ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011


Ο Σαμαράς πάει εκτάκτως στον Παπούλια!


Για συνταγματική εκτροπή θα μιλήσει ο Σαμαράς στον Παπούλια

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ζήτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Η ΝΔ θεωρεί την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα για την επικύρωση της δανειακής συμφωνίας “ως προσπάθεια απόδρασης”.

Η ΝΔ επιμένει ότι η λύση δεν είναι το δημοψήφισμα αλλά οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η Ευρωπαική Ένωση και οι πιστωτές της χώρας. Κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου μέσα στον πανικό του βάζει εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να μεταθέσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

«Όχι» σε δημοψήφισμα - «Ναι» σε εκλογές από όλη την αντιπολίτευση

<<Αδίστακτος και επικίνδυνος ο πρωθυπουργός-Τρικ το δημοψήφισμα-O πρωθυπουργός θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα-Εκλογές τώρα>>

Βενιζέλος: Ο λαός θα αποφασίσει Ευρώπη ή δραχμή

Να αποφασίσει ο λαός εάν θέλει να παραμείνουμε στην Ευρώπη ή να επιστρέψουμε στη δραχμή, υπογραμμίζει από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών

Picture 0 for Βενιζέλος: Ο λαός θα αποφασίσει Ευρώπη ή δραχμή


Να αποφασίσει ο λαός εάν θέλει να παραμείνουμε στην Ευρώπη ή να επιστρέψουμε στη δραχμή, υπογραμμίζει από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος εμμέσως στη διενέργεια δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «δημοκρατικά εκτονωτική και λυτρωτική» διαδικασία τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση. «Η χώρα δεν αντέχει να βιώνει το δράμα. Πρέπει να επέλθει η κάθαρση, να ξαναγνωριστούμε ως έθνος για να οργανώσουμε τα φυγή προς τα εμπρός, τόνισε, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα δεν αντέχει να βιώνει το δράμα. Πρέπει να επέλθει η κάθαρση, να ξαναγνωριστούμε ως έθνος για να οργανώσουμε τα φυγή προς τα εμπρός», τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στη συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, o κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει από το νέο έτος και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Εχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις. Ο λαός υφίσταται δύσκολα μέτρα. Χρειάζονται κινήσεις εκτόνωσης και λύτρωσης γιατί ο πολίτης δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία», σημείωσε.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


Είναι επικίνδυνος, να φύγει

Αγοράζει χρόνο με δημοψήφισμα ο Παπανδρέου!

Γαντζωμένος μέχρι την τελευταία στιγμή στην εξουσία βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην κυβέρνηση κάνοντας δημοψήφισμα κι όχι εκλογές

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη.
Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του Ελληνικού λαού…
Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»!
Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.
Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό.
Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα.
Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει.

Λύση υπάρχει:

Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο «δημοψήφισμα».

Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα



Ένας φτωχός έβαλε τα γυαλιά σε όλους 

για το χαράτσι στα ακίνητα.


Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη γκαρσονιέρας, μικρότερης από 50 τετραγωνικά μέτρα, που καλείται να πληρώσει μέσω ΔΕΗ 350 ευρώ για το ειδικό τέλος ακινήτων όταν το μηνιαίο του εισόδημα είναι ....
361 ευρώ.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Capital, ο πολίτης αυτός σόκαρε τους δικαστές γιατί συμπλήρωσε μόνος του την προσφυγή και επειδή λόγω φτώχειας ζητάει να του διορίσει το δικαστήριο δικηγόρο.




Τι γράφει στην προσφυγή του για την απειλή διακοπής ρεύματος; ”Είναι απάνθρωπη και ατιμωτική και ειδικά όταν γίνεται μέσα στο χειμώνα, τη στιγμή μάλιστα που η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινό αγαθό. Ο νέος ειδικός φόρος είναι εκβιαστικός, αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και παράνομος”.

Δραματικές ώρες στην κυβέρνηση!

Άλλαξε η ώρα της συνεδρίασης της Κ.Ο. - Τι συμβαίνει - Ετοιμάζουν 

επιστολή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ,
 ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γη είναι τετράγωνη... οι γερμανοί είναι "φίλοι" μας, το κούρεμα τους χρέους "εθνική επιτυχία" και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι "παλικάρια"!!! 


Επί δύο χρόνια σχεδόν αυτή η κυβέρνηση απειλεί "με τα χειρότερα που έρχονται".

Οι "τρομοκράτες" δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ "πυροβολούν" καθημερινά από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τις στήλες των εφημερίδων, τον λαό, προσπαθώντας να τον καταστήσουν συνένοχο και συνυπεύθυνο!

"Μην αντιδράτε θα έρθουν τα χειρότερα. Μην αντιδράτε θα πεινάσετε". Αυτό που δεν καταλαβαίνουν κυβέρνηση, "πρόθυμοι συμπαραστάτες" και ΜΜΕ είναι ότι αυτά που μας απειλούν ότι θα έρθουν, ήρθαν ήδη!!!

Αυτοί όμως το βιολί τους, τους φτύνουν και λένε ότι ψιχαλίζει

Περίμενα όμως από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από αυτούς που γαλουχήθηκαν με τις ιδέες του Ανδρέα Παπανδρέου κι όχι από "κηπουρούς" τύπου Μόσιαλου, Παπακωνσταντίνου και Παναρίτη, κάποια στιγμή να πουν "φτάνει πια", να ορθώσουν το ανάστημά τους και να σταματήσουν να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή της χώρας και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού. 

Έκανα λάθος. Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων… Κότες χωρίς πούπουλα, που ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν το τι, που δεν αντιδρούν στον βιασμό της Ελλάδας, της σοσιαλιστικής ιδεολογίας και της δημοκρατικής παράταξης, που αμαυρώνουν την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, που δεν σέβονται τους εαυτούς τους και το σύνταγμα της χώρας.

Οι 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους, παρά τις δηλώσεις "τελευταία φορά", παρά τις δήθεν "ανταρσίες" τους, δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι, ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την αίγλη της ¨καρέκλας¨ του Υπουργού, του Υφυπουργού ή του βουλευτή, παρά για το δράμα που ζει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της δικής τους στάσης…

Έχουν εξασφαλίσει θέση στην χλεύη και στην περιφρόνηση της ιστορίας!





Ο κόσμος περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά




Δεν υπάρχει πλέον πολίτης που δεν είναι αγανακτισμένος με αυτά που συμβαίνουν, που δεν αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε όλοι ένα βήμα από το χείλος της καταστροφής.

Ο κόσμος τον έφερε στην αρχηγία, αυτός μπορεί να τον αναδείξει κυβερνήτη, αυτός είναι η μοναδική δύναμή του.

Αν ο Σαμαράς δεν ρισκάρει τώρα να τα αλλάξει όλα, αν δεν βγει ο ίδιος μπροστά και να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της αλλαγής που περιμένει ο λαός, αν δεν δείξει τον Σαμαρά που ξέρουμε όλοι όσοι τον ζήσαμε στα πέτρινα χρόνια, τότε το όνειρο θα απομακρύνεται συνεχώς.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Τετάρτη στις 12, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η πρωτοφανής δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις πολιτικές αποφάσεις, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για «να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσης κυβέρνησης», ή ακόμη και την παραίτησή του ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης, με δήλωσή του στην Ελευθεροτυπία.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει τώρα γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Και αυτό μπορεί να γίνει με θεσμικό τρόπο! Δεν κυβερνά, δεν έχει νομιμοποίηση. Είναι χρέος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής, να καταστήσουν σαφές στον κ. Παπανδρέου ότι μέχρι εδώ ήταν ο βίος της κυβέρνησής του.


Ομοβροντία προσφυγών 
κατά του ειδικού τέλους ακινήτων

Πανικός από τις προσφυγές 
κατά του χαρατσιού στα ακίνητα


Πανικόβλητο το οικονομικό επιτελείο έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες να μην αναστέλλεται η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, ακόμη κι όταν εκκρεμούν προσφυγές.

Σύντομα ειδική επιτροπή του ΣτΕ αναμένεται να προχωρήσει σε δίκη – πιλότο ώστε να ληφθεί μια πρώτη απόφαση και γρήγορα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, αν δεν υπάρξουν υπόγειες συνεννοήσεις, το ΣτΕ και ο Αρειος Πάγος να αποφανθούν ότι οι διαδικασίες είναι αντισυνταγματικές.

Eπίσκεψη Τσίπρα στον Παπούλια

Τσίπρας: «οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί εγκληματικές, καθώς διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».


Για τρία τέταρτα ο Τσίπρας πίεσε τον Παπούλια να πάρει κάποια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε σιωπηλός. Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τις δυνατότητες που εκ του Συντάγματος έχει ο Παπούλιας μέσα στο θεσμικό του ρόλο να δρομολογήσει εξελίξεις. 

Του είπε ότι μπορεί να συγκαλέσει εκτάκτως τη Βουλή, να απευθυνθεί στο λαό με διάγγελμα κ.α.

Το βασικό επιχείρημα του Τσίπρα ήταν ότι υπάρχει «πρωτοφανή δυσαρμονία λαϊκής βούλησης με τις πολιτικές αποφάσεις» και ο λαός «είναι οργισμένος, υπάρχει αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας. Κι έχουμε την ευθύνη να προλάβουμε εξελίξεις».

Το θέμα των αποδοκιμασιών κατά του Παπούλια στη Θεσσαλονίκη δεν συζητήθηκε.