ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011


Εκλογές ή χάος…

Χθές παίχτηκε μια παρτίδα σκάκι την οποία ο κ. Παπανδρέου έχασε κατά κράτος. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα.

Πρώτος στόχος για τη Ν.Δ. παραμένει η παραίτηση του κ. Παπανδρέου. 

Δεύτερος, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης από μη κομματικά στελέχη (έτσι θα χρεωθούν την ευθύνη όλοι οι σημερινοί υπουργοί) με προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα και βασικές αρμοδιότητες την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τη διενέργεια εκλογών. 

Τρίτος, η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Αν ο πρωθυπουργός αρχίσει τα γνωστά τερτίπια, τότε ο στόχος είναι ένας: 

εκλογές εδώ και τώρα. Και αυτό πρέπει να αποφασιστεί τώρα!

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Η λέξη κλειδί
Ο Σαμαράς ένας πράγμα είναι πάνω από όλα: ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Θα φύγει, λέει, αφού πάρει ψήφο εμπιστοσύνης!!!!!

Ειλικρινά ρε , πρέπει να είστε πολύ μεγάλα γαλακτομούσχαρα για να το χάψετε κι αυτό!
Δηλαδή θα τον στηρίξουν, για να παραιτηθεί την επόμενη μέρα; 
Πάμε καλά;


Επειδή δεν μπορεί να καταλάβει την προφανή μπλόφα ο Μ. Καψής στο MEGA και όλα του φαίνονται ξεκάθαρα, δεν σημαίνει ότι το έχουμε χάσει όλοι!

Αν πάρει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από τους 152 προδότες και την Έλσα Παπαδημητρίου, που δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπερ με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτεί να αποχωρήσει ο ΓΑΠ την επομένη, όχι μόνο δεν θα παραιτηθεί, αλλά θα σας κουνάει την στήριξη που θα του δώσετε στην μούρη.

Και η επόμενη ψήφος εμπιστοσύνης που μπορεί να δοθεί είναι σε πολλούς μήνες από σήμερα.

Αν λοιπόν είστε τόσο μεγάλα γαλακτομούσχαρα σας αξίζει η πολιτική σας “ σφαγή” που θα ακολουθήσει. Σήμερα έχετε να πάρετε την απόφαση αν θα πάμε σε αιμοτοκύλισμα ή θα εκτονωθεί η λαϊκή οργή με τον σωστό τρόπο, δηλαδή τις άμεσες εκλογές…


Economist 


Ο βρετανικός Economist πραγματοποιεί δημοσκόπηση με το ερώτημα: «Πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή;»

Οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές του πώς μας βλέπει όλη η υπόλοιπη Ευρώπη. Σε σύνολο 3440 ψήφων, το 60% θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, έναντι 40% που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα.

Πάντως, σημειώνει ο Economist, οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρέλα:

Το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει, ο πληθωρισμός θα εκραγεί και η μετάδοση θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ.
In the wake of the political chaos in Greece, pundits have started to ponder what seemed long unthinkable: whether Greece should ditche the euro and return to the drachma, the country's currency until it switched over to the euro in early 2002. Most observers still think this would be mad: Gree

«Business as usual. 

Βάζεις τη χώρα και την παράταξη σε περιπέτειες. Περίμενα την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και αύριο ο Παπούλιας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Λυπάμαι», κατέληξε. 


Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση αν δεν ακούσει από τα χείλη του Πρωθυπουργού πρωτοβουλίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης. 

Όσο για τον πρωθυπουργό, κατέληξε σε μια πρωτοφανή απάντηση του τύπου «δεν χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, διότι εμείς είμαστε η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»! 

«Ο κ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει, για την ακρίβεια κάνει πως δεν καταλαβαίνει... Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε», απάντησε ο κ. Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του». 

Μετά από όλα αυτά, η λύση μπορεί να προέλθει απόψε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Να μας λυτρώσουν και να λυτρωθούν, απαλλάσσοντας τον κ. Παπανδρέου από το μαρτύριό του και την χώρα από την χαροπάλη.


Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες


Μην αποκλείσετε τελικά να πάρει μέχρι και την ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα το βράδυ

– κάτι που έως χθες το μεσημέρι έμοιαζε ακατόρθωτο. Κι αυτό διότι στο ΠΑΣΟΚ πολλοί θα ήθελαν να πάρει πάνω του και την τελευταία βρώμικη δουλειά και ύστερα να τον ρίξουν με την ησυχία τους.

Κάτι μου λέει ότι στο ΠΑΣΟΚ, αν πάλι φανούν κότες και αρνηθούν να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί, δεν αποκλείεται ακόμη μια φορά να τους κατσικωθεί στον σβέρκο και να ψάχνονται. Άλλωστε στην πολιτική οι κότες σπανίως έχουν καλό τέλος...