ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ,
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αντώνη Σαμαρά, όχι άλλο σκύψιμο ! Αντώνη διέλυσέ τα όλα

Φτάνει με την υπεύθυνη στάση. Κανείς δεν θα σου πεί “ευχαριστώ”.


Ναι, όπως σου το γράφουμε. Δεν είναι ώρα για καθωσπρεπισμούς. 

Σου επέβαλλαν "για να σωθεί η πατρίδα" να κάνεις μια κωλοτούμπα με την αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης. 

Είπες το ναι και μετά σου ζήτησαν να πείς "ναι" και σε κυβέρνηση συνεργασίας. Οι άλλοι που γκάριζαν τόσους μήνες "έλα Αντώνη να τα βρούμε", εξαφανίστηκαν και λένε αμπελοφιλοσοφίες.

Μετά -αφού είπες και το δεύτερο ναι με τον όρο "εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου"- σου είπαν "πες ναι και σε εκλογές αργότερα". Ξαναείπες ναι, για τη σωτηρία της πατρίδας. 

Αλλά ...ο σκοπός τους είναι να σε σύρουν στην άβυσσο μαζί τους κι όχι να σωθεί η πατρίδα. Μετά ήρθε ο Όλι Ρεν και σου είπε: "δεν μου αρκούν αυτά, θέλω και την υπογραφή του Σαμαρά"!!!

Πού ακούστηκε ρε να ζητούν την υπογραφή του προέδρου ενός κόμματος της αντιπολίτευσης;

Με ποιά λογική; Με τη λογική ότι θα είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός μήπως; Μα όλοι ξέρουν ότι δεν θα πάρεις αυτοδυναμία και θα αναγκαστείς ίσως να συγκυβερνήσεις με τον Τσίπρα και την Παπαρήγα για κάποιο διάστημα. Γιατί δεν ζητά ο Όλι Ρεν και τη δική τους υπογραφή; Γιατί δεν λέει "αν δεν υπογράψει η Παπαρήγα, δεν παίρνετε το δάνειο"; Προδικάζει το εκλογικό αποτέλεσμα;

Αντώνη Σαμαρά, το αίτημα του Όλι Ρεν, είναι κάτι παραπάνω από εξευτελιστικό και προσχηματικό.

Ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις την τακτική Μπουτάρη και να τους πείς, χωρίς κανέναν δισταγμό, ένα φαρδύ - πλατύ "άντε γαμηθείτε ρε επιτέλους" !

Ναι, έτσι όπως σου το γράφω. Χωρίς ευγένειες, χωρίς διπλωματικό τακτ, χωρίς ενδοιασμούς.

Αντώνη διέλυσέ τα όλα !

Δικαίωση Σαμαρά! Οι Πορτογάλοι δεν είχαν υπογράψει μέτρα!
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας, στην επιστολή του προς την ΕΕ όχι μόνο δεν είχε υπογράψει για συγκεκριμένα μέτρα αλλά αντίθετα, στην ίδια επιστολή του, είχε ...
γνωστοποιήσει ότι θα επιδιώξει άλλο μείγμα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων του δικού του Μνημονίου, για την οποία φυσικά και είχε συμφωνήσει!!!
Την αποκάλυψη κάνει σήμερα η ηλεκτρονική εφημερίδα dailynews24 που γράφει:

Η χθεσινή άρνηση, διαμέσου ολιγόλογης δήλωσης του κ. Σαμαρά να προβεί στην ικανοποίηση της απαίτησης που προβάλλεται κατά κόρον από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο απ΄ τον κ. Όλι Ρεν, όσο και από τον κ. Γιούνγκερ, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του κ. Ρεν, ο οποίος επιμένει πεισματικά να επιδιώκει την αποστολή έγγραφης δήλωσης και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντας ως παράδειγμα τον μέχρι τότε ομότιμο του κ. Σαμαρά, σημερινό πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, κ. Κοέλιο.

Σαρκοζί προς Ομπάμα: «Τρελός» και «καταθλιπτικός» ο Παπανδρέου!!!

«ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ» Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;; Και του επέτρεπαν να υπογράφει συμβάσεις;

Δηλαδή ένας «ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ» υπεγραψε τα Δανεια ??……….
και μας εφερε τον Ντομινικ τον Ρουμινι και τον Σορος ??
Δηλαδή, ενας «ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ» πρωθυπουργος εφερε την Ελλαδα στον πατο ?
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ !!! ΤΩΡΑ …..

Οποιος ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ θα παει ΦΥΛΑΚΗ για ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε ΕΓΚΛΗΜΑ κατα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Αποχώρησε ο Καρατζαφέρης, ιδιαίτερα εκνευρισμένος !

"Τον πούλησαν", όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. , αφήνοντάς τον να περιμένει σε άλλο γραφείο, την ώρα που συνομιλούσαν Παπούλιας-Παπανδρέου-Σαμαράς.


Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τώρα . Δεν θα παραστούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άμεσες ΕΚΛΟΓΕΣ έχουν καταστεί ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ.

Οι πολιτικοί συνεδριάζουν και ο λαός φωνάζει…

Ε-Ε-ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Μιχελάκης: Η ΝΔ δεν είχε καμία ανάμειξη στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού


Επειδή κυκλοφορούν διάφορα παραμύθια σχετικά με τον ρόλο της νέας κυβέρνησης καλό είναι να διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα:

Πρώτον δεν πρόκειται περί “συγκυβέρνησης”, ή “κυβέρνησης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων” που είπε ο ΓΑΠ. Πρόκειται μόνο για μια μεταβατική κυβέρνηση με μοναδικό σκοπό να εγκρίνει τη νέα συμφωνία δανεισμού και να κάνει εκλογές. Θα ήταν “συγκυβέρνηση” αν έπαιρνε αποφάσεις, ψήφιζε νόμους κλπ κλπ

Δεύτερον, ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ δεν είναι καμία ανάμειξη στην επιλογή του πρωθυπουργού ακριβώς επειδή δεν πρόκειται περί “συγκυβέρνησης”. Και η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ δεν απέρριψε ποτέ τον Παπαδήμο, επειδή δεν της προτάθηκε ποτέ ο Παπαδήμος.

“Ποτέ δεν έγινε στη ΝΔ πρόταση για Παπαδήμο- αν γινόταν ο Σαμαράς θα το δεχόταν “, είπε πριν από Γιάννης Μιχελάκης στο antinews.

Αντιθέτως η ΝΔ δεν αναμίχθηκε ποτέ στην επιλογή του πρωθυπουργού, αλλά έλεγε σταθερά “αποφασίστε να τελειώνουμε”

Ήταν ο Βενιζέλος που έκαψε το πρωί τον Παπαδήμο. Και ήταν η Διαμαντοπούλου που τον επανέφερε όπως είδαμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ.

Με άλλα λόγια. Η ΝΔ παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται.


Άντε πάλι...

Με διάγγελμα θα ανακοινώσει ο Παπανδρέου πόσο προσπάθησε για να σωθεί η πατρίδα και πόσο καλά τα πήγε, αλλά τώρα επειδή μάλλον κουράστηκε να κρατάει την χώρα όρθια (σπρώχνοντας προς τον γκρεμό) αποφάσισε να παραδώσει σε κάποιον άλλο πρωθυπουργό για να υπογραφεί η δανειακή και να πάμε σε εκλογές με λίστα έτσι ώστε η εθνοσωτήριος Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να γλιτώσει τα γιαούρτια...

Μόνο μην το μετανιώσει και επιμένει να μας σώσει ο ίδιος!!!


Ο Εξευτελισμός της Ελλάδας δέν έχει τερματισμό...


Λυπάμαι που είμαι ΠΟΛΙΤΗΣ αυτής της γωνιάς που ΔΕΝ ΈΧΕΙ αξιοπρέπεια που έχει ακόμα και η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ...Λυπάμαι που η αντιπολίτευση αναγκάζεται να συνομιλεί με τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της καταστροφής αυτής...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Times του Los Angeles. Ημερομηνία 6/11/2011.
Άρθρο για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι:
“Δεν είναι και το ποιό χαριτωμένο τέλος για τον πρωθυπουργό… Ήταν όμως πολιτικά κατεστραμμένος, ήταν κουρασμένος, ήθελε να φύγει”!!

Φ. Κρανιδιώτηςη δήλωση Σαμαρά 
εκφράζει την εθνική μας αξιοπρέπεια


«H  δήλωση Σαμαρά εκφράζει την εθνική μας αξιοπρέπεια» υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο «εξ απορρήτων» του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, σχετικά με την απάντηση του προέδρου της ΝΔ στην απαίτηση που έθεσε η τρόικα για πέντε υπογραφές της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το αν «δυναμιτίζεται»  η συμφωνία με την τρόικα με τα όσα δήλωσε  ο κ. Σαμαράς,  ο κ. Κρανιδιώτης ισχυρίστηκε  ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δώσει κανένα  τέτοιο δικίαωμα» και ότι «αυτή θα έπρεπε να ήταν η απάντηση σύσσωμης της εθνικής αντιπροσωπείας».

Ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους εισηγητές της σκληρής γραμμής στον Α. Σαμαρά, αυτής δηλαδή που δεν θέλει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας, επανέλαβε στο STAR τις απόψεις περί "πολιτικής εφεδρείας που δεν πρέπει να καεί", οι οποίες δημοσιεύτηκαν και σε άρθρο στο Antinews.
        
Μάλιστα στο δελτίο του STAR ο κ. Κρανιδιώτης επανέλαβε ότι "η χώρα πρέπει να έχει αστική και δημοκρατική διέξοδο που δεν μπορεί να την κάψει και αυτή είναι μόνο ο Α. Σαμαράς", ο οποίος - όπως είπε- "δεν μετείχε στο πάρτι και δεν μετείχε στην μεταπολιτευτική παράγκα".


Οι τοποθετήσεις ωστόσο του κ. Κρανιδιώτη έρχονται σε αντίθεση με την άποψη συναινετικών βουλευτών της ΝΔ που θεωρούν αναγκαιότητα τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό στη ΝΔ. Υπάρχει πάντως η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, ότι δεν αποτελεί "θέσφατο" η συμετοχή πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ.
Βενιζέλος:«Δεν μπλόκαρα εγώ την υποψηφιότητα Παπαδήμου»
Επίσημη ανακοίνωση με σκοπό να βάλει τέλος στις φήμες, που θέλουν τον ίδιο να έχει "μπλοκάρει" την υποψηφιότητα Παπαδήμου, εξέδωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική “φούσκα” των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής:


Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».
Α.ΣΑΜΑΡΑΣ : Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια”

 

Οι ξένοι δανειστές θα πρέπει τις επόμενες ώρες να πάρουν στα χέρια τους επιστολή – δέσμευση με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου. Μόνο με αυτή την επιστολή θα εκταμιευτεί και η 6η δόση, απειλούν οι ξένοι.


Δηλαδή να δεσμευτούν οι πέντε και για μια σειρά από κρίσιμα θέματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθούν ορισμένα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει κι αυτά να υπογραφούν. Αυτά θα είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα, η εργασιακή εφεδρεία η οποία θα γίνει άμεσα, δηλαδή θα απολυθούν 30.000 εργαζόμενοι καθώς και η εκχώρηση στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.


Το πιο κρίσιμο όμως είναι αν στην επιστολή που θα πρέπει να υπογράψουν ΟΛΟΙ, θα αναφέρεται και η μόνιμη επιτροπεία της τρόικας στην Ελλάδα, δηλαδή η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.


Εκεί θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα.