ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011


ΑΝΕΚΔΟΤΟ.!!!!!!!!

............Πρωτοβουλίες από τον Γιώργο ή χωρίς τον Γιώργο;




Φαίνεται πως μας δουλεύουν κανονικά οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν διατυμπανίζουν, μετά από κάθε ψηφοφορία, ότι τάχατες ζητούν από τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Και όταν λένε πολιτικές πρωτοβουλίες εννοούν δύο πράγματα: Είτε κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης, είτε εκλογές. 

Φυσικά ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και τα στελέχη αυτά το γνωρίζουν. 

Γι΄ αυτό και λειτουργούν εκ του ασφαλούς, σαν....
"τζάμπα μάγκες" (που είπε και κάποιος), ενώ ταυτόχρονα ψηφίζουν ότι πιο σκληρό και αντιλαϊκό επιβάλει ο κ. Παπανδρέου. 

Αν πράγματι ήθελαν τα διαμαρτυρόμενα στελέχη, να αναλάβει ο πρωθυπουργός τέτοιες πρωτοβουλίες, θα έπρεπε απλά να του θέσουν μια συγκεκριμένη προθεσμία, μετά την οποία, θα του διεμήνυαν ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλία, χωρίς τον κ. Παπανδρέου πλέον.
Ποια πρωτοβουλία; «Είτε το κάνετε αυτό κ. πρωθυπουργέ μέσα σε ένα μήνα ή θα καταψηφίσουμε το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο». Αυτό θα σήμαινε, πραγματική πρωτοβουλία των βουλευτών για εκλογές.
Θα κάνουν κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια.
Τα υπόλοιπα λοιπόν, είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους...

Η ελληνική Κούρεμα θα μπορούσε να φθάσει το 100%

Είμαστε όλοι γνωρίζουμε από τώρα ότι ο μόνος τρόπος ότι η Ελλάδα πρόκειται να βγούμε από οικονομικά προβλήματα της είναι να χρεοκοπήσει. Το μεγάλο υπόλοιπο ερώτημα είναι, πόσο από ένα κούρεμα (δηλαδή, απώλεια), οι δανειστές θα πρέπει να λάβει; 


Τι αρχίζουν να πάρετε μια πρώτη γεύση ανησυχητικό είναι ότι για ιδιώτες επενδυτές, το κούρεμα θα μπορούσε να φθάσει το 100% 





www.forbes.com
We're all aware by now that the only way that Greece is going to get out of its financial woes is to default on its debt. The big remaining question is, how much of a haircut (ie, loss) are the lenders going to have to take. What's starting to get [.





Tim Worstall

..]



ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΚΑΡΙΖΕ


Ψηφίζουν νέους φόρους τον Δεκέμβριο!!!!!!!!!


Νέα βάρη για ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων

Νέο σοκ περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει ένα ακόμη νομοσχέδιο-μαμούθ, με ρυθμίσεις που θα προκαλούν κι άλλες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα, την περιουσία και την ιδιωτική κατανάλωση. 

Ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι που παρέχουν υπηρεσίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων, κάτοικοι νησιών και πολύτεκνοι μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, που ευελπιστεί να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», τα νέα – εγκεκριμένα από την τρόικα – σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Την κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες,
Την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού των φορολογητέων καθαρών κερδών των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών
Την επιβολή της υποχρέωση τήρησης βιβλίων στους αγρότες
Τη μείωση του αφορολόγητου για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ
Την κατάργηση των ευνοϊκών καθεστώτων φορολόγησης για τους κατοίκους των μικρών νησιών.

«Άσκοπη καταστροφή το κούρεμα 50%»



«Άσκοπη καταστροφή» χαρακτηρίζουν ένα «κούρεμα» του χρέους της τάξης του 50% συνεργάτες του Α. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια λύση είναι επικίνδυνη και για την ίδια την ευρωζώνη.

 Σύμφωνα με επιτελείς της ΝΔ, στην σύνοδο του ΕΛΚ ο Α.Σαμαράς πηγαίνει με «ανεβασμένες μετοχές», καθώς πλέον οι Βρυξέλλες τον αντιμετωπίζουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Το Μνημόνιο ΙΙ επιβάλλει εκλογές



Το “κούρεμα” θα ξεπεράσει το 50%

Αυτό το «πακέτο», δεν μπορεί να σταλεί… συστημένο στον ελληνικό λαό.
Το «κούρεμα» θα φέρει επί της ουσίας ένα Μνημόνιο ΙΙ. Που η χώρα δεν μπορεί να δεχτεί αμαχητί, ως προς τη διαχείρισή του.

Γι’ αυτό και καθίσταται αναγκαία η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ώστε, ένας λαός, ο ελληνικός, που θα έχει πλέον πλήρη επίγνωση όλων των γεγονότων, αλλά και των παραμέτρων που θα τα συνοδεύουν, θα κληθεί να επιλέξει με ποια πολιτική ηγεσία θα πορευτεί στο «κουρεμένο» μέλλον του.

Δηλαδή, χωρίς τη σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.



19-20/10/2011  ΑΠΕΡΓΙΑ -ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Εγκαταλείπουν την Ελλάδα στο έλεος του Θεού


Οι Ευρωπαίοι πιάνουν το ψαλίδι
Κούρεμα πάνω από 50% και αιώνια φτώχεια
Όλοι περιμένουν πολιτικές εξελίξεις
Σημείο μηδέν για την κυβέρνηση

Μια παρέα πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έπιναν τον καφέ τους το μεσημέρι στο καφενείο της Βουλής. Όταν τέλειωσαν την κουβεντούλα ο ένας λέει στους άλλους: «άντε να χαιρετηθούμε, επειδή δεν ξέρω αν ξαναβρεθούμε από Δευτέρα»

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και όλες οι μεγάλες εφημερίδες σήμερα

.«Πολιτικές πρωτοβουλίες από Δευτέρα ζητούν βουλευτές του ΠαΣοΚ…Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές» γράφει το Βήμα.
«Ραντεβού» από Δευτέρα για εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτει η Καθημερινή.

Όπως εξηγούν «μπορεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης να υπερψηφίστηκε με μοναδική διαρροή την ψήφο της κυρίας Λούκας Κατσέλη , ωστόσο κυριάρχησαν οι φωνές που ζητούν ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών την επαύριον της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στην Ε.Ε. για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος».

«πολιτικές πρωτοβουλίες»
«εθνική σύμπραξη και συστράτευση»
« πρέπει να υπάρξει μία μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό»,
« οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Το θέμα δεν είναι τι θα κάνει η ΝΔ, αφού η στάση του Σαμαρά είναι δεδομένη κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας και υπέρ των εκλογών. Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και άσχετα της τελικής ψηφοφορίας εκδηλώνεται έναν τέτοιο …. κίνημα μαζικής αμφισβήτησης του πρωθυπουργού από την συμπολίτευση. Διότι όταν τόσοι γνωστί βουλευτές ζητάνε κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας» είναι σαν να λένε στον Γιώργο κομψά και ευγενικά «σήκω και φύγε, μας κατέστρεψες».

Ύστερα από όλα αυτά να πούμε ότι οι εκλογές αναμένονται από την …Πέμπτη.

Τί πολίτευμα έχει η χώρα; Δημοκρατία ή... συναίνεση;





Έλεος κ. δημοσιογράφοι   .Έλεος, Έλεος, Έλεος ........!!!!!!Αν η συναίνεση είναι το ποιό αποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, να εφαρμοστεί για πάντα, τι την θέλουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία μας κατέστρεψε;
Καθήκον του κάθε ηγέτη είναι να κυβερνήσει, παίρνοντας (από παντού) και εφαρμόζοντας αυτός, ότι θεωρεί (αυτός) σωστό για το Εθνικό συμφέρον.Τα προγράμματα όλων των κομμάτων είναι γνωστά.
Δεν διεκδικεί ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα, πνευματικά δικαιώματα από τον Παπανδρέου, αν αυτός εφαρμόσει κάτι, που βλέπει σωστό για την πατρίδα, από των άλλων τα προγράμματα.

Έλεος.

 Δεν χρειάζεται η άδεια του Σαμαρά, αν θέλει ο Παπανδρέου, να εφαρμόσει το πρόγραμμα του Σαμαρά.
Συναίνεση υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στις, λοβιτούρες, στους διορισμούς,στα μεγάλα έργα, στον λαϊκισμό, κ.τ.λ. κ.τ.λ., όλων, δημοσιογράφων, πολιτικών, συνδικαλιστών, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Αν μπορεί ένα λεωφορείο οδηγείται ταυτόχρονα από τρεις οδηγούς, με συναίνεση, τότε μπορεί να κυβερνηθεί και ένα Κράτος, με συναίνεση.


Αφού ο προορισμός είναι γνωστός και ο δρόμος είναι γνωστός.Υπάρχει η δεν υπάρχει οδηγός, να μας πάει στον προορισμό μας;Υπάρχει η δεν υπάρχει ηγέτης;

Να γιατί πρέπει να φύγετε κ. Παπανδρέου...


Και μια προσφορά μας
 για την χαλάρωση σας:



Γιατί παρότι φέρατε το μνημόνιο χωρίς να μας ρωτήσετε, δεν μπορέσατε να βάλετε σε μια τάξη τα οικονομικά της χώρας. 
Γι αυτό τώρα φέρατε  το Μνημόνιο-2. 
Και επειδή ούτε τώρα θα μπορέσετε με τη ληστρική φορολόγηση να βάλετε τάξη, θα φέρετε κι άλλο  κι άλλο κι άλλο  μνημόνιο.

Πρέπει λοιπόν να φύγετε, μήπως και γλυτώσουμε τα χειρότερα. 


Φεύγοντας, ομολογώντας την αδυναμία σας να χειριστείτε το πρόβλημα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι "ναι αυτό είναι μια πατριωτική στάση, καθώς βάζει την πατρίδα πάνω από την προσωπική εμμονή να αναγορευτεί κάποιος σωτήρας του Έθνους, χωρίς τη συγκατάθεση του Έθνους".
Αρχείο για την κατηγορία 
‘Γερος της Δημοκρατιας’


<<“Αρνούμεθα τα Κόμματα και ως συμμορίας και ως ενώσεις ιδιωτικών συμφερόντων. Υπό την έννοιαν αυτή διαλύουν το Κράτος και οδηγούν τους Λαούς εις την Παρακμήν.

Κόμμα σημαίνει την ένωσιν ελευθέρων και ομοφρόνων ανθρώπων, οι οποίοι συνεργάζονται, δια να γίνουν φορείς της έννοιας του γενικού συμφέροντος, και οι οποίοι επιδιώκουν, μέσα εις την πραγματοποίησιν του γενικού συμφέροντος, την εξυπηρέτησιν και των θεμιτών ατομικών συμφερόντων.

Μόνον εκείνα τα Κόμματα, τα οποία επαγγέλονται εις τους οπαδούς των, ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά των, όχι παραβιάζοντα τους νόμους χάριν των φίλων, αλλά εξασφαλίζοντα μιαν γενικήν ευημερίαν, εντός της οποίας όλα τα άτομα θα ευρίσκουν και την ιδικήν των ευημερίαν, μόνον εκείνα τα Κόμματα είναι άξια των ελευθέρων πολιτευμάτων και της εμπιστοσύνης του Λαού μας.”>>

Γεώργιος “Γέρος” Παπανδρέου…

Αχ, Ρε Παπανδρέου τι τα ήθελες τα εγγόνια;

Να ‘σε τώρα να τους βλέπεις, με τον Πάγκαλο, τον Λοβέρδο, την Κατσέλη, τον Παμπούκη, τον Πεταλωτή και τ”αλλα παιδιά.

(Απόσπασμα από το κάτωθι βιβλίο σελ.193)
Σύγχρονος Νέρωνας ο Παπανδρέου μετατρέπει σε κόλαση την Αθήνα



Πολλές λύσεις δεν υπάρχουν. Και όλες συγκλίνουν στο ίδιο αποτέλεσμα: Αυτός ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για την χώρα και πρέπει να παυθεί άμεσα…!
Ξεκινάμε Ανένδοτο αγώνα κατά της χούντας Παπανδρέου



Από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πως η χώρα τους κυβερνάται από μία πολιτική – οικονομική δικτατορία, πως οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον παίρνονται αλλού και τέλος, πως οι πολίτες μετατρέπονται σε απλούς αριθμούς που θα ελέγχονται στατιστικά…!

Από σήμερα, υποχρέωση του κάθε Έλληνα είναι να αντιδράσει και να ρίξει την χούντα του Παπανδρέου, να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσους συμμετείχαν στην πώληση της πατρίδας μας, της Ελλάδας.

Η χούντα Παπανδρέου θα γνωρίσει την τραγικότητα της μοίρας που επεφύλαξε για την Ελλάδα. Και δεν θα υπάρχουν αιτιολογικά, κανένα, και για όσους συνείργησαν για την στήριξη και παράνομη παραμονή της στην εξουσία (βλ. αξιωματικούς της Αστυνομίας, άνδρες των ΜΑΤ, δικαστές και δημ. Υπαλλήλους που θα τρέξουν να προσεταιρισθούν στο καθεστώς Παπανδρέου). Οποιαδήποτε μελλοντική δήλωση των υπευθύνων πως δεν γνώριζαν, πως τους κορόιδεψαν, πως δεν ήξεραν… δεν θα αποτελεί δικαιολογία για το χάος στο οποίο ρίχνουν την χώρα…

Η τιμωρία του λαού θα είναι σκληρή και παραδειγματική απέναντι σε όσους τόλμησαν να τον μετατρέψουν σε εμπόρευμα προς πώληση στα παζάρια του διεθνισμού προς όφελος των τραπεζιτών. Από δω και στο εξής θα καταγράφονται συμπεριφορές και πρόσωπα, που ενέργησαν ή θα ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.

Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…

Δεν κάνω πια πίσω,
Το στρίβω για εμπρός,
Παντού όπου γυρίσω,
Με σπρώχνει ο καιρός




  • .
Η έννοια της… δημοκρατίας κατά ΓΑΠ.


Ο φασισμός της στρέβλωσηςτων εννοιών και της σημασίας των λέξεων μας έχει οδηγήσει στην υποσυνείδητη πλάνη της αγανάκτησης χωρίς να μπορούμε να διοχετεύσουμε την οργή μας προς μια πολιτική κατεύθυνση.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις έννοιες και τις σημασίες των λέξεων δημοκρατία, εντιμότητα, ισονομία, ανταγωνισμός, πρόνοια. Και μετά να δούμε αν κινδυνεύει το σύστημα η απλά οι καρέκλες κάποιων.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; 
ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ!



ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΑΧΥΛΗ ΚΑΙ ΦΑΥΛΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΟΠΑΠΑΤΖΗ.
ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...
ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.
ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ.
ΕΝΑΣ
ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΑΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΜΠΟΥΣ.
ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΑΝ ΣΤΙΣ 2 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
ΑΥΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΘΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, ΜΑΣΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.
ΜΟΝΟ ΤΥΦΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΡΑ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ΜΜΕ ΝΑ ΤΑ ΘΑΨΟΥΝ.
ΕΣΧΑΤΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.
ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;
ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ!!!!!
«Η Ελλάδα είναι πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ»



Αυτό που λένε οι ΗΠΑ (οι αγορές) στην Γερμανία, είναι πως αν επιμείνει στην προσπάθεια ηγεμονίας θα πρέπει να καταβάλει το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται, πληρώνοντας, για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, στην Ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη λογική των αγορών (ΗΠΑ), τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές κοινωνικοποιούνται. 
Με άλλα λόγια, οι ιδιώτες (τράπεζες) δεν πρέπει να συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους. Τη χασούρα που συνεπάγεται μια αναδιάρθρωση θα πρέπει να την αναλάβουν τα κράτη, δηλαδή οι κοινωνίες.

Που θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς. 

Αυτό ωστόσο που είναι ολοφάνερο, είναι ότι η Ελλάδα τραυματίστηκε βαρύτατα από τις πρώτες κιόλας αψιμαχίες καθώς ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να διευκολύνει τον αμερικανικό οικονομικό μηχανισμό παγκόσμιου ελέγχου να διεισδύσει στην ευρωζώνη...
Εύγε στους Παπανδρέου!



43 χρόνια πριν, την 21η Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στον "γύψο" της Δικτατορίας που κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια, μέχρι την 24η Ιουλίου 1974!
Η Δικτατορία πραγματοποιήθηκε από ομάδα αξιωματικών του Στρατού με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, κουμπάρο του Γ. Παπανδρέου, εκτελώντας εντολές του Αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο εγκαθιστούσε Στρατιωτικές Δικτατορίες στην Μεσόγειο ( Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία ).
Σήμερα, μετά 43 χρόνια, 21η Απριλίου 2010, η Ελλάδα εκχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις Η.Π.Α.
Οι εκχωρήσεις αυτές θα αποτελέσουν απαρχή δυσάρεστων εξελίξεων για την Πατρίδα και το Έθνος μας, όχι μόνο στα θέματα της Οικονομίας αλλά σ' όλα τα Εθνικά Θέματα που μας απασχολούν επί σειρά 10ετιών ( Σκόπια, Κυπριακό, Αιγαίο, Τουρκία, Εθνική συνοχή κλπ ).
Πάντοτε η χώρα μας ήταν ενδοτική στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική με Κυβερνήσεις της Κεντροαριστεράς και δήθεν προοδευτικές.
Τα "πέντε όχι του Κώστα Καραμανλή στους Αμερικάνους" σε συνδυασμό και τ' ανοίγματα του με την Ρωσία στον Ενεργειακό τομέα, τον έστειλαν στο περιθώριο της πολιτικής, με συνοπτικές διαδικασίες σε διάστημα μικρότερου του ενός έτους! 
Και έφεραν στην εξουσία την φυσική εξέλιξη των Παπανδρέου!
Οι τρεις γενιές Παπανδρέου που κυβέρνησαν την χώρα μας μετά τον Β΄ Πόλεμο εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους, δηλαδή τις εντολές των ΗΠΑ!
Η πρώτη γενιά αφόπλισε τους κομμουνιστές και τους έστειλε στα Ξερονήσια, η δεύτερη γενιά επέκτεινε τις Αμερικανικές Βάσεις στην Ελλάδα και δημιουργούσε προβλήματα στην συνοχή της ΕΟΚ και η τρίτη γενιά, η σημερινή με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, μας οδηγεί, χειροπόδαρα δεμένους στο "γύψο" του ΔΝΤ και έπεται συνέχεια!
Η πιο ελπιδοφόρα αλλαγή σήμερα είναι πως έχει εξαφανιστεί η μυστηριακή αύρα του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. [ ...]

Εύγε στους ...Παπανδρέου!
Ο διασυρμός της Ελλάδας στοιχίζει περισσότερο από 350 δις ευρώ...



Η Ελλάδα και οι Έλληνες, που τα τελευταία σαράντα χρόνια ήταν οι πλέον συμπαθείς, είναι εκείνοι που σήμερα συγκεντρώνουν τη μήνι των άλλων Ευρωπαίων.

Είναι οι Έλληνες που δεν εργάζονται, που βγαίνουν στη σύνταξη στα 52, που ζουν με τα λεφτά των άλλων... Είναι οι ψεύτες της Ευρώπης, είναι αυτοί –οι μόνοι...– οι οποίοι μπήκαν με κόλπα στην ευρωπαϊκή παρέα, που δεν έχουν θέση σ’ αυτή την ομάδα των λαών, διότι δεν το αξίζουν... Και είναι αυτοί που θα εκδιωχθούν, πληρώνοντας ακριβά τα όσα διέπραξαν σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Με ψεύτικες διαπιστώσεις
δεν λύνονται αληθινές ασκήσεις
Δεν έπρεπε η κυβέρνηση να μιλήσει ειλικρινά με τους Ευρωπαίους; Ασφαλώς και έπρεπε. Μόνο η αλήθεια οδηγεί στη λύτρωση. Όμως για ποια αλήθεια μιλάμε;
Δέκα εκατομμύρια Έλληνες αποφάσισαν αν θα γίνει ή όχι swap χρέους μέσω της GoldmanSachs;
Εκατομμύρια πολίτες γενικώς και αορίστως ψηφίζουν νόμους, τροπολογίες, εγκυκλίους κ.λπ., κ.λπ., δημιουργώντας χάος στο Δημόσιο;
Οι Έλληνες γενικώς έφτιαξαν πολεοδομική νομοθεσία σε είκοσι χιλιάδες σελίδες;
Οι Έλληνες γενικώς ψηφίζουν εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων σε κάθε νόμο και κάθε διάταξη;
Οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βγαίνουν στη σύνταξη στα 49 και στα 52 τους;
Οι Έλληνες από κοινού αποφάσισαν για τις προμήθειες, για τα έργα, για το μαθηματικό τύπο των προμηθειών ή για κάθε άλλο σύστημα που ζήσαμε αυτά τα χρόνια;
Οι Έλληνες παρήγγειλαν πολεμικά υποβρύχια ή μηχανήματα για τον ΟΠΑΠ;
Είναι λίγα 70 ή 80 δις ευρώ το χρόνο από φορολογικά έσοδα; Πόσα θέλουν για να λειτουργήσει ένα κράτος έντεκα εκατομμύριων ανθρώπων;
Η εύκολη δικαιολογία των Ελλήνων πολιτικών –«φταίει ο λαός»– προς τους Ευρωπαίους ήδη στρέφεται και εναντίον τους. Γιατί όλες αυτές οι εύκολες διαπιστώσεις εκ μέρους των Ελλήνων πολιτικών δεν μπορεί να οδηγήσουν σε λύσεις. Με εύκολες διαπιστώσεις δεν επιλύονται αληθινές ασκήσεις.
Όμως το κακό έχει γίνει. Η χώρα δια σύρθηκε, ο ελληνικός λαός χαρακτηρίστηκε. Η ζημιά στοιχίζει πολύ περισσότερο από 350 δις ευρώ...
Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου


Οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, που υπογράφηκαν το 1959 μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, ήταν οι Συνθήκες με τις οποίες τερματίστηκε η βρετανική κυριαρχία επί της Κύπρου και ιδρύθηκε ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος. Η συμφωνία της Ζυρίχης υπογράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1959 από τους τότε πρωθυπουργούς της Ελλάδας Καραμανλή και της Τουρκίας Μεντερές. Η συνθήκη επικυρώθηκε μια βδομάδα αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου 1959 στο Λονδίνο, όπου και υπογράφηκε η Συμφωνία του Λονδίνου από τους πρωθυπουργούς και υπουργούς εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας Μακάριο και τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας Φαζίλ Κιουτσούκ. Η συνθήκη κατοχύρωνε την ανεξαρτησία της Κύπρου, καθόριζε το Σύνταγμα του νέου κράτους και τα δικαιώματα κάθε εθνοτικής κοινότητας όσον αφορά το κράτος και τη διακυβέρνηση. Η πολιτειακή οργάνωση του νεοσύστατου κράτους ήταν πολύπλοκη και απαιτούσε ομοφωνία και των δύο κοινοτήτων σε μια σειρά από θέματα. Ο Πρόεδρος θα ήταν Ελληνοκύπριος και ο Αντιπρόεδρος Τουρκοκύπριος.

Στις συμφωνίες περιλαμβανόταν "Συνθήκη Εγγυήσεων" μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας και Κύπρου με την οποία, σε περίπτωση διασάλευσης της συνταγματικής τάξης, μια από τις τρεις πρώτες «εγγυήτριες δυνάμεις» θα μπορούσε να προβεί σε μονομερή δράση, αφού προηγουμένως είχαν εξαντληθεί τα περιθώρια διαπραγματεύσεων με τις άλλες δυο.

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή των συνθηκών απολύθηκαν οι πολιτικοί κρατούμενοι και δόθηκε αμνηστία στους καταζητούμενους. Τα ένοπλα τμήματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κήρυξαν κατάπαυση πυρός και στις 16 Αυγούστου 1960 η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος.

Η Συμφωνία της Ζυρίχης ουσιαστικά κατέρρευσε το 1963, μετά από αλλαγές που επιχείρησε να κάνει ο Μακάριος στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας (τα «13 Σημεία») και τις σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που ακολούθησαν το 1963-64. Παρόλα αυτά, το Σύνταγμα που προέβλεπαν οι Συμφωνίες εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα στην Κύπρο, τροποποιημένο αρχικά λόγω της απόσυρσης των Τουρκοκυπρίων από την πολιτική ζωή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «13 Σημεία» του Μακάριου και στη συνέχεια λόγω της εισβολής. Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου χρησιμοποιήθηκαν σαν δικαιολογία για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 μετά το υποκινηθέν από τη Χούντα των Συνταγματαρχών πραξικόπημα Σαμψών που επιχείρησε να ανατρέψει τον Μακάριο, παρά το γεγονός ότι η Συνθήκη Εγγυήσεων δεν της έδινε το δικαίωμα είτε για στρατιωτική δράση χωρίς προηγούμενες διαβουλεύσεις, είτε για παραμονή των στρατευμάτων της στο νησί μετά την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης.
ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ  
ΣΥΝΕΧΕΙΑ? Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ?




Το περίφημο η σατανικό «Σχέδιο Κίσσινγκερ» ή «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», πρωτοδιατυπώθηκε από τον γνωστό Υπουργό Εξωτερικών πριν τριάντα περίπου χρόνια.

Η έγκριση της ΕΣΣΔ και μετέπειτα της Ρωσίας, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του.

Στο Κίνημα των Αδεσμεύτων η Κύπρος.
--------------------------------------------
Το 1961 η Κύπρος έγινε επίσημο μέλος του Κινήματος των Αδεσμεύτων. Στους Αδέσμευτους συμμετείχαν κατά το πλείστον χώρεςπου είχαν πρόσφατα (τότε) αποκτήσει την ανεξαρτησία τους (όπως του Νάσερ στην Αίγυπτο) ή χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία του Τίτο πουείχαν έλθει σε ρήξη με μία εκ των «υπερδυνάμεων» (στην προκειμένηπερίπτωση την ΕΣΣΔ). Τα καθεστώτα των Αδέσμευτων είχαν αποκτή-σει κύρος (παρ’ ότι τα περισσότερα ήσαν δικτατορικά καθεστώτα),γιατί δεν συμμετείχαν στους συνασπισμούς των «δυο υπερδυνάμεων»,προσπαθώντας να ακολουθήσουν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.Όπως και η Κύπρος του Μακαρίου, προσπαθούσαν να ισορροπήσουν στον «ενδιάμεσο» χώρο ανάμεσα στα δυο, τότε αντιμαχόμενα μπλοκ, να εκμεταλλευτούν τις αναμεταξύ τους αντιθέσεις προσκομί-ζοντας οφέλη για τον δικό τους καπιταλισμό. Ωστόσο επειδή ακριβώς επρόκειτο για καπιταλιστικά καθεστώτα, σήμαινε ότι υπεράνω όλων έθεταν τα συμφέροντα του δικού τους καπιταλισμού, ενώ οι μεταξύ τους αλληλεγγύη ήταν τριτεύουσας σημασίας. 

Στο πέρασμα του χρόνου το κύρος των Αδέσμευτων θα αρχίσει να θαμπώνει. Το «προοδευτικό» καθεστώς της Συρίας θα είναι το πρώτο αραβικό κράτος που θακατασφάξει τους Παλαιστίνιους την δεκαετία του 1970. Το κίνημα αυτό θα μπει στην οριστική του παρακμή όταν δυο μέλη του, το Ιράκ και το Ιράν, θα εμπλακούν την δεκαετία του 1980 σε έναν μακρύ και αιματηρό πόλεμο με εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες.

Ο Μακάριος παρά την δραστηριότητα του στους Αδέσμευτους, και μερικές ευνοϊκές για την πολιτική του διακηρύξεις, αντιμετώπιζε πάντοτε δυσκολίες. Οι περισσότερες χώρες έτειναν να βλέπουν το Κυπριακό σαν διένεξη μεταξύ ΝΑΤΟϊκών χωρών (Ελλάδας – Τουρκίας).
Επιπλέον με παρεμβάσεις της Τουρκίας και των Τ/κ γινόταν καθαρό ότι «αυτοδιάθεση της Κύπρου» υπό τον Μακάριο σήμαινε την στέρηση του δικαιώματος των Τ/κ στην αυτοδιάθεση. Για όλους αυτούς τους λόγους η επίσκεψη του Μακαρίου στην Αίγυπτο του Νάσερ τον Αύγουστο 1964 δεν απέδωσε τίποτα το εντυπωσιακό, από το φόβο της Αιγύπτου να επιδεινωθούν οι σχέσεις της με την Τουρκία

Οι σχέσεις με ΕΣΣΔ
----------------------
Αντίστοιχη τύχη θα έχουν και οι σχέσεις του Μακαρίου με τηνΕΣΣΔ. Τον Αύγουστο 1964 ο Μακάριος απευθύνεται στην ΕΣΣΔ ζητώντας στρατιωτική βοήθεια. 
Ο Χρουστσόφ δηλώνει ότι η ΣοβιετικήΈνωση «δεν θα μείνει αδιάφορη σε ένοπλη επίθεση ενάντια στην Κύπρο απειλώντας σαφώς την Τουρκία.

Για την ΕΣΣΔ η εμπλοκή τηςστο Κυπριακό, συνδεόταν με την προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί τις ενδοΝΑΤΟϊκές αντιθέσεις και να προωθήσει τις δικές της θέσεις στηνπεριοχή.Ωστόσο το ειδύλλιο Μακαρίου - ΕΣΣΔ δεν θα διαρκέσει. Μετά την κατάθεση του σχεδίου Άτσεσον η Τουρκία, θεωρώντας ότι η αμερικανική πολιτική ευνοούσε την ελληνική και ε/κ πλευρά, έκανε ανοίγματα προς την ΕΣΣΔ με σκοπό να εξισορροπήσει τις αμερικανικές πιέσεις.

Η ΕΣΣΔ άρπαξε την ευκαιρία. 

Τώρα δεν επρόκειτο για ένα μικρό νησί σαν την Κύπρο, αλλά για μια μεγάλη χώρα που στο έδαφός της υπήρχαν κρίσιμες βάσεις του ΝΑΤΟ, και επιπλέον συνόρευε με την ΕΣΣΔ. 
Η ΕΣΣΔ έκανε αμέσως στροφή στο Κυπριακό, υιοθετώντας «φιλοτουρκικές» θέσεις, θεωρώντας ότι ήταν ηευκαιρία για την αποδυνάμωση της νοτιανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
Στις 30 Οκτωβρίου 1964 φτάνει στη Μόσχα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Ερκίν, και στο κοινό σοβιετοτουρκικό ανακοινωθέν της 6ης Νοεμβρίου 1964, γίνεται λόγος για το σεβασμό «των νομίμων δικαιωμάτων των δυο εθνικών κοινοτήτων».
Πράγμα που φυσικά προκαλεί αναστάτωση σε Αθήνα – Λευκωσία. Τον Ιανουάριο 1965 ο σοβιετικόςυπουργός εξωτερικών Γκρομίκο υιοθετεί «την ομοσπονδία ως μια από τις πιθανές λύσεις του Κυπριακού»

Πράγμα που σήμαινε ότι η ΕΣΣΔ φλερτάριζε με την τουρκική θέση για διχοτόμηση της Κύπρου.Οι Δεξιοί βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν την ΕΣΣΔ (και ταυτόχρονα την Αριστερά σε Ελλάδα – Κύπρο) για «προδοσία της Κύπρου».
Στην πραγματικότητα τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής του Μακαρίου πήγαζαν από το γεγονός ότι οι πάντες (και βεβαίωςΑδέσμευτοι και ΕΣΣΔ) στην ουσία γνώριζαν ότι οι Ε/κ (και οι Έλλη-νες) επεδίωκαν την στενή συνεργασία με τους δυτικούς. Οι Ε/κ είχαν πλήρη επίγνωση ότι χωρίς αυτή την συνεργασία δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν το στόχο τους – μια Κύπρο κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους. 
Οι στροφές στιςσχέσεις με τις ΗΠΑ του Μακαρίου αποδεικνύουν την παραπάνω αλήθεια.
 Η γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα…




Κύριοι και κυρίες συγχαρητήρια !!!! Καταφέραμε και δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο μπουρδελο…. όλων των εποχών. Και πάλι συγχαρητήρια, παραδώσαμε στα παιδιά μας τη χειρότερη χώρα που μπορούσαμε… Άραγε νιώθουμε περήφανοι με τις επιλογές που κάναμε ? με τους πολιτικούς που ψηφίζαμε? Ένα συγγνώμη ζητήσαμε από τη νεολαία? Είμαστε πολύ θυμωμένοι και απογοητευμένοι με τον εαυτο μας… Είχαμε τα φόντα να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος που θα υπερισχύει η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ KAI η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που θα υπήρχαν σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί ,αλλά παρόλα αυτά εμεις φτιάξατε την Ελλάδα του σήμερα!!!

Τώρα ζητάμε απο τα παιδια μας να προχωρήσουν , να κάνουν οικογένειες να κάνουν παιδιά ….θα μαυ πείτε το πώς όμως? Πως θα ζήσουνε τις οικογένειες τους ? πως θα ταΐσουνε πως θα μορφώσουνε τα εγγόνια μας? Όλη τους τη ζωή τους λέγαμε να σπουδάσουνε.. ωραία οι περισσότεροι το κάνανε και καλά κάνανε αλλά τώρα τι θα κάνουνε??????
Δεν αναφέρομαι σε όλους γιατί πιθανόν μερικοί δεν φταίξανε.. άλλα δυστυχώς και εσείς δεν κάνατε τίποτα για να σταματήσετε τούς υπολοίπους…
ΤΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΒΟΣΚΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ+ΓΑΠ.


Το εργατικό ζήτημα, δηλαδή το κοινωνικό ζήτημα, ταυτίστηκε με το πολιτικό ζήτημα… …

Το εργατικό ζήτημα έχει χαρακτήρα οικονομικό και κοινωνικό και μόνο η αδράνεια του κράτους μπροστά σ’ αυτό το ζήτημα μπορεί να δικαιολογήσει τον εκφυλισμό του σε ζήτημα πολιτικό… …

Από τη μια πλευρά η νέα πολιτικο-κοινωνική διαμόρφωση μερικών μεγάλων χωρών, και από την άλλη η παγκόσμια οικονομική κρίση και η επιλεγόμενη κρίση του Κράτους, στην ημερήσια διάταξη σχεδόν παντού, είναι οι τελευταίες εκδηλώσεις της κρίσης του Φιλελεύθερου Κράτους. «Δεν πρόκειται για κρίση στο σύστημα -είπε ο Μουσσολίνι- αλλά για κρίση του συστήματος.»

Ενώ ο Μαρξισμός κάνει το λάθος να θεωρεί ότι η Κοινωνία αποτελείται από δυο τάξεις αντίθετες που βρίσκονται σε αναγκαστική πάλη, ο Φασισμός βλέπει ομάδες και κατηγορίες στις οποίες τα άτομα μπορούν να κινούνται ελεύθερα. 
Η Κοινωνία δεν βασίζεται στην αρχή της πάλης αλλά στις αρχές της οργάνωσης και της ιεραρχίας.
 Έτσι το συνδικάτο πρέπει να εγκαταλείψει τον περιορισμένο κύκλο της αποκλειστικής προστασίας των εργασιακών συμφερόντων και να αναλάβει υψηλότερα καθήκοντα επαγγελματικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης και διάπλασης της συνείδησης της μάζας…