ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει παρά μερικές ώρες εκτός πρωθυπουργίας, και ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με την πρώτη «ανταρσία» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός, ώστε να παραταθεί αυτοδικαίως και η θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του Κινήματος εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να… παραμερίσει, και να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του.

Μια προοπτική βέβαια την οποία οι συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού απορρίπτουν χωρίς δεύτερη συζήτηση, έχοντας ήδη διαμορφώσει, σε παρασκηνιακό επίπεδο, τις κατάλληλες ισορροπίες και συμμαχίες, προκειμένου να μην απειληθεί το imperium του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ωστόσο, είχαμε τον πρώτο επώνυμο πυροβολισμό προς την κατεύθυνση αυτή. Με τον βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο κύκλο των υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου, να ανοίγει θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ, στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Ο κ. Λιντζέρης ο οποίος διαχώρισε πρόσφατα τη θέση του από τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, απειλώντας ευθέως την κυβέρνηση Παπανδρέου με καταψήφιση, την προηγούμενη εβδομάδα, στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Προκειμένου να μην χάνει το Κίνημα άλλο χρόνο, να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη διαδικασία ανασυγκρότησής του, και έτσι να διαμορφώσει με ταχείς ρυθμούς τις προϋποθέσεις για την πολιτική ανάκαμψή του.
Οι εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο και λαός θα αποφασίσει


Επιτέλους μπήκε τέλος στον κατήφορο της χώρας





Η συμφωνία της 6ης Νοεμβρίου είναι αρχή για να ξεκινήσει μία άλλη περίοδο για την Ελλάδα . Ξεκινάει η εποχή της αξιοπρέπειας, της διεκδίκησης, της ανάπτυξης

Η καταστροφική πορεία και ο διεθνής διασυρμός της χώρας, οι παλινδρομήσεις, η αδράνεια, οι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, η υποτελική συμπεριφορά στους δανειστές έχουν τελειώσει. 

Και έχουν τελειώσει γιατί ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ανήκουν στο χθες, παρέδωσαν την εξουσία και την κυβέρνηση.

Η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, τα συνεχείς καταστροφικά διλλήματα του τύπου ή χρεοκοπία ή μνημόνιο, η λήψη αποφάσεων ερήμην του λαού ανήκει στο χθες.

Οι εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο και λαός θα αποφασίσει με ηρεμία χωρίς εκβιασμούς και ψευδοδιλλήματα, ποιά πολιτική επιθυμεί να ακολουθήσει η χώρα, ποια θα είναι η κυβέρνηση του, ποιοι θα είναι οι βουλευτές του, θα αποφασίσει επιτέλους ο ίδιος για το μέλλον του και όχι αυτοί που του είχαν υποσχεθεί ότι λεφτά υπάρχουν.

Ξεκινάει η περίοδος της επαναδιαπραγμάτευσης, η αλλαγή πολιτικής, η προσπάθεια για ανάπτυξη της Ελλάδας. Θα ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση της χώρας, η οποία είναι αναπόφευκτη αφού η χώρα έχει συνέχεια και δεν έχει οικονομική ρευστότητα , άλλα δεν θα ψηφιστούν άλλα νέα μέτρα. 

Οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν το Ιούνιο του 2012, επομένως θα τα διαπραγματευθεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2012

Με άλλα λόγια τώρα αρχίζει η επαναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά. Και θα ολοκληρωθεί όταν η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο ηγέτης που προκύπτει από τις συγκυρίες και τις αποτυχίες των άλλων, είναι ένας σύγχρονος ηγέτης που θέλει να αλλάξει την κοινωνία, μια κοινωνία που είναι σε παρακμή και επιχειρεί την επανεκκίνηση εκείνων των μηχανισμών που θα αναγεννήσουν την ελληνική κοινωνία. 

Η νέα μεταπολίτευση ξεκινάει τώρα, η ελπίδα υπάρχει.
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ


Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν πρόκειται να είναι μαριονέτα ούτε γκαρσόνι κανενός αλλά ούτε ακροβάτης ισορροπιών ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα καθώς δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα.

Μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη».Οι ευθείες αναφορές του κατά της διαφαινόμενης απόφασης για μεγάλο «κούρεμα» του χρέους, αποτελούν το ισχυρότερο χαστούκι εναντίον του πρωθυπουργού.

Κι επειδή τα ραδιοκάναλα της διαπλοκής δεν κάνουν τον παραμικρό συσχετισμό, από τα άρθρα του Παπαδήμου προκύπτει ξεκάθαρα ότι συντάσσεται με τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά!

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να διαρκέσει όχι περισσότερο από τρεις μήνες με κύριο στόχο της την διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μέχρι να πάμε σε εκλογές.

Ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει
 η «μεταβατική Κυβέρνηση.


Η φυγή και μόνο του ΓΑΠ από την εξουσία είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, καταρχήν του 
λαού που βγήκε μαζικά στους δρόμους. Ύστερα είναι επιτυχία όσων έκατσαν να παίξουν –με μεγάλο κόστος- σκάκι μαζί του, για να τον κερδίσουν και να φύγει.

Στις 10/11/2011 πεθαίνει πολιτικά ο Παπανδρεϊσμός, στα χέρια του οποίου η χώρα κινδύνεψε περισσότερο… Ίσως διότι οι Νενέκοι ήταν περισσότεροι και πολλές φορές καλυπτόμενοι από διάφορους μανδύες.

Οι ίδιοι που κατηγορούσαν τον Σαμαρά ότι μετατρέπει τη ΝΔ σε δεξιό ΚΚΕ, τον κατηγορούν τώρα για υπερβολική διαλλακτικότητα.

Και τώρα κορίτσια μπορείτε να πάτε στο εργόχειρο σας. Αρκετά ξεσαλώσατε. Βγάλατε όλα τα εσώψυχα σας με τον Σαμαρά.

Σήμερα είναι μια άλλη αισιόδοξη ημέρα.

Ας μην προτρέχουμε: να δούμε που θα πάει το «κατά Λουκά Ευαγγέλιο», αρχής γινομένης από τη σύνθεση και τις προγραμματικές θέσεις της νέας Κυβέρνησης.

Η επιτυχία της σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομη θα είναι. Ο στόχος της είναι να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές στις 19/2…
Επιτέλους λευκός καπνός!!!

Ο γαντζωμένος στην εξουσία Γ.Α.Π μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να βάλει τρικλοποδιά...
Ελπίζουμε να μήν απασχολήσει ξανά την χώρα...





Νέος Πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος.

Ας ελπίσουμε ότι με την βοήθεια του Α.Σαμαρά και των ΣΟΒΑΡΩΝ βουλευτών του ΠΑ-ΣΟΚ και της Ν.Δ θα καταφέρει να συγκρατήσει την χώρα πρίν πέσει στον γκρεμό που την έστειλε ο κ. Παπανδρέου...

Άδειασε τον Γ.Α.Π με την πρώτη του δήλωση ο κ. Παπαδήμος !!!

Τις σκευωρίες , τα παραμύθια , καθώς και όλα τα σενάρια επί σεναρίων εξέδιδε ο κύκλος του κ. Παπανδρέου τις προηγούμενες μέρες "άδειασε" με την ΠΡΩΤΗ του δήλωση ο νέος Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος...

Επιτέλους θα σταματήσει το ΧΑΛΚΕΙΟ της παραγωγής ΜΥΘΩΝ να λειτουργεί...

Αν ο νέος Πρωθυπουργός συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕΙ τα ανομήματα και τις αστοχίες του προηγούμενου Πρωθυπουργού θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέροντα δρόμο μπροστά μας...

Σαμαράς: «Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα»


Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος μετά την συνάντηση ων πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, ισχύει η συμφωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Προεδρία της Δημοκρατίας και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργός Λουκά Παπαδήμου.


ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΝΑΣ ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.:
 Μεταβατική η Κυβέρνηση


Ποιος είναι ο Λ. Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Δεσφίνα Φωκίδας. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από το οποίο έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά.

Από το 1975 μέχρι το 1984 διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Την ίδια περίοδο εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Federal Reserve Bank.

Το 1984-1985 ήταν επισκέπτης καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ορίστηκε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1985-1988 και 1991-1994).

Συμμετείχει επίσης σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, όπως στην Επιτροπή Padoa-Schioppa (1986-1987) που συνέταξε την Έκθεση Efficiency, Stability and Equity (Oxford University Press, 1987), στην Επιτροπή Αγγελοπούλου (1989-1990), η οποία συνέταξε την Έκθεση για τη Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στην Επιτροπή Schneider (1990-1991) για την Αξιολόγηση Ερευνητικών Προγραμμάτων Οικονομικών Επιστημών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Από το 1985 μέχρι το 1993 κατείχε θέση οικονομικού συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και διετέλεσε επίσης διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας (1988-1992).

Διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το Δεκέμβριο του 1993 και ανέλαβε διοικητής τον Οκτώβριο του 1994. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος και διετέλεσε πρόεδρος της υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής και της Επιτροπής των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μετά την αποχώρησή του ορίστηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Από το 2006 είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών