ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011



Αντ. Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η «παρτίδα»


«Δεν μιλάμε για συνυπογραφή, ούτε για νέα επιστολή. Οι θέσεις μας είναι πάγιες» δηλώνουν στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά όπου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα ξεμπλοκάρει το θέμα της 6ης δόσης, έπειτα από τη νέα πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ. 



«Τώρα αρχίζει η παρτίδα» είναι η εκτίμηση του κ. Σαμαρά, ο οποίος άφησε αναλλοίωτο το κομμάτι τις επιστολής που αφορά τη δυνατότητα αλλαγών στο πρόγραμμα, το οποίο θα συνοδεύει το νέο μνημόνιο, κάτι που σημαίνει πως εάν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες διατηρήσουν την κατ’ αρχήν θετική τους στάση, αυτό θα σημάνει και την πρώτη επίσημη παραδοχή των εταίρων και δανειστών μας ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη τροποποιήσεων στην πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. 

Της επιστολής είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, τον οποίο συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις έπειτα και από τις επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη. 

Το παιχνίδι τώρα, όπως σημειώνουν «γαλάζια» στελέχη, βρίσκεται στα χέρια των εταίρων μας αλλά και σε αυτά των Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρη, οι οποίοι θα πρέπει να τοποθετηθούν επί της επιστολής Σαμαρά. Εάν αποδέχονται, δηλαδή, το περιεχόμενό της και ειδικά το σκέλος που αφορά τις αλλαγές τις πολιτικής που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. 

«Με τη σταθερή μας θέση τα πετύχαμε όλα. Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός» δήλωνε το βράδυ ο κ. Σαμαράς, συνομιλώντας με δημοσιογράφους. 

Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ προετοιμάζονται πλέον για ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης που θα αφορά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και ειδικότερα το θέμα των εκλογών, αφού οι συνεργάτες του έχουν καταγράψει ταυτόσημες δηλώσεις πολιτικών προσώπων που χαρακτηρίζουν την 19η Φεβρουαρίου ως «ενδεικτική ημερομηνία». 

Η απόφαση, πάντως, να μην συμπεριληφθεί το θέμα των εκλογών στη χθεσινή επιστολή ανήκει προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι το θέμα αυτό αφορά μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας και όχι τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 





ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΤΑ "ΚΟΝΟΜΑΝΕ" Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΧΩΡΑ .



Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (Ι. Κουκιάδης) πληρώνεται από τα ΕΛΤΑ που θα ... αποκρατικοποιήσει!

Ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Ιωάννης Κουκιάδης έχει τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου του Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που θα κάνει τις αποκρατικοποιήσεις. Το όνομα του έπαιξε και για μεταβατικός πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση Παπανδρέου.
Στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων πέρασαν και τα ΕΛΤΑ.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου, ο κ. Κουκιάδης πήρε ως δικηγόρος αμοιβή ( για ποιο θέμα;) 7.380 ευρώ από...τα ΕΛΤΑ.

Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο. Ηθικό όμως είναι για τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων;







ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΥΜΕΤΕΡΟΙ :
Μια καταστροφική Κυβέρνηση 
που συνεχίζει....


Οι μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές –ημέτεροι και ξένοι– και κάτι καθεστωτικές παραφυάδες τύπου Ντόρας Μακογιάννη, που τρέμουν τη δημοσκοπική του επέλαση, τον έχουν μονίμως στο στόχαστρο… 

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Κατά τούτο θυμίζει κάπως τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, την εποχή της φρενήρους κούρσας τού τότε νεοπαγούς ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία…

Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οικονομικό σχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και της Γερμανικής Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες τράπεζες, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ’60 και πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. 

Η Ελλάδα και το μέλλον της υποθηκεύεται και οι εργαζόμενοι προσφέρονται ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των ολοένα και πιο απαιτητικών δανειστών, που σκυλεύουν το πτώμα μιας χώρας και ενός περήφανου λαού. 

Ανεργία, απολύσεις, ετσιθελική απώλεια εργασιακών κεκτημένων, εργασιακός μεσαίωνας, συντάξεις κουτσουρεμένες, μισθοί πείνας και επιπλέον χαράτσια, εισφορές και ληστρικές αποφάσεις ακολουθούν το κλίμα ευφορίας που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων της χώρας, που έχουν πλέον το δικό τους άνθρωπο επικεφαλής μιας περίεργης και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση κυβέρνησης.

Το ερώτημα είναι για ποια επόμενη μέρα σχεδιάζουν; Για ποιες πολιτικές συζητούν;

Έφυγαν 14 δισ. από τις τράπεζες σε τρεις μήνες!!!


Εκτιμάται ότι το 1/5 της συνολικής εκροής εμβάσθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό, ερμηνεύεται από υποκατάσταση των καταθέσεων με τραπεζογραμμάτια μεγάλης αξίας ή και χρυσές λίρες.

Αποτέλεσμα της συνεχούς φυγής των καταθέσεων και της μεγάλης στενότητας ρευστότητας, είναι η αύξηση των επιτοκίων στις νέες τραπεζικές καταθέσεις την περίοδο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2011. 

Όπως σημειώνει η έκθεση, τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο σε επίπεδα κατά 130 μονάδες βάσης υψηλότερα από το μέσο επιτόκιο καταθέσεων στη ζώνη του ευρώ.

Δυσοίωνες όμως εξακολουθούν να είναι οι εκτιμήσεις της ΤτΕ και για την εξέλιξη των καταθέσεων τους επόμενους μήνες. Εκτιμάται ότι η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να συνεχίσει να ασκεί αξιόλογη αρνητική επίδραση.
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ.!!!!




Financial Times: Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών για το '11

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, δηλαδή πριν καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στον Προϋπολογισμό του 2012, ο υπουργός Οικονομικών 

Εισηγμένες ΔΕΚΟ: «Μαχαίρι» έως 35% στους μισθούς
Aιφνιδιαστικό κούρεμα 25% στους μισθούς των ΔΕΚΟ
Αυξάνονται έως 15% τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Εκβιασμοί Βενιζέλου για την έκτη δόση μέσω του Προϋπολογισμού ,απείλησε ακόμη και τους κυβερνητικούς συνεταίρους του ότι δεν θα πάρουμε την έκτη δόση.

<<Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ…>>

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ … ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ…

Ράιχενμπαχ: "Για την Ελλάδα τα χειρότερα έρχονται"

Financial Times: Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών για το '11
Μαζέψτε το «χαράτσι» τώρα...και την πολιτική τους.


Αυτή η ιστορία με το ειδικό τέλος ακινήτων που αποφασίστηκε στο γόνατο, ανακοινώθηκε στο γόνατο και υλοποιείται στο γόνατο είναι πλέον προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν το 20% των λογαριασμών της ΔΕΗ που έχουν αποσταλεί μέχρι τώρα και έχουν λήξει παραμένουν απλήρωτοι, σημαίνει πώς πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες θα κινδυνέψουν να βρεθούν μέσα στο καταχείμωνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι ενδείξεις συγκλίνουν πως πάμε σε κατάρρευση...



Το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως οδηγούμαστε σε κατάρρευση είτε πάρουμε την έκτη δόση είτε δεν την πάρουμε. 

Ήδη, από την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 10μηνο τα μηνύματα ήταν ευκρινή.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 39,2 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 4,1% συγκριτικά με το δεκάμηνο του 2010, όταν σε ετήσια βάση θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 1,4%.

Από την άλλη πλευρά οι πρωτογενείς δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 41,5 δισ. αυξημένες κατά 2,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Οι μόνες δαπάνες που μειώθηκαν ήταν αυτές των δημοσίων επενδύσεων, μοιράζοντας λουκέτα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και θέσεις ανεργίας στο προσωπικό τους.
Μετά από όλα αυτά το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 20,104 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 18,081 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Προκειμένου να προσεγγιστούν οι στόχοι, τα έσοδα από τώρα μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. την ημέρα έναντι 155 εκατ. που ήταν μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις να συνηγορούν σ’ αυτό; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...
Η πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης
 του μνημονίου 
άνοιξε και επισήμως


Έστειλε μια τυπική επιστολή η οποία δίνει αξιοπρεπή διέξοδο και στις δύο πλευρές. 

“…Στην επιστολή επαναλαμβάνεται ρητά η μακροχρόνια αντίρρηση του Αντώνη Σαμαρά για το μείγμα των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές… Επίσης, κατηγορεί την υπερβολική φορολογία για την επιδείνωση της ύφεσης στην Ελλάδα- που διανύει πλέον το 5ο έτος- η οποία οδηγεί σε πτώση τα κρατικά έσοδα ,αυξάνει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και εκτινάσσει στα ύψη τα επίπεδα της ανεργίας,….”

Είμαι βέβαιος πως αν την ίδια επιμονή είχε επιδείξει και ο ανεκδιήγητος πρώην Πρωθυπουργός, όταν διαπραγματευόταν με την τρόϊκα πολλά πράγματα θα ήταν σήμερα καλύτερα στη χώρα μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς , εν μέσω μια δύσκολης συγκυρίας και με το κλίμα και την διεθνή κοινή γνώμη σε βάρος μας, επέτυχε μια αξιοπρεπέσταση συμφωνία με την ΕΕ. Μια συμφωνία που ουσιαστικά του λύνει τα χέρια από εδώ και πέρα γιατί κατοχύρωσε αυτά για τα οποία αγωνίζεται από τότε που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Η πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου άνοιξε και επισήμως. Με μια ισχυρή λαϊκή εντολή και μια άλλη κυβέρνηση, μπορεί να γίνει και πράξη.