ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011


Αντίστροφη μέτρηση



Από όλες τις χώρες που προσκλήθηκε το ΔΝΤ, μόνο ο ελληνικός λαός έδωσε τόση και τέτοια ανοχή στην κυβέρνησή του. 

Η στάση του λαού, ήταν υπεύθυνη. 

Η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευθεί αυτή την ανοχή.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την ανοχή του ελληνικού λαού προς όφελος της χώρας, αλλά την χρησιμοποίησε εις βάρος των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύουν ότι η οργή του λαού θα πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η υλοποίηση οποιασδήποτε συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές της…

Ακούτε κάποιες φορές για κίνδυνο κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος κ.λ.π. Πλανάστε πλάνην οικτράν. Καθόλου δεν κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα. 

Μέσα σ’ αυτόν τον αγελαίο κοινωνικό «χυλό» η μόνη ισχυρή δύναμη που μπορεί να κάνει ότι θέλει, ακόμα και να γκρεμίσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα είναι τα ΜΜΕ. 

Όμως τα ΜΜΕ δυστυχώς δεν είναι με την κοινωνία 

Τελευταία η νέα ανερχόμενη δύναμη είναι το διαδίκτυο το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει μελλοντικό κίνδυνο για το πολιτικό σύστημα. Αλλά όπως βλέπετε ήδη το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να βρει τρόπους να το ελέγξει.




Καίγονται έγγραφα στο κτίριο της Κατεχάκη;


Γιατί τόσος πανικός αν όλα είναι νόμιμα; 



Πληροφορίες μας αναφέρουν πως έχουν πάρει φωτιά, κυριολεκτικά, στον 7ο όροφο της Κατεχάκη. Έχουν αρχίσει να καίνε έγγραφα...!


Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κάψουν δημόσια έγγραφα και ίσως απόρρητα και άκρως απόρρητα; Ποιός και πότε αποφάσισε κάτι τέτοιο; Ποιό το περιεχόμενο των εγγράφων που καταστρέφονται;

Οι "κακές" γλώσσες μας λένε πως καίγονται έγγραφα στο γραφείο του Υπουργού (7ος όροφος) και στο γραφείο του Διοικητή της ΕΥΠ (12ος όροφος)...

Εμείς δεν θέλουμε να σκεφτούμε πως καίγονται έγγραφα που έχουν να κάνουν με σχέδια των (παρα)κρατικών και διάφορες "εκδηλώσεις"... Θέλουμε να πιστεύουμε πως καίγονται έγγραφα μη διαβαθμισμένα και που δεν άπτονται εθνικών θεμάτων ή θεμάτων ασφάλειας (ιδιαίτερα εσωτερικής)... Επίσης δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως καίγονται έγγραφα -διαταγές και αναφορές- μη εγκεκριμένων και αναιτιολόγητων παρακολουθήσεων πολιτικών και πολιτών (από κάτι βαλιτσάκια που αυγάτισαν...)

Αν και γνωρίζουμε πως γίνεται ΕΔΕ για τις πληροφορίες μας, μήπως θα έπρεπε οι ιθύνοντες να είναι προσεκτικότεροι, δεδομένου του γεγονότος πως κάποιοι ηθικοί υπάλληλοι δεν θα αποκρύψουν το περιεχόμενο των εγγράφων που καταστρέφονται, ενώ κάποιοι άλλοι θα μιλήσουν για να διασωθούν από τον κόλαφο που έρχεται...;

Αλήθεια, ποιά επιτροπή είναι ενήμερη για την καταστροφή των εγγράφων αυτών; Συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής; Είναι ενήμερη η κυβέρνηση που... έρχεται; Ή μήπως ο φόβος είναι ακριβώς αυτή η κυβέρνηση που έρχεται;


Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει αυτό που επιτάσσουν ο 
πατριωτισμός και η παιδεία του.

ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Τα τελεσίγραφα πέφτουν βροχή από το Βερολίνο και που αγγίζουν θέματα όπως οι εκλογές, τα μέτρα, την κυβερνητική σύνθεση κ.α.

Την ίδια στιγμή ο Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός και σκέφτεται αν θα παραιτηθεί, ή θα παραδώσει. Ενώ ο υποδεικνυόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρώην τραπεζίτης ως πρωθυπουργός θέτει και προϋποθέσεις και απαιτεί περίπου …”λευκή επιταγή” (!!!). 

Σε λίγο θα μας λένε και ότι πρέπει να μας κυβερνήσει μέχρι και το 2014 για να μην μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη.

Είμαστε σίγουροι ότι ο πατριώτης Αντώνης Σαμαράς στέκεται στο ύψος των περιστάσεων , αφουγκράζεται τους πολίτες που τον στηρίζουν και τον πιστεύουν και θα πράξει αυτό για το οποίο η συνείδησή του και η ελληνική του παιδεία δε θα τον ελέγξουν στο μέλλον.

Εμείς θα είμαστε στο πλάι του και θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Δεν θα μετάσχουν στελέχη της Ν.Δ. στη νέα κυβέρνηση


Δεν θα συμμετάσχουν πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την μεταβατική κυβέρνηση και τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στα 5 υπουργεία που ζήτησε αλλαγή των υπουργών η Ν.Δ. θα είναι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα μη έχοντα σχέση με τη Ν.Δ. τουλάχιστον άμεσα.

O Α.Σαμαράς δεν ήθελε στην σύσκεψη ούτε καν αντιπρόεδρο προερχόμενο από τη Ν.Δ.