ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Θα ξημερώσει το... ΠΑΣΟΚ;


Ο Παπανδρέου δουλεύει άγρια τους βουλευτές του




ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!




Η παρέμβαση της Διαμαντοπούλου, δείχνει αυτό ακριβώς το πράγμα.. Ο Παπανδρέου είχε πει στο Υπουργικό πως θα ανακοινώσει στους βουλευτές στην ΚΟ ότι θα παραιτηθεί απο Πρωθυπουργός και θα προχωρήσουν οι διαδικασίεςγια την μεταβατική κυβέρνηση.. Ο Παπανδρέου όμως....
δεν είπε τίποτα για αυτή την συζήτηση, ενώ επέμεινε να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση η οποία στην ουσία δεν υφίσταται.. Τους δουλευέι όλους χοντρά ο Παπανδρέου.

Θα ξημερώσει το... ΠΑΣΟΚ;




Τα ήξεις αφίξεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχουν φέρει πλέον σε οριακό σημείο το ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι υπουργοί και βουλευτές του κινήματος έχουν ξεκινήσει μπαράζ συναντήσεων με «εχθρούς» και «φίλους» προκειμένου να καταλήξουν σε συμμαχίες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το ανοιχτό πλέον ενδεχόμενο να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπανδρέου.


Η σημερινή νύχτα είναι και μεγάλη και κρίσιμη και δεν εγγυάται σε τίποτα ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξημερώσει με την... μορφή που έχει σήμερα και αυτό διότι οι δελφίνοι του κινήματος δεν συζητούν πλέον μόνο με βουλευτές της παράταξής τους για το μέλλον της χώρας αλλά αναζητούν συμμαχίες και από την άλλη πλευρά, δηλαδή τη ΝΔ, καθώς εκτιμούν πως μόνο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως εξετάζεται εκ νέου η πιθανότητα μέσα στη νύχτα να συγκεντρωθούν υπογραφές για να αμφισβητηθεί ο κ. Παπανδρέου. Το βέβαιο είναι ότι οι συνθήκες του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν πλέον συνθήκες Τιτανικού.


ΒΑΣΩ:
ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, 

ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 

- ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΒΑΣΩ: ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Χαμός
Ο χαμός, όμως έγινε όταν οι βουλευτές δεν αποδέχθηκαν τις απόψεις Παπανδρέου και εκτίμησαν πως ο πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει χρόνο, για να αποσπάσει αύριο την ψήφο εμπιστοσύνης και ακολούθως να ξεκινήσει τις όποιες κινήσεις για την μεταβατική κυβέρνηση, χωρίς όμως ουδείς να εγγυάται, ούτε ο κ. Παπανδρέου το έπραξε, πως δεν θα εγκαταληφθεί και ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει επικαλούμενος την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ελάμβανε...

O Παπούλιας δεν έχει τηλεόραση σπίτι του;

Τι ρόλο παίζει, άραγε, ο Κάρολος Παπούλιας; Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα λόγια. Η απάθεια του δεν έχει προηγούμενο. Εδώ ο κόσμος χάνεται, οι Ευρωπαίοι απειλούν να μας στείλουν εκτός Ευρωζώνης, ο ΓΑΠ πουλάει τρέλα, η χώρα είναι ακυβέρνητη, οι Έλληνες έχουν πέσει εδώ και δυο χρόνια σε εθνική κατάθλιψη και αυτός... 
κρατά στάση αναμονής. Στον κόσμο του!


Θα τον ξυπνήσει κανείς από τον ύπνο τον βαθύ μήπως και συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και αναλάβει καμία πρωτοβουλία ή θα συνεχίσει να παίζει με τα νεύρα μας;

Προσοχή!!! Μην αφήσουμε τους εργολάβους της καταστροφής 
να μας επιβάλλουν "κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης"

Ο Παπανδρέου πέφτει και δεν αρκεί να μείνουμε στον καναπέ παρακολουθώντας το ..θέαμα.


Ο Παπανδρέου προσπάθησε να "παίξει" με τα σπίρτα που του έδωσαν οι Αμερικανοί θετοί γονείς του για να κάψει την κατάλληλη στιγμή την Ε.Ε, και έβαλε κατά λάθος (;) φωτιά στα μπατζάκια του.Ο πανικός του είναι πρόδηλος και η διάθεση των συντρόφων της ΠΑΣΟΚικής αγέλης είναι προφανής.

Ο πανικός απλώθηκε όχι μόνο στα λαγούμια των αρουραίων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αλλά σε όλα τα τρωκτικά του πολιτικού συστήματος.Αυτού του πολιτικού συστήματος που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή , την αξιοπρεπεια , την τιμή , την εθνική κυριαρχία , τις πραγματικές δημοκρατικές αξίες, ως "καρκινώματα" και τους λαούς ως ενοχλητικές κατσαρίδες.Αυτού του πολιτικού συστήματος που έχει για "θεό" το χρήμα και "λατρευτικό τυπικό", το κέρδος , την εκμετάλλευση, την ανηθικότητα.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα πρέπει με κάθε τρόπο να πάψει να λειτουργεί ως παράδειγμα αντίστασης στο "νέο ολοκληρωτισμό".

Ακόμα και αν όπως ακούγεται ο Παπανδρέου πάρει πίσω το δημοψήφισμα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα , εμείς πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε την ανάκτηση της εθνικής μας υπερηφάνειας και να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την εθνική μας κυριαρχία.

Αθλιότητες Παπανδρέου

Την ώρα που ο Σαμαράς τους λέει παραιτήσου και φύγε αυτός πήγε στην ΚΟ και αφού δήλωσε ότι αποσύρει το δημοσίευμα για να κατευνάσει τους βουλευτές του και τους δανειστές όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι αρνείται να παραιτηθεί αλλά είχε το θράσος να ζητήσει πάλι συναίνεση από τον Σαμαρά


Και ούτε λίγο, ούτε πολύ … χαιρέτισε την δήλωση Σαμαρά για προσωρινή και μεταβατική κυβέρνηση ως επίτευγμα των δικών του τυχοδιωκτισμών με το δημοψήφισμα.

Μα είπε δηλαδή ότι γκρέμισε τα χρηματιστήρια, κόντεψε να διαλύσει την Ευρώπη, έφτασε την Μέρκελ να ζητάει …λεξοτανίλ και τον Σαρκοζί να τραβάει τα μαλλιά του για να πείσει τον Σαμαρά να συναινέσει.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ



Δραματικές εξελίξεις τώρα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ζήτησε και πήρε τον λόγο η Α. Διαμαντοπούλου ζητώντας συναίνεση εδώ και τώρα και όχι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και συνεννόηση με τον Α. Σαμαρά. Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι καθώς δεν... 


διαφαίνεται ότι αύριο τα μεσάνυχτα θα ψηφίσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με παγωμένα τα βλέμματα των βουλευτών του και με ελάχιστα τα χειροκροτήματα και εμφανώς απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν η ομιλία του ΓΑΠ πριν από λίγα λεπτά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ . Μιλά πάνω από 20 λεπτά θέλοντας να παρουσιαστεί ως σωτήρας! Επί της ουσίας για μια ακόμα φορά τίποτα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε!!!

CNN: “Μάλλον ο Παπανδρέου θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζει το ελικόπτερο…”



Γιώργο Παπανδρέου αυτοί οι στίχοι είναι για σένα: 
Όλοι οι πουλημένοι/ Είστε καταραμένοι/ Απ’ την δική μας τη γενιά/ Από εργάτη ποιητή/ Κι από γραφιά.


Παράγων σταθερότητας ο Αντώνης Σαμαράς


Με μια δήλωση, που χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ήρθη στο ύψος των περιστάσεων.

Σε στιγμές πρωτοφανούς κρίσης και αβεβαιότητας, αναδεικνύεται σε σταθεροποιητικό παράγοντα της χώρας.

Μια ήρεμη δύναμη υπευθυνότητας, που εγγυάται την ευρωπαϊκή της πορεία και το μέλλον της.

Μπορεί να έχουμε έκτακτες καταστάσεις, αλλά ο κ. Σαμαράς, ως ηγέτης ενός κόμματος εξουσίας όφειλε να κινηθεί εντός των πλαισίων που προβλέπει η Συνταγματική μας τάξη.

Απέναντι στον τυχοδιωκτισμό, προέταξε τον σταθερό προσανατολισμό.

Στον καιροσκοπισμό, την συνέπεια.

Στην ανευθυνότητα, την ευθύνη.

Στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, τον καθαρό λόγο.

Στη μικροπολιτική, το συμφέρον της Πατρίδας.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες η Πατρίδα μας χρειάζεται έναν σοβαρό και ικανό Πρωθυπουργό.

Ο Ελληνικός λαός έναν ηγέτη με σχέδιο και όραμα για τη χώρα.

Οι εταίροι μας έναν αξιόπιστο συνομιλητή αποφασισμένο να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα.

Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές λύσεις και προοπτική αισιοδοξίας.

Με τη σημερινή του δήλωση ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε το δρόμο της υπευθυνότητας και της ευθύνης.

Η λύση αυτές τις δραματικές ώρες είναι μια μεταβατική Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές.

Για να φύγει σήμερα ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός

Γιατί ουδείς πλέον τον εμπιστεύεται. Εχει εκτεθεί και έχει εκθέσει τη χώρα παγκοσμίως.

Η παρουσία του ζημιώνει τη χώρα.

Η Πατρίδα μας χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα.

Δεν θα είναι εύκολο.

Είναι, όμως, απολύτως εφικτό.

Δικαιούμεθα και μας αξίζει μια καλύτερη ημέρα.

Αντιπολίτευση: Μόνη λύση οι εκλογές



«Αυτό το δημοψήφισμα διαλυει κατ’ αρχήν την κυβερνητική παράταξη», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, σημείωσε ακόμη ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές και πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ συναινεί στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Μιχελάκης απέφυγε να τοποθετηθεί, αναφέροντας ότι θα υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση σε μερικές ώρες.

«Η ΝΔ ήταν η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ και είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία στην ΕΕ», ήταν το σχόλιό του.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ακέφαλη, ποιος θα διαχειριστεί το ζήτημα της δανειακής σύμβασης;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται λαϊκή εντολή.

Οπως είπε, η δανειακή σύμβαση είναι αναπόφευκτη και πως η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση για το μνημόνιο που τη συνοδεύει. «Αλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση, άλλο πράγμα οι πολιτικές που τη συνοδεύουν», κατέληξε.

«Εκλογές τώρα» ζητεί το ΚΚΕ απορρίπτοντας τόσο το δημοψήφισμα όσο και άλλη κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό «να μην υποκύψει στον εκβιασμό».

Επικίνδυνος επιβήτορας

 
 
 
Πριν δύο χρόνια στις εκλογές επιλέξαμε να ανοιχτούμε στα βαθιά και το κάναμε, γιατί το σκαρί του ταξιδιού έμοιαζε ολοκαίνουριο.

Παρείχε ασφάλεια για το μακρύ ταξίδι στα θολά νερά της οικονομίας. Μας πλάνεψε και ο καπετάν-Γιωργάκης, που μας περίμενε σαν έμπειρος τιμονιέρης, στο λιμάνι.

Ξεκινήσαμε ανέμελοι και σίγουροι…Στη πρώτη φουρτούνα όμως το σκαρί έμπασε νερά και ο μόνος που δεν τα είδε, ήταν ο καπετάν- Γιωργάκης. Και συνεχίσαμε το ταξίδι στα βαθιά με τις τρύπες μπαλωμένες…


Ο καιρός όμως γύρισε. Τα κύματα θέριεψαν. Απειλούν πλέον να καταπιούν το σαπιοκάραβο και μας τους επιβάτες, που ψάχνουμε για λέμβους σωτηρίας, έστω και για σανίδες…

Και ο αλαζόνας ο καπετάν- Γιωργάκης, τι κάνει; Προστάζει το πλήρωμα να συνεχίσει να τραβά κουπί αν και υπάρχουν γύρω απάνεμα λιμάνια. Οι υποτακτικοί του βλέπουν το ναυάγιο, αλλά τον ακολουθούν με κλειστά τα μάτια για να βουλιάξουμε όλοι μαζί.

Αυτός ο επείσακτος πολιτικάντης που δεν βλέπει πλέον τη τύφλα του, είναι ο επικίνδυνος επιβήτορας που κακοποιεί την ίδια την Ελλάδα. Μόνο αν τη στραγγαλίσει, θα ολοκληρώσει… Σύσσωμος ο λαός που βασανίζεται και βιάζεται, να τον αποκαθηλώσει. ΤΩΡΑ.