις δαπάνες του κράτους όταν η ύφεση φέρνει ανεργία και το κράτος αναγκάζεται να χρηματοδοτεί συνεχώς τον ΟΑΕΔ για να είναι σε θέση να καταβάλει τα επιδόματα ανεργίας;

Ο κ. Παπαδήμος οφείλει μια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί δέχθηκε το σύνολο των αποτυχημένων της προηγούμενης κυβέρνησης;

Και όλοι όσοι αγωνιούν μήπως υπονομευτεί η παρούσα κυβέρνηση – πώς να υπονομεύσεις κάποιον που κάθεται ακίνητος; - οφείλουν επίσης να μας πουν ως πού θα φθάσει αυτή η απίστευτη φαρσοκωμωδία.

Υποτίθεται ότι εκλογές δεν έγιναν για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και για να προχωρήσουν γρήγορα τα «πράγματα»!

Φυσικά, όπως οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος μπορούσε εύκολα να προβλέψει, τα «πράγματα» δεν προχώρησαν καθόλου.

Αν δεν κάνω λάθος, οι εκλογές μπορούσαν να είχαν διεξαχθεί ως τις 4 Δεκεμβρίου και να είχαμε ήδη μια κυβέρνηση με λαϊκή εντολή και πολιτική ευθύνη και όχι αυτήν την «ακίνητη ανωμαλία»!

Διότι ανωμαλία είναι να συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα ένα κόμμα που δεν εγκρίνει το 90% σχεδόν του ελληνικού λαού.
Άραγε που πήγαν?


Τι έγιναν εκείνα τα "παλικαρια" που βάζαν μπόμπες, γκαζάκια, πυροβολούσαν αστυνομικούς (και όχι μονο), που έστελναν απειλητικές προκηρύξεις σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκείνοι που"μπουκάριζαν" σε αστυνομικά τμήματα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς(Alter,Mega)....κάτι "πυρήνες της φωτιάς".. "επαναστατικός αγώνας"..." δη δεκέβρη" και το...κακό συναπάντημα?

Μετά από 2 χρονια λεηλασίας κεκτημένων αγώνων δεκαετιών, μετά την υποβάθμιση της ζωής μας, μετά τον συνεχή εξευτελισμό των θεσμών, της χώρας μας από τους λαούς της απανταχού υφηλίου, μετά τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις των "φίλων" μας Ευρωπαίων εταίρων (από το πότε θα κάνουμε εκλογές, μέχρι το αν κάνουμε δημοψήφισμα και με τι...θέμα και ερώτημα!) ..και πάει λέγοντας..... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ? ΟΥΤΕ ΕΝΑ...ΓΚΑΖΑΚΙ? ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ? ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!


Ρε μπας και τελικά είχαν δίκιο όσοι λέγανε ότι από πίσω τους κρύβονταν παρακρατικοί μηχανισμοί?Το ίδιο το σύστημα που βολευόταν (για αντιπερισπασμό και αποπροσανατολισμό), να "υπάρχουν"?
(ρητορικό το ερώτημα).

Εκτος αν τους εξάρθωσε όοολους ο Μιχάλης-που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη-...(αυτό ήταν ειρωνεία..)

Τελικά,πέσαν οι μάσκες για πολλά, το θέμα είναι να το καταλάβουμε όλοι μας, να αλλάξουμε, να τους αλλάξουμε, να στείλουμε σπίτια τους μερικούς και άλλους πάλι στις φυλακες! 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

Σε επερώτηση βο(υ)λευτή στο κοινοβούλιο "ποιος είναι ο μεγαλύτερος δοσίλογος στην σύγχρονη Ιστορία της πατρίδας μας"....αποκαλύφθηκε μονος του (ίσως ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ήταν ειλικρινής ή απλά κατελήφθη εξ απηνής)...

Ιδού το αποτέλεσμα όπως το αποθανάτισε ο "αδιαψεφτος" μάρτης..ο φακός





Η “βόμβα” που τρέμει το ΠΑΣΟΚ


Τη ληξιαρχική πράξη «κουρέματος» της ιδεολογικής και κοινωνικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ. Του πολιτικού φορέα ο οποίος κυριάρχησε στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις περιόδους που δεν βρισκόταν στη διακυβέρνηση του τόπου, αλλά ασκούσε… από τον δρόμο την εξουσία.

Τι προηγήθηκε της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, δηλαδή πρωτίστως στον δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; 

Αυτή είναι η ερώτηση, η απάντηση στην οποία μπορεί να καταστήσει… άνευ αντικειμένου τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ. Καθώς δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα.

Τι συνέβη λοιπόν από την επομένη των εκλογών του 2009; Ποιες ήταν οι επιμέρους διαδρομές του οδικού χάρτη ο οποίος μας πήγε μέχρι το Καστελόριζο, και το ιστορικό πλέον διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου; Μάθαμε, ακούσαμε και διαβάσαμε για «Τιτανικό», για «διεφθαρμένη χώρα».
Η Ελλάδα απέρριψε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, από τη Ρωσία και την Κίνα. Δηλαδή, από τις δυο χώρες στις οποίες στρέφεται σήμερα ασθμαίνουσα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί αφέθηκε η Ελλάδα...να «σαπίσει», εκείνους τους μοιραίους οκτώ μήνες; Με αποτέλεσμα να γίνουμε η πρώτη χώρα η οποία άνοιξε την Κερκόπορτα της ευρωζώνης για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μια εποχή νομισματικού «Ψυχρού Πολέμου».
Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά και απτά. Κι αν δεν απαντηθούν στην εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου, θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές κάλπες. 

Ώστε να λάβει η κοινωνία τις απαντήσεις που απαιτεί.

Και η Ιστορία να εκδώσει την αυστηρή ετυμηγορία της. Προκειμένου να ακολουθήσει η απόδοση ευθυνών.

Οι ΠΑΣΟΚοι μας κοροϊδεύουν αδιάντροπα



Από τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μας αδειάσει τη γωνία, παρατηρείται ένα φαινόμενο εντυπωσιακής κωλοτούμπας στις απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι μνηστήρες για την προεδρία ξαφνικά θυμήθηκαν τους πολίτες, την κοινωνία, πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος, τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και άλλα τέτοια. Αυτονόητα για τον κόσμο, αδιανόητα τα τελευταία δύο χρόνια για το ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι υπουργοί που ήταν ακραιφνείς Μνημονιακοί, που έκαναν το σταυρό τους από ευλάβεια μπροστά στους τροικάνους, που ψήφιζαν απίστευτα μέτρα που καταρράκωσαν την ελληνική κοινωνία, τώρα ξαφνικά άλλαξαν προσωπείο.

Έβαλαν τη μάσκα του φιλολαϊκού, του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων, έγιναν ξαφνικά Ρομπέν των φτωχών. Των ίδιων φτωχών που οι ίδιοι έφεραν στην κατάσταση αυτή.

Τρία παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά του πώς σκέφτονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ.

Βγήκε σε κάποιο ραδιόφωνο η κ. Αννα Νταλάρα, μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας, και άρχισε να μιλά για νέο κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να υπογραφεί με το ΠΑΣΟΚ. Μα καλά τώρα το θυμήθηκε; Που ήταν τα προηγούμενα χρόνια όταν τα ταμεία κατέρρεαν και ο κόσμος έχανε μισθούς και συντάξεις.

Βγαίνει ο κ. Λοβέρδος, βασικός διεκδικητής της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ γνωστός και ως ο… Βασιλάκης Καϊλας της πολιτικής από τη Βουλή και τι λέει. Ότι αν δεν αναστραφεί το κλίμα στην οικονομία μέχρι το τέλος του 2012 τότε την επόμενη χρονιά θα καταρρεύσει πλήρως το κοινωνικό κράτος. Μα ο ίδιος ως υπουργός Εργασίας και μετά Υγείας συνέβαλε τα μέγιστα στη διάλυση της κοινωνίας. Δε χρειάζεται να περιμένουμε το 2013, ήδη η κοινωνία έχει καταρρεύσει. Ας πάει ο κ. Λοβέρδος στα συσσίτια, στα σχολεία που πεινάνε παιδιά, στα νοσοκομεία που γέμισαν από ασθενείς και άπορους, στους δρόμους που γέμισαν από άστεγους. Μήπως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κατά κύριο λόγο αυτή η δραματική κατάσταση;

Βγαίνει ο κ. Χρυσοχοϊδης και λέει τα εξής απίστευτα: «Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα. Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα”, είπε επίσης σημειώνοντας ότι “το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ό,τι βρίσκει μπροστά του.

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο βασικός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που έβλεπε το ΕΣΠΑ να περνά, αυτός που ήταν βασικός υποστηρικτής της πολιτικής του Μνημονίου. Τι άλλαξε, τον τσίμπησε καμιά μύγα;

Φυσικά, η μύγα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.

Για να μη μιλήσουμε φυσικά για τον Ευ. Βενιζέλο που σε λίγο θα βγει και θα φορά φανέλα του Τσε Γκεβάρα και θα μιλά για επανάσταση κατά του Μημονίου.

Τι δείχνουν όλα αυτά τα φαινόμενα; Επιβεβαιώνουν την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στην κυβέρνηση είναι όλοι θεσμικοί και όταν γίνονται αντιπολίτευση κατεβαίνουν στο λαό. Οταν έχουν την εξουσία οι πολιτικοί ξεχνούν την κοινωνία κι όταν χάνουν τη θεσούλα τους, γίνονται ξανά ένα με τον κόσμο.

Είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή και για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί να κυβερνήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Ας προσέξει λοιπόν αυτούς που θα επιλέξει να κυβερνήσουν γιατί πλέον ο κόσμος δεν ξεχνά εύκολα και τα γιαούρτια είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση.