ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011


Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... δραχμή





Η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στο τραπέζι τρία σενάρια με κοινό στοιχείο την επιστροφή στη δραχμή


Σενάρια πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει επεξεργαστεί η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με το Spiegel.

Αυτά θα γίνουν πραγματικότητα στην περίπτωση που η κυβέρνηση Παπαδήμου αποφασίσει να μην ακολουθήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα λιτότητας.

Το βασικό σενάριο βασίζεται στην εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα χειροτερεύσει πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλει στην ενίσχυση της Ευρωζώνης μακροπρόθεσμα, μετά από μια αρχική περίοδο αναταράξεων.

Το σκεπτικό είναι ότι η νομισματική ένωση θα μπορούσε να γίνει πιο σταθερή χωρίς τα πιο αδύναμα μέλη της.

Ένα χειρότερο, προβλέπει ότι οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη θα είναι λιγότερο ευνοϊκές. Σ' αυτή την περίπτωση, η Ιταλία και η Ισπανία θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών και το κόστος δανεισμού τους θα αυξάνονταν.

Βαβέλ το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα


Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί στις συνεντεύξεις στελεχών του κόμματος στον κυριακάτικο Τύπο. Οι «πράσινες» φωνές που ζητούν αλλαγές στο κόμμα φαίνεται να πληθαίνουν, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που συνιστούν ψυχραιμία και στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο Ηλίας Μόσιαλος τονίζει ότι "το σχήμα άλλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός είναι μια πρόταση εκτός τόπου και χρόνου. Είναι προϊόν μηχανιστικών προσεγγίσεων". Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι "πρόδωσε" τον Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία ρήξη και σημειώνει: "δεν χρειάζομαι τα εύσημα παιδιών του κομματικού σωλήνα, ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει κοινωνία, αν και ορκίζονται συνεχώς στο όνομά της". Αφήνει να εννοηθεί ότι διαφωνεί με το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι θέματα στρατηγικής όπως η συμμετοχή στο ευρώ πρέπει να κρίνονται στα Κοινοβούλια.

Μιλώντας στην "Ημερησία του Σαββάτου", ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς για το αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει: "Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι βιαστικά θέτουν σήμερα ζήτημα ηγεσίας. Και δεν εννοώ εδώ απλώς τον αυτονόητο σεβασμό και αναγνώριση σε έναν άνθρωπο που κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια τα τελευταία δύο χρόνια και θυσίασε το αξίωμά του για να ξεμπλοκάρει την πολιτική κατάσταση". Προσθέτει δε: "όταν καίγεται το συλλογικό μας «σπίτι» η κοινωνία δεν θα μας συγχωρήσει την ομφαλοσκόπηση περί φυσιογνωμίας και ηγεσίας. Πόσο αλήθεια ευφυές είναι τη στιγμή που όλοι οι προβολείς και η προσπάθεια πρέπει να εστιάζουν στη νέα κυβέρνηση, εμείς να αναλωνόμαστε αυτή τη στιγμή σε μία εσωτερική συζήτηση;".

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα" ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ενω απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας αναφέρει: "Ο κ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μέχρι το 2013. Ας μην το ξεχνάμε όλοι μας. Τα συμφέροντα που επενδύουν στο διαμελισμό του πολιτικού συστήματος , στον κατακερματισμό της παράταξης και της κυβέρνησης, προκειμένου να λαθροβιούν μεταξύ ασύδοτου και ανεξέλεγκτου, είναι πλέον γνωστά και αντιληπτά".

Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σημειώνει ότι οι φιλοδοξίες των ηγετικών στελεχών είναι θεμιτές αλλά πρέπει να εκδηλώνονται στην ώρα τους. "Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι συνάρτηση των φιλοδοξιών και των επιθυμιών των ηγετικών στελεχών του", υπογραμμίζει.

Για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μίλησε στη "Real News" o Ανδρέας Λοβέρδος. "Μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και, συνεπώς, την αποφυγή της χρεοκοπίας, υπάρχει χρόνος για την ανάληψη των αναγκαίων και χρήσιμων πρωτοβουλιών", τονίζει.

Μιλώντας στη ίδια εφημερίδα, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τονίζει ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας έχει διαρραγεί και επισημαίνει: "Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το κεκτημένο της πολιτικής συναίνεσης για το καλό της πατρίδας, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο και να κερδίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ. Ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για δίκαιες αλλαγές παντού. Χωρίς ενοχές, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς στερεότυπα. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την ανασύνθεση και αναβάπτιση της δημοκρατικής παράταξης".

Από την πλευρά του, ο Χάρης Καστανίδης σημειώνει σε συνέντευξή του στη "Real News": "Υπάρχει κανείς που βάσιμα πιστεύει ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω θυέλλης; Τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία κορυφής μέσα στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της χώρας χωρίς να ασχολούμαστε άκαιρα με εσωκομματικά θέματα και εσωκομματικές διαφωνίες που συνιστούν απαράδεκτη ομφαλοσκόπηση".

Τη θέση του να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης. "Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εγγυηθεί αυτές τις κρίσιμες προϋποθέσεις. Έχει εθνικό και ιστορικό χρέος να οδηγήσει την παράταξη στη νέα εποχή. Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει αμέσως", αναφέρει στην ίδια εφημερίδα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης, και πάλι στην ίδια εφημερίδα, τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο και πως κρίνεται η πολιτική του υπόσταση. "Αλλά είναι πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόβλημα , τελικά , πολιτικής ταυτότητας , είναι ζήτημα ανανοηματοδότησης των αξιών του. Είναι η ανάγκη της πολιτικής και ιδεολογικής επαναθεμελίωσης της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης".

Ο Πάνος Μπεγλίτης υπογραμμίζει ότι "η ανασυγκρότηση είναι αναγκαία και οι αλλαγές επιβεβλημένες, χωρίς το φόβο μιας επίπλαστης, όπως αποδεικνύεται, ενότητας", ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφέρει ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο Γιάννης Παναγόπουλος δηλώνει ότι η ΠΑΣΚΕ δεν θα ενταχθεί πίσω από κανέναν επίδοξο αρχηγό και τονίζει πως "δεν προσφέρεται για υιοθεσία σε οποιονδήποτε".



Η άρνηση Α.Σαμαρά να γίνει "δηλωσίας" 
               φέρνει πιο κοντά τις εκλογές;



Το θέμα της 6ης δόσης και οι απαιτήσεις της Γερμανίας να υπογράψει και ο Αντώνης Σαμαράς δήλωση νομιμοφροσύνης, εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα που μπορεί να φέρει τις εκλογές πολύ πιο κοντά από την 19η Φεβρουαρίου, καθώς είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα υπογράψει.

Αν οι Γερμανοί επιμείνουν να πάρουν και την δική του υπογραφή τότε αυτό μόνο ύποπτο θα είναι. Σε τελκή ανάλυση, τι σημαίνει "υπογραφές".

Αν αύριο ανατραπεί ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος ή ο Σαμαράς, ποιος είπε ότι οι διάδοχοί τους δεσμεύονται από τις υπογραφές των προκατόχων τους, όταν στην χώρα θα προέχει η σωτηρία των ανθρώπων της;





Δεν είμαι βέβαιος για το ποιος έγραψε αυτό το (Πρωτοσέλιδο) άρθρο της αυριανής RN αλλά μπορώ να υποθέσω ότι είναι μία κυρία με αναστηλωμένη οδοντοστοιχία που έχει "άκρες" στο ΠΑ-ΣΟΚ...
Ώστε ο Παπανδρέου "Άνοιξε Κούρσα" ε;;;
Μα στις "κούρσες" τρέχουν ΑΛΟΓΑ αν δεν κάνω λάθος και όχι ΔΕΛΦΙΝΟΙ ...
Και εντάξει ...
Δεν θα τα χαλάσουμε αν οι υποψήφιοι είναι άλογα κούρσας η δελφίνια αλλά είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ο Γ.Α.Π θα ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΟΝΟΣ του τον δρόμο διαδοχής του ΧΩΡΙΣ να "ανοίξει μύτη" ;;;
Τόσο ΛΙΓΟ ξέρουν τον Γ.Α.Π αυτοί που το παίζουν "ειδήμονες";;;

Πιθανότατα το άρθρο αυτό θα αποδειχθεί το ίδιο "ακριβές" όσο ήταν και το πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας ένα μήνα ΠΡΙΝ...
Ναί τότε που με το που θα γύριζε ετοιμαζόταν να τον ΡΙΞΟΥΝ οι ΔΕΛΦΙΝΟΙ (τότε τους χαρακτήριζε ΔΕΦΙΝΟΥΣ)...
Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε ...
Με ανυπομονησία θα περιμένουμε να δούμε την "επαλήθευση" αυτού τουλάχιστον του πρωτοσέλιδου ...





Με τον κάθε βόρειο Ευρωπαίο να βλέπει αφ΄ υψηλού την Ελλάδα και να δίνει εντολές η να απαιτεί έγγραφες δεσμεύσεις (αφού θεωρείΣΚΟΥΠΙΔΙΑ τις προφορικές δεσμεύσεις) , με την εσωτερική ψυχολογία στα τάρταρα , με την οικνομία να βρίσκεται και πάλι σε σχεδόν διψήφιο ποσοστό ύφεσης και αυτή την χρονιά αλλά και την επόμενη (ο θεός ξέρει πόσες ακόμα) μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ανακάμψει η χώρα...

Να βρεθούν οι ΈΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί που να εξηγήσουν στον λαό τα βήματα που θα κάνουν ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ στους τοκογλύφους...
Οι Έλληνες πολιτικοί που θα πούν ΟΧΙ στην 6η δόση , ΟΧΙ στο κούρεμα 50% (με τοΤΟΚΟΛΥΦΙΚΟ επιτόκιο 8%) που ζητούν μέσω του κ. Νταλάρα (δεν μας %3Ζ31$ ρε Νταλάρα) και που θα πούν ΝΑΙ στο Ευρώ κάνοντας τους "μάγκες" του ΒΟΡΑ να χάσουν το χρώμα τους...

Γιατί ναι μεν η Ελλάδα ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ αλλά θα πληρώσει ΜΟΝΟ ότι θέλει και ΟΣΟ θέλει ενώ το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν είναι ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ακόμα...

Να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος...
Να δούμε πόσο θα δίνουν σε ανταλλαγή τα Ελληνικά χαρτιά οι "μάγκες"...
Ακόμα μεγαλύτερο θέμα για τους βόρειους θα είναι η ΕΜΜΟΝΗ της χώρας στο ΕΥΡΩ.
Θα ζεί μεν με ΟΤΙ έχει και ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ αλλά ...
Θα έχει ευρώ , θα ΤΥΠΩΝΕΙ ΕΥΡΩ , θα κόβει νομίσματα ΕΥΡΩ...
Θα κάνει το ΕΥΡΩ με αυτή της την απόφαση να είναι στο 50% της σημερινής του σχέσης απέναντι με τα κυριότερα νομίσματα και το σημαντικότερο : Θα έχει ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ της στηνΧΡΕΩΚΟΠΙΑ και 5-6 ακόμα χώρες της Ευρωζώνης...

Αρκετά με τις υποχωρήσεις και το σκύψιμο της μέσης.
Ήρθε η ώρα της αλλαγής στάσης.
ΤΩΡΑ ...
Αύριο θα είναι ΑΡΓΑ.