ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Όχι λοιπόν συγκυβέρνηση πριν από εθνικές εκλογές.

Όχι συγκυβέρνηση με αχυράνθρωπους «σωτήρες»



Τουλάχιστον με τις εκλογές, ο ίδιος ο λαός θα έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές, με βάση την όλη κατάσταση που τώρα γνωρίζει.
Αν επιβάλει συγκυβέρνηση, αυτή θα είναι συγκυβέρνηση κατόπιν λαϊκής εντολής και φυσικά η όποια κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει, θα σκεφτεί πολύ, αν θα συνεχίσει να συντηρεί το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς ή θα ρίξει το βάρος της στην ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας.
Μόνο όταν καταρρεύσει ή έστω περιοριστεί αυτό το καθεστώς, θα μπει επιτέλους πάτος στο βαρέλι που λέγεται ελληνική οικονομία, ώστε να αρχίσει να γεμίζει.

Συνεπώς οποιαδήποτε συγκυβέρνηση τώρα, ουσιαστικά θα συνιστά καθαρή προδοσία της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να συντηρηθεί σε βάρος της το ίδιο καθεστώς που την έφερε στη σημερινή κατάσταση.

Οι εκλογές είναι μια ελπίδα για να μπει πάτος στο βαρέλι. Δεν είναι οπωσδήποτε η σίγουρη λύση. Η σίγουρη λύση θα είναι η πλήρης αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση όμως, εκλογές άμεσα, πριν ξεσπάσει εξέγερση…

Ο όγκος της συγκέντρωσης της 19 Οκτωβρίου 2011 (φώτο-χάρτες)

       Δείτε από το ελικόπτερο ο μέγεθος της πορείας:













Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί ...






H νέα αφίσα της ταινίας που σημειώνει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη.







                            Λαοθάλασσα στη Ρωσία για την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου



                                                 Και ο Πούτιν προσκυνά.

Χιλιάδες Ρώσοι αναμένουν στην ουρά χιλιομέτρων που έχουν σχηματίσουν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας που έφθασε στη Ρωσική πρωτεύουσα στις 20 Οκτωβρίου απο τη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. 

Την Αγία Ζώνη προσκύνησε με ..ευλάβεια ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Β.Πούτιν και άλλοι αξιωματούχοι της Ρωσικής Κυβέρνησης και του Πατριαρχείου Μόσχας.


Το λαϊκό προσκύνημα αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι,εκτός απροόπτου. Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδει η Κρατική τηλεόραση της Ρωσίας



Τα σενάρια «αποστασίας» επανήλθαν στο ΠΑΣΟΚ.


Το «δεν φεύγω», που αποτελεί το σημαίνον του μηνύματος που στέλνουν το Μέγαρο Μαξίμου και το Καστρί, συνοδεύεται από ένα λανθάνων συμπέρασμα: 

«Αν θέλουν, ας με ρίξουν». 

Η δεύτερη προοπτική ωστόσο, στην ορολογία της πολιτικής αλλά και της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης, συνεπάγεται «αποστασία». 

Και δημιουργεί αρνητικές φορτίσεις, ταξιδεύοντας την ιστορική μνήμη σε ένα παρελθόν με αποκλίνουσες συμπεριφορές από τον κοινοβουλευτισμό.

Η στρατηγική της έμμεσης καταγγελίας σεναρίων «αποστασίας», έχει κάνει κι άλλες φορές... την εμφάνισή της στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ.
ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΙΖΕΣ




Τα τελευταία χρόνια, μετά την πρόταση κοινής κατασκευής ενός δικτύου παροχής ενέργειας εκ μέρους της μετα-σοβιετικής Ρωσίας, παρατηρείται ένας έντονος προβληματισμός που ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας.

Μια παλιά Αυτοκρατορία πίπτει, μια Νέα γεννιέται

Πρώτος Ρωσοτουρκικός Πόλεμος -Συνθήκη Κιουτσούκ Καϊναρτζή

Τα Ορλωφικά

Η Εθνεγερσία του 1821

Ο Κριμαϊκός Πόλεμος και οι επιπτώσεις του στα εσωτερικά των Ελλήνων


Όλα αυτά είναι το ιστορικό πλαίσιο το οποίο και θα έπρεπε να έχουμε υπόψη μας σε σχέση με τα σημερινά δρώμενα.

Παρουσιάσθηκε δηλαδή η γεωπολιτική τάση εκ μέρους του ρωσικού κράτους για επέκταση των συμφερόντων του κατά τον Ευρωπαϊκό νότο και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Η τάση αυτή, όμως ήταν που οδήγησε κατ’ αρχάς στον πρώτο Ρωσοτουρκικό Πόλεμο και την συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, από όπου προέκυψε η πρώτη -σύγχρονη- αναγνώριση του Ελληνικού Έθνους και σφαιρικότερα το ίδιο το Ανατολικό ζήτημα και στην συνέχεια στην Ανεξαρτησία.



Συρτάκι στην Κόκκινη Πλατεία από την 

ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας




Μόλις η μπάντα άρχισε να παίζει τον «Ζορμπά», ο κόσμος ξεσηκώθηκε πραγματικά. Όχι μόνο χειροκροτούσε στον ρυθμό, αλλά χόρευε και στις κερκίδες. Η μπάντα συνοδεύτηκε και από ανάλογα ενδεδυμένους χορευτές, τους οποίους πλαισίωσε και ο μαέστρος. Στο κλείσιμο της εμφάνισης, η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας αποθεώθηκε με θερμό χειροκρότημα και επιφωνήματα!



ΠΑΣΟΚ: Ποιοί έμειναν στο δρόμο


«Εγώ δεν κυβερνώ με 153», είναι η αποδιδόμενη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου φράση που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη διαγραφή της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Λούκας Κατσέλη.

Μέχρι σήμερα οι βουλευτές που έχουν διαγραφεί ή ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα απορρίπτουν σε κάθε περίπτωση την κυβερνητική πολιτική μη ψηφίζοντας σχεδόν κανένα νομοσχέδιο, ενώ η περίπτωση να επιστρέψει κάποιος από αυτούς ως υποψήφιος βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ ολοένα και απομακρύνεται.

“Εγώ σκότωσα τον Καντάφι”!Δείτε το βίντεο



Ο νεαρός Σανάντ Αλ Σαντέκ Αλ Ουρέιμπι που μιλά σε βίντεο αναφέρει: “Βρήκαμε τον Καντάφι στον δρόμο . “Τον πυροβόλησα δύο φορές. Μία κάτω από τη μασχάλη και μία στο κεφάλι. Δεν πέθανε αμέσως.
Πήρε περίπου μισή ώρα για να πεθάνει”.Πρόσθεσε ότι δεν του άρεσε η ιδέα ο Καντάφι να συλληφθεί ζωντανός.
“Αυτό που είχε σημασία τώρα για τους Λίβυους και για το ΝΑΤΟ από την αρχή του πολέμου ήταν να πεθάνει ο Καντάφι. Αυτό τώρα έγινε”


Ανησυχεί η Ρωσία για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη


Ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της είναι η Ε.Ε.



Ανήσυχη παρακολουθεί η Ρωσία την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Στη Ρωσία παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή και είμαστε πολύ ανήσυχοι για την οικονομική κατάσταση των ευρωπαίων γειτόνων μας», τόνισε ο Λουκασέβιτς σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Συμφέρον μας είναι βεβαίως να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα επιτρέψει να αποφευχθούν οι μη ανστρέψιμες και πιθανόν μοιραίες για τη νομισματική ένωση συνέπειες», πρόσθεσε.

Ο ρώσος εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας και ότι περίπου το 40% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της είναι σε ευρώ.

Το «κούρεμα» άρχισε από τα εισοδήματα
              

Οι νέοι μισθοί στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου, έχουν υποστεί «κούρεμα» κατά μέσο όρο 30%, ενώ σε μερικές κατηγορίες υπαλλήλων κυρίως ΥΕ και ΔΕ που λάμβαναν υψηλά επιδόματα, οι αποδοχές μειώνονται έως και 60%.

Ψαλίδι» έως 60% με το νέο μισθολόγιο 
+



ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ 

Στράγγιξαν τους μαστούς της γΕλλάδας.
Ρούφηξαν μέχρι το μεδούλι τους φυσικούς της πόρους.
Άφησαν τους βρυκόλακεΔΕς της παγκοσμιοποίησης
να υποθηκεύσουν το μέλλον του λαού της.

Έχουν αναλάβει την ευθύνη του λαού της τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Αποφασίζουν ενάντια στη θέλησή του.
Εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στα ουράνια.
Αυτοαποκαλούνται υπηρέτες του λαού.

Μερίμνησαν για το μέλλον τους και των επόμενων γενεών τους.
Κατασπατάλησαν την δημόσια περιουσία για την δική τους καλοπέραση.
Μπλέχτηκαν σε μίζες εκατομμυρίων Ευρώ.
Αγόρασαν τεχνολογία και εξοπλισμό της εποχής της Ακρόπολης.

Έστησαν εξεταστικές επιτροπές για τα δικά τους σκάνδαλα.
Αθώωσαν τους εαυτούς τους πανηγυρικά.
Μίλησαν για μαχαίρια που σταματάνε στο κόκαλο.
Καθιέρωσαν την Πρωταπριλιά σαν Εθνική γιορτή.

Ο λαός της γΕλλάδας αφέθηκε στη μοίρα του.
Οδηγήθηκε στην απογοήτευση και στη μιζέρια.
Κι ο μόνος τρόπος για να βγει απ' το τούνελ,
είναι να καθιερώσει σαν προστατευόμενο είδος:

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ.

Πως κλίνεται το ρήμα πτωχεύω...

Αυτοί επέβαλαν το άρθρο 37.




«Είναι κουραφέξαλα αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις. Ήταν «αυτοεκβιασμός», όχι απειλή από Βρυξάλλες – Ουάσιγκτον». Ταυτόχρονα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», διαβάζουμε, ότι σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η κ. Κατσέλη φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου ότι το άρθρο 37 ήταν ρουσφέτι σε 4-5 μεγαλοεπιχειρηματίες.

Έπειτα από τα πιο πάνω θεωρούμε ότι έχει αποδειχθεί πλήρως, το ποιος ήταν εκείνος που επέβαλε την υποδούλωση και την εξαθλίωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Θα απολαύσουμε τον βιασμό μας;

Η αγωνία του πολιτικού συστήματος, δεν είναι σε καμία πλέον περίπτωση, το εάν θα επιτύχουμε οικονομική ανάκαμψη, οικονομική ευμάρεια και άλλες παρόμοιες αστειότητες.



 Αυτά είναι τελειωμένα.


Η αγωνία του πολιτικού συστήματος είναι το πώς θα μπορέσει να επιτύχει με κάθε τρόπο, να ξεπεραστεί το σοκ του βιασμού που υφίσταται η παρούσα γενιά. 

Δηλαδή η γενιά η οποία από την οικονομική άνεση θα πέσει απότομα στην μόνιμη οικονομική εξαθλίωση.

Γνωρίζει πως αν καταφέρει να καθυποτάξει την γενιά μας, ώστε να αποδεχτεί τον βιασμό της, τότε θα παγιώσει την κατάσταση και οι επόμενες γενιές θα θεωρούν την μιζέρια και την υποδούλωση της χώρας ως κάτι το φυσιολογικό. 

Γι’ αυτό βλέπετε ότι μας υπόσχονται πως του χρόνου θα….. και ξανά του χρόνου θα…. και ξανά μανά του χρόνου θα…. και όλο αυτό το παραμύθι θα συνεχίζεται, μέχρι να παγιωθεί η κατάσταση και να ατονήσουν οι αντιστάσεις του βιαζόμενου. 

Δεν μας λένε την αλήθεια για το πραγματικό χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση και είναι εύλογο το γιατί…

Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή αγωνία του πολιτικού συστήματος και εμείς θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση επιτέλους.

Θα υποταχθούμε εμείς τώρα και θα υποθηκεύσουμε και τις μελλοντικές γενιές ή θα ξεσηκωθούμε;

Αν είναι να αποδεχτούμε τον βιασμό μας, ας τον αποδεχτούμε ήσυχα και όμορφα και ας μην κάνουμε την κατάσταση πιο δραματική.

Αν όμως είναι να ξεσηκωθούμε, ας αρχίσουμε άμεσα να ετοιμαζόμαστε

Αρχίζει ο Γολγοθάς της 7ης δόσης...




Χρειάστηκε να περάσουν δυο μήνες και να μπούν δεκάδες νέοι φόροι από την Σοσιαλιστική (και λαοπρόβλητη να μην ξεχνιόμαστε...) κυβέρνηση του ΠΑ-ΣΟΚ ώστε να επιστρέψει η τρόικα και να συντάξει την έκθεσή της για να μας δώσουν τελικά (εκπρόθεσμα...) την 6η δόση...


Το μαρτύριο αυτό τελείωσε...


Από σήμερα ξεκινά ο Γολγοθάς για την 7η δόση που υπό Κ.Σ θα πρέπει να λάβει η χώρα τον Δεκέμβριο αλλά μάλλον θα τραβήξει και αυτή πιο πίσω...

Συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών



«Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής,για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 100 δις. ευρώ»,
Οι τραπεζίτες γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι οι τράπεζές τους είναι πτωχευμένες.

Το γνωρίζουν καιρό τώρα, κι ας μην το ομολογούν δημοσίως, ελπίζοντας ότι η ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις εθνικές κυβερνήσεις (που συγκροτούνται από πολιτικούς που με δυσκολία θα διακινδυνεύσουν την προνομιακή τους σχέση με τους εν λόγω τραπεζίτες), θα συνεχίσουν να κρατούν τις τράπεζές τους εν ζωή και εκείνους... τραπεζίτες. 


Βλέπετε, αντίθετα με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, οι οποίοι ζούνε υπό την απειλή της πτώχευσης, οι τραπεζίτες φοβούνται κάτι άλλο. Έχοντας δεδομένο το παράδοξο η πτώχευση των τραπεζών τους να τους βοηθά στο να ιδιοποιούνται τα πλεονάσματα που παράγουν άλλοι, οι καλοί τραπεζίτες δεν την φοβούνται την πτώχευση.

Αυτό που τρέμουν είναι την υποχρεωτική επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή, τρέμουν μπας και επαναληφθεί στην Ευρώπη αυτό που έγινε στις ΗΠΑ με το TARP (trouble assets relief program), όπου το κράτος ανάγκασε με συνοπτικές διαδικασίες τις τράπεζες να δεχθούν κρατικά κεφάλαια λαμβάνοντας το ίδιο σε αντάλλαγμα μετοχές αντίστοιχης αξίας (τις οποίες, αφού οι τράπεζες εκκαθαρίστηκαν, το κράτος πούλησε στον ιδιωτικό τομέα, με κέρδος μάλιστα).

Ο λόγος που τρέμουν μια τέτοια υποχρεωτική επανακεφαλαιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το EFSF, είναι ότι εκεί δεν θα τους παίρνει να απαιτούν και την πίτα ολάκαιρη (να παραμείνουν κυρίαρχοι των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών) και τον σκύλο χορτάτο (να λάβουν τα κεφάλαια που τόσο ανάγκη έχουν οι τράπεζές τους).


Αναγγελία χρεοκοπίας της Ελλάδας από σύσσωμο το Γερμανικό τύπο.

Με τους τίτλους " Η Ελλάδα είναι η Άβυσσος" και "Μια πτώχευση δεν είναι το τέλος των προβλημάτων " Σύσσωμος ο Γερμανικός τύπος αναγγέλλει την χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον μήνα Νοέμβριο και εκφράζει επιφύλαξη για το μέλλον του Ευρώ.


Η Ελλάδα έχει 360 δισ. ευρώ οφειλές ποσό που αντιστοιχεί στο 163% του ακαθάριστου, εθνικού προϊόντος.
 Ακόμα και οι πιο αι
σιόδοξες προβλέψεις να επικρατήσουν για το χρέος, αυτό δεν μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο, είναι η γενική εκτίμηση.



Παρά την έγκριση της 6ης δόσης, τα χρήματα δεν είναι αρκετά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, πλέων, η μόνη λύση είναι το βαθύ κούρεμα του χρέους. Οι εταίροι του ευρώ, έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Ο Σαμαράς άλλαξε το κλίμα για τη ΝΔ, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα


Μετά την συνεδρίαση διάφοροι ηγέτες και παράγοντες του ΕΛΚ πλησίασαν τον πρόεδρο της ΝΔ και του έλεγαν ότι δικαιώθηκε για την στάση του. Μετά την σύνοδο κ. Σαμαράς είχε προσωπικές συναντήσεις με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (σε θερμό κλίμα), τον Κοέλιο (φωτογραφία), τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάρτενς, τον Φιλανδό Κατάνεν και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Μπαρνιέ.



“Η κοινωνία έφτασε στα όριά της αντοχής της” Σταθερά υποστηρίζω και θα το επαναλάβω σε λίγο στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.Γι’ αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.Ώστε να “πάρει μπροστά” και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα.