ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν 
          19 Φεβρουαρίου




«Δε θέλησα συγκυβέρνηση. Η ΝΔ πήρε δύο πολύ σημαντικά υπουργεία : το Εξωτερικών και το Άμυνας. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει, σ' αυτούς που πρέπει να τα στείλει!». Μ' αυτή τη δήλωση σχολίασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς το νέο ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που «κατάφερε στα μέσα της τετραετίας να αλλάξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «οι εκλογές είναι βαλβίδα ασφαλείας για να εκφραστεί η κοινωνία και θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου», ενώ πρόσθεσε ότι «η αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν είναι προς διαπραγμάτευση».
Σύντομα θα παρακαλούν για εκλογές


Δεν μου αρέσει ο ρόλος του μάντη κακών, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. 

Ανήκω σ’ αυτούς που και μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρούν πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν και δεν πιστεύω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα σφάδαξε για πέντε μόνο μέρες πριν παραδοθεί αμαχητί. 

Με δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, την ύστατη ώρα του αποχαιρετισμού, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε μετά βεβαιότητος «θεσμική επιλογή», φωτογραφίζοντας έτσι τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο… 

Με δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία ώρα οι αλληλοδιαψεύσεις έπεφταν βροχή και η βεβαιότητα που κυκλοφορούσε ήταν πως… ουδέποτε ετέθη θέμα Παπαδήμου… 

Με δεδομένο ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φθάσει στην Αθήνα από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι χθες δεν χτυπούσε το τηλέφωνό του… 

Με δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία ώρα δεν είχε γίνει κατανοητό το πρόβλημα με το έλλειμμα αξιοπιστίας και ο κ. Παπανδρέου πάσχιζε να παραμείνει στην εξουσία μέσω του κ. Πετσάλνικου… 

Με δεδομένα δηλαδή όλα τα παραπάνω και μερικά ακόμη που «θα βγουν στην πορεία», θεωρώ ότι ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία ανασύνταξης δυνάμεων στο πλαίσιο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, το πράσινο φως για την οποία ανάβει με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει γνωστή η σύνθεση αυτής της νέας κυβέρνησης. 

Είναι, όμως, βέβαιο ότι οι μη εκλεγμένοι θα βρεθούν στο στόχαστρο όχι μόνο του αντιπολιτευτικού μετώπου που δημιουργήθηκε ήδη, αλλά και σε εκείνο των αιρετών. 

Οι τελευταίοι – κυρίως οι ανήκοντες στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ – έλαβαν μέρος στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση με την προϋπόθεση ότι θα εδημιουργείτο μια κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης». 

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τέτοια μια κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο – με όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν  την επαγγελματική του ιδιότητα (τραπεζίτης); 

Ως γνωστόν, την τελευταία φορά που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι δεν έχουν αλλάξει, είναι οι ίδιοι) έδωσαν την ψήφο τους σε «νόμο ανάγκης», δηλαδή στο πολυνομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένου και του περίφημου άρθρου 37, είχαν προβεί σε κάποιες ξεκάθαρες δηλώσεις. 

Είχαν πει πως για τελευταία φορά ψήφιζαν μέτρα με κλειστά τα μάτια. 

Τι θα κάμουν τώρα; Ειδικά τώρα που θα είναι και πάλι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν με κλειστά μάτια; 

Θα εμφανίζονται στη Βουλή οι τεχνοκράτες και θα τους διατάσσουν; 

Αρκεί η υπογραφή του αρχηγού τους, τον οποίο έτσι κι’ αλλιώς έχουν αμφισβητήσει και προειδοποιήσει; 

Με λίγα λόγια, το πρόβλημα παραμένει. 

Και παραμένει διότι στην προσπάθειά του να διασωθεί και φοβούμενο να καταγράψει τις δυνάμεις του στην κάλπη, το πολιτικό σύστημα δεν προχώρησε αμέσως σε εκλογές. 

Ο νέος πρωθυπουργός, που γνωρίζει πολύ καλά και από μέσα το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», έχει στη διάθεσή του μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα. 

Αυτή η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα έχει εκλεγεί με προϋποθέσεις του τύπου «λεφτά υπάρχουν», «θα σας κάνουμε και παιδιά» και «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία». 

Δηλαδή με υποσχέσεις και προσδοκίες. Και κυρίως, οι δυνάμεις που διαθέτουν στη σημερινή (παλαιά) Βουλή τα κόμματα δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό, σημερινό εκλογικό χάρτη.

Αν είχαν μεσολαβήσει εκλογές, αν είχε προηγηθεί μια διαφορετικού τύπου, σύγχρονη και με βάση τα σημερινά δεδομένα, χωρίς τις γνωστές υποσχέσεις, προεκλογική εκστρατεία, τότε θα είχαν εκλεγεί άλλοι άνθρωποι, χωρίς τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στο εκλογικό σώμα. 

Αν είχαν προηγηθεί εκλογές, ο λαός θα είχε μιλήσει, θα είχε δώσει στον καθένα το ποσοστό του και με τον νομιμοποιημένο αυτό τρόπο θα υποδείκνυε ποιοι και πώς θα έπρεπε να συνεργαστούν.

Αυτή η εκλεγμένη κυβέρνηση, με συγκεκριμένη εντολή, θα μπορούσε να αναθέσει στον κ. Παπαδήμο το υπουργείο των Οικονομικών, δεσμευόμενη (οι δεσμεύσεις αυτές θα μπορούσαν να είχαν αναληφθεί και προ των εκλογών), να μην μπαίνει στα πόδια του.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Ο κ. Παπαδήμος παραλαμβάνει μια κουρελιασμένη, καθημαγμένη εθνική αντιπροσωπεία, που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο και με εξαντλημένες τις αντοχές της. 

Παραλαμβάνει μια κοινοβουλευτική ομάδα (του ΠΑΣΟΚ) με το στίγμα της αναξιοπιστίας απέναντι στον λαό.

Θυμίζω ότι παλιότερα στην Ιταλία, η κυβέρνηση Πρόντι, αποτελούμενη από τεχνοκράτες, είχε καταρρεύσει από μόνη της, διότι η Βουλή των αιρετών δεν ψήφιζε τα νομοσχέδιά της. 

Και φοβούμαι ότι πολύ σύντομα, ο κ. Παπαδήμος, που ζητά πίστωση χρόνου όσον αφορά στις εκλογές, θα παρακαλά για την… επίσπευσή τους. 

Δεν μου αρέσει ο ρόλος της Κασσάνδρας, αλλά θυμίζω ότι αυτή δεν είχε απλώς το χάρισμα να προβλέπει τα δεινά. Είχε και την ατυχία να επιβεβαιώνεται!

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας 

υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Πρωθυπουργός
Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος
Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών
Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός : Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός : Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός : Πάρις Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός : Ιωάννης Μουρμούρας
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός : Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας 
και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας 
και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
 και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός : Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός : Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός : Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός : Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υφυπουργός : Αστέριος Ροντούλης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός : Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός : Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός : Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος
Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος
Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί Υπουργός Επικρατείας - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος